.Οι δράστες του Βελβεντού φέρονται ως οι Βενιαμίν της οργάνωσης


Νέες συλλήψεις μελών της οργάνωσης «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» είναι έτοιμη να κάνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτό προκύπτει από δύο ακόμα εντάλματα που αναμένονται να εκδοθούν τις αμέσως επόμενες μέρες από τον Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Πυρήνων .

Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της Αστυνομίας ενδέχεται στους δύο σε βάρος των οποίων θα εκδοθούν τα εντάλματα να είναι και μία από τις νεαρές κοπέλες που εμφανιζόταν στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια.

Το σίγουρο με την νέα ομάδα των Πυρήνων που εμφανίστηκε επίσημα πλέον από την 1 Φεβρουαρίου, μέρα που συνελήφθησαν αμέσως μετά την διπλή ένοπλη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης είναι ότι η ομάδα αυτή θεωρητικά τουλάχιστον δεν έγινε αποδεκτή από τα μεγαλύτερα μέλη της οργάνωσης τα περισσότερα των οποίων βρίσκονται στη φυλακή .

Στην ουσία μιλάμε για τους «μικρούς» της οργάνωσης μια που οι διωκτικές αρχές τους θεωρούν κομμάτι της ίδιας οργάνωσης .

Χτες το βράδυ η Αντιτρομοκρατική, έπειτα από απόφαση του αρχηγού της Αστυνομίας, έδωσε στη δημοσιότητα κωδικοποιημένες φράσεις που θα χρησιμοποιούσαν τα νεαρά άτομα για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις.

Επιπλέον άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι τη γιάφκα στα Τουρκοβούνια ενοικίασε ο Δημήτρης Πολίτης με πλαστή ταυτότητα, ενώ γείτονες μιλούν για τον ίδιο με τα καλύτερα λόγια.

Στο ίδιο σπίτι γείτονες αναφέρουν ότι στο σπίτι μπαινόβγαιναν δύο νεαρές κοπέλες καθώς και ένα ακόμα νεαρό άτομο .

Το στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αστυνομικούς είναι ότι βρέθηκαν καταγεγραμμένα στοιχεία για την κατασκευή και αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού του οποίου η συνδεσμολογία είναι σχεδόν ίδια με εκείνη άλλης οργάνωσης που βρέθηκε πριν από καιρό από την αστυνομία χωρίς να εκραγεί.

Πρόκειται για την οργάνωση Λαϊκή Θέληση που είχε αναλάβει τότε την ευθύνη .

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας στάλθηκαν επίσης και τα πέντε USB που βρέθηκαν μέσα στο διαμέρισμα στα Τουρκοβούνια χωρίς μέχρι στιγμής η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία να μιλήσει για το συγκεκριμένο περιεχόμενο .

.Ι. Βρούτσης: Στοχευμένες δράσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι δράσεις που προωθούνται για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

 Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε δηλώσεις του εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου τόνισε ότι η λέξη «μαϊμού σύνταξη» θα είναι πλέον άγνωστη, καθώς έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όσον αφορά τις πλασματικές συντάξεις που δίνονταν. Σύμφωνα με πληροφορίες το κράτος αναμένεται να εξοικονομήσει περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ ετησίως.

 Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στις στοχευμένες δράσεις και την αντιμετώπιση της ανεργίας, κυρίως μεταξύ των νέων, αλλά και για τις οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο. Με δεδομένο ότι το αρμόδιο Ταμείο δεν έχει πια πόρους, θα αναζητηθούν, σύμφωνα με τον υπουργό, πόροι, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από άλλο κονδύλιο.

.Η Χόχτιφ πωλεί το ποσοστό της στο «Ελ. Βενιζέλος»


Η μεγαλύτερη γερμανική κατασκευαστική εταιρεία Χόχτιφ (Hochtief)  επαναφέρει στο προσκήνιο το σχέδιο για την πώληση της μονάδας της που διαχειρίζεται αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων και το «Ελευθέριος Βενιζέλος», σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου οικονομικών ειδήσεων Bloomberg.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αυτό, το οποίο επικαλείται τρία πρόσωπα τα οποία είναι ενημερωμένα επί του θέματος, η Χόχτιφ έχει προσκαλέσει τους πιθανούς αγοραστές να υποβάλουν προσφορές. Η Χόχτιφ συνεργάζεται για την πώληση της μονάδας της με τη γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, ανέφεραν οι ίδιες πηγές οι οποίες ζήτησαν να μην κατονομασθούν, επειδή η διαδικασία είναι ιδιωτική.

Η πρόσκληση ζητεί από τους υποψήφιους αγοραστές να υποβάλουν ενδεικτικές προσφορές έως το τέλος του Μαρτίου.

Η Χόχτιφ κατέχει πακέτα μετοχών σε έξι αεροδρόμια, ενώ κατά πλειοψηφία ανήκει στην ισπανική κατασκευαστική εταιρεία Actividades de Costruccion Servicios. Ο οικονομικός διευθυντής της (Chief Financial Officer) κ. Πέτερ Σάσενφελντ είχε δηλώσει τον περασμένο Νοέμβριο ότι η εταιρεία εξέταζε την ξεχωριστή πώληση των αεροδρομίων. 

«Μερικά από τα αεροδρόμια της Χόχτιφ ?όπως του Ντίσελντορφ, του Αμβούργου ή του Σίδνεϊ? είναι πολύ ελκυστικά για τους επενδυτές, ενώ άλλα, όπως της Βουδαπέστης και της Αθήνας, σίγουρα δεν είναι», δήλωσε ο αναλυτής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank στη Φρανκφούρτη, προσθέτοντας: «Η τιμή που δόθηκε για τα αεροδρόμια της Πορτογαλίας δείχνει ότι υπάρχει διάθεση για επένδυση σε αεροδρόμια αυτή την περίοδο».

.Καταδίκη παιδοχειρουργού για «φακελάκι»


Ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με 3ετή αναστολή, επέβαλε το δευτεροβάθμιο Εφετείο Θεσσαλονίκης σε παιδοχειρουργό για «φακελάκι» 400 ευρώ που πήρε από μητέρα ενόψει χειρουργικής επέμβασης στην οποία επρόκειτο να υποβληθεί το ανήλικο παιδί της. Ο συνταξιούχος, σήμερα, γιατρός κρίθηκε ένοχος για παθητική δωροδοκία, ενώ παρέστη στο δικαστήριο δια πληρεξούσιου δικηγόρου.

Το περιστατικό έγινε το Φεβρουάριο του 2007 στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης. Το ανήλικο αγόρι είχε μεταβεί με τη μητέρα του από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε επέμβαση άρσης φίμωσης πέους. 

Μία μέρα πριν την επέμβαση, η μητέρα ρώτησε τον γιατρό -διευθυντή τότε της Παιδοχειρουργικής Κλινικής του Παπαγεωργίου- τι μπορεί να του προσφέρει κι ο κατηγορούμενος απάντησε «λίαν επιεικώς» 400 ευρώ. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από εσωτερική έρευνα του νοσοκομείου.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε καταδικάσει τον γιατρό σε φυλάκιση δέκα μηνών με αναστολή. Τότε ο κατηγορούμενος είχε κάνει λόγο για «στημένη υπόθεση», υποστηρίζοντας ότι «παγιδεύτηκε από τη διοίκηση του νοσοκομείου» για λόγους «αντεκδίκησης». 

.Νέα δράση ενίσχυσης νησιωτικών τουριστικών επιχειρήσεων


Μια νέα δράση για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων, αλλά και των επιχειρήσεων από τον κλάδο της εστίασης που δραστηριοποιούνται στα νησιά, ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Υποδομών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

Η δράση, προϋπολογισμού 80 εκατ. ευρώ, απευθύνεται σε κάθε είδους μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ή θέλουν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους στον τουρισμό, σε όλα τα νησιά (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις εστίασης, επιχειρήσεις θαλάσσιου τουρισμού, γραφεία ενοικίασης γραφείων, κ.α.). 

Η δράση θα παρέχει δάνεια ύψους από 10.000-30.000 ευρώ με ευνοϊκούς όρους, -ειδικά για τα μικρά νησιά κάτω των 3.100 κατοίκων μηδενικό επιτόκιο-, για την υλοποίηση ενεργειών εκσυγχρονισμού, ανακαίνισης, αισθητικής βελτίωσης και κάλυψης λειτουργικών αναγκών επιχειρηματικής ανάπτυξης των νησιωτικών επιχειρήσεων με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που συμβάλουν στην αναβάθμιση της συνολικής ποιότητας του προσφερόμενου προϊόντος.

Στο πρόγραμμα μπορούν να εντάσσονται τόσο υπό ίδρυση / νέες όσο και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Σημειώνεται ότι οι διαδικασίες χρηματοδότησης προβλέπονται απλοποιημένες ούτως ώστε να μπορούν να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. 


Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι είναι σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να διασφαλιστεί η διαδικασία που θα εγγυάται γρήγορα αποτελέσματα για τους ενδιαφερόμενους. Η επίσημη προκήρυξη θα δημοσιοποιηθεί το αργότερο στις 15 Μαρτίου

.Βέλγιο: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές εναντίον των πολιτικών λιτότητας


Πάνω από 10.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στις Βρυξέλλες εναντίον των πολιτικών λιτότητας, σε μια συγκέντρωση που προκάλεσε έντονα προβλήματα στις συγκοινωνίες στην βελγική πρωτεύουσα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Όπως και πολλές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, το Βέλγιο αναγκάστηκε να περιστείλει τις δαπάνες για να μειώσει το έλλειμμά του και να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση η οποία πλήττει την Ευρώπη.

Η σημερινή διαδήλωση κηρύχθηκε από τις τρεις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας προκειμένου να απαιτηθεί βελτίωση «της αγοραστικής δύναμης» των πολιτών, εναντίον «του παγώματος των μισθών», για την «πλήρη διατήρηση των μισθολογίων» και για μια «πιο δίκαιη και προοδευτική φορολογία».

Συνδικάτα ανέμεναν να λάβουν μέρος στην διαμαρτυρία αυτή πάνω από 15.000 πολίτες.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.