.ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...


.Αλ. Τσίπρας: Το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς

Μια σημαντική διαφορά μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ θα προκαλέσει άμεσες πολιτικές εξελίξεις καθώς η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να κρατηθεί, εκτίμησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «Αντέννα», ενώ για τις εθνικές εκλογές υποστήριξε πως όποτε και αν γίνουν, το κόμμα του θα είναι αυτοδύναμο.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ο κ. Τσίπρας προέβλεψε ότι αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι ιστορικό και ότι το εκλογικό αποτέλεσμα θα διαψεύσει πολλούς και θα επιβεβαιώσει ότι υπάρχει μεγάλη δυσαρμονία μεταξύ λαϊκής βούλησης και επιλογών της κυβέρνησης.

Αν είναι μεγάλο το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα το αποτέλεσμα καταδικάζει τα κόμματα της κυβέρνησης θα σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα καταδίκης αυτής της πολιτικής, είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι είναι διαφορετικό «να ζητάμε εκλογές με μία ψήφο διαφορά και διαφορετικά θα μπορέσουμε να προκαλέσουμε εξελίξεις με μεγάλη διαφορά». 

Αν το αποτέλεσμα είναι μια συντριπτική ήττα για την κυβέρνηση, τότε αυτή δεν θα κρατηθεί ούτε μία μέρα, είπε χαρακτηριστικά.

.DZ: Όφελος 78,2 δισ. ευρώ θα έχει η Ελλάδα από ενδεχόμενη μείωση επιτοκίων και επιμήκυνση των δανείων

Όφελος 78,2 δισ. ευρώ θα προσέφερε στην Ελλάδα ενδεχόμενη μείωση του επιτοκίου των δανείων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής τους στα 50 χρόνια, σύμφωνα με έκθεση της γερμανικής τράπεζας DZ, την οποία επικαλείται σε σημερινό της δημοσίευμα υπό τον τίτλο «Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα είναι ακριβή ακόμη και χωρίς "κούρεμα"» η «Suedeutsche Zeitung».

Το ποσό αυτό αντιστοιχεί, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, σε «κούρεμα» του χρέους κατά 40%, ενώ ο Γερμανός φορολογούμενος θα επιβαρυνθεί κατά περίπου 22 δισ. ευρώ. 

Το ακριβές ύψος της επιβάρυνσης, διευκρινίζει η εφημερίδα, είναι ωστόσο θέμα ερμηνείας, καθώς είναι ακαδημαϊκά αμφιλεγόμενο το πώς μπορούν εκτός από τις απώλειες από τα έσοδα των τόκων να υπολογιστούν στο σύνολό τους και οι απώλειες από την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής- θα πρόκειται όμως σίγουρα για διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων.

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι μετά τις ευρωεκλογές οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θα πρέπει να προβούν σε παραχωρήσεις, γεγονός το οποίο είναι γνωστό στο Βερολίνο. 

«Εκτός από ένα νέο "κούρεμα", η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θέλει να αποφύγει οπωσδήποτε ένα τρίτο πακέτο πιστώσεων, για το οποίο θα χρειαζόταν την ψήφο της Μπούντεσταγκ» αναφέρει ο συντάκτης και διευκρινίζει ότι μπορεί ο κυβερνητικός συνασπισμός να διαθέτει ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή, ενδέχεται όμως πολλοί Χριστιανοδημοκράτες βουλευτές να καταψηφίσουν ένα νέο πακέτο. 

Οι βουλευτές θα μπορούσαν όμως να «πουλήσουν» ευκολότερα στην κοινή γνώμη τη λύση της επιμήκυνσης και της μείωσης των επιτοκίων, από ό,τι ένα νέο «κούρεμα», υποστηρίζεται.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.