.Ευ. Βενιζέλος: Σκληρή διαπραγμάτευση για να μπούμε στην επόμενη φάση, χωρίς Μνημόνιο

Διεξοδική συζήτηση ενόψει του αυριανού Eurogroup είχαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι η αυριανή συνεδρίαση στις Βρυξέλλες έχει καθοριστική σημασία για τη σκληρή και πολύ λεπτή διαπραγμάτευση, «προκειμένου να ολοκληρώσουμε αυτή τη φάση και να περάσουμε στην νέα φάση μετά το Μνημόνιο, μετά την τρόικα, με όλες τις διασφαλίσεις των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών που επιτρέπουν η χώρα να αναπνεύσει, να κινηθεί ως ισοδύναμη στη... περισσότερα »

.Κόντρα Λοβέρδου - ΣΥΡΙΖΑ

Μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο υπουργός παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» την ανακοίνωση της νεολαίας του κόμματος που καλούσε φοιτητές και μαθητές σε κινητοποιήσεις. Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Καλαμαρά, αποχώρησε στηλιτεύοντας το γεγονός ότι για τρία χρόνια έγιναν ριζικές αλλαγές στην εκπαίδευση ερήμην του Εθνικού Συμβουλίου, «το οποίο συνέρχεται σήμερα χωρίς προετοιμασία», όπως είπε. 

Ο υπουργός Παιδείας, επίσης, υπογράμμισε ότι δεν ζήτησε την εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις και παραδέχθηκε ότι επικοινώνησε με το Μανώλη Σφακιανάκη επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διερευνηθεί εάν πράγματι είναι μαθητές οι διαχειριστές της σελίδας στο Facebook που συντόνιζε τις καταλήψεις. 

Οι συγκεκριμένες σελίδες πάντως από το πρωί εξαφανίστηκαν από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Τέλος, ο υπουργός Παιδείας χαρακτήρισε «περαστικούς» και τραμπούκους τους φοιτητές που αντιδρούν στα μέτρα φύλαξης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ζητήσει από τους Πρυτάνεις να καθορίζουν εκείνοι τον αριθμό των εισακτέων, ο οποίος πάντως συνήθως είναι κατά 50% μικρότερος από αυτό που τελικά αποφασίζεται. 

.Αναμένουμε περιορισμένη εποπτεία έως 12 μήνες

«Η Ελλάδα αναμένει να υπάρξει μια ενδιάμεση περίοδος περιορισμένης εποπτείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, διάρκειας έξι έως 12 μηνών, μετά τη λήξη του ισχύοντος προγράμματος στήριξης στο τέλος του έτους, χωρίς την τρέχουσα «μικρο-διαχείριση» από τους δανειστές», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδούβελη, η Ελλάδα συζητά το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας με τη μορφή πιστωτικής γραμμής.

 «Αναληθή» χαρακτηρίζει η εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σημερινά δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, σύμφωνα με τα οποία αναμένεται στο αυριανό Eurogroup να συζητηθεί η επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος σταθερότητας της ελληνικής οικονομίας.  

.«Ελεγχόμενος λεονταρισμός μέχρι στιγμής οι τουρκικές προκλήσεις»

Η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, κυρίως, σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας έχει δημιουργήσει προβληματισμό όχι μόνο στις κυβερνήσεις των δύο χωρών αλλά και στη Διεθνή κοινότητα. 

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Γρίβα, Δρ Γεωπολιτικής Στρατηγικής της Σχολής Ευελπίδων, οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας δεν στοχεύουν τόσο την ελληνική κυβέρνηση όσο εκείνη των Ηνωμένων Πολιτειών με απώτερο στόχο να σταματήσουν οι πιέσεις στο θέμα των Τζιχαδιστών. Ρεπορτάζ: *Νίκη Παπάζογλου* Παρόλα αυτά η εθνική κυριαρχία αποδομείται ξεκάθαρα ενώ η κλιμάκωση της έν... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.