.Αρνητικό το ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων τον Οκτώβριο

Μειωμένες κατά περίπου 35.000 (34.999), ήταν οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις κατά τον μήνα  Οκτώβριο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο καταγράφηκαν 138.408 προσλήψεις και 173.407 απολύσεις ενώ ο υψηλότερος αριθμός χαμένων θέσεων εργασίας κατά τον περασμένο μήνα (75.146) αφορά στην ηλικιακή ομάδα από 30- 44 ετών.

Στη λήξη της θερινής τουριστικής περιόδου αποδίδει με δήλωσή του το αρνητικό πρόσημο του Οκτωβρίου ως προς το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης

 και εκτιμά ότι «τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα για τον μήνα Οκτώβριο, συμβαδίζουν με τους αναμενόμενους εποχικούς παράγοντες (διαχρονικά αρνητικές ροές τους μήνες Οκτώβριο, Νοέμβριο και Δεκέμβριο), αλλά και με τις τάσεις που έχουν διαμορφωθεί τους τελευταίους μήνες».

.Χωρίς την έγκριση της τρόικας θα κατατεθούν το νέο φορολογικό και ο προϋπολογισμός

Στους επικεφαλής της τρόικας επιρρίπτουν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών την ευθύνη για την καθυστέρηση που παρατηρείται έως τώρα στις διαπραγματεύσεις, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «εμείς ήμασταν καθ' όλα έτοιμοι, ενώ τα δημοσιονομικά μεγέθη είναι καλύτερα από κάθε άλλη φορά».

Ο συγκεκριμένος προβληματισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι αποτέλεσμα και του γεγονότος ότι και χθες, παρά την 4ωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των δανειστών, δεν σημειώθηκε ουσιαστική πρόοδος, ενώ ασαφής είναι και ο χρονικός ορίζοντας για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων.

Αύριο, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα έχει διπλή συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας (στις 12 το μεσημέρι και στις 5 το απόγευμα) στελέχη δε του υπουργείου επισημαίνουν ότι «θα καταλήξουμε, όχι αύριο, έχουμε και εμείς υπομονή».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, θεωρείται πιθανόν οι διαπραγματεύσεις να παραταθούν και μετά τα Χριστούγεννα.

Κυβερνητικά στελέχη αναφέρουν από την πλευρά τους, ότι, εκ των πραγμάτων, η ελληνική πλευρά είναι αναγκασμένη να προχωρήσει μονομερώς (χωρίς την έγκριση της τρόικας) στην κατάθεση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων και του προϋπολογισμού 2014, καθώς και στο σχέδιο για την αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας (ΕΑΣ και ΕΛΒΟ).

.Παγκόσμια επιχείρηση αρωγής στους πληγέντες από τον τυφώνα Χαϊγιάν

Χώρες και οργανισμοί από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Εθνών, των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έστειλαν ή στέλνουν βοήθεια στις Φιλιππίνες, για να αντιμετωπιστεί η καταστροφή που προκάλεσε το πέρασμα του σούπερ τυφώνα Χαϊγιάν. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε μέσω της ιστοσελίδας του ότι προσέφερε στρατιωτικό εξοπλισμό και προσωπικό για να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις διάσωσης. 

Στις Φιλιππίνες εστάλησαν 90 πεζοναύτες και δύο μεταγωγικά αεροσκάφη KC -130J Hercules που απογειώθηκαν από αμερικανική βάση στην Ιαπωνία.

Στον εξοπλισμό που είναι ιδιαίτερα χρήσιμος υπό αυτές τις συνθήκες περιλαμβάνονται ελικόπτερα MV - 22 με ικανότητα κάθετης απογείωσης αλλά πτητικής ικανότητας ανάλογης με τα αεροσκάφη που μπορούν να δρουν υπό εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες . 

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν δεσμεύτηκε οι ειδικευμένες υπηρεσίες του ΟΗΕ «να αντιδράσουν γρήγορα για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη». Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (WFP ), έστειλε ομάδα αξιολόγησης στην πόλη Τακλομπάν, μία από τις περισσότερο πληγείσες περιοχές. Οργάνωσε επίσης, την άμεση μεταφορά 40 τόνων επισιτιστικής βοήθειας.

Η UNICEF ανακοίνωσε την αποστολή ενός αεροσκάφους που μεταφέρει 60 τόνους βοήθειας, σκηνές και φάρμακα και ότι θα ακολουθήσει άλλη μια αποστολή με είδη υγιεινής και καθαρισμού του νερού. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε την απελευθέρωση 3 εκατομμυρίων ευρώ για τις επιχειρήσεις αρωγής. Η Βρετανία προσφέρει ένα πακέτο βοήθειας ύψους 9,6 εκατομμυρίων δολαρίων. 

Και η γερμανική πρεσβεία στη Μανίλα ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι προσφέρει 23 τόνους εξοπλισμού διάσωσης, και την αποστολή γερμανικών ομάδων διάσωσης. Ο σούπερ ισχυρός τυφώνας έπληξε το αρχιπέλαγος την Παρασκευή. Είναι η μεγαλύτερη φυσική καταστροφή στην ιστορία των Φιλιππίνων . Οι αρχές είπαν ότι ο αριθμός των θυμάτων θα μπορούσε να υπερβεί τους 10.000 νεκρούς.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.