.«Ο Σόιμπλε είναι σκληρός λόγω του προβλήματός του»

Ανάκαμψη της οικονομίας από το 2014, αλλά χωρίς μέχρι τότε να υπάρχουν περιθώρια χαλάρωσης των, «βλέπει» ο Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Crash ο υπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει το μνημόνιο «αναγκαίο κακό, αλλά εμπεριέχει τους πόρους διάσωσής μας». 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «χωρίς το μνημόνιο, που είναι μία συμφωνία διάσωσης, η Ελλάδα θα γύριζε πίσω στο τέλος της δεκαετίας του ’40, αρχή της δεκαετίας του ’50, σε όρους κοινωνικής ευημερίας. 

Ο Γιάννης Στουρνάρας χαρακτηρίζει «σκληρό, αλλά σωστό» τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζοντας ότι δε συμφωνεί με την άποψή του για την οικονομική πολιτική. 

«Πιστεύω ότι ο κ. Σόιμπλε είναι ένας άνθρωπος σκληρός, λόγω του προβλήματος του. Διότι τα καλύτερα του χρόνια σημαδεύτηκαν από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του. Όμως πιστεύω ότι είναι δίκαιος», λέει ο κ. Στουρνάρας. 

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι θα υπάρξει μείωση των φόρων όταν η χώρα αρχίσει να παράγει πρωτογενή πλεονάσματα ενώ χαρακτηρίζει «επιθυμητό» ένα νέο κούρεμα του χρέους «αλλά πρέπει να το θέλει και ο αντισυμβαλλόμενος». 

Εκτιμά ότι η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα ολοκληρωθεί κανονικά και αποκαλύπτει ότι ο «γάμος» Εθνικής- Eurobank δεν έχει ναυαγήσει οριστικά. «Καταρχήν η τρόικα δε θα μπορούσε να βάλει βέτο αν και οι δύο τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να πάρουν το 10% από την αγορά που απαιτείται έτσι ώστε να παραμείνουν ιδιωτικές. 

Βάζει ισχυρές ενστάσεις, δεν έχει βάλει βέτο, για το αν πραγματικά ένας τέτοιος ‘’γάμος’’ θα είχε τις συνέργειες που οι δύο τράπεζες ισχυρίζονται. Δεν έχει τελειώσει ακόμα η ιστορία. Θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Έχουμε δρόμο μπροστά μας», αναφέρει. 

Για τον ΦΠΑ σχολίασε ότι η τρόικα θα είναι δύσκολο να αρνηθεί μείωση του συντελεστή, «αν πάμε καλά στα έσοδα του Μαΐου», προσθέτοντας, ωστόσο, πως «τα έσοδα είναι μία μεταβλητή, η οποία έχει πολύ μεγάλες διακυμάνσεις»

.Ερώτηση Αλ. Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για το "λάθος" του ΔΝΤ

Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την έκθεση του ΔΝΤ και την παραδοχή του λάθους όσον αφορά την εφαρμογή του πρώτου μνημονίου, κατέθεσε στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ενόψει της επικείμενης συνόδου κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί, μεταξύ άλλων, τον πρωθυπουργό να απαντήσει αν επιμένει ότι το τρέχον πρόγραμμα έχει θετικά αποτελέσματα για την οικονομία, την κοινωνία και τη βιωσιμότητα του χρέους. 

Όπως τονίζει ο κ. Τσίπρας, το ΔΝΤ παραδέχεται ότι δεν υπολόγισε σωστά το βάθος της καταστροφικής ύφεσης που θα επέφερε το μνημόνιο, το  PSI δεν ήταν αποτελεσματικό ενώ είναι αμφίβολη η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας διότι το δημόσιο χρέος εξακολουθεί να μην είναι βιώσιμο. 

Γι' αυτό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον πρωθυπουργό, πώς προτίθεται να αξιοποιήσει αυτή την παραδοχή, δεδομένου ότι η Ελλάδα βρίσκεται εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης.

.Τιμολόγια «μαϊμού» 9 εκατ. ευρώ εξέδωσε επιχειρηματίας από τη φυλακή

Επτά επιχειρήσεις που εξέδωσαν 1.190 εικονικά τιμολόγια και 81 πλαστά τιμολόγια προκειμένου να καλύψουν ανύπαρκτες συναλλαγές ύψους 31,7 εκατ. ευρώ, καθώς επίσης 15 επιχειρήσεις έλαβαν 1.275 εικονικά και πλαστά τιμολόγια ύψους 23,341 εκατ. ευρώ αποκάλυψαν στην περιοχή της Αττικής οι έλεγχοι του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ)

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για επιχειρήσεις παραγωγής γεωργικών φαρμάκων, παραγωγής απορρυπαντικών, τεχνική εταιρεία Ναυπήγησης σκαφών, εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, διαφημιστική εταιρεία.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εταιρείας, της οποίας ο εκπρόσωπος ήταν στην φυλακή και φέρεται να προμήθευε εικονικά τιμολόγια σε επιχειρήσεις και νησιωτική Δημοτική αναπτυξιακή εταιρεία. Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. 

Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ.Γίνεται έρευνα για την αποκάλυψη των υποκρυπτόμενων προσώπων. Το ύψος των εκδοθέντων πλαστών και εικονικών τιμολογίων ανέρχεται στο ποσό των 9 εκατ. ευρώ.

.Απορρίπτει ο Σόιμπλε σενάρια περί νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους

«Δεν υπάρχει δέσμευση των κρατών της Ευρωζώνης» για μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, φέρεται να δήλωσε στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Προϋπολογισμού ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με μαρτυρίες βουλευτών, τις οποίες επικαλείται η οικονομική εφημερίδα «Der Handelsblatt».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Σόιμπλε, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών σχετικά με την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Ελλάδα, αρνήθηκε ότι οι «περαιτέρω ελαφρύνσεις» στις οποίες αναφέρεται το ΔΝΤ συνιστούν υπόσχεση για νέο «κούρεμα» χρέους.

.Βόμβα στο ΙΧ της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού

Ισχυρή έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε στις 4.40 τα ξημερώματα στο ΙΧ αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στην οδό Διομήδου 3 και Αγ. Βαρβάρας, στη Δάφνη.

Στις 4.15 άγνωστος τηλεφώνησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και στην ιστοσελίδα "ΖΟΥΓΚΛΑ" και προειδοποίησε για την έκρηξη δίνοντας χρονικό περιθώριο 20 λεπτών.

Η Αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στο χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που τηλεφώνησε.

Η έκρηξη ήταν ισχυρή και διέλυσε το αυτοκίνητο κάτω από το οποίο είχε τοποηθετηθεί ο μηχανισμός ενώ έσπασαν τα τζάμια πολυκατοικιών και προκλήθηκαν ζημιές σε παρακέιμενα αυτοκίνητα.

Όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι πρόκειται για ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό ενώ ακόμα βρίσκονται στο σημείο πυροτεχνουργοί και άντρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που διευρενά την υπόθεση, οι οποίοι συλλέγουν στοιχεία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.