.Δάνειο 100 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ΟΤΑ

Συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη σύναψη δανείου ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ με σκοπό την υποστήριξη αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα, και μετά από συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκη,«στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας προώθησης αναπτυξιακών προγραμμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης, επετεύχθη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων 

με τη σύναψη δανείου του ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ ύψους έως και 100 εκατ. ευρώ με σκοπό την υποστήριξη αναπτυξιακών επενδυτικών σχεδίων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικού ύψους 200 εκατ. ευρώ, αφού το ποσοστό κάλυψης του προϋπολογισμού του έργου από τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ανέρχεται στο 50% του συνολικού κόστους».

Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση, «πρόκειται για μία στοχευμένη χρηματοδοτική πρωτοβουλία, η οποία εκτείνεται σε βάθος 25ετίας, με μέγιστη διάρκεια περιόδου χάριτος έξι ετών, και η οποία θα επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, σε έργα οδοφωτισμού, τηλεθέρμανσης, οδικού δικτύου και υποδομών, καθώς και στα επιδοτούμενα έργα των προγραμμάτων “Εξοικονομώ” και “Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων”.

Επίσης, το τελικό επιτόκιο των δανείων προς τους ΟΤΑ θα είναι χαμηλότερο από τα υφιστάμενα επιτόκια του ΤΠκΔ και θα συνδυαστεί με το επιτόκιο που λαμβάνει το ΤΠκΔ από την ΕΤΕπ, ώστε να ενισχυθεί η βιωσιμότητα και η αποδοτικότητα των σχετικών έργων».

.Μεγάλη φοροδιαφυγή στις τουριστικές περιοχές

Υψηλή παραβατικότητα που φθάνει μέχρι και το 100% αποκαλύπτεται από τους ελέγχους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ στο διάστημα από 16/07/2013 έως και 22/07/2013. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στο διάστημα αυτό το ΣΔΟΕ διενήργησε 838 ελέγχους σε επιχειρήσεις εστίασης, μπαρ, κέντρα διασκέδασης, ενοικιαζόμενες πολυτελείς κατοικίες και υπαίθριες αγορές. 

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι 409 επιχειρήσεις ήταν παραβάτες και καταλογίστηκαν 2020 παραβάσεις.

Η παραβατικότητα ανά περιοχή ήταν: Εύβοια 100%, Φωκίδα 80%, Θήρα 79,31%, Πάρος 75,76%, Λακωνία 71,27%, Ίος 66,67%, Αττική 60%, Κρήτη 56,83%, Λουτράκι - Παραλία Ξυλοκάστρου 52,85%, Πόρτο Χέλι Ερμιόνη 50%, Κέρκυρα 46%, Ρόδος 44%, Μύκονος 43,75%, Σύρος 42,11%, Χαλκιδική 40%, Πιερία 33%, Τήνος 26,67%.

Επίσης σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από κοινό συνεργείο ΣΔΟΕ, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικού Σώματος, ελέγχθηκε το σύνολο των επιχειρήσεων πλανοδίου εμπορίου στη Νάουσα της Πάρου. Καταλογίστηκαν 9 παραβάσεις σε ισάριθμες επιχειρήσεις και απομακρύνθηκαν όσοι διέθεταν προϊόντα παραεμπορίου και απομιμητικά προϊόντα, προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στο χώρο οι νόμιμες επιχειρήσεις

.Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει κλείσιμο τις καθημερινές»

Την υποστήριξή της στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και στους υπόλοιπους φορείς του εμπορίου που αντιδρούν στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας πραγματοποιώντας απόψε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία Κοραή και πορεία προς τη Βουλή, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης το οποίο εισέρχεται προς ψήφιση σήμερα στη Βουλή, δίνει «τη χαριστική βολή στους εμπόρους και στους εμποροϋπαλλήλους» και υποστηρίζει ότι «το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές σημαίνει λουκέτο των καταστημάτων τις καθημερινές».

«Η ΓΣΕΕ θα συνεχίσει τον αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών που οδηγούν στη φτώχεια, στην εφιαλτική αύξηση της ανεργίας και κατ΄ επέκταση στα λουκέτα στην αγορά», καταλήγει η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας.

.Απαισιόδοξοι οι Γάλλοι για το μέλλον της Ευρώπης

Οι Γάλλοι δηλώνουν απαισιόδοξοι για το μέλλον της Ευρώπης, αλλά παραμένουν πιστοί στο ευρωπαϊκό όραμα, όπως έδειξε η έρευνα του Ευρωβαρομέτρου που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα, δέκα μήνες πριν διεξαχθούν οι ευρωεκλογές.

Οι μισοί και πλέον Γάλλοι που ερωτήθηκαν (52%) δήλωσαν «απαισιόδοξοι» για το μέλλον της Ευρώπης, ένα 68% δήλωσε πεισμένο ότι «η χειρότερη φάση της κρίσης δεν έχει έλθει ακόμη», ενώ ένα 92% εμφανίστηκε πεισμένο ότι η κατάσταση της γαλλικής οικονομίας είναι «κακή».

Ένα 55% θεωρεί ότι η γνώμη του δεν έχει καμιά επίπτωση στην ΕΕ, το 67% παραδέχεται ότι δεν γνωρίζει ποια είναι τα δικαιώματά του με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο, ενώ κατά ένα 38% οι ερωτηθέντες είπαν ότι δεν αισθάνονται πολίτες της ΕΕ.

Ενώ κατά το 61% οι Γάλλοι είπαν ότι αισθάνονται πολίτες της ΕΕ, ποσοστό μία μονάδα χαμηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό έφθασε το 73% και στο Λουξεμβούργο καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό θετικών απαντήσεων στο σχετικό ερώτημα – 88%.

Πάντως παρά την κρίση το ποσοστό όσων δηλώνουν πως αισθάνονται ευρωπαίοι πολίτες δεν έπεσε κάτω από τον μέσο όρο του 2010, το 62%.

Εξάλλου το 72% των Γάλλων έκρινε ότι η ΕΕ μετράει σε διεθνές επίπεδο, ενώ ένα 62% τάχθηκε υπέρ της οικονομικής και νομισματικής ένωσης και του ενιαίου νομίσματος, ευρώ. Στη Γερμανία το αντίστοιχο ποσοστό είναι το υψηλότερο (66%, έναντι ενός μέσου όρου 51%), ενώ το χαμηλότερο καταγράφηκε στη Βρετανία, με μόλις 15%.

Η έρευνα διεξήχθη από την 10η ως την 26η Μαΐου στα 28 κράτη μέλη (η Κροατία εισήλθε στην ΕΕ επίσημα την 1η Ιουλίου αλλά συμπεριλήφθηκε στην έρευνα), με τη συμμετοχή 1.019 Γάλλων πολιτών στο δείγμα.

.Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα

Ένα δικαιότερο σύστημα εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου. Κινείται στα ευρωπαϊκά πρότυπα και ορθολογικοποιεί την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας. Ειδικότερα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εξαιτίας της έλλειψης ρευστότητας των ιδιοκτητών Ι.Χ., αλλά και του φαινομένου της μαζικής κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας επεξεργάζονται ένα σχέδιο βάσει του οποίου το τίμημα των Τελών Κυκλοφορίας και του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης στα Ι.Χ. με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να μπορούν να καταβάλλονται ισόποσα για κάθε μήνα κυκλοφορίας των οχημάτων και όχι ... περισσότερα »

.Το πριγκιπικό ζεύγος αναχώρησε από το μαιευτήριο

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ αναχώρησαν σήμερα από το μαιευτήριο και πρόσφεραν στο κοινό την πρώτη εικόνα του γιου τους, ο οποίος θα είναι και ο τρίτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Αφού πόζαρε για φωτογραφίες μπροστά στα μέσα ενημέρωσης όλου του κόσμου, το πριγκιπικό ζεύγος ανακοίνωσε πως ακόμη εξετάζει το όνομα που πρόκειται να δώσε στον γιο του και πως αισθάνεται «μεγάλη συγκίνηση».

.Η Ιταλία θα θρηνήσει την απώλεια 250.000 θέσεων εργασίας φέτος

Διακόσιες πενήντα χιλιάδες θέσεις εργασίας πρόκειται να χαθούν φέτος στις ιταλικές βιομηχανίες και στον τριτογενή τομέα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ένωσης Ιταλικών Επιμελητηρίων.

Ως τα τέλη Δεκεμβρίου αναμένεται να προσληφθούν 750.000 εργαζόμενοι. Όμως οι απολύσεις και οι πρόωρες και υποχρεωτικές συνταξιοδοτήσεις πρόκειται να αγγίξουν το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους.

«Παρά την αδιαμφισβήτητη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα, οι ιταλικές επιχειρήσεις προσπαθούν να δημιουργήσουν νέα απασχόληση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Εργασίας Ενρίκο Τζοβανίνι.

«Για να μπορέσει να ξαναρχίσει να αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων πρέπει να καταφέρουμε να μειώσουμε άμεσα τους φόρους και τις γραφειοκρατικές υποχρεώσεις που βαραίνουν τις επιχειρήσεις μας» υποστήριξε ο πρόεδρος της Ένωσης των Ιταλικών Επιμελητηρίων Φερούτσιο Νταρντανέλο.

Οι τομείς που προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν να πλήττονται εντονότερα από την οικονομική κρίση τους επόμενους μήνες είναι εκείνοι των εμπορικών και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, των μεταφορών και των προμηθειών, ιδίως στον τριτογενή τομέα.

Από την άλλη πλευρά, οι επιχειρήσεις που αναμένεται να σημειώσουν ανάκαμψη είναι εκείνες του φαρμακευτικού και χημικού τομέα, της παραγωγής πλαστικών και των ασφαλίσεων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.