.Χιλιάδες οι αιτήσεις για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα

 Τις 3.000 έφτασαν οι αιτήσεις υποβολής για συμμετοχή στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, έως το μεσημέρι της Τρίτης.
Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας «www.energo-eke.gr».

Οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν όταν χρειάζεται στην υποβολή της αίτησης, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερωθούν για το πρόγραμμα και να συνδεθούν με τις υπηρεσίες των Δήμων.

Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνο ο κωδικός taxis net και ο ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου.

.«Ο κ.Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις» τονίζει ο Δ.Καρύδης

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΝΔ 'Αδωνι Γεωργιάδη εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή όσα είπε, σήμερα στο Mega, ο κ. Γεωργιάδης σχετικά με τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη διαπραγμάτευση με την τρόικα. «Ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια» δήλωσε ο κ. Καρύδης, αποκάλεσε τον κ. Γεωργιάδη «κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της τρόικας» και ζήτησε «να τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του».

Η δήλωση του κ. Καρύδη έχει ως εξής: «Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Γεωργιάδης, παρουσιάζεται στα κανάλια ως αυτόκλητος υπερασπιστής της τρόικας κατηγορώντας το ΠΑΣΟΚ γιατί αντιδρά στη μείωση των κύριων συντάξεων, στην απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων και στην αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα.

 Ο κ Γεωργιάδης ζητάει να κατεβάσουμε τα παντελόνια σε παράλογες απαιτήσεις. Επιτέλους ας τον μαζέψει κάποιος από το κόμμα του, γιατί υπονομεύει ευθέως τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Τελικά είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ή της τρόικας»;

.Σύγκρουση τρένων στον σταθμό του Ρουφ, χωρίς τραυματίες

Σύγκρουση δύο τρένων σημειώθηκε, λίγο μετά τις 8 το πρωί, στον σταθμό του Ρουφ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Σύμφωνα με αρμόδιους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η σύγκρουση των αμαξοστοιχιών ήταν μετωπική και πιθανόν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος.

 Η μια αμαξοστοιχία ήταν κενή και σταθμευμένη στο Ρουφ (αριθμός 884) και επρόκειτο να ξεκινήσει για την Καλαμπάκα, ενώ η δεύτερη με 20 επιβάτες πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χαλκίδα-Πειραιάς (προαστιακός). Τα δρομολόγια του προαστιακού από Πειραιά προς Χαλκίδα έχουν διακοπεί.

.Σκληρές διαπραγματεύσεις Αθήνας- τρόικας

Για σκληρές διαπραγματεύσεις της Αθήνας με την τρόικα κάνει λόγο το Reuters σε σημερινό του δημοσίευμα, αναπαράγοντας και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη για "τεντωμένα νεύρα" και από τις δύο πλευρές. 

Οι δύο πλευρές διαφωνούν για το μέγεθος του δημοσιονομικού κενού το 2015, αναφέρει το πρακτορείο επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο. Η τρόικα υποστηρίζει ότι η ρύθμιση για τις 100 δόσεις θα οδηγήσει σε διεύρυνση του κενού, αναφέρουν στο πρακτορείο δύο κυβερνητικοί αξιωματούχοι.

Η Αθήνα συμφώνησε να αφαιρέσει τον φόρο ακινήτων από την επίμαχη ρύθμιση, αλλά οι πιστωτές πιέζουν για περισσότερες αλλαγές, αναφέρουν.

Οι πιστωτές εκτιμούν ότι το δημοσιονομικό κενό του 2015 θα είναι περίπου 2,5 δισ. ευρώ, εκτός και αν αλλάξει η ρύθμιση, αναφέρει ο ένας από τους κυβερνητικούς αξιωματούχους. Η Αθήνα από την πλευρά της τοποθετεί το κενό κάτω από το 1 δισ. ευρώ.

"Πιστεύω ότι θα βρεθεί μια λύση", δηλώνει υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος. "Ο χρόνος θα είναι σφικτός εάν (οι επιθεωρητές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ) δεν επιστρέψουν στην Αθήνα μέχρι την επόμενη εβδομάδα".

.«Είμαστε σε ενδιάμεσο στάδιο και τα νεύρα τεντώνουν»

Οι εξελίξεις στην οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης που έχει ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 

«Η ψυχραιμία στη διαπραγμάτευση είναι το Α και το Ω», τόνισε απευθυνόμενος προς τον κ. Παπούλια ο υπουργός Οικονομικών. 

«Είναι μια εποχή που τελειώνει το παλιό και ξεκινά το καινούργιο και σε αυτό το ενδιάμεσο στάδιο τα νεύρα τεντώνουν. Δεν είμαστε μόνο εμείς, είναι και οι δανειστές. Βλέπουν ότι κάτι εγκαταλείπεται και αυτό φέρνει κάποια διάσταση απόψεων που βλέπουμε αυτή την εβδομάδα», σημείωσε ακόμη.

«Πρέπει να βρούμε λύση, αλλά χρειάζεται ψυχραιμία», τόνισε, ενώ για τις επιθέσεις που δέχεται ανέφερε: «Όταν κρατάς τον κουμπαρά, είσαι στο στόχαστρο. Όταν φτιάχνεις το σχέδιο για την επόμενη μέρα, είσαι στο στόχαστρο, όταν έχεις τους εκπροσώπους των δανειστών πάλι είσαι στο στόχαστρο».

«Χαίρομαι που θα μάθω πολλά από σάς γιατί πολλά θρυλούνται και έχω μπερδευτεί», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Παπούλια

.Η καταθλιπτική Δημοκρατία μας

*Πριν* από αρκετά χρόνια κυκλοφόρησε στη Γαλλία ένα βιβλίο που πολύ γρήγορα έγινε «μπεστ-σέλερ». Ισως γιατί είχε επιτυχημένο τίτλο. Η «μελαγχολική Δημοκρατία» του Πασκάλ Μπρυκνέρ. Αν εκφράζω σωστά το κλίμα των συζητήσεων σε ευρύτερα κοινωνικά και πολιτικά περιβάλλοντα σήμερα, ο αντίστοιχος τίτλος θα έπρεπε να είναι η «καταθλιπτική Δημοκρατία». *Δυστυχώς* το ρεύμα των πολιτών που βλέπουν ελπίδα και προοπτική στα δημόσια πράγματα δεν ξεπερνά τους «σκληρούς πυρήνες» των δύο ισχυρότερων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Μόλις και μετά βίας δηλαδή ένα ποσοστό κοντά στο 25% του εκλογικ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.