.Αντιπαράθεση μεταξύ Σαμαρά και Κάμερον για το Κυπριακό

Έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον είχε την Παρασκευή στις Βρυξέλλες ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η λεκτική αντιπαράθεση προκλήθηκε όταν ο κ. Σαμαράς παρουσίασε τις κοινές ελληνικές και κυπριακές θέσεις στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να περάσουν οι θέσεις αυτές στο κείμενο συμπερασμάτων. 

Σύμφωνα με διπλωματικές πληροφορίες και η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ υποστήριξε την Κυπριακή Δημοκρατία, η θέση της οποίας εκφράστηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνο... περισσότερα »

.Νέο μήνυμα στην Τουρκία

Σοβαρή ανησυχία σχετικά με τις νέες εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο εκφράζει μέσω των συμπερασμάτων του το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, το οποίο παρότρυνε την Τουρκία να επιδείξει αυτοσυγκράτηση και να σεβαστεί την κυριαρχία της Κύπρου στα χωρικά της ύδατα και στα κυριαρχικά δικαιώματα της στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επαναβεβαίωσε τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της, στις 21 Σεπτεμβρίου 2005, τονίζοντας ότι η αναγνώριση όλων των κρατών μελών, αποτελεί απαραίτητη συνιστώσα της διαδικασίας προσχώρησης. 

Υπό τις παρούσες συνθήκες, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θεώρησε ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να διασφαλισθεί θετικό κλίμα, ώστε να μπορέσουν να επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις για τη συνολική διευθέτηση του Κυπριακού, καταλήγει το κείμενο των συμπερασμάτων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου εξέφρασε τις ευχαριστίες του Προέδρου Αναστασιάδη προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά,που εκπροσώπησε την Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο και από την πρώτη στιγμή υπήρξε "άριστος συντονισμός". Πολλοί ηγέτες με τις παρεμβάσεις τους στη συζήτηση βοήθησαν να έχουν αυτά τα πολύ σημαντικά συμπεράσματα, τόνισε.

  Αναφερόμενος στην υγεία του Προέδρου Αναστασιάδη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι καλά και θα επιστρέψει αύριο το μεσημέρι στην Κύπρο. Με δική του απόφαση, θα διανυκτερεύσει απόψε στο νοσοκομείο και αύριο από το νοσοκομείο θα μεταβεί απευθείας στο αεροδρόμιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.Επιχείρηση εκλογίκευσης

*ΠΑΣΧΟΣ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗΣ* 
Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρηματιών; Από τον ΣΥΡΙΖΑ; Και δεν τρίζουν οι γνάθοι των σταλινικών του κόμματος, που πιστεύουν μόνο σε σοβιετικού τύπου οικονομίες; Δεν ξεσηκώθηκε ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης για την παράδοση του κόμματος στον επάρατο καπιταλισμό, του οποίου το κράτος θα γίνει «υπηρέτης»; 

Δεν φτάνει δηλαδή που δεν θα κρατικοποιήσουν τις επιχειρήσεις, όπως επιτάσσει ο μπολσεβικισμός, αλλά θα εξυπηρετούν και τους επιχειρηματίες; Η ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια Διάσκεψη της Ελληνικής Eνωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ) ήταν σημαντική και στον κεντρικό τ...περισσότερα »

.Μετ' εμποδίων η ένταξη στις πολυδιαφημισμένες ρυθμίσεις οφειλών

Παγίδες κρύβει η ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορία και ταμεία την ώρα που 2,6 εκατομμύρια φορολογούμενοι έχουν οφειλές 70 δισ. ευρώ προς το Δημόσιο οι οποίες αυξάνονται μήνα με τον μήνα με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Η ρύθμιση που αναμενόταν επί μήνες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από το Νοέμβριο κάτι που σημαίνει ότι αυτομάτως υπάρχουν πολλά εμπόδια για την ένταξη σε αυτήν. 

Πιο αναλυτικά: 1) Στη ρύθμιση των 100 δόσεων μπορούν να ενταχθούν οι οφειλές που είναι ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες έως την 1η Οκτωβρίου. Αυτό σημαίνει ότι για να μπει κάποιος στη ρύθμιση πρέπει πρώτα να πληρώ...περισσότερα »

.Μπάγερν Μονάχου-Παναθηναϊκός 81-75

Αστοχία και χαμένα ριμπάουντ «σκόρπισαν» τον Παναθηναϊκό στο τελευταίο δεκάλεπτο και οι «πράσινοι» υπέστησαν στο Μόναχο την πρώτη ευρωπαϊκή ήττα τους. 

Οι παίκτες του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχασαν 81-75 από τη Μπάγερν, στη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με τους Γερμανούς να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη στον 3ο όμιλο.

.Άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι, ένα εκατ. άνθρωποι σε Ευρώπη και ΗΠΑ

Μια οποιαδήποτε νύχτα του έτους, περίπου 400.000 άνθρωποι στην Ευρώπη και 600.000 στις ΗΠΑ τη βγάζουν όπως - όπως στον δρόμο, καθώς είναι άστεγοι και πολλοί από αυτούς άρρωστοι. Συνολικά, μέσα στο έτος έως 4 εκατομμύρια Ευρωπαίοι και 3,5 εκατομμύρια Αμερικανοί βιώνουν την οδυνηρή εμπειρία του να είναι κανείς άστεγος και ο αριθμός τους κάθε χρόνο αυξάνεται. 

Μάλιστα, όλο και περισσότερα παιδιά και ολόκληρες οικογένειες μένουν άστεγες. Τα δυσάρεστα στοιχεία περιέχονται σε μεγάλο αφιέρωμα που δημοσιεύτηκε στο διεθνούς κύρους ιατρικό περιοδικό «Lancet», το οποίο -όπως αναφέρει το περιοδικό- έχει ως στόχο να αναδείξει την κρυφή αλήθεια για την υγεία των αστέγων στις ανεπτυγμένες και πιο πλούσιες χώρες, εκεί δηλαδή που το πρόβλημα θα έπρεπε να είναι συγκριτικά μικρότερο, αλλά δεν είναι.

«Οι άστεγοι είναι οι πιο άρρωστοι στην κοινωνία μας» τονίζουν οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Σίνα Φεϊζέλ και επισημαίνουν το υψηλό ποσοστό αλκοολισμού και χρήσης ναρκωτικών μεταξύ των αστέγων, καθώς επίσης λοιμωδών νόσων, καρδιοπαθειών και άλλων χρονίων παθήσεων και ψυχικών διαταραχών. «Οι άστεγοι γερνούν δεκαετίες πριν τον υπόλοιπο πληθυσμό, εξαιτίας της κακής υγείας τους» τονίζει η κ. Φεϊζέλ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.