.Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 26ουςΠανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες


Το Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου διοργανώνει τους 26ουςΠανελλήνιους Θεατρικούς Αγώνες Ερασιτεχνικών Θιάσων από 7-16 Σεπτεμβρίου 2012 στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Ζωγράφου ( Γ. Ζωγράφου 17, είσοδος από πλατεία Αγ. Γεωργίου).
Στόχος αυτού του θεσμού, είναι η ανάδειξη της Τέχνης του Θεάτρου, η προβολή των Ερασιτεχνικών Θιάσων και η επαφή του κοινού με τα έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.
Το Φεστιβάλ Πανελληνίου Ερασιτεχνικού Θεάτρου λειτουργεί ιδιαίτερα, ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στις ερασιτεχνικές ομάδες, στις οποίες δίνεται η ευκαιρία να γνωριστούν, συμβάλοντας στην ανταλλαγή και τη μεταφορά ιδεών και γνώσης πάνω στο θεατρικό γίγνεσθαι.
Όλοι οι συμμετέχοντες προέρχονται από αξιόλογες θεατρικές ομάδες που λειτουργούν, ως κυψέλες πολιτιστικής έκφρασης σε όλη τη χώρα , ανθρώπους που καταθέτουν την ψυχή και το μεράκι τους στο θέατρο.
Φέτος θα φιλοξενηθούν 8 θίασοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας που επιλέχθηκαν από ειδική επιτροπή ανθρώπων του θεάτρου, επιλογή πραγματικά πολύ δύσκολη. Την Κριτική Επιτροπή απαρτίζουν οι:

Πρόεδρος: Θανάσης Παπαγεωργίου
(σκηνοθέτης-ηθοποιός, ιδρυτής του Θεάτρου «ΣΤΟΑ»)
Μέλη: Εύα Καμινάρη (ηθοποιός)
Λέα Κούση (σκηνογράφος)
Βασιλική Στρακαντούνα (ηθοποιός-δημοτική σύμβουλος)
Ντορίν Λασκαρίδου (μουσικός)
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Δημοτικό Θέατρο Μαραθώνα
ΕΡΓΟ: «Εθνικότητά μου το χρώμα του ανέμου»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ματέϊ Βισνιέκ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Έρση Βασιλικιώτη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Νίκος Γκεσούλης

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρικό Εργαστήρι Διστόμου «ΘΕΑΤΡΟΦΡΕΝΕΙΑ»
ΕΡΓΟ: «Κομμάτια και Θρύψαλα»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Γιώργος Σκούρτης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τάσος Σταθάς

ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας»
ΕΡΓΟ: «Ο μουγγός»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Στρατής Καρράς
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παύλος Καράγιωργας

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα «CarpeDiem» του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου «Η Τρικυμία»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ουίλιαμ Σαίξπηρ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτη

ΤΡΙΤΗ 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης
ΕΡΓΟ: «Σαίξπηρ τα πάντα όλα»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άνταμ Λονγκ, Ντάνιελ Σίνγκερ & Τσες Μπόργκενσεν
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Βιολέτα Διώνη
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: η ομάδα

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Πολιτιστικός Σύλλογος «ΑΠΟΛΛΩΝ» Περιγιαλίου Κορινθίας
ΕΡΓΟ: «Ένας ήρωας με παντούφλες»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Αλέκος Σακελλάριος- Χρήστος Γιαννακόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πολυξένη Ορκοπούλου – Ξανθάκη

ΠΕΜΠΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
ΕΡΓΟ: «Ματωμένος Γάμος»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: Χρήστος Σαλτόγλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Χρήστος Σαλτόγλου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΟΠΑΠ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ
ΕΡΓΟ: «Κοκταίηλ από βότκα μολότωφ»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Άντον Τσέχωφ
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ/ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Κατερίνα Μπλάτσου

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΟΜΑΔΑ: Θεατρική Ομάδα Κοινωνικής Επανένταξης 18 Άνω» ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
ΕΡΓΟ: «Το μεγάλο μας τσίρκο»
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ: Ιάκωβος Καμπανέλλης
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Παναγιώτης Ζαγανιάρης, Σοφία Πετροπούλου

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΛΗΞΗ 26ων ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΘΙΑΣΩΝ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΡΎΣΑΝΘΟ ΜΠΟΣΤΑΝΤΖΟΓΛΟΥ-ΜΠΟΣΤ
ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Ώρα Έναρξης: 21.00
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


.Να σεβαστεί τα όρια της κοινωνίας καλεί την τρόικα ο Βενιζέλος


Να σεβαστεί τις αντοχές της κοινωνίας, όσον αφορά στις μισθολογικές περικοπές, κάλεσε σήμερα την τρόικα ο Ε. Βενιζέλος, σε συνάντηση με το κλιμάκιο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κινήματος Ευάγγελος Βενιζέλος επεσήμανε μάλιστα ότι αυτό πρέπει να γίνει με τρόπο εσωτερικά δίκαιο και ισορροπημένο και όχι οριζόντιο, 
κάτι που, όπως συμπλήρωσε, «προσπαθούν να υπηρετήσουν οι σχετικές προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν δεδομένες τις προτάσεις της κυβέρνησης προς την τρόικα για τον περιορισμό δαπανών, οι οποίες συνδέονται με τη λειτουργία του κράτους».

Ο Ευάγγ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «παράλληλα η Ελλάδα είναι έτοιμη να αναλάβει όλες τις νομοθετικές και άλλες διαρθρωτικές πρωτοβουλίες που καθιστούν αξιόπιστα και αποτελεσματικά τα δημοσιονομικά μέτρα που δεν συνδέονται με μειώσεις μισθών, συντάξεων και επιδομάτων, αλλά με τη μεταρρύθμιση του κράτους και τον περιορισμό των λειτουργικών δαπανών».

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι στη δανειακή σύμβαση προβλέπεται η ρήτρα της παράτασης της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής σε περίπτωση βαθύτερης ύφεσης, υπενθυμίζοντας ότι εξαρχής δική του πρόταση ήταν να τεθεί από την αρχή το ζήτημα της παράτασης 

«ώστε να καταστεί ηπιότερη και για την οικονομία, αλλά ιδίως για τους πολίτες, η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων, με το ''άπλωμα'' των μέτρων σε τέσσερα χρόνια, ώστε να ανοίξει η προοπτική της επανόδου της οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Ακόμη, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας και στις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας, ιδίως των μισθωτών και των συνταξιούχων, ενώ επέμεινε επίσης στην ανάγκη «να διαφυλαχθεί η πολιτική σταθερότητα και να ανακοπεί ο κίνδυνος εκφασισμού της κοινωνίας, καθώς δυστυχώς πυκνώνουν σχετικές ενδείξεις».

Επιπλέον, ζήτησε τόσο η τρόικα όσο και οι εταίροι μας να λάβουν πολύ σοβαρά υπόψη τις παραμέτρους αυτές που αφορούν όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά συνολικά την Ευρώπη.
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εισηγητής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ για θέματα οικονομίας Φίλιππος Σαχινίδης.

.«Επιτέλους ένα καλό νέο από την Ελλάδα»


Τελικά η Ελλάδα έχει και καλά νέα αρκεί να προέρχονται από το... εξωτερικό. 
Ο δίσκος «Greekadelia» της Κρίστης Στασινοπούλου και του Στάθη Καλυβιώτη βρίσκεται εδώ και δύο μήνες στην πρώτη θέση των ευρωπαϊκών charts, και συγκεκριμένα στο Νο1 των World Music Charts Europe της EBU (European Broadcasting Union). 

«Επιτέλους ένα καλό νέο από την Ελλάδα» αναφέρουν χαρακτηριστικά για τον δίσκο πολλοί κριτικοί επιφανών περιοδικών παγκοσμίως, όπως Guardian, Independent, Financial Times, Songlines, Folk Roots, κτλ.

Στο συγκεκριμένο άλμπουμ οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες μιξάρουν παραδοσιακά ελληνικά τραγούδια, όπως ρεμπέτικα και δημοτικά, δημιουργώντας ένα πρωτοποριακό μουσικά αποτέλεσμα.

Οι Κρίστη Στασινοπούλου και Στάθης Καλυβιώτη έχουν ξανακατακτήσει τα charts το 2003 με τον δίσκο «Τα Μυστικά των Βράχων».

.Φάρμακα τοις μετρητοίς για ακόμα πέντε μέρες


Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, αποφάσισαν σήμερα οι φαρμακοποιοί.
Όπως ανακοινώθηκε από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, που συνεδρίασε νωρίτερα, θα συγκληθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση για να εξετάσει τα νέα δεδομένα και να αποφασίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου.
Οι φαρμακοποιοί θεωρούν ότι το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, μπορεί να αποτελέσει βάση συζήτησης

 και να εκτονώσει την ένταση υπό την προϋπόθεση, όμως, η όποια επιμήκυνση πληρωμών του ΕΟΠΥΥ να αφορά το σύνολο της εφοδιαστικής «αλυσίδας», δηλαδή βιομηχανία, φαρμακεμπόριο και φαρμακεία, και να προωθηθεί συγχρόνως ο συμψηφισμός χρεών και η ρύθμιση για τον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

Για υποσχέσεις που είχαν δοθεί και στο παρελθόν χωρίς όμως να έχουν υλοποιηθεί κάνει λόγο ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, δηλώνοντας ότι οι φαρμακοποιοί της Αττικής συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους.
 
Δυσαρέσκεια στις φαρμακοβιομηχανίες
Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Υγείας απέστειλαν σήμερα ο Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), για το θέμα εξόφλησης των χρεών του ΕΟΠΥΥ.

Οι δύο φορείς τονίζουν ότι ο ΕΟΠΥΥ οφείλει 720 εκατομμύρια ευρώ στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα ρευστότητας.

.Ξαφνικός «έρωτας» της Μέρκελ για την Ελλάδα


Στροφή 180 μοιρών απέναντι στην Ελλάδα έχει κάνει η Αγκελα Μέρκελ σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Spiegel θέτωντας πλέον ως κόκκινη γραμμή την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ. «Η Μέρκελ έχει αποφασίσει να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ» γράφει χαρακτηριστικά το «Der Spiegel».

«Με μια απροσδόκητη στροφή η καγκελάριος Μέρκελ εγκαταλείπει τη μέχρι τώρα πολιτική της για την Ελλάδα. Θέλει πλέον σε κάθε περίπτωση να αποτρέψει μια έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη έστω κι αν πρόκειται να ωραιοποιηθεί η έκθεση της τρόικα», αναφέρεται στο άρθρο.

«Η έκθεση της τρόικας που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα τους ελέγχους της αναμένεται σε κάθε περίπτωση να είναι τέτοια που να μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη. 
Και τότε το Φθινόπωρο θα μπορέσει το υπερχρεωμένο κράτος των Βαλκανίων να λάβει και πάλι χρήματα» γράφει ο συντάκτης του δημοσιεύματος. 

Παρ όλα αυτά ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η Μέρκελ δεν θα αποδεχθεί τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. 

Επειδή η καγκελάριος δεν μπορεί να περάσει τρίτο πακέτο 
βοήθειας για την Ελλάδα από το Κοινοβούλιο, θα μπορούσαν οι επόμενες δόσεις του δανείου να είναι μεγαλύτερες από τις προβλεπόμενες, ενώ οι μεταγενέστερες μικρότερες.

. Άγριες οι απαιτήσεις της τρόικα


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών καθώς οι πολιτικοί αρχηγοί ήρθαν αντιμέτωποι με τις απαιτήσεις της τρόικας τις οποίες μετέφερε ο υπουργός Οικονομικών.

Κατά την έξοδό τους από το Μέγαρο Μαξίμου, τόσο ο Φ.Κουβέλης όοσ και ο Β. Βενιζέλος, «έδειξαν» την τρόικα και τις υπερβολικές της απαιτήσεις, τονίζοντας ότι η τρόικα και οι εταίροι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο και κινδυνεύει η κοινωνική συνοχή. 

Όπως δήλωσαν, η συνάντηση θα επαναληφθεί την επόμενη Τετάρτη, μετά τις συνάντησεις του Πρωθυπουργού με την τρόικα και τον Μάριο Ντράγκι. 

Τόσο ο Φ. Κουβέλης όσο και ο Ε.Βενιζέλος, με σαφέστερο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσαν ότι δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής, αλλά κοινωνικής συνοχής. Μάλιστα ο κύριος Βενιζέλος χαρακτήρισε της σχέση των τριών εταίρων «εξαιρετική». 

Αναλυτικότερα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στόχος δεν είναι το πρωτογενές πλεόνασμα με τη λήψη πρόσθετων μέτρων, αλλά οι θετικοί ρυθμοί ανάπτυξης, ώστε να βγούμε σε ένα ξέφωτο για να πάρει μπρος η ελληνική οικονομία».

«Αποφασίσαμε να εξειδικεύσουμε τα μέτρα των 11,5 δισ. και θεωρούμε αυτονόητο ότι μετά την οριστική απόφασή μας σε σχέση με τα μέτρα, θα δοθεί το προβλεπόμενο αντάλλγμα που είναι αναγκαίο για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. 

Μετά και τις ανακοινώσεις του Μάριο Ντράγκι πρέπει να αρχίσει η συζήτηση για τη μείωση του χρέους. Οι άλλες χώρες θα χάσουν τα λεφτά τους μόνο αν συνεχιστεί η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ». 

«Η εξειδίκευση του πακέτου να γίνει με δικαιοσύνη. Πρέπει να υπάρχουν αντίρροπα πακέτα μέτρων για την ενίσχυση της ανάπτυξης και των χαμηλών εισοδημάτων». 

«Δεν υπάρχει θέμα στήριξης της κυβέρνησης, αλλά σχέσης με την κοινωνία. Χρειαζόμαστε την κοινωνία. Χρειαζόμαστε μία εθνική μεταρρυθμιστική πανστρατιά». 

«Η σχέση μου με τον κύριο Σαμαρά είναι εξαιρετική, γιατί και εγώ και ο κ. Κουβέλης συναισθανόμαστε το βάρος της ευθύνης. Δεν υπάρχει θέμα κυβερνητικής, αλλά κοινωνικής συνοχής». 

Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε: 

«Συζητήσαμε για τα μέτρα και την κατανομή των μέτρων. Δεν έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση και δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση. Όμως τα μέτρα θα πρέπει να είναι δίκαια και όχι άνισα. 

Να μην ματώσουν άλλο τα χαμηλά εισοδήματα και να προστατευθούν οι αδύναμοι. Τα όποια μέτρα αν δεν συνοδευθούν από μέτρα ανάπτυξης δεν θα έχουν αποτέλεσμα. Οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι ο ελληνικός 

.Όρια συνταξιοδότησης


Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο έτη φέρεται να εξετάζει εκ νέου η κυβέρνηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, οι οποίοι απέρριψαν σειρά προτιμώμενων μέτρων, αντιμετωπίζουν θετικά το εναλλακτικό σενάριο της αύξησης του ανώτατου ορίου ηλικίας στα 67 από τα 65 έτη που είναι σήμερα, καθώς υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν 900 εκ ευρώ για την επομένη διετία. 

."Ψαλίδι" στην εργοδοτική εισφορά


Την επιπλέον μείωση κατά 3,9 μονάδες του μη μισθολογικού κόστους, δηλαδή της εργοδοτικής εισφοράς, ανακοίνωσε σήμερα από το βήμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΞΕΕ) ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και πλέον, συνολικά, η μείωση φτάνει τις 5 μονάδες, αφού είχε προηγηθεί ανακοίνωση για μείωση κατά 1,1 μονάδα.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες ξενοδόχους ο κ. Βρούτσης που συμμετείχε σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΞΕΕ, ανακοίνωσε την επαναφορά του θεσμού του κοινωνικού τουρισμού από την αμέσως επόμενη τουριστική χρονιά (2013) χωρίς ωστόσο, όπως είπε, να "τρέξει" στην έκταση του προηγούμενου καθεστώτος. 

Το πλέγμα των ανακοινώσεων του υπουργού στους ξενοδόχους περιλάμβανε και την έναρξη της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον Οκτώβριο, έτσι ώστε να αποφευχθεί όπως είπε ο υπουργός, το μεγάλο διοικητικό βάρος της αυτοπρόσωπης παρουσίας των επιχειρήσεων στον ΣΕΠΕ και στον ΟΕΕ.

.Έλεγχοι του ΕΦΕΤ σε σχολικά κυλικεία, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς


Τη διενέργεια ελέγχων στα σχολικά κυλικεία της ελληνικής επικράτειας ξεκινούν τα κλιμάκια του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ευαίσθητη ομάδα πληθυσμού, όσο και τα ευρήματα από τις επιθεωρήσεις του προηγούμενου χρόνου, που κατέγραψαν μικρές αποκλίσεις σε μερίδα κυλικείων που πωλούσαν προϊόντα καθ' υπέρβαση της άδειας λειτουργίας τους, οι έλεγχοι θα εντατικοποιηθούν. 

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον έλεγχο των κυλικείων όσον αφορά στην τήρηση των υγειονομικών συνθηκών και τα είδη που μπορούν να τίθενται προς πώληση στα σχολεία.

.ΚΚΕ: "Κόμματα της πλουτοκρατίας είναι αδύνατον να βάζουν κόκκινες γραμμές υπέρ του λαού"


«Κόκκινες γραμμές υπέρ του λαού είναι αδύνατον να έχουν τα κόμματα που είναι υπέρ της ΕΕ και της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Κεντρικός άξονας των νέων μέτρων που συναποφασίζουν συγκυβέρνηση και τρόικα για να μείνουν εσαεί, είναι η δραστική μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων και η κατάργηση του 8ωρου, των συλλογικών συμβάσεων και άλλα. 

Αυτή είναι η στρατηγική της ΕΕ. Στόχος είναι να διασφαλίσουν την υψηλή κερδοφορία των μονοπωλίων», αναφέρεται σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

«Κόκκινη γραμμή μπορούν να βάλουν μόνο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα με οργάνωση στους τόπους δουλειάς και στις συνοικίες, με αντεπίθεση ενάντια στην πλουτοκρατία, στην ΕΕ, στα κόμματα που τους υπηρετούν», επισημαίνεται στο σχόλιο του ΚΚΕ.

.Έξι στους δέκα φορολογούμενους πλήρωσαν τη δόση στην εφορία


Σε νέα διόγκωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, οδηγεί η αδυναμία καταβολής των φόρων από μια πολύ μεγάλη μερίδα πολιτών, καθώς -σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών- από τη ροή των εισπράξεων στον φόρο εισοδήματος, πολλοί φορολογούμενοι επιλέγουν να καταστήσουν τα χρέη τους ληξιπρόθεσμα, μεταθέτοντας σε βάθος χρόνου και σε πολύ περισσότερες δόσεις, την εξόφληση των υποχρεώσεών τους.

Με βάση τα συγκεκριμένα στοιχεία, στις 31 Αυγούστου, οπότε και έληξε η προθεσμία για την καταβολή της 1ης από τις 7 δόσεις του φόρου εισοδήματος, περίπου 460.000 φορολογούμενοι πλήρωσαν μόνον ένα μικρό ποσόν έναντι της δόσης και δέχθηκαν το υπόλοιπο μέρος της δόσης να καταστεί ληξιπρόθεσμο χρέος. 

Παράλληλα, άλλοι περίπου 450.000 φορολογούμενοι δήλωσαν αδυναμία πληρωμής και δεν κατέβαλαν καθόλου τη δόση. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι μπορούν να ενταχθούν στη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους σε έως και 48 δόσεις. 

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, τα πρόσθετα ληξιπρόθεσμα χρέη από τη μη καταβολή του εφετινού φόρου εισοδήματος να έχουν ανέλθει έως σήμερα στα 270 εκατ. ευρώ (35 εκατ. ευρώ από όσους κατέβαλαν κάποιο ποσό έναντι της δόσης και 235 εκατ. ευρώ από όσους δεν πλήρωσαν καθόλου τη δόση). 

Τη δόση του φόρου εισοδήματος που έληξε στις 31 Αυγούστου, πλήρωσαν ολόκληρη μόνον οι 6 στους 10 από τους υπόχρεους.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.