.Ράλι στα 5ετή ελληνικά ομόλογα που υποχώρησαν στο 4,76%

Η τιμή των 5ετών ελληνικών ομολόγων έχει κάνει ράλι και η απόδοσή τους μειώθηκε σήμερα στο 4,76% από το 4,95% που διαμορφώθηκε κατά την έκδοσή τους στις 10 Απριλίου, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου υποχώρησε κατά 10 μονάδες βάσης, στο 5,96% αναφέρει το Bloomberg. Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει τη δήλωση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι αναμένει περαιτέρω μείωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων και ότι δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για έκδοση νέων ομολόγων μετά από αυτή του τρέχοντος μήνα, που ήταν η πρώτη ύστερα από 4 χρόνια.

.«Σύνταξη στα 70»

Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Die Welt του Βερολίνου, ο Γερμανός Επίτροπος Γκύντερ Έτινγκερ επικαλείται τις δημογραφικές εξελίξεις, αλλά και τις στρεβλώσεις στην αγορά εργασίας: «Έχουμε έλλειψη εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και γι αυτό, στα επόμενα χρόνια, θα πρέπει να συζητήσουμε για τη σύνταξη στα 70. Πρέπει να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μετεκπαιδεύονται, ώστε να μπορούν να εργάζονται για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» δηλώνει ο Έτινγκερ. Παραθέτει μάλιστα ως επιχείρημα το παράδειγμα της Ελλάδας και συμπληρώνει ότι θα έστελνε «λάθος μήνυμα» η θεσ...περισσότερα »

.«Χάνουν πελάτες τα ελληνικά κόμματα»

Τα ελληνικά κόμματα καταρρέουν επειδή χάνουν πελάτες, γράφει σήμερα ο Economist, που παρουσιάζει το σκηνικό της εγχώριας πολιτικής σκηνής, αποδίδοντας τη μειωμένη δυναμική των πολιτικών δυνάμεων μεταξύ άλλων στο όλο και στενότερο περιθώριο για διορισμούς. 

Σημειώνει πως παρά το θετικό κλίμα που δημιουργείται στην ελληνική οικονομία, «η αισιοδοξία δεν μοιάζει να περνά και στο μεγαλύτερο τμήμα των ψηφοφόρων», εξηγώντας ότι η ανεργία παραμένει στα ύψη, στον ιδιωτικό τομέα οι μισθοί καταβάλλονται με καθυστέρηση και «υπολογίζεται ότι το 35% των Ελλήνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας».

.Γεωργιάδης για νοσοκομεία, κορονοϊο

«Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μελετά καν τι υπάρχει στο μνημόνιο» τόνισε στον Σκάι ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας δηλώσεις του Νίκου Παππά, διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε λόγο για κλείσιμο 11 νοσοκομείων.
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι δεν πρόκειται για νέα μνημονιακή υποχρέωση, αλλά για κίνηση που έχει ήδη γίνει και κατεγράφη στο πρόγραμμα. «Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, αυτό έχει τελειώσει» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Γεωργιάδης εμφανίστηκε καθησυχαστικός όσον αφορά το ενδεχόμενο μετάδοσης του κορονοϊού MERS στην Ελλάδα.«Ο 69χρονος που έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS μπήκε πολύ γρήγορα στην απομόνωση και ο κίνδυνος να έχουμε σοβαρότερα προβλήματα ελαχιστοποιήθηκε» τόνισε ο υπουργός Υγείας.

.«Προσβολή η άρνηση του Λαζόπουλου»

Προσβολή προς την Αριστερά χαρακτήρισε ο επικεφαλής του κόμματος «Το Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, την άρνηση του Λάκη Λαζόπουλου να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε χαρακτηριστικά: «Όταν θεωρείς ότι η χώρα σου είναι υπό κατοχή, ότι ζει μια ανθρωπιστική κρίση...δεν μπορείς να λες στο τέλος "έχω ένα συμβόλαιο και θα συνεισφέρω μετά. Είναι μια προσβολή προς τον αριστερό"».

«Το Ποτάμι» υπερασπίζεται τις θέσεις τις αριστεράς, αλλά με περισσότερη λογική, γνώση και ρεαλισμό, υποστήριξε απαντώντας στην ερώτηση για το πώς προσδιορίζει το κόμμα του. Συμπλήρωσε πως οι ιδέες του είναι κοντά στις θέσεις του νεοεκλεγέντος πρωθυπουργού της Ιταλίας, Ματέο Ρέντζι.

Όσον αφορά τις συνεργασίες και την απάντηση στο ερώτημα με ποιες δυνάμεις θα μπορούσε να συνεργαστεί «Το Ποτάμι» μετεκλογικά, ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε: «δεν είμαστε ούτε με το αριστερό, ούτε με το δεξί λάθος». 
όνισε οτι μετά τις εκλογές θα θέσει στα κόμματα 20 ζητήματα, και με βάση τις απαντήσεις θα κρίνει με ποιο μπορεί να προχωρήσει. «Οι λύσεις δεν είναι πια απόλυτες, δεν είναι μαύρο, άσπρο. Το λέει η Αριστερά στην Ευρώπη και δεν το λέει η αριστερά στην Ελλάδα» συμπλήρωσε.
«Όλοι οι καλοί δε χωράνε στο ποτάμι» σημείωσε, αλλά διευκρίνισε ότι επιθυμεί συμμαχίες και με στελέχη από τη ΝΔ ή από το ΣΥΡΙΖΑ, που θα παραμερίσουν, όπως είπε, τις «αρτηριοσκληρωτικές λογικές των κομμάτων τους».

Ανέφερε, επίσης, ότι θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα που διεκδικεί την εξουσία να πει ξεκάθαρα εάν είναι με το ευρώ. Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε πως φιλοδοξεί το κόμμα του να γίνει «ρυθμιστής», προκειμένου να «αναγκάσει» τα κόμματα «να αφήσουν τα παλιά κιτάπια τα φιλελεύθερα ή τα μαρξιστικά».

Ερωτηθείς για το αν «άδειασε» τον Νίκο Δήμου για την υπόθεση του Αγίου Φωτός, είπε: «Δεν είμαι εγώ αυτός που θα αδειάζω» και πρόσθεσε πως το Ποτάμι προσπαθεί να περάσει την ιδέα της ατομικής πολιτικής ευθύνης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.