.Η ομιλία του Πρωθυπουργού στο νέο υπουργικό συμβούλιο

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση της τετραετίας», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της εισήγησής του στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης.

Ο σχεδιασμός θα έχει ορίζοντα 3ετίας, τόνισε ο πρωθυπουργός, προϋπόθεση απαραίτητη για τη σταθερότητα της χώρας, η οποία με τη σειρά της είναι απαραίτητη για την υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Σταθερότητα σημαίνει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στα κόμματα για να γίνουν σταθερά και με τόλμη όλες οι αλλαγές, όχι μόνο για να πιάσουμε τους στόχους, αλλά για τις θεσμικές αλλαγές που προωθούμε εμείς και τις πιστεύουμε. Δεν μας τις επιβάλλει κανένας». 

«Ο καθένας διατηρεί τις ιδέες του. Αλλά υπέρτατη ιδεολογία είναι η σωτηρία της πατρίδας», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Μας ενώνει το συμφέρον της χώρας και η κοινή ευθύνη απέναντι στον τόπο. Αυτά εκφράζονται και αποτυπώνονται στη σύνθεση της κυβέρνησης» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει να χάσει ούτε λεπτό. Πρέπει να ολοκληρώσουμε τη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την επόμενη δόση». 

Ανάμεσα στις προτεραιότητες της κυβέρνηση επεσήμανε ότι είναι:

- Ανάκαμψη, επενδύσεις, να νικήσουμε την ανεργία, να μην πάρουμε νέα μέτρα, να αναβαθμίσουμε τη χώρα μας γεωπολιτικά
- Να διορθώσουμε τις αδικίες των τελευταίων ετών, να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια του πολίτη
- Να ξεκινήσουν μεγάλες θεσμικές αλλαγές που θα κάνουν την Ελλάδα αγνώριστη
- Πρωτογενές έλλειμμα
- Να αποφευχθούν νέα μέτρα 

Ο πρωθυπουργός μίλησε για επικαιροποίηση προγραμματικής σύγκλισης και τόνισε πως κοινός αντίπαλος είναι ο κίνδυνος ακυβερνησίας και η στασιμότητα.

«Ακόμα και δυνάμεις που δεν συμμετέχουν να μας στηρίξουν» είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στη ΔΗΜΑΡ.

«Δεν θα αφήσουμε να μας διαιρέσουν τα μικρά και τα παρελθόντα» είπε για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ. 

«Μας ενώνει η σωτηρία και το μέλλον της χώρας» τόνισε και πρόσθεσε: «Δεν δίνουμε καμία σημασία σε όσους ζουν στους εφιάλτες του χθες». 

Μόλις έκλεισαν οι κάμερες ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς «να πιάσουν τον ταύρο από τα κέρατα» όπως χαρακτηριστικά είπε, δείχνοντας τις διαθέσεις του. Μάλιστα τόνισε ότι ο ίδιος είναι μέρα – νύχτα στο γραφείο του και δουλεύει και περιμένει το ίδιο από τους υπουργούς του.

Ζήτησε να απαντώνται οι ερωτήσεις στη Βουλή, να ενημερώνεται το Μέγαρο Μαξίμου για όλα τα θέματα, ενώ επεσήμανε «μπορούμε να πετύχουμε».

«Όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται να λύνεται εν τη γέννεση του, η κυβέρνηση πρέπει να λειτουργεί σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης» είπε ο Α. Σαμαράς.

Μάλιστα έβαλε φρένο στις εμφανίσεις στην τηλεόραση. «Είναι λάθος οι συνεχείς εμφανίσεις στην τηλεόραση» είπε με νόημα ο πρωθυπουργός

.Ιω. Στουρνάρας: Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος

Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή των Γιάννη Στουρνάρα, Χρήστου Σταϊκούρα, Κυριάκου Μητσοτάκη και Άδωνη Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στο τραπέζι έπεσαν όλα τα καυτά ζητήματα, ενόψει και της άφιξης της τρόικας, με στόχο «να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος».

Ο κ. Στουρνάρας σε ερώτηση για το εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να ζητήσει παράταση από την τρόικα όσον αφορά το θέμα της κινητικότητας, τόνισε «πως θα το δούμε». 


Ωστόσο, πηγές του Οικονομικού επιτελείου μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επεσήμαιναν ότι για να μπορέσει η Αθήνα να πάρει μια παράταση για το συγκεκριμένο θέμα, θα πρέπει να βαθμολογηθεί σε όλα τα άλλα ζητήματα με άριστα.

.Οι επιτυχίες συνεχίζονται στους Μεσογειακούς Αγώνες

Το ασημένιο μετάλλιο στα 200μ. πεταλούδα κατέκτησε ο Στέφανος Δημητριάδης, κατά την τελευταία ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης των Μεσογειακών αγώνων της Μερσίνης. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού σημείωσε χρόνο 1:57.81 και κατέλαβε τη δεύτερη θέση του τελικού, πίσω από τον Σέρβο Βέλιμιρ Στιεπάνοβιτς που τερμάτισε σε 1:56.19.

Στον τελικό του αγωνίσματος συμμετείχε και ο Ανδρέας Βαζαίος, ο οποίος κατετάγη έβδομος με 2:01.21.

Εξάλλου, το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 9-8 της Ιταλίας στον «μικρό» τελικό του τουρνουά, πήρε την τρίτη θέση και άφησε πολλές υποσχέσεις ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βαρκελώνης.

Ακόμη ένα ασημένιο μετάλλιο πήρε η ελληνική κολύμβηση, αυτή τη φορά με την ομάδα 4Χ100μ. μικτή ομαδική των ανδρών. Παρά την έλλειψη κλασικού κολυμβητή του υπτίου, η ελληνική τετράδα, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Βαζαίο, Παναγιώτη Σαμιλίδη, Στέφανο Δημητριάδη και Κριστιάν Γκολομέεβ, τερμάτισε δεύτερη στον τελικό σε χρόνο 3:40.66, πίσω από την Ιταλία που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με επίδοση 3:38.25.

.Η Ρεάλ ανακοίνωσε τον Αντσελότι

Και το όνομα αυτού, Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός είναι, και επίσημα, ο νέος προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διάσημη ισπανική ομάδα μέσω της ιστοσελίδας της. Ο Αντσελότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «μερένχες» και θα έχει ετήσιες αποδοχές πάνω από οκτώ εκατ. ευρώ.

Ο Αντσελότι αφήνει την Παρί για να πάρει στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» τη θέση του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος ανέλαβε την Τσέλσι.
Αντικαταστάτης του στον πάγκο της γαλλικής ομάδας θα είναι ο Λοράν Μπλαν, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Παρί.

.ΕΕ: Μετά από τέσσερις μήνες η επανάληψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία

Η Ευρωπαϊκή Ενωση συμφώνησε σήμερα στην επανάληψη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, αλλά ανέβαλε για τουλάχιστον τέσσερις μήνες την έναρξη του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων, δήλωσαν Ευρωπαίοι διπλωμάτες στο Λουξεμβούργο.

Η Γερμανία επεδίωξε την αναβολή της έναρξης ενός νέου κεφαλαίου στις διαπραγματεύσεις, η οποία ήταν προγραμματισμένη για αύριο, εξαιτίας των ανησυχιών για τον τρόπο διαχείρισης από την τουρκική κυβέρνηση των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην Τουρκία.

Στην Αγκυρα, ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι δεν βλέπει να υπάρχει πρόσκομμα στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων και πρόσθεσε ότι αναμένει "θετική κατάληξη" στην υπόθεση.

.«Η ΔΗΜΑΡ συνεχίζει να υποστηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας και τις μεταρρυθμίσεις»

«Η Δημοκρατική Αριστερά, που δεν μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα, συνεχίζει να στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καθώς και την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, ώστε να ξεπεράσει η Ελλάδα τη βαθιά κρίση» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης στον Ευρωπαίο επίτροπο Κοινωνικών Υποθέσεων Λάσλο Άντορ, τον οποίο συνάντησε, συνοδευόμενος από τον σύμβουλό του για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Γιάννη Μεϊμάρογλου, σήμερα στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα.

Επίσης, ο Φώτης Κουβέλης είπε στον Ευρωπαίο Επίτροπο ότι μπορεί να προχωρήσει σύντομα η Ευρώπη στον δρόμο της ανάπτυξης, εγκαταλείποντας τις πολιτικές της λιτότητας και της ύφεσης.

Από την πλευρά του, ο κ. Άντορ επικεντρώθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί αποφασιστικά η ανεργία, ιδιαίτερα των νέων, που σημαίνει την όσο γίνεται μεγαλύτερη αξιοποίηση των διαρθρωτικών ταμείων, αλλά και την προώθηση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να περιλάβουν και το δημόσιο τομέα. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανάγκη προώθησης ενός ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

.Η Αριστερή Πρωτοβουλία εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ

Το ενδεχόμενο αποχώρησης από το ΠΑΣΟΚ εξετάζει η Αριστερή Πρωτοβουλία, η οποία αντέδρασε έντονα στον σχηματισμό κυβέρνησης από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι «η απόφαση της ηγεσίας του Κινήματος δεν έχει καμία κοινωνική και κομματική νομιμοποίηση» και είναι «σε πλήρη αναντιστοιχία ακόμη και με τις αποφάσεις του τελευταίου συνεδρίου».

Τα νέα δεδομένα θα συζητηθούν σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά ήδη στην ανακοίνωση, αφού ασκείται έντονη κριτική σε όσους «θέλουν να καταγραφούν στην ιστορία σαν το «σωσίβιο» του Σαμαρά, τονίζεται ότι «εμείς δεν μπορούμε να τους ακολουθήσουμε».

Στην ανακοίνωση γίνεται επίσης λόγος για «πλήρη υποταγή της σημερινής ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ στην κεντροδεξιά» και ότι έγιναν συνεταίροι του κ. Σαμαρά, «του πρωθυπουργού της πιο σκληρής δεξιάς που πλέον στηρίζουν χωρίς προφάσεις». 

Τονίζεται επίσης ότι «είναι μια επιλογή που πολιτικά, στρατηγικά και ηθικά αφήνει έκθετο το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη στα μάτια των φίλων, των μελών του και όλου του ελληνικού λαού».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.