. ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Διήμερο Παραδοσιακών Χορών

Διήμερο Παραδοσιακών Χορών οργανώνει το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 και ώρα 21:00, στο Πάρκο Γουδή (όπισθεν γηπέδου ποδοσφαίρου), με ελεύθερη είσοδο.
Τα τμήματα του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών θα παρουσιάσουν χορευτικά από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου θα παρουσιασθούν χοροί από την Κρήτη έως τη Θράκη, με την σύμπραξη του «Θιάσου Σκιών Ηλία Καρελά», σε ένα πρόγραμμα με τίτλο «Κόκκινη κλωστή δεμένη, στις σκιές μας τυλιγμένη, δωσ’ της κλώτσο να γυρίσει, Καραγκιόζης να λαλήσει…».
Την Κυριακή 16 Ιουνίου θα παρουσιασθούν χοροί από την Ελλάδα καθώς και από περιοχές εκτός Ελλάδος, που άνθισε ο Ελληνισμός. Από τα Μέγαρα, τη Νάξο, την Κοζάνη, τη Θράκη, τη Ρόδο και την Ικαρία έως την Καππαδοκία και την Ανατολική Ρωμυλία. 
Η εκδήλωση της Κυριακής έχει τίτλο «Αραδιαστείτε στου χουρό, να ακούσετε τραγούδια…» και δίνει το έναυσμα για ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι που δε γνωρίζει χρόνο και σύνορα.

.''TO ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΤΑΘΕΙ ΟΡΘΙΟ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΚΛΗΣΗ''...

Την αντίθεσή του με το κλείσιμο της ΕΡΤ εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Μανιάτης από τη Βουλή, τονίζοντας ότι είναι «πολιτικό λάθος να εκλαμβάνεται ως αποφασιστικότητα η ένδειξη αυταρχισμού»...
«Το ζήτημα της 'μαύρης οθόνης' δεν είναι ζήτημα της ΕΡΤ ή μόνο της ΕΡΤ. 

Έχει ένα πολύ κακό συμβολισμό», ανέφερε ο κ. Μανιάτης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «υπάρχει θέμα θεσμικής λειτουργίας σε αυτή τη χώρα, τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου».

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι «κανείς δεν θέλει να υπάρξει διατάραξη της πολιτικής ζωής του τόπου και της κυβερνησιμότητας», υπενθυμίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις και έχει πληρώσει το τίμημα της πατριωτικής του στάσης».

Πρόσθεσε ωστόσο ότι το Κίνημα δεν φοβάται τις εκλογές, αν και όπως είπε, δεν τις επιθυμεί, σημειώνοντας ότι «κάνει μεγάλο λάθος όποιος νομίζει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα σταθεί όρθιο απέναντι σε οποιαδήποτε πρόκληση».
«Θέλουμε να σεβόμαστε τους κυβερνητικούς εταίρους μας, αλλά απαιτούμε το σεβασμό και από την άλλη πλευρά», ανέφερε με νόημα.

.Στα χαρακώματα το ΚΚΕ με κυβέρνηση και καναλάρχες

«Απαράδεκτη» χαρακτηρίζουν στον τηλεοπτικό σταθμό 902 την λογοκρισία από τη DIGEA. Νωρίτερα και παρά το γεγονός ότι η ΕΣΗΕΑ έχει δώσει το «πράσινο φως» εξαιρώντας τον τηλεοπτικό σταθμό από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες προκειμένου να μεταδίδει τις εξελίξεις και την συγκέντρωση στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, «κόπηκε» η μετάδοση στον… αέρα.

Για το θέμα παρενέβη τηλεφωνικά στον 902 ο δημοσιογράφος, Παναγιώτης Ράμμος, εκ μέρους της ΕΣΗΕΑ, λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Στην αίθουσα σύνταξης του ΕΡΤ που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνιμα σε μόνιτορ ο 902 και είδαμε τη στιγμή που έγινε η διακοπή. 

Αμέσως μάθαμε ότι είναι άλλη μια προσπάθεια από την κυβέρνηση να διακόψει τη μετάδοση ο 902. Στην πραγματικότητα έχουμε δικτατορία των μονοπωλίων με κοινοβουλευτικό μανδύα. 

Όταν δυσκολεύουν τα πράγματα, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να προχωρήσουν σε κατασταλτικά μέσα και αυτής της μορφής. Αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός». 

.Ο δήμος Τρίπολης θα παράγει βιοντίζελ από τηγανέλαια

Ο δήμος Τρίπολης οργανώνεται και προχωρά στην παραγωγή βιοντίζελ από τηγανέλαια μέσω ειδικής επεξεργασίας, που θα χρησιμοποιήσει ως καύσιμη ύλη, για τα οχήματά του, με στόχο τη μείωση των δαπανών του.

Μάλιστα, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης έδωσε το «πράσινο φως» με ομόφωνη απόφασή του, να προχωρήσει ο δήμος στον εξοπλισμό για την παραγωγή καυσίμου που θα καλύπτει τις ανάγκες του, ενώ έμμεσα ενθαρρύνει τους αγρότες της περιοχής στην καλλιέργεια ενεργειακών φυτών που θα χρησιμοποιηθούν για τον ίδιο σκοπό.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, στόχος του δήμου πέραν της υποχρέωσης προς την Κοινοτική Οδηγία (2003/30/ΕC), είναι η συμβολή στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης, αλλά και της μείωσης των εκπομπών CO2, ενώ «βραχυπρόθεσμος στόχος είναι η εγκατάσταση συγκεκριμένης μονάδας επεξεργασίας και παραγωγής βιοντίζελ που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα οχήματα του δήμου μειώνοντας κατά το ήμισυ την αξία των καυσίμων».

Ο κ. Κατσαφάνας σημείωσε, ότι από έρευνα που έχει διενεργηθεί στην περιοχή των διοικητικών ορίων του δήμου Τρίπολης, τα καταστήματα εστίασης έχουν τη δυνατότητα παραγωγής περίπου 70.000 λίτρων από τηγανέλαια ετησίως, ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης απροσδιόριστης ποσότητας από τους μαθητές των σχολείων, ενώ εξετάζεται από τη δημοτική αρχή η δυνατότητα παραγωγής βιοντίζελ από την καλλιέργεια ενεργειακών φυτών.

Υπογράμμισε, ότι η κατανάλωση πετρελαίου από τον στόλο των οχημάτων του δήμου Τρίπολης ανέρχεται περίπου στα 65.000 λίτρα ετησίως και η προοπτική μετεστερεοποίησης των φυτικών και ζωικών λιπών και ελαίων μπορεί να καλύψει, τόσο τις ανάγκες των οχημάτων κίνησης, όσο και μέρος της κατανάλωσης πετρελαίου στους καυστήρες των σχολείων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το συνολικό κόστος της επένδυσης, για τον εξοπλισμό και την παραγωγή 70.000 λίτρων καυσίμου στον δήμο Τρίπολης, που θα καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες του, είναι για το πρώτο έτος 0,375 ευρώ ανά λίτρο και για τα επόμενα χρόνια το κόστος παραγωγής είναι μόλις 0,15 ευρώ ανά λίτρο, γεγονός που θα ωφελήσει τον δήμο και περιβαλλοντικά, κυρίως όμως οικονομικά.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.