.Κατηγορηματικοί οι Ευρωπαίοι απέρριψαν κάθε πιθανότητα τμηματικής καταβολής δόσεων

Ο κόσμος καταρρέει γύρω τους αλλά τα μέλη της κυβέρνησης δεν χάνουν την αισιοδοξία τους. Αφού για ακόμη μία φορά η Ευρώπη έκλεισε την πόρτα στην Ελλάδα αποκλείοντας το ενδεχόμενο τμηματικής εκταμίευσης, και ενώ η χώρα ξεμένει από ρευστό, η κυβέρνηση παραμένει αισιόδοξη! 

Συγκρατημένη αισιοδοξία αποπνέει το κλίμα στην οδό Νίκης μετά την ολοκλήρωση του σημερινού EWG διάρκειας δυο ωρών. 

«Έγινε σε πολύ καλό κλίμα», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, «καλύτερο απ’ ότι περίμενα». Διευκρίνισε ωστόσο ότι «το EWG δεν λαμβάνει ποτέ αποφάσεις». Σύμφωνα με την ίδια πηγή το πρωί... περισσότερα »

.Financial Times: Αφήστε την Ελλάδα να φύγει για να σωθεί το ευρώ!

*Εαν στις 9 Απριλίου η Ελλάδα χρεοκοπήσει τότε οι τράπεζες θα κλείσουν και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις κεφαλαίων, αναφέρουν οι Financial Times*. Μία ακόμη προθεσμία πλησιάζει για την Ελλάδα και για τη μοίρα της στην ευρωζώνη. 

Η προθεσμία είναι στις 9 Απριλίου, όταν λήγει η δόση των 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Προς το παρόν, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δείχνει διαθέσιμη να κρατήσει την Ελλάδα εν ζωή με τις εβδομαδιαίες εγκρίσεις της έκτακτης στήριξης ρευστότητας, αλλά και αυτή προσφέρεται μόνο στις τράπεζες που θεωρούνται ...περισσότερα »

.ΠΑΣΟΚ για Ζωή: Δεν γίνεται να λειτουργεί ως αυτόνομο κέντρο πολιτικής με προσωπική ατζέντα

Επίθεση προς την Ζωή Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις δηλώσεις περί διαμαρτυρίας των αναρχικών έξω από την Βουλή αλλά την ανάληψη της Προεδρίας των περισσότερων εξεταστικών επιτροπών. 

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αντιπολίτευσης τονίζει πως η αυτονομία της Προεδρίας της Βουλής λειτουργεί επιβραδυντικά για την κυβέρνηση, η οποία καλείται να δίνει συνέχεια εξηγήσεις για την Ζωή Κωνσταντοπούλου. 

*Αναλυτικά η ανακοίνωση:* Η σημερινή ανοικτή σύγκρουση Κυβέρνησης και Προέδρου της Βουλής για τα γεγονότα που προκάλεσαν οι αυτοαποκαλούμενοι αναρχικοί, δείχνει για μια ακόμη φ... περισσότερα »

.Πηγές της ευρωζώνης: Υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει

Είχαμε τηλεδιάσκεψη επί της εν εξελίξει διαδικασίας και φτάσαμε στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει, και σε τεχνικό επίπεδο, σε Αθήνα και Βρυξέλλες, δήλωσε πηγή της ευρωζώνης αναφερόμενη στη σημερινή τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας της ευρωζώνης.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η δουλειά αυτή είναι απαραίτητη "προκειμένου να φτάσουμε σε μια ολοκληρωμένη συμφωνημένη και συνολική λίστα μέτρων που θα αποτελέσει τη βάση για μια αξιόπιστη προοπτική που να ανοίγει τον δρόμο για μια επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης".

.Παράταση έως 30 Ιουνίου για την υποβολή του Ε9

Παρατείνεται, έως και 30 Ιουνίου 2015, η προθεσμία για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων Ε9 του έτους 2015. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου προαναγγέλλοντας σχετική νομοθετική ρύθμιση που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στην ίδια προθεσμία θα υποβληθούν και οι δηλώσεις στοιχείων (έτους 2016) για τις μεταβολές της περιουσιακής κατάστασης που πραγματοποιήθηκαν ή θα πραγματοποιηθούν έως και την 31η Μαΐου 2015.

.Τα ψάρια βγήκαν ...στη στεριά

Άφησαν στην άκρη τα τρακτέρ, πήραν τις βάρκες κι έριξαν... δίχτυα στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν ψάρια! Αν και θα μπορούσε να αποτελεί... πρωταπριλιάτικο ψέμα, αυτή είναι η πραγματικότητα για πολλούς κατοίκους του δήμου Εμμανουήλ Παππά και των Σερρών, που έσπευσαν στα πλημμυρισμένα χωράφια για να πιάσουν τα ψάρια που «κουβαλούν» μαζί τους τα ορμητικά νερά του Στρυμόνα.

«Έγιναν ψαράδες οι αγρότες» λέει χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Εμμανουήλ Παππά Γιώργος Στόικος, εξηγώντας πως περισσότερες από 40 βάρκες πλέουν τις τελευταίες ημέρες στα πλημμυρισμένα χωράφια του δήμου, με ορισμένους να έχουν, μάλιστα, ρίξει δίχτυα.

«Το νερό, αυτή την ώρα, έχει φτάσει σε κάποια σημεία στο ενάμιση μέτρο, ενώ σε άλλα πλησιάζει τα τρία μέτρα. Αντλιοστάσια έχουν 'πνιγεί' και φαίνεται μόνο η κορυφή τους. 

Πολλοί άδραξαν την ευκαιρία και το έριξαν στο ψάρεμα, κερδίζοντας έτσι μια πλούσια λεία, καθώς ο Στρυμόνας έφερε μαζί του αμέτρητα ψάρια από την Κερκίνη. Τα ψάρια είναι τόσο πολλά, που τα βλέπεις στις άκρες των χωραφιών» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Στόικος, περιγράφοντας την κατάσταση.

.«Ουδεμία εισβολή σημειώθηκε στη Βουλή»... Για ειρηνική δράση υπέρ των αναρχικών απεργών πείνας

Ουδεμία «εισβολή» σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλουν κινδύνους για το Κοινοβούλιο, με δηλώσεις οι οποίες αυτονοήτως ανοίγουν πολλές ορέξεις, αναφέρεται σε Δελτίο Τύπου που εκδόθηκε πριν λίγο από το Γραφείο Τύπου της Βουλής. 

Όπως ειδικότερα αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου: «Με αφορμή τη διαστρεβλωτική της πραγματικότητας "ενημέρωση", από τα γνωστά "έγκυρα" ΜΜΕ, διευκρινίζονται τα εξής προς πάσα κατεύθυνση: Ουδεμία "εισβολή" σημειώθηκε στη Βουλή. Ας μην ανησυχούν, επομένως, όσοι εμφανίζονται ως Κασσάνδρες για να αναγγείλου... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.