.Φιλοσοφικό ραντεβού στην Πνύκα

Εκατοντάδες κόσμου συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πνύκα για να παρακολουθήσει στο μέρος που αγόρευε πριν από 2.500 χρόνια ο Περικλής και ο Δημοσθένης μια «συνάντηση» ανάμεσα στον Κομφούκιο και τον Αριστοτέλη.

Τη σπάνια αυτή ευκαιρία προσέφερε στο κοινό το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο Φιλοσοφίας που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. «Είναι μια από τις σημαντικότερες συνεδρίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου Φιλοσοφίας γιατί πραγματοποιείται σε έναν χώρο που στο παρελθόν μίλησαν σπουδαίοι πολιτικοί 

και ρήτορες, όπως ο Κλεισθένης, ο Δημοσθένης, ο Περικλής αλλά και μεταγενέστεροι» τόνισε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου και καθηγητής Φιλοσοφίας Κωνσταντίνος Βουδούρης. «Δείτε στο βάθος την Ακρόπολη, είναι μια εικόνα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ» ήταν η παρότρυνσή του προς το ακροατήριο.

Οι ομιλητές στον λόφο της Πνύκας αυτή τη φορά ήταν οι καθηγητές Αλέξανδρος Νεχαμάς, Χουλιάνα Γκονζάλες και ο Τσεν Λάι. Ο ελληνοαμερικανός καθηγητής επιχείρησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν «η τέχνη του βίου είναι κάτι που διδάσκεται». 

Ο Κινέζος συνάδελφός του έθιξε το ζήτημα της «Πρακτικής Σοφίας στην Κομφουκιανή Φιλοσοφία», ενώ η καθηγήτρια από το Μεξικό ανέλυσε το ζήτημα της σωκρατικής φρόνησης στη σύγχρονη εποχή.

Οι περίπου 300 άνθρωποι απ' όλο τον κόσμο που παρακολούθησαν τη συζήτηση, μερικοί από αυτούς ακροβολισμένοι στα βραχάκια του λόφου, άκουσαν στο τέλος τον Κωνσταντίνο Βουδούρη να τους εξηγεί ότι η Μεξικάνα καθηγήτρια «είναι μάλλον η πρώτη γυναίκα πρόεδρος στην Πνύκα».

.Η Ανακοινωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποια ΔΕΝ αναφερεται ο Δημος Ζωγραφου να αντιμετωπιζει προβλημα με τα κονουπια.

Η επίσημη ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ στην οποία ΔΕΝ αναφέρεται ο Δήμος Ζωγράφου μεταξύ εκείνων των περιοχών που αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα κουνούπια και τον ιό του Δυτικού Νείλου , έρχεται ως απάντηση  στο σχετικό δημοσίευμα

.Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο ΠΑΟΚ

Πάλεψε στην Ουκρανία ο ΠΑΟΚ, αλλά το 0-2 του πρώτου αγώνα αποδείχθηκε ανυπέρβλητο εμπόδιο... Ο "Δικέφαλος του Βορρά" μένει και φέτος εκτός Τσάμπιονς Λιγκ καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τη Μέταλιστ στο Χάρκοβο. 

Ο Μπλάνκο άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 72΄, ενώ ένδεκα λεπτά αργότερα (83΄) ο Τόμας Νέτσιντ ισοφάρισε. Ετσι, η ελληνική ομάδα θα συνεχίσει στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ και θα μάθει την αντίπαλό της στην κλήρωση της Παρασκευής, στη Νιόν.

.Σε κατασχέσεις 24 ώρες το 24ωρο θα προχωρεί το Δημόσιο

Σε κατασχέσεις τα μεσάνυκτα, σαββατοκύριακα και αργίες μπορεί να προχωρεί το Δημόσιο για συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω του ποσού των 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, 


αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο

.Εξαρση του παρεμπορίου φοβάται η ΕΣΕΕ

Το ενδεχόμενο έξαρσης του παρεμπορίου σε όλη τη χώρα επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) σε επιστολές της προς τους 13 περιφερειάρχες και 58 αντιπεριφερειάρχες όλης της χώρας, τις οποίες κοινοποίησε στους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Χατζηδάκη και Εσωτερικών Ιω. Μιχελάκη, καθώς και στον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Ιω. Σγουρό. 

Οι επιστολές αφορούν το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αγορών και τις αυξημένες αρμοδιότητες των αιρετών περιφερειαρχών και αντιπεριφερειαρχών σε αυτό.

Στις επιστολές σημειώνεται ότι η κατάργηση των Δημοτικών Αστυνομιών και η αναμενόμενη έλλειψη ελέγχων θα προκαλέσει έξαρση του παρεμπορίου, το οποίο, με τον άναρχο τρόπο που ήδη λειτουργεί, ζημιώνει τόσο την τοπική αγορά όσο και τα έσοδα του κράτους και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Το μόνο εργαλείο που απομένει δεν είναι άλλο από τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαίθριου Εμπορίου (ΚΕΛΑΥΕ).

«Όπως αντιλαμβάνεσθε, εσείς, στην ουσία προΐστασθε του μοναδικού εργαλείου που έχει απομείνει σε τοπικό επίπεδο για τον έλεγχο και την πάταξη του παρεμπορίου και την απαλλαγή της αγοράς από τις στρεβλώσεις του ανταγωνισμού που η δράση του επιφέρει. 

Είναι λοιπόν αυτονόητο, ότι η δραστηριοποίησή σας από κοινού με τους Εμπορικούς Συλλόγους της Περιφέρειας, θα καθορίσει σε σημαντικό βαθμό το εάν θα ελεγχθεί σε τοπικό επίπεδο το σημαντικότερο ίσως πρόβλημα του οργανωμένου εμπορίου» σημειώνει η ΕΣΕΕ.

Εξάλλου, η ΕΣΕΕ προτείνει να γίνει χρήση του διακλαδικού θεσμού, του «Συντονιστικού Κέντρου κατά του Παρεμπορίου», που λειτουργεί ήδη από τον Ιούλιο του 2012 στην Αττική και μπορεί να συνδράμει την προσπάθεια.


Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές η ΕΣΕΕ υπενθυμίζει ότι βρίσκεται ήδη σε διάλογο με το υπουργείο Εσωτερικών για τη συστηματοποίηση και διαβάθμιση γενικών χαρακτηριστικών λειτουργίας την Κυριακή. 

.Σύλληψη Τούρκου επιχειρηματία για χρέη στο ελληνικό δημόσιο

Συνελήφθη αργά το μεσημέρι στο λιμάνι της Μυτιλήνης 59χρονος Τούρκος για χρέη στο το ελληνικό δημόσιο, ύψους 7.004.272 ευρώ.

Ο εν λόγω Τούρκος επιχειρηματίας συνελήφθη αμέσως μετά την αποβίβαση του από το πλοιάριο στη γραμμή Μυτιλήνη - Αίβαλί, το οποίο και ανήκει σε εταιρεία στην οποία συμμετέχει. Η σύλληψη έγινε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι πέρυσι τον Οκτώβριο είχε συλληφθεί για χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 6,3 εκατομμυρίων ευρώ, ο αδελφός του 59χρονου, ο οποίος και είχε καταδικασθεί σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με την έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα.

.Έργα Ελληνίδων καλλιτεχνών από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, παρουσιάζονται στη Σίφνο

Μεταπολεμική και σύγχρονη «Γυναικεία Δημιουργία-από τα άδυτα της Εθνικής Πινακοθήκης» θα έχουν την ευκαιρία να δουν από τις 10 Αυγούστου έως τις 24 Σεπτεμβρίου, στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου της Σίφνου, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες που θα βρεθούν στο νησί αυτή την περίοδο.

Πρόκειται για μια μικρή αλλά αξιόλογη έκθεση με 24 έργα, 22 Ελληνίδων καλλιτεχνών, που επέλεξε η επιμελήτρια της Εθνικής Πινακοθήκης, Λίνα Τσίκουτα, τα οποία προέρχονται από τις 140 γυναίκες δημιουργούς της μεταπολεμικής και σύγχρονης τέχνης των συλλογών της Πινακοθήκης.

Ζωγραφική σε μουσαμά, σε χαρτί, σε ξύλο, σε αλουμίνιο, σε πλεξιγκλάς, γλυπτική σε πέτρα, σε σίδερο, μικτές τεχνικές και ένα ανάγλυφο με ύφασμα, γύψο και γαρμπίλι, δίνουν ένα δείγμα από την πολυμορφία της γυναικείας δημιουργίας.

Όπως και η ποικιλία των θεμάτων στην έκθεση, από κλασσικά τοπία υπαίθρου ή αστικού περιβάλλοντος, εσωτερικά, νεκρές φύσεις, πορτρέτα, γυναικεία γυμνά, ομαδικές προσωπογραφίες, αφηρημένες συνθέσεις, αφαιρετικές αναπτύξεις, γεωμετρικά σχήματα.

Στην έκθεση της Σίφνου συνυπάρχουν κάποιες γνωστές, επώνυμες και καταξιωμένες καλλιτέχνιδες, με πλούσιο, και σε ορισμένες περιπτώσεις πρωτοποριακό, έργο και με σημαντική εκθεσιακή δραστηριότητα, με πολλές άλλες καλλιτέχνιδες λιγότερο γνωστές ή και παντελώς άγνωστες, με άξονα την ποιότητα των έργων και την πολυμορφία της έκθεσης.

.«Στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ»

Από το υπουργείο Υγείας θα απορροφηθούν στην πλειονότητά τους (περίπου 1.300) οι 2.000 εκπαιδευτικοί, που εντάχθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, άλλοι 300 θα ενισχύσουν τους δήμους και από τους εναπομείναντες θα προσληφθούν ωρομίσθιοι στα ΙΕΚ, σημείωσε ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega. 

Σημείωσε, δε, ότι στο επόμενο στάδιο της διαθεσιμότητας θα ενταχθούν στο καθεστώς κάποιοι από τους διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ.
Ο υφυπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ληφθούν εκ νέου οριζόντια μέτρα σε όλα τα υπουργεία, λόγω καθυστέρησης στη διοικητική μεταρρύθμιση. 

«Δεν μπορώ να το αποκλείσω, γιατί αργήσαμε πάρα πολύ, πληρώνουμε το γεγονός ότι είχαμε επί έναν χρόνο σε αυτό το κρίσιμο υπουργείο υπουργό της ΔΗΜΑΡ, που δεν πίστευε και τόσο σε αυτή την αλλαγή και ό,τι δεν το κάνεις εγκαίρως σου έρχεται μετά με πολύ πιο σκληρό τρόπο» είπε.

Για το νομοσχέδιο της τεχνικής εκπαίδευσης, είπε ότι πρόκειται για νομοσχέδιο «τομή», που έρχεται ύστερα από πέντε χρόνια διαλόγου.

Τέλος, ο κ. Κεδίκογλου κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι παρακινεί σε κινητοποιήσεις τους εκπαιδευτικούς τον Σεπτέμβριο. «O ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκπαίδευσης ετοιμάζει έφοδο στα ... θερινά ανάκτορα» υποστήριξε. 

.Ο Ήλιος ετοιμάζεται να αναποδογυρίσει ξανά το μαγνητικό πεδίο του

Κάτι «μεγάλο» ψήνεται στον Ήλιο μας, ο οποίος βρίσκεται στην τελική φάση του προτού αντιστρέψει για μια ακόμη φορά τους πόλους του πανίσχυρου μαγνητικού πεδίου του, σύμφωνα με τη NASA. Η διαδικασία, που αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τρεις έως τέσσερις μήνες, συμβαίνει περιοδικά κάθε περίπου 11 χρόνια και σηματοδοτεί το αποκορύφωμα του 11ετούς ηλιακού κύκλου και το ενδιάμεσο σημείο του «ηλιακού μέγιστου».

Η αναστροφή των ηλιακών μαγνητικών πόλων θα γίνει αισθητή σε όλο το ηλιακό σύστημα, μέχρι εκεί που εκτείνεται η ηλιόσφαιρα, δηλαδή η μαγνητική επίδραση του άστρου μας στο διάστημα, δισεκατομμύρια χιλιόμετρα πέρα από τον Πλούτωνα. 

Καθώς το μαγνητικό πεδίο θα μετακινείται στη νέα θέση του, αναμένεται ο διαστημικός «καιρός» γύρω από τη Γη να γίνει πιο ταραγμένος.

Όπως δήλωσε ο φυσικός Φιλ Σέρερ του Ηλιακού Παρατηρητηρίου του πανεπιστημίου Στάνφορντ, «τα πολικά μαγνητικά πεδία του Ήλιου εξασθενούν σε σημείο μηδενισμού τους και μετά επανεμφανίζονται, αλλά με αντίθετη πολικότητα, μια διαδικασία που συνιστά περιοδικό μέρος του ηλιακού κύκλου».

.Πολύνεκρη έκρηξη από διαρροή φυσικού αερίου, στην Αργεντινή

Μια ισχυρή έκρηξη σε δεκαώροφο κτίριο της πόλης Ροζάριο της Αργεντινής προκάλεσε τον θάνατο 8 ανθρώπων ενώ άλλοι 61 τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων, στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Αργεντινής, άλλα 19 άτομα αγνοούνται. «Υπάρχουν οκτώ νεκροί. 
Η έρευνα στα ερείπια συνεχίζεται. Έχουμε μια λίστα 19 ατόμων που αναζητούνται από τις οικογένειές τους », δήλωσε η δήμαρχος του Ροζάριο, Μόνικα Φέιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή φυσικού αερίου στην κεντρική εγκατάσταση του πολυώροφου κτιρίου. 

Το ωστικό κύμα από την ισχυρή έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα αρκετών κτιρίων στην περιοχή. Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν σε μια ήσυχη περιοχή της πόλης του 1,2 εκατομμυρίου ανθρώπων, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες των. Η περιοχή σε ακτίνα 2 χιλιομέτρων από το κατεστραμμένο κτίριο, εκκενώθηκε από τους πολίτες για προληπτικούς λόγους.

Το Ροζάριο μια οικονομικά ευημερούσα πόλη που περιβάλλεται από τον ποταμό Παρανά είναι το κέντρο της βιομηχανίας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων σόγιας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.