.Μαχαίρι στις συντάξεις, καταργούνται δώρα, σύνταξη στα 67


Από 5% έως 15% θα μειωθούν τελικά οι συντάξεις, ενώ οριστικά από την 1η Ιανουαρίου 2013 καταργείται στους συνταξιούχους η χορήγηση των επιδομάτων (δώρων) Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα θερινής άδειας. Την ίδια στιγμή, από το ερχόμενο έτος αυξάνεται το όριο συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια και φτάνει στο 67ο έτος της ηλικίας.
Σύμφωνα με το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, οι συντάξεις ή το άθροισμα των συντάξεων: 1) από 1.000 έως και 1.500 ευρώ, μειώνονται κατά 5% και σε κάθε περίπτωση το ποσό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.000,01 ευρώ, 2) από 1.500,01 έως και 2.000 ευρώ, μειώνεται κατά 10% και το ποσό αυτό δεν μπορεί να υπολείπεται των 1.425,01 ευρώ, 3) από 2.000,01 ευρώ και άνω μειώνεται κατά 15% και σε κάθε περίπτωση το ποσό που εναπομένει δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 1.800,01 ευρώ.
Για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης λαμβάνεται υπόψη το ποσό της σύνταξης ή των συντάξεων όπως αυτές θα έχουν διαμορφωθεί την 31.12.2012 μετά όμως την τυχόν παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης, της επιπλέον εισφοράς της παραγράφου 14 του άρθρου 2 του Ν. 4002/2011 και των τυχών μειώσεων που επιβλήθηκαν με τις διατάξεις της παραγράφου 10 του άρθρου 1 του Ν. 4024/2011 και του άρθρου 1 του Ν. 4051/2012.
Ακόμη, οι άγαμες θυγατέρες θανόντων συνταξιούχων του Δημοσίου από την 1η Ιανουαρίου 2013 θα λαμβάνουν ανώτατη σύνταξη 720 ευρώ, ενώ αναστέλλεται η καταβολή της σύνταξης σε περίπτωση που οι θυγατέρες αυτές έχουν και άλλα εισοδήματα τα οποία υπερβαίνουν το ποσό των 8.640 ευρώ ετησίως.
Παράλληλα, με την είσοδο του νέου έτους το όριο συνταξιοδότησης για όσους θεμελιώνουνδικαίωμα συνταξιοδότησης από την 1.1.2013 και μετά αυξάνεται κατά δύο χρόνια, δηλαδή ανέρχεται στο 67ο έτος της ηλικίας τους, ενώ το όριο ηλικίας του 60ού έτους ως προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων αυξάνεται από 1.1.2013 στο 65ο έτος.
Εξάλλου, από την 1.1.2013 το όριο ηλικίας για την καταβολή του επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης αυξάνεται από το 60ό που είναι σήμερα στο 65ο έτος.
Επίσης, καταργούνται η βουλευτική σύνταξη και η χορηγία για «όσους αποκτήσουν για πρώτη φορά από εδώ και στο εξής την ιδιότητα του βουλευτή ή του αιρετού οργάνου των ΟΤΑ πρώτου βαθμού».
Τα πρόσωπα αυτά «θα ασφαλίζονται για κύρια σύνταξη, πρόσθετη ασφάλιση και υγειονομική περίθαλψη στους φορείς που ασφαλιζόντουσαν πριν από την εκλογή τους στα αξιώματα αυτά και ο χρόνος της θητείας τους λογίζεται ως χρόνος ασφάλισης στους φορείς αυτούς».
Τέλος, οι βουλευτές και τα αιρετά όργανα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περίπτωση που λαμβάνουν και δεύτερη σύνταξη από το Δημόσιο, επιλέγουν είτε την καταβολή της βουλευτικής σύνταξης είτε την καταβολή της άλλης σύνταξης.

.ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ...

Στο πολυνομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες δράσεις που θα κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, θα περιλαμβάνεται όπως όλα δείχνουν, ... 
η τροπολογία για την ένταξη Ασφαλιστικών Ταμείων στον ΕΟΠΥΥ, η οποία καταψηφίστηκε σήμερα.
Η ψηφοφορία, όπως είναι προγραμματισμένο, θα γίνει Τετάρτη, μέρα που θα κατατεθεί και ο προϋπολογισμός για το 2013.
Το πολυνομοσχέδιο θα έχει μορφή ενός άρθρου και η διαδικασία στη Βουλή θα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος

.Χωρίς πλειοψηφία πέρασαν οι αποκρατικοποιήσεις - Σε κρίση η κυβέρνηση - Βγήκαν μαχαίρια στο ΠΑΣΟΚ


Πύρρειος πολιτική νίκη για τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ήταν η σημερινή  ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις στη Βουλή, αφού μόνο 148 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν το σχετικό άρθρο 2 του νομοσχεδίου.
Η ψηφοφορία η οποία θα αποτελούσε πρόβα τζενεράλε εν όψει της τελικής ψήφισης του Μνημονίου στις 7 Νοεμβρίου κατέληξε σε ναυάγιο για τη συνοχή της κυβέρνησης. 

Αποκορύφωμα ο προεδρεύων Γιάννης Τραγάκης που εκφωνόντας το αποτέλεσμα για το άρθρο 4 είπε ότι υπερψηφίστηκε το συγκεκριμένο άρθρο ενώ δεν είχε καν τη σχετική πλειοψηφία.
Σύμφωνα με τον προεδρεύοντα, στη σημερινή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις καταμετρήθηκαν τα εξής αποτελέσματα:
§                                 Άρθρο 1:  173 ναι, 120 όχι  Δεκτό κατά πλειοψηφία
§                                 Άρθρο 2 (αποκρατικοποιήσεις):  148 ναι, 139 όχι, 6 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
§                                 Άρθρο 3:  156 ναι, 135 όχι, 2 παρών, Δεκτό κατά πλειοψηφία
§                                 Άρθρο 4:  146 ναι, 121 όχι, 26 παρών. Ο πρόεδρος δήλωσε ότι αυτό γίνεται «Δεκτό κατά πλειοψηφία» πράγμα που όμως αποδείχτηκε ότι είναι λάθος!
§                                 Άρθρο 5:  158 ναι, 135 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
§                                 Άρθρο 6:  173 ναι, 120 όχι, δεκτό κατά πλειοψηφία
§                                 Τροπολογία: 136 ναι, 143 όχι, 14 παρών, καταψηφίστηκε
Εκτός γραμμής 15 του ΠΑΣΟΚ - Εννιά βουλευτές καταψήφισαν 
Το μείζον θέμα που δημιουργήθηκε στο ΠΑΣΟΚ είναι ότι 9 από τους βουλευτές του καταψήφισαν το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις και η εξέλιξη αυτή αποτελεί κακό οιωνό για την κυβέρνηση.
Στην Ιπποκράτους έχει σημάνει συναγερμός και ο Ευάγγελος Βενιζέλος συσκέπτεται με τους στενούς συνεργάτες του προκειμένου να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Παρά τις ζυμώσεις στις οποίες υπέβαλε τους βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να τους πείσει και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ηχηρό μήνυμα και για τον ίδιο από την πλευρά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Επτά βουλευτές δεν πήγαν να ψηφίσουν
Επτά βουλευτές, ανάμεσά τους οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης, ένας ακόμη από την Ιπποκράτους, οι δύο διαγραμμένοι της ΝΔ, ένας του ΣΥΡΙΖΑ και ένας του ΚΚΕ επέλεξαν να μην πάνε στην ψηφοφορία και να μην ψηφίσουν καθόλου.
Οι επτά βουλευτές που δεν πήγαν στην ψηφοφορία είναι οι εξής:
§                                 Ευάγγελος Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ)
§                                 Μίμης Ανδρουλάκης (ΠΑΣΟΚ)
§                                 Φώτης Κουβέλης (ΔΗΜΑΡ)
§                                 Νίκος Νικολόπουλος (Διαγραμμένος βουλευτής της ΝΔ)
§                                 Νίκος Σταυρογιάννης (Διαγραμμένος βουλευτής της ΝΔ)
§                                 Κώστας Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ)
§                                 Χρήστος Κατσιώτης (ΚΚΕ)
Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο

Συνοπτικά, τα άρθρα του νομοσχεδίου που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή έχουν ως εξής:

Άρθρο 1ο: Αφορά την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία τροποποιείται ο νόμος 3986/2011 (Μεσοπρόθεσμο) ώστε η Βουλή να γνωμοδοτεί για το διορισμό του Προέδρου και του Διευθύνοντος συμβούλου του ΤΑΙΠΕΔ.

Άρθρο 2ο: Κύρωση της κατάργησης του ελάχιστου ποσοστού του δημοσίου στις Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Αλεξανδρούπολης, Βόλου, Ελευσίνας, Ηγουμενίτσας, Ηρακλείου, Καβάλας, Κέρκυρας, Λαυρίου, Πατρών και Ραφήνας.

Άρθρο 3ο: Ρυθμίσεις για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η δόμηση εκτός σχεδίου, παραχώρηση αιγιαλού, και η αναγκαστική απαλλοτρίωση εκτάσεων.

Άρθρο 4ο: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Άρθρο 5ο: Τροποποιήσεις του π.δ. 237/1986 για το Επικουρικό Κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλάδο αυτοκινήτων.

Άρθρο 6ο: Τροποποιήσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και των ν.2386/1996, ν.2753/1999, ν.2836/2000. Τροποποιήσεις του π.δ. 191/2008. Μεταξύ άλλων προβλέπεται η εξίσωση του φόρου σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης στα 330 ευρώ στο χιλιοστόλιτρο, ενώ ορίζεται ως υποχρεωτική εντός 14ημέρου η καταχώρηση στο Πληροφοριακό Σύστημα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων από τους εμπόρους όλων των συναλλαγών του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL).

Άρθρο 7ο: Καθορίζεται η ισχύς του νόμου από την δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Η τροπολογία αφορά διευκολύνσεις σε Δήμους και νομικά πρόσωπα τους για την αποπληρωμή των δανείων τους, την μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ ακινήτων του δημοσίου στο Ελληνικό, την ένταξη στον ΕΟΠΥΥ των ευγενών ταμείων των γιατρών, δημοσιογράφων, των δικηγόρων, των μηχανικών και των τραπεζικών υπαλλήλων.

Η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών (είχε επτά άρθρα και τίτλο «Κατάργηση ελάχιστου ποσοστού Ελληνικού Δημοσίου σε ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΔΙΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΤΑ, κα» ενώ συμπληρωνόταν με τροπολογία για τα «ευγενή ταμεία») έγινε ονομαστικά μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, που καταψήφισε το νομοσχέδιο. Η υπερψήφιση του νόμοσχεδίου από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ήταν η πρόβα τζενεράλε του «γάμου» των δύο κομμάτων, με την ΔΗΜΑΡ ουσιαστικά να να «θέτει εαυτόν» εκτός κυβέρνησης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έκανε σημαντικές υποχωρήσεις σε σχέση με την σκληρή γραμμή που είχε τηρήσει τις προγούμενες ημέρες, αφού αναγκάστηκε να πάρει πίσω σημαντικές τροπολογίες που είχαν συναντήσει αντιδράσεις βουλευτών από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. 

Συγκεκριμένα, πήρε πίσω την τροπολογία που καρατομούσε τους διευθυντές των ΔΟΥ και αποδέχθηκε το αίτημα των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ να έρχονται στη Βουλή για συζήτηση οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις. Ωστόσο, δεν δέχτηκε να μην μπουν στον ΕΟΠΥΥ τα λεγόμενα ευγενή ταμεία, πράγμα που οδήγησε την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ να πει «όχι» στην τροπολογία.


Η στάση του ΠΑΣΟΚ
Συναγερμός έχει σημάνει στην Ιπποκράτους μετά την καταψήφιση από 9 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ του κρίσιμου νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις και την «ανταρσία» 15 βουλευτών που δεν πειθάρχησαν στην κομματική «γραμμή».

Στο μέσον του εσωκομματικού τυφώνα βρίσκεται όμως ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος δεν προσήλθε καν στη Βουλή για να ψηφίσει.

Νέα εσωκομματική θύελλα έφερε στο ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Περίπου οι μισοί βουλευτές που ανήκουν στην εσωκομματική αντιπολίτευση, με προεξέχοντες τους Κώστα Σκανδαλίδη και Μάρκο Μπόλαρη, απειθάρχησαν στην κομματική γραμμή και καταψήφισαν τις αποκρατικοποιήσεις.

Παρά τις ζυμώσεις στις οποίες υπέβαλε τους βουλευτές κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ο κ. Βενιζέλος δεν κατάφερε να τους πείσει και η σημερινή ψηφοφορία αποτελεί ηχηρό μήνυμα και για τον ίδιο.

Τι λένε οι "αντάρτες"
Όλα ξεκίνησαν χθες στην κοινοβουλευτική ομάδα όταν ο Βενιζέλος δέχτηκε ομαδικά πυρά από τους βουλευτές του κινήματος για την στρατηγική που ακολουθεί και για το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται άλλοτε ως συνιστώσα της Νέας Δημοκρατίας και άλλοτε συνιστώσα του Σύριζα. Στη συνεδρίαση επεκράτησε κλίμα έντασης και εκνευρισμού με αποτέλεσμα μετά την ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου να εκδηλωθούν πολλές διαφωνίες από βουλευτές του κόμματος. Ομάδα βουλευτών ζήτησε από τον Βενιζέλο να καλέσει νέα κοινοβουλευτική ομάδα όπου θα παρουσιαστούν τα μέτρα και θα συζητηθούν αναλυτικά όπως είχαν συμφωνήσει πριν από δύο μήνες. Ακόμα για τις αποκρατικοποιήσεις τόνισαν πως «Είναι δικαίωμα της Βουλής να παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς την πορεία των αποκρατικοποιήσεων. Η κύρωση από τη βουλή είναι στοιχείο διαφάνειας, όχι ως πλυντήριο».

Η στάση του ΒενιζέλουΠαρά τα όσα έγιναν στην κοινοβουλευτική ομάδα και τις διαφωνίες που είχαν διατυπωθεί ο Βενιζέλος έβγαλε μόνος του την απόφαση ότι το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα και το σημερινό νομοσχέδιο και παρουσίασε την κατάσταση όπως αυτός ήθελε. Κάνοντας μια λανθασμένη εκτίμηση ότι οι βουλευτές του θα φοβηθούν να καταψηφίσουν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παραπληροφόρησε τους δημοσιογράφους και προσπάθησε να εκβιάσει την απόφαση του των βουλευτών του.

Απών ο Βενιζέλος από την ψηφοφορία !
Την ίδια ώρα έκπληξη προκάλεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι έμειναν πιστοί στη «γραμμή» του κόμματος και ψήφισαν όπως έπρεπε, το γεγονός ότι ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν προσήλθε να ψηφίσει.

Για πολλούς βουλευτές το θέμα αυτό είναι μείζον γιατί η αποχή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εκπέμπει «μια εικόνα αλαλούμ του ΠΑΣΟΚ», όπως λένε οι ίδιοι, ανεπίτρεπτη για μια τόσο κρίσιμη ψηφοφορία.

Ας σημειωθεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου προσήλθε κανονικά στην ψηφοφορία και ψήφισε ό,τι είχε καθοριστεί από την «γραμμή» του κόμματος, υπέρ των αποκρατικοποιήσεων και κατά της τροπολογίας για τον ΕΟΠΥΥ.

Oι 15 «αντάρτες» του ΠΑΣΟΚ
Από το ΠΑΣΟΚ, δεκαπέντε βουλευτές βρέθηκαν εκτός γραμμής, που ήταν «παρών» στο άρθρο 4 , όχι στην τροπολογία για το ΕΟΠΥΥ και «ναι» σε όλα τα υπόλοιπα άρθρα του νομοσχεδίου. Ωστόσο, οι βουλευτές αυτοί δεν τήρησαν ενιαία στάση, και ο καθένας βρέθηκε να είναι εκτός γραμμής σε διαφορετικό άρθρο και για διαφορετικούς λόγους, προφανώς. Συγκεκριμένα, οι 15 βουλευτές είναι:

Δημήτρης Κρεμαστινός – Ναι στην τροπολογία

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης – Ναι σε όλα

Συμεών Κεδίκογλου – Ναι σε όλα εκτός τροπολογίας

Μιχάλης Κασσής -όχι στο 2

Άντζελα Γκερέκου – όχι στο 3

Πύρρος Δήμας – Ναι σε όλα (πηγε να το αλλαξει μετα – δε ξερουμε αν γινεται ομως)

Παραστατίδης – Παρών στο 2

Λεωνίδας Γρηγοράκος – ναι στην τροπολογία

Θεοδώρα Τζάκρη – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Μάρκος Μπόλαρης – όχι στο 2 ναι στην τροπολογία

Γιάννης Δριβελεγκας – όχι στο 2 παρών στο 3

Κώστας Τριαντάφυλλος - παρών στο 2

Κώστας Σκανδαλίδης – παρών στο 2

Θάνος Μωραΐτης – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογία

Χατζί Οσμαν Αχμέτ – Παρών στο 2 ναι στην τροπολογια

Οι 9 του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν όχι και παρών στις αποκρατικοποιήσεις
Οι εννέα βουλευτές που καταψήφισαν, είτε με όχι είτε με παρών, το άρθρο για τις αποκρατικοποιήσεις ανήκουν στην λεγόμενη από την πλευρά Βενιζέλου, εσωκομματική αντιπολίτευση και είναι οι εξής:

Μιχάλης Κασσής

Θόδωρος Παραστρατίδης

Θεοδώρα Τζάκρη

Μάρκος Μπόλαρης

Γιάννης Δριβελέγκας

Κώστας Τριαντάφυλλος

Κώστας Σκανδαλίδης

Θάνος Μωραίτης

Χατζί Οσμαν Αχμέτ

.Η δίωξή μου είναι πολιτική - Θέλανε να με φοβίσουν"


"Με εμένα που έμπλεξαν δε θα περάσουν καλά" δήλωσε αποκλειστικά στο Νewsit ο Σπύρος Καρατζαφέρης την ώρα που του έπαιρναν δακτυλικά αποτυπώματα στη Σήμανση.
Η σύλληψη του Σπύρου Καρατζαφέρη στη μία τα ξημερώματα έξω από την Ισραηλινή πρεσβεία ήταν κινηματογραφική. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).
Οπως δήλωσε αποκλειστικά στο Νewsit o γνωστός δημοσιογράφος "με συλλάβανε με τον τρόπο τον κινηματογραφικό, με πήγανε στο αστυνομικό τμήμα, μου έδειξαν τις δύο καταδικαστικές αποφάσεις για προσωπικά δεδομένα του Αττικής που μετά τις αποκαλύψεις πήγε 7 χρονια φυλακή και για την υπόθεση Γιοσάκη που είχα βγάλει το παραδικαστικό κύκλωμα. 
Πήγαν φυλακή όλοι οι δικαστές και με καταδικάσανε για συκοφαντική δυσφήμιση του Γιοσάκη.
Μπράβο τους, με γειά τους τους με χαρά τους.
Δεν είχα γνώση των καταδικαστικών ποινών γιατί περίμενα να καθαρογραφούν, κοινοποιείται η απόφαση και πας και πληρώνεις.
 Οταν εχθές έκανα την εκπομπή και έκανα τις αποκαλύψεις και είπα ότι θα βγάλω τα χαρτιά των anonymous από το Γενικό Λογιστήριο που κρύβουν το δάνειο που εξαθλίωσαν τον ελληνικό λαό και δεν κάνω πίσω και ξέρω με αυτό που λέω οτι θα ....μόλις τελείωσε η εκπομπή, απ΄έξω με πήραν στο κατόπι. 
Στην ισραηλινή πρεσβεία μου εκαναν έφοδο σαν να πιάσαν τον Γιαγκούλα. Τώρα είμαι στη σήμανση, μετά θα πάω στον εισαγγελέα εφετών, μετά στον εισαγγελέα πλημελειοδικών και μετά θα δούμε τι θα γίνει.
Είμαι αποφασιμένος να πάω και στον Κορυδαλλό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον τρόπο της σύλληψής μου. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα πάω και φυλακή και εξορία και χούντα. Και τώρα η κατάσταση θυμίζει χούντα στο ΕΑΜ ΕΣΑΤ, τέλος πάντων.
Πρόκειται για πολιτική δίωξη και φίμωση του τύπου και θέλανε να με εκφοβίσουν, νομίζανε οτι θα φοβηθώ εγώ να μην κάνω αποκαλύψεις. 
Τώρα που το καλοσκέφτομαι ξέραν οτι εγώ δε θα φοβηθώ, 55 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά, αλλά είπανε οτι με τη σύλληψη του Καρατζαφέρη την περιπετειώδη θα φοβηθούν οι νεότεροι.
Δεν ξέρω εάν θα φοβηθούν οι νεότεροι εγώ πάντως θα συνεχίσω, είτε από τον Κορυδαλλό, είτε έξω από τον Κορυδαλλό. Με εμένα που μπλέξανε δε θα περάσουνε καλά. Είμαι κακό παιδί άμα θέλω" είπε τέλος ο Σπύρος Καρατζαφέρης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.