.Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ


Ο ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το
ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων:
Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, ώρα 17:30
στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ζωγράφου,
Κρατερού & Λιβύης 11, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΟ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ και το

ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΙΩΝ ΠΟΛΕΩΝ – ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
διοργανώνουν:
Ενημερωτική Εκδήλωση με θέμα

«Εμβολιασμοί Ενηλίκων:
Αναγκαίοι όσο και για τα παιδιά;»

την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013, ώρα 17:30
στο 1ο ΚΑΠΗ Δήμου Ζωγράφου,
Κρατερού & Λιβύης 11, Ζωγράφου.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

.Το 2013 είναι χρονιά αναθεώρησης Συντάγματος


«Το 2013 θα είναι το έτος αναθεώρησης του Συντάγματος. Επίσημα η διαδικασία θα ξεκινήσει από τον Ιούνιο, καθώς τότε λήγει η πενταετής απαγόρευση για την αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος. Ανεπίσημα, ωστόσο, έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαβουλεύσεις μέσα από διάφορα Ινστιτούτα».

Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αφορμή τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν χθες από την αντιπολίτευση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε την ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Δεν μπορεί να μείνει άλλο στη Βουλή αυτή η διαδικασία. Πρέπει να αλλάξει με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Τι μου λέτε για μυστικότητα της ψηφοφορίας. Ο βουλευτής εκτίθεται εκ των πραγμάτων αφού υπογράφει ή δεν υπογράφει και τις προτάσεις που ο κανονισμός της Βουλής επιτρέπει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε:

«Όταν εγώ πολιτεύομαι με τη ΝΔ στη Β΄Αθηνών, πιστεύει κανείς ότι θα ψηφίσουμε κάτι άλλο στη κάλπη;».

Ο κ. Μεϊμαράκης υπεραμύνθηκε των αποφάσεων του προεδρείου της Βουλής για τη χθεσινή διαδικασία που ακολουθήθηκε και πρόσθεσε ότι θα έκανε ό,τι του ζητούσαν τα κόμματα γιατί έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στη συνείδηση του βουλευτή.

«Έπρεπε, και είχα την πεποίθηση ο βουλευτής να ψηφίσει με δικανικά κριτήρια. Εμένα μου στέλνει τον βουλευτή ο πολίτης. Εγώ θα διαχειριστώ το πρόβλημα του βουλευτή ως προς τη Βουλή, ως προς τη βλακεία όμως θα το διαχειριστεί ο πολίτης που τον σταυρώνει» σημείωσε ο κ. Μεϊμαράκης.

Παράλληλα εξήγησε γιατί διέκοψε τη συνεδρίαση της Ολομέλειας πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ψηφοφορίας, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούσαν έντονα, κάνοντας γνωστό ότι σε συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα τον διαβεβαίωσε ότι θα διέκοπτε κάθε φορά που θα προέκυπταν σοβαρά θέματα που άπτονται ηθικής υπόληψης και ψηφοφορίας.

«Αφού εγώ δεν είχα καμία σκοπιμότητα γιατί να αφήσω να φανεί ότι έχω; Θα χάσουμε 20 λεπτά; μισή ώρα, τρία τέταρτα; Να τελειώνουμε. Αν έκανα διαφορετικά σήμερα θα λέγανε ο πρόεδρος τα έκανε πλακάκια με τα κόμματα, γιατί το έκανε ή δεν το έκανε, ενώ τώρα λένε γιατί διέκοψες. Προτιμώ να μου πουν αυτό παρά ότι πήγα να το στήσω. Διότι άβρεχτος δεν βγαίνεις. Από κάπου θα βραχείς» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης. Και συμπλήρωσε:

«Εκείνη την ώρα ζυγίζεις πού να βραχείς. Αυτό ήταν το κέρδος. Γιατί όταν με κατηγορούν σε μια τόσο σοβαρή διαδικασία για σκοπιμότητες, αυτές τις σκιές εγώ δεν τις αφήνω» τόνισε.

.Βενιζέλος: Αποκαλύφθηκε η σκευωρία του ΣΥΡΙΖΑ


Η σκευωρία και η πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκαν πλήρως, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή τη συζήτηση και ψηφοφορία για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» χαρακτηρίζοντας «τομή» τη χθεσινή μέρα και προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε «αποστομωτική απάντηση εφ όλης της ύλης» και ο «δημόσιος βίος απαλλάχθηκε από μια θηλιά».

.Επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ


Τετραήμερη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 22 έως τις 25 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας, συνοδευόμενος από τους οικονομολόγους Γιώργο Σταθάκη και Γιάννη Μηλιό, την υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής Ρένα Δούρου και τον διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Νίκο Παππά. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη, προκειμένου να συμμετάσχει σε δημόσιες εκδηλώσεις που διοργανώνει το Ινστιτούτο Μπρούκινγκς και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Levy στις οποίες θα είναι ο βασικός ομιλητής. 

Ο κ. Τσίπρας, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα έχει επίσης συναντήσεις με ακαδημαϊκούς και πολιτικούς κύκλους.

.Ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση μη ασφαλούς εμφιαλωμένου νερού, προέλευσης Ρουμανίας, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό" στο οποίο ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο, προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΕΦΕΤ, κατά τη διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για τα εμφιαλωμένα νερά έτους 2012» (δειγματοληψία και ανάλυση) και σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, προέβη σε δειγματοληψία φυσικού μεταλλικού νερού από την Υπεραγορά MOLDOVA MON/ΠH E.Π.E. Αχαρνών 131, Αθήνα.

Το δείγμα, εμφιαλωμένο νερό, προέλευσης Ρουμανίας, από την Firma Producatoare S.C. European Drinks SA, με την εμπορική ονομασία "Water Spring Pramen Divu Φυσικό Μεταλλικό Νερό", σε συσκευασία των 2 λίτρων, με αριθμό παρτίδας SID A 08:56 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση 9/10/2013, κρίθηκε "ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ-ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ" διότι ανιχνεύθηκε μικροβιολογικό φορτίο.   

.Παραπομπή Παπακωνσταντίνου, «όχι» για τους άλλους 3


Με 265 ψήφους η βουλή, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση, αποφάσισε την παραπομπή Παπακωνσταντίνου .Δεν παραπέμπονται ,αφού οι σχετικές προτάσεις μειοψήφησαν, οι κ Παπανδρέου Βενιζέλος και Παπαδήμος 

Στην πρόταση της κυβέρνησης για την παραπομπή του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, 265 ψήφισαν υπέρ της πρότασης.

Όσον αφορά την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για Βενιζέλο τα αποτελέσματα ήταν 124 ψήφοι υπέρ, 56 λευκά και 24 κατά.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Για τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ψήφισαν 294 βουλευτές: Έγκυρα 286, 3 Λευκά και βρέθηκαν 5 άκυρα

-Με βάση την πρόταση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ: Υπέρ ψήφισαν 265 βουλευτές, Κατά 6, Παρών 3

-Με βάση την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ: Υπέρ 129 βουλευτές, Κατά 26, Παρών 4

Με βάση την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 110 βουλευτές, Κατά 28, Παρών 3

Για τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ψήφισαν 225 βουλευτές, έγκυρά 154, άκυρα 15 και λευκά 56

-Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε: Υπέρ 124, Κατά 24, Παρών 2

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής: Υπέρ 104, Κατά 23, Παρών 1

Για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου ψήφισαν 224 βουλευτές, έγκυρα 107, άκυρα 14, Λευκά 103

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε : Υπέρ 80, Κατά 19, Παρών 8

Για τον κ. Λουκά Παπαδήμο ψήφισαν 221 βουλευτές

-Η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής έλαβε: Υπέρ 63, Κατά 34, Παρών 6

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, είναι ο μόνος εγκαλούμενος πρώην υπουργός που παραπέμπεται σε Προκαταρκτική Επιτροπή. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η Επιτροπή θα αποτελείται από 15 βουλευτές, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν παραδώσει πόρισμα στις 25 Φεβρουαρίου. 

Απουσίαζαν οι βουλευτές Χρήστος Αηδόνης και Θεόδωρος Παραστατίδης (ανεξάρτητοι), Κώστας Τζαβάρας (ΝΔ), Ηρώ Διώτη και Γιάννης Σταθάκης (ΣΥΡΙΖΑ), Θωμάς Ψύρρας (ΔΗΜΑΡ).

.Το μαρτύριο του φαρμάκου


Το προεδρείο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) ανακοίνωσε χθες ότι έχουν εξαφανιστεί από τα ράφια των φαρμακείων 147 σκευάσματα όλων των παθήσεων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κωνσταντίνος Λουράντος επισημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ αποδίδει τις ελλείψεις στις συνεχείς μειώσεις των τιμών των φαρμάκων, τα οποία επανεξάγονται σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπου η τιμή διάθεσής τους είναι μεγαλύτερη. Στις ελλείψεις ?σημειώνει? συμβάλλουν και τα επαναλαμβανόμενα λάθη στο δελτίο τιμών, τα οποία οδηγούν σε εξαφάνιση ορισμένων σκευασμάτων.
Ψαλίδα
Επειτα από τις συνεχείς μειώσεις τιμών, σχεδόν το σύνολο των φαρμάκων που διατίθενται στην Ελλάδα είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Αυτό δημιουργεί τις προϋποθέσεις για επανεξαγωγή τους, από ελληνικές φαρμακαποθήκες, σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Γαλλία, όπου η τιμή τους μπορεί να είναι έως και διπλάσια.
Ελλείψεις προκαλούν και τα προβλήματα με την ανατιμολόγηση. Σε πολλά από τα σκευάσματα έχουν δοθεί λανθασμένες τιμές και οι εταιρείες δεν τα τιμολογούν, με αποτέλεσμα να μη διατίθενται στην αγορά.
Καθυστέρηση
Σύμφωνα με τον κ. Λουράντο, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) αντιδρά με καθυστέρηση, καθώς για να θεωρηθεί ότι ένα φάρμακο λείπει από την αγορά, δεν πρέπει να το διαθέτει το 20% των φαρμακείων κάθε νομού.
Ο πρόεδρος του ΦΣΑ εκτιμά ότι η διαδικασία αυτή έχει σοβαρά μειονεκτήματα, καθώς για να πιστοποιηθεί έλλειψη ενός σκευάσματος στην Αττική, πρέπει να στείλουν σχετικό έγγραφο 700 από τους 3.500 φαρμακοποιούς.
Στο μεταξύ, την έκδοση δελτίου τιμών νέων φαρμάκων ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων (ΣΦΕΕ).
Ο κ. Κωνσταντίνος Φρουζής έκανε λόγο για καθυστέρηση δύο ετών στην έκδοση του δελτίου, σημειώνοντας ότι περιλαμβάνει φάρμακα τα οποία περιμένουν εδώ και καιρό χιλιάδες ασθενείς.
ΑΙΤΙΑ Η ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΗ ΤΙΜΗ
Εξαφανίστηκε και το... «βιάγκρα»
Αφαντο είναι από τα ράφια των φαρμακείων το «βιάγκρα». Το μπλε χάπι έχει λάβει πολύ χαμηλή τιμή, σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να επανεξάγεται στο εξωτερικό.
Ελλείψεις παρατηρούνται και σε δεκάδες άλλα σκευάσματα, για όλες τις παθήσεις, τα οποία διατίθενται σε πολύ χαμηλότερες ποσότητες από εκείνες που ζητά ο Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών της Αττικής.
Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται διάφορες μορφές των σκευασμάτων humira (ρευματολογικό), creon (για παθήσεις του παγκρέατος), mimpara (νεφρική ανεπάρκεια), pulmicort (αναπνευστικό), symbicort turboh (αναπνευστικό), atrovent (αναπνευστικό), micardis (αντιϋπερτασικό), mirapexin (νόσος Πάρκινσον), abilify (αντιψυχωσικό), aerolin diskus inh. (αναπνευστικό), flixotide diskus (αναπνευστικό), havrix (εμβόλιο κατά της ηπατίτιδας Α), lamictal (αντιεπιληπτικό),seretida diskus (αναπνευστικό), risperdal consta (αντιψυχωσικό), exelon (νόσο Αλτσχάιμερ), leponex (αντιψυχωσικό), clexane (αντιθρομβωτικό), calcioral (ασβέστιο), atarax (αντιισταμινικό), keppra (αντιεπιληπτικό), celebrex (για την αρθρίτιδα).

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.