.«Ο κ. Βαξεβάνης πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη»


Προσωπική επίθεση στον βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, εξαπολύει ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο υπόμνημα που κατέθεσε στην Προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ, υποστηρίζοντας ότι θα έπρεπε να ζητήσει να αυτοεξαιρεθεί από την Προανακριτική Επιτροπή, καθώς το όνομα της συζύγου του εμπλέκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Γεωργιάδη, ο οποίος αντέτεινε ότι ο κ. Βαξεβάνης «πιάστηκε με τη γίδα στη πλάτη» και έπρεπε να έρθει να καταθέσει στην Προανακριτική και όχι να στέλνει υπόμνημα.

.«Καταδικαστέο να εγκαταλείπονται κατοικίδια στο δρόμο»


Τις συνέπειες από το πρόβλημα των αδέσποτων τονίζει αναγνώστης με σχόλιό του στοnewsbeast.gr. Μεταξύ άλλων σημειώνει ότι είναι απόλυτα καταδικαστέες οι πράξεις δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων, ενώ παράλληλα αναφέρει ότι χρειάζεται θέσπιση νόμου με αυστηρές χρηματικές ποινές για όσους ιδιοκτήτες κατοικίδιων τα εγκαταλείπουν ελεύθερα στο δρόμο. 

Διαβάστε αναλυτικά το σχόλιο:

«Θα ήθελα να πω ότι οι πράξεις δηλητηρίασης αδέσποτων ζώων είναι απόλυτα καταδικαστέες και δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν σε καμία περίπτωση.

Ωστόσο, είναι απόλυτα καταδικαστέο επίσης, οι ιδιοκτήτες σκυλιών και άλλων κατοικίδιων να τα αφήνουν ελεύθερα στο δρόμο χωρίς να νοιάζονται αν αυτό ενοχλεί τους συμπολίτες τους.

Το πρόβλημα των αδέσποτων έχει τις ακόλουθες συνέπειες που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ αρνητικές και θα πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα:

- Τα αδέσποτα ζώα τρέφονται με ότι βρουν και είναι κίνδυνος για την δημόσια υγεία.
- Τα αδέσποτα ζώα είναι απειλή για πολλές ευάλωτες και όχι μόνο ομάδες του πληθυσμού καθώς κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι ένα αδέσποτο ζώο δεν θα επιτεθεί σε ένα μικρό παιδί ή σε κάποιον ηλικιωμένο που δεν θα μπορέσει να αντιδράσει. Έχουν συμβεί πολλά τραγικά περιστατικά ήδη και η μη επιθυμία ανάδειξης του προβλήματος αποτελεί μεγάλη έκπληξη.

- Τα αδέσποτα ζώα αποτελούν μεγάλη δυσφήμιση για την εικόνα της χώρας, ειδικά στις τουριστικές περιοχές όπως το Σύνταγμα αλλά και σε κάθε άλλη περιοχή που δέχεται ξένους επισκέπτες. Θα ήθελα να αναφέρω ότι σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα που έχω επισκεφτεί δεν υπάρχει αυτό το φαινόμενο. 

Οι ξένοι επισκέπτες, βλέποντας αυτή την κατάσταση, θεωρούν τη χώρα μη ασφαλής και ανίκανη να επιβάλλει στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και ασφαλείας για τους πολίτες. 

Αυτό προφανώς μόνο αρνητικά μπορεί να συμβάλλει στον τουρισμό, σε μία περίοδο μάλιστα που έχουμε απόλυτη ανάγκη κάθε τομέα που μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη της χώρας. Ο τουρισμός θεωρείται προφανώς ένας από τους κύριους αυτούς τομείς.

Μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου:

- Θέσπιση νόμου με αυστηρές χρηματικές ποινές για όποιον αφήνει στο δρόμο να κυκλοφορούν ελεύθερα ζώα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πολιτών.
- Πραγματική κινητοποίηση της αρμόδιας δημοτικής υπηρεσίας σε κάθε περιοχή ώστε να συλλέξει τα αδέσποτα ζώα και να τα δώσει σε συλλόγους που θα ενδιαφερθούν πραγματικά για αυτά.

- Ευαισθητοποίηση των πολιτών ώστε να βρεθούν εθελοντές που θα νοιαστούν να συλλέξουν τα αδέσποτα ζώα.
- Έκκληση σε άλλες οργανώσεις προστασίας ζώων ακόμα και εκτός συνόρων, που θα ήθελαν να βοηθήσουν και να αναλάβουν την προστασία μέρους αυτών των ζώων».

."Κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης"


Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα με τους επικεφαλής της τρόικας στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης για το θέμα του Δημοσίου.
 
Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών έλεγαν μετά τη σύσκεψη ότι η κυβέρνηση και η τρόικα βρίσκονται κοντά σε όλα τα θέματα της διαπραγμάτευσης η οποία θα συνεχισθεί αύριο με νέα συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών στις 3 μμ.
 
Σημειώνεται ότι στη βραδινή σύσκεψη που διήρκησε περίπου 2 ώρες, το υπουργείο Οικονομικών εκπροσώπησε ο κ. Σταϊκούρας καθώς ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αναχώρησε για την Ιρλανδία, όπου θα συμμετάσχει στο αυριανό Eurogroup.

.Μ. Φέκτερ: Νησί ξεπλύματος χρήματος η Βρετανία


«Εκείνα που ζητάμε από την Κύπρο, ένα μικρό νησί, πρέπει να τα απαιτήσουμε και από τη Βρετανία, καθώς δεν είναι δίκαιο εκεί οι εταιρείες διαχείρισης κεφαλαίων να είναι οι πραγματικοί φορολογικοί παράδεισοι. Το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς, αλλά η Βρετανία που αποτελεί νησί ευδαιμονίας για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος».

Αυτά διεμήνυσε με οργή η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ, σε σημερινές συνεντεύξεις της από κοινού με τον Αυστριακό αντικαγκελάριο, υπουργό Εξωτερικών και αρχηγό του (συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες) συντηρητικού Λαϊκού Κόμματός, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, στις αυστριακές εφημερίδες «Ντι Πρέσε» και «Κουρίρ», που περιστρέφονται γύρω από το τραπεζικό απόρρητο στην Αυστρία και την ενδεχόμενη άρση του, μετά τις πιέσεις των τελευταίων ημερών από διάφορες πλευρές.

Κατά την άποψή της, οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση  και  τις ΗΠΑ για την αυτόματη διαβίβαση πληροφοριών σχετικά με τραπεζικούς λογαριασμούς δεν μπορεί να συνιστούν μονόδρομο αφού, όπως λέει, το Ντέλαγουερ και η Νεβάδα αποτελούν φορολογικούς παραδείσους, διευκολύνουν το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και πρέπει να σταματήσουν κάθε τέτοια δραστηριότητα.

.Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία


Νέο αρνητικό ρεκόρ σημείωσε η ανεργία στη χώρα με το «καλημέρα» του 2013, καθώς εκτινάχθηκε στο 27,2% και οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα. Και είναι εν προκειμένω χαρακτηριστικό, ότι από το 2010 και την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου, στη «μαύρη λίστα» της προστέθηκαν 806.803 άτομα. Ενώ, η ανεργία συνεχίζει να αποτελεί «μάστιγα» για τους νέους 15- 24 ετών (ποσοστό 59,3%) και τις γυναίκες (ποσοστό 31,4%).

Ειδικότερα, από την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), προκύπτουν τα εξής:

Το ποσοστό ανεργίας ανήλθε σε 27,2% τον Ιανουάριο εφέτος, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο 2012 και 25,7% τον Δεκέμβριο 20121. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα και αυξήθηκαν κατά 281.048 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (αύξηση 26,3%) και κατά 95.709 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 (αύξηση 7,6%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.617.771 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 270.629 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (μείωση 7%) και κατά 11.653 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 (μείωση 0,3%).

Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός (τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), ανήλθε σε 3.346.423 άτομα και μειώθηκε κατά 878 άτομα σε σχέση με τον Ιανουάριο 2012 (μηδενική μεταβολή) και κατά 535 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2012 ( επίσης, μηδενική μεταβολή).
Στις γυναίκες, η ανεργία ανέρχεται σε 31,4% (από 25,4% τον Ιανουάριο 2012) και στους άνδρες σε 23,9% (από 18,6%).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.