.Πόρισμα καταπέλτης για Καζάκο από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης...ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


Σε πόρισμα-κόλαφο για τον Γιάννη Καζάκο και τις παράνομες προσλήψεις της ΚΕΔΗΖ, κατέληξε το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, προτείνοντας την πειθαρχική του δίωξη απ’ την Αποκεντρωμένη, αλλά και την ποινική του παραπομπή για τουλάχιστον 4 κακουργήματα.

Πρόκειται για ένα ηχηρό ράπισμα προς τον τέως δήμαρχο και τη ΔΑΔΑ για το σύστημα πελατείας που εξέθρεψαν (ή ανέχτηκαν) στο δήμο Ζωγράφου, παραβαίνοντας κάθε έννοια δικαίου και βλάπτοντας το κοινό συμφέρον.

Τις διαπιστώσεις όμως του πορίσματος καλούνται να «ακούσουν» και όσοι εξ άλλων χώρων φλερτάρουν με την εύνοια και τη συντήρηση φαινομένων που «γέννησε» η περίοδος Καζάκου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι επιθεωρητές:

-Ζητούν απ’ το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ζωγράφου να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

-Ζητούν από την Αποκεντρωμένη την πειθαρχική δίωξη του Γ. Καζάκου και της άμεσης συνεργού του στις λογιστικές «αλχημείες» Χρυσούλας Παπά, γεγονός που αναμένεται να καταλήξει και στην απομάκρυνση της τελευταίας από την υπηρεσία.

-Δεν ζητούν την πειθαρχική δίωξη των δημοτικών συμβούλων που είχαν την επίμαχη περίοδο αρμοδιότητα στα θέματα των δυο αστικών εταιρειών του Δήμου και της ΚΕΔΗΖ, επειδή σήμερα δεν έχουν την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

-Παραπέμπουν για τα «περαιτέρω» την υπόθεση στα ποινικά δικαστήρια.

Περιβόλι αυθαιρεσιών

Η αναλυτική έκθεση που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις επόμενες μέρες αποτελεί ένα πραγματικό περιβόλι αυθαιρεσιών, από τις πιο ευφάνταστες μέχρι τις πιο κυνικές. Αρκεί να αναφέρουμε μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες, για να καταλάβει ο αναγνώστης του λόγου το αληθές:

-Κάποιοι από αυτούς που προσλήφθηκαν το 2005, αναφέρονται στις καταστάσεις με στοιχεία αστυνομικής ταυτότητας που εξέδωσαν το 2007!

-Κάποιοι, την ώρα που εφέροντο να μισθοδοτούνται από την ΚΕΔΗΖ, έπαιρναν επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ!

-7 «εργαζόμενοι» κηρύχτηκαν ως πλεονάζον προσωπικό από τις δυο αστικές εταιρείες που διαλύθηκαν, χωρίς να έχουν ποτέ οποιαδήποτε εργασιακή σχέση με τις εν λόγω εταιρείες!

-Η εξουσιοδότηση με την οποία προχώρησε ο Γιάννης Καζάκος στην κήρυξή τους ως πλεοναζόντων ΔΕΝ δόθηκε ποτέ από ΚΑΝΕΝΑ δημοτικό συμβούλιο, ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο!

-Άλλες μισθοδοτικές καταστάσεις τηρούνταν στο Δήμο, άλλες εφαρμόζονταν και άλλες έφτασαν, όταν ζητήθηκαν, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Αυτά είναι μόνον κάποια ενδεικτικά παραδείγματα από το πόρισμα, που όπως είπαμε σύντομα θα δημοσιευτεί, και τότε ακόμη και οι πιο δύσπιστοι θα πάρουν μια καλή «γεύση» από το βίο και την πολιτεία της περιόδου Καζάκου.

Φυσικά, η όλη ιστορία πέρα από το πειθαρχικό και ποινικό μέρος, έχει πολιτικές προεκτάσεις και απομένει στους «επιγόνους», στα σχήματα που θα διαδεχτούν τη ΔΑΔΑ και στους ανθρώπους που θα τα στελεχώσουν να δείξουν κατά πόσον μπορούν να πάρουν αποστάσεις από το παρελθόν της παράταξης, αρθρώνοντας ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο.

Το σίγουρο είναι πως το εν λόγω πόρισμα αναμένεται να αποτελέσει και την οριστική ταφόπλακα της πάλαι ποτέ κραταιής κεντροδεξιάς παράταξης, ενώ αποτελεί και κακό μαντάτο όχι μόνο για τους εναπομείναντες συνεργάτες του τέως δημάρχου αλλά και για τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο στον οποίο ο κ. Καζάκος είχε δώσει το δαχτυλίδι και ανέμενε να αντλήσει δυνάμεις από το πολιτικό κεφάλαιο του τελευταίου. 

Οι φυγόκεντρες δυνάμεις που είχαν ήδη σχηματιστεί προβλέπεται να αυξηθούν με γεωμετρική πρόοδο και να συμβάλλουν στην περαιτέρω πολυδιάσπαση του χώρου τώρα που ο συνδετικός κρίκος που κρατούσε τις όποιες ισορροπίες, ο κ. Καζάκος, φαίνεται να απομακρύνεται για τα καλά από τα πολιτικά πράγματα της πόλης.

Οι τελευταίες εξελίξεις ωστόσο φέρνουν σε δύσκολη θέση και παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης, που κράτησαν μία μάλλον αμφιλεγόμενη στάση απέναντι στο ζήτημα των επίμαχων συμβάσεων. 

Πιο συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην τοποθέτηση της Ράνιας Νενεδάκη από το Κίνημα στην πόλη κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 22 Ιανουαρίου, όπου είχε ταχθεί αιφνιδιαστικά και σε αντιδιαστολή με την μέχρι τότε στάση της παράταξής της, υπέρ των εν λόγω «εργαζομένων». Το γεγονός αυτό οδήγησε την παράταξή της να πάρει άμεσα αποστάσεις από τη θέση που εξέφρασε, ενώ λίγες ημέρες αργότερα επιχείρησε να τα μαζέψει και η ίδια σε συνέντευξή σε τοπικό μέσο.

Το ίδιο ισχύει και για την παράταξη «Μαζί για την πόλη μας» της κας Τίνας Καφατσάκη. Ενώ σωστά, όπως αποδεικνύεται, είχε καταγγείλει τις εν λόγω προσλήψεις το 2009, μόλις τέθηκε επί τάπητος το ζήτημα της απομάκρυνσής τους άρχισε να τα μασάει και να κρατάει αποστάσεις, μέσω του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Χάρη Σταματάκη.

Ενισχυμένος από τις εξελίξεις βγαίνει ο νυν δήμαρχος Κώστας Καλλίρης, ο οποίος και είχε προβεί στην απομάκρυνση των ατόμων αυτών, υπό την κατακραυγή τότε σύσσωμης σχεδόν της αντιπολίτευσης. Από την μία ο χώρος της κεντροδεξιάς, ένα χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση, από την άλλη η Αριστερά αντιμετωπίζει εσωτερικές αντιφάσεις, που είχαν ήδη φανεί και στη συζήτηση του εν λόγω ζητήματος.

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ν.Π ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Σας προσκαλούν στο «3ο Ετήσιο Ρεσιτάλ Πιάνου»


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Πρόεδρος, τα μέλη του Δ.Σ.
του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Ζωγράφου
και
 το Ωδείο Ζωγράφου ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΟΠΟΥΛΟΣ
σας προσκαλούν
στο «3ο Ετήσιο Ρεσιτάλ Πιάνου»

Σάββατο 13 Απριλίου 2013 και ώρα 19:00

στο Δημοτικό Κινηματογράφο  «ΑΛΕΚΑ»
(Γ’ Ορεινής Ταξιαρχίας 13  τηλ.210-7773608)

παίζουν οι πιανίστες: Ευτυχία Παπαγεωργοπούλου,
                                        Μαριλένα Μωραϊτη, Γιώργος Πολιτόπουλος

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τη συνεργασία των Διευθυντών & του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου.

 Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν με ευθύνη των δ/ντων και των συλλόγων γονέων και κηδεμώνων των σχολείων, για τη δημιουργία θεατρικής σκηνής στην αίθουσα εκδηλώσεων και για την αντικατάσταση και επέκταση των βρυσών του προάυλιου χώρου 

.Έρευνα για τα επεισόδια στο ΤΕΙ της Πάτρας


Τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο ΤΕΙ της Πάτρας, καθώς και ο πολύωρος αποκλεισμός του προέδρου και καθηγητών του ιδρύματος, προκάλεσαν την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για να διακριβωθεί αν έχουν τελεστεί ποινικά αδικήματα, ενώ στο πλαίσιο αυτής της έρευνας, αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν, όσοι μπορεί να έχουν γνώση, για τα όσα διαδραματίστηκαν στους χώρους του ΤΕΙ.  

   Ταυτόχρονα αναμένεται να συγκεντρωθεί το οπτικό υλικό, στο οποίο έχουν καταγραφεί όσα έγιναν μέσα και έξω από την αίθουσα του ΤΕΙ, ώστε να αξιοποιηθεί στην πορεία της έρευνας.   

.ΠΑΣΟΚ: Να ολοκληρωθούν το ταχύτερο οι διαπραγματεύσεις με την τρόϊκα


Την ανησυχία του για τον αργό ρυθμό με τον οποίο προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα εκφράζει για μια ακόμα φορά το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Κινήματος, θεωρώντας ότι η γρήγορη ολοκλήρωσή τους αποτελεί «ζωτική ανάγκη για την ελληνική οικονομία, την εσωτερική ψυχολογία και τη διεθνή εικόνα της χώρας» και ταυτόχρονα αναφέρεται ότι «έτσι δεν θα υπάρχει αβεβαιότητα σε κάθε επίσκεψη της τρόικας».

 Σύμφωνα με όσα αναφέρουν κύκλοι της Ιπποκράτους, η ανησυχία αφορά στο ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και όσο μένουν ανοιχτά θέματα όπως η δημόσια διοίκηση, οι ρυθμίσεις στα δάνεια και τις ασφαλιστικές εισφορές, αλλά κυρίως στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών, είναι πιθανό να θέσουν σε κίνδυνο το πλήρες πρόγραμμα δανεισμού της χώρας ή και να επηρεαστεί από τάσεις που διαμορφώνονται στην ΕΕ μετά τις εξελίξεις στην Κύπρο. 

.Αντ. Σαμαράς: Εκτός Δημοσίου οι επίορκοι


Στα ζητήματα των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων και της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών αναφέρεται -μεταξύ άλλων- σε συνέντευξή του στην αυριανή «Ημερησία του Σαββάτου» ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
   
Ο κ. Σαμαράς μιλά για απολύσεις επιόρκων και αναφέρει πως «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται».
   
Δηλώνει ότι είναι εξασφαλισμένη η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έως το τέλος Απριλίου και πως "από τον Μάιο θα αρχίσει να υπάρχει ρευστότητα".
   
Λέει «όχι» στον αφελληνισμό του τραπεζικού συστήματος, αλλά συγχρόνως διευκρινίζει ότι θέλει την εξυγίανση χωρίς ολιγοπωλιακά φαινόμενα.

.Ανακαλύφθηκαν τα αρχαιότερα έμβρυα δεινοσαύρων μέσα στα αυγά τους


Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στη νότια Κίνα, στην επαρχία Γιουνάν, μια τοποθεσία που περιείχε πολλές κατεστραμμένες φωλιές με τα αρχαιότερα αυγά δεινοσαύρων που έχουν βρεθεί ποτέ, μέσα στα οποία υπήρχαν διατηρημένα τα απολιθωμένα έμβρυα. 

Επίσης, μέσα στα οστά των εμβρύων βρέθηκαν τα αρχαιότερα ίχνη οργανικής ύλης σπονδυλωτού ζώου της ξηράς, που έχουν ποτέ έρθει στο φως.

Οι ερευνητές από διάφορες χώρες (Καναδά, Κίνα, Ταϊβάν, Αυστραλία, Γερμανία), με επικεφαλής τον παλαιοντολόγο Ρόμπερτ Ράιστζ του πανεπιστημίου του Τορόντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το "Science" 

και το "New Scientist", ανακάλυψαν αυγά από 20 διαφορετικούς δεινόσαυρους σε διαφορετικό στάδιο ανάπτυξης ο καθένας, πράγμα που επιτρέπει για πρώτη φορά την λεπτομερή μελέτη της εμβρυικής εξέλιξης των δεινοσαύρων.

Τα απολιθώματα, που πιστεύεται ότι ανήκουν στα σαυροποδόμορφα με την ονομασία «Λουφενγκόσαυροι» (πρόγονοι των σαυρόποδων), χρονολογούνται από την Πρώιμη Ιουρασική Περίοδο, πριν από 190 έως 197 εκατ. χρόνια. 
Έως τώρα, τα αρχαιότερα ευρήματα εμβρύων δεινοσαύρων ήσαν πολύ πιο πρόσφατα, από την Ύστερη Κρητιδική Περίοδο. 

Τα δίποδα φυτοφάγα σαυροποδόμορφα με τους μακριούς λαιμούς ζύγιζαν περίπου 100 τόνους το καθένα, είχαν μήκος έως εννέα μέτρα και θεωρούνται τα μεγαλύτερα ζώα που έζησαν ποτέ πάνω στη Γη

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.