.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Βραδιά με μουσική και τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι και Ηλία Λιούγκου

Το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Ζωγράφου οργανώνει με ελεύθερη είσοδο, το Σάββατο  1 Ιουνίου 2013 και ώρα 21.00, στο Υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο ( Γ. Ζωγράφου 17 – είσοδος από Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου ) βραδιά με μουσική και τραγούδια Μάνου Χατζιδάκι και Ηλία Λιούγκου με τίλτο «Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς…».

Ο Ηλίας Λιούγκος, ένας από τους πιο σημαντικούς ερμηνευτές του Μάνου Χατζιδάκι, με τη συνοδεία της Δέσποινας Στεφανίδου στο πιάνο θα μας ταξιδέψουν στο Χατζιδακικό σύμπαν με αγαπημένα κομμάτια. Στη συναυλία θα συμμετέχουν ο Γιώργος Πολιτόπουλος στο πιάνο, η Ευτυχία Παπαγεωργοπούλου στο ακορντεόν, το μουσικό σύνολο «Athens chamber ensemble 2012»

.Τι εκτιμά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Π. Αυγερινός

Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται» εκτιμά το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παρασκευάς Αυγερινός.

Με συνέντευξη του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», το μέλος της «ομάδας των τεσσάρων» που άνοιξε τον δρόμο στον Κώστα Σημίτη για την πρωθυπουργία και τη διαδοχή του Ανδρέα Παπανδρέου προτείνει τη δημιουργία μιας «Ελιάς» με τη συμμετοχή της Δημοκρατικής Αριστεράς και... του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Παρασκευάς Αυγερινός σημειώνει ότι μια τέτοια πολιτική συμμαχία στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν μπορεί να θεωρείται ρεαλιστική χωρίς τη συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ, που στη δεδομένη συγκυρία είναι το κόμμα το οποίο πρωταγωνιστεί στην Κεντροαριστερά.

«Δεν ξέρω αν η Ελιά πέτυχε στην Ιταλία για να την αντιγράψουμε, σίγουρα όμως αυτό που περιμένω είναι ένα ευρύ προοδευτικό σχήμα, που να γίνει και ρυθμιστής της πολιτικής ζωής. Και κάτι ακόμα: Ελιά στην Ελλάδα χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ δεν νοείται, αν και δεν έχω καταλάβει ακόμα τι θέλει και τι υπόσχεται για το αύριο», σημείωσε.

Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμη πως στην περίπτωση που ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήταν γιος του Ανδρέα Παπανδρέου, δεν θα γινόταν πρόεδρος του Κινήματος και μετέπειτα πρωθυπουργός.

.Στουρνάρας: Ανάκαμψη προς το τέλος του χρόνου

Πιέσεις αποκαλύπτει ότι δέχεται ο υπουργός οικονομικών Γ. Στουρνάρας για να χαλαρώσει την προσπάθεια, καθώς φαίνεται ότι κάτι δείχνει να αλλάζει στην ελληνική οικονομία.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο υπουργός οικονομικών υπογραμμίζει: «Τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Ωστόσο είμαστε ακόμη μόλις στην αρχή. 

Και εγώ ανησυχώ διότι αισθάνομαι ότι ασκούνται πιέσεις για να χαλαρώσουμε την προσπάθεια. Διερωτώμαι: Θέλουν να απεμπολήσουμε την προοπτική να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα εφέτος και να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε έτσι ένα κούρεμα του χρέους μας το 2014;».

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι πιέσεις που δέχεται ο υπουργός αφορούν εξαιρέσεις από το ενιαίο μισθολόγιο συγκεκριμένων κατηγοριών, όπως οδηγοί, υπάλληλοι ΜΟΔ, ένστολοι, υπάλληλοι ΗΔΙΚΑ και άλλοι.

Ο υπουργός οικονομικών σημειώνει ότι περιμένει ανάκαμψη προς το τέλος του χρόνου – αρχές του επόμενου έτους και προσθέτει ότι το 0,5% του ΑΕΠ που θα χάσει η Ελλάδα από την Κύπρο, θα το πάρει η χώρα από τον τουρισμό.

.Επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης των τριών  πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει επίθεση και στα τρία συγκυβερνώντα κόμματα, τονίζοντας ότι ο ενταφιασμός του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση καταδεικνύει τις αντιφάσεις στο εσωτερικό της, που δεν θέτουν όμως σε αμφισβήτηση την -μνημονιακού περιεχομένου- συμφωνία των τριών κομμάτων.

Από τη μία πλευρά,  σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ φλερτάρει εντελώς απροκάλυπτα με την ατζέντα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και κλείνει τα μάτια στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή.  

.Επιτάχυνση των μεγάλων οδικών έργων στην Ελλάδα, "βλέπει" ο Χ. Ράιχεμπαχ

Την εκτίμηση ότι πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας, η οποία εφόσον εγκριθεί από τη Βουλή θα μπορούσε τάχιστα να οδηγήσει στην επανεκκίνηση των μεγάλων οδικών έργων, πρόβαλε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα Χόρστ Ράιχεμπαχ.

Μιλώντας στην Επιτροπή Ελέγχου του Προϋπολογισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε δημόσια ακρόαση με θέμα την εφαρμογή της χρηματοδοτικής βοήθειας από τον προϋπολογισμό της ΕΕ στην Ελλάδα, στην οποία μεταξύ άλλων έλαβε μέρος ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος 

ενώ βασικός εισηγητής ήταν ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο Χορστ Ράιχενμπαχ προέβη σε απολογισμό των ενεργειών της ομάδας δράσης στην Ελλάδα επισημαίνοντας την υλοποίηση συγκεκριμένων προτάσεών της όπως η εξωδικαστική διευθέτηση των διαφορών αλλά και η σύσταση γενικής γραμματείας συντονισμού του κυβερνητικού έργου. 

.Αυξάνεται η δυσκολία των εργοδοτών να βρουν κατάλληλο προσωπικό

Δυσκολία αντιμετωπίζει το 38% των εργοδοτών στην Ελλάδα στην κάλυψη θέσεων εργασίας, όπως αποκαλύπτει έρευνα της ManpowerGroup για το 2013. Σύμφωνα με την έρευνα, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό ποσοστό ανεργίας, που καταγράφεται στη χώρα μας, το συγκεκριμένο ποσοστό, αυξημένο κατά 14 μονάδες, σε σχέση με πέρυσι και 3 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο, καταδεικνύει το συνεχιζόμενο σημαντικό έλλειμμα απαιτούμενης εμπειρίας (60%), επαγγελματικών δεξιοτήτων (25%) και διαθέσιμων υποψηφίων (17%), που χαρακτηρίζει την ελληνική αγορά εργασίας, σύμφωνα με τις απόψεις των ίδιων των εργοδοτών.

Η ετήσια έρευνα της ManpowerGroup, με θέμα την έλλειψη ταλέντου, πραγματοποιήθηκε για όγδοη συνεχόμενη χρονιά σε 42 χώρες από όλο τον κόσμο, σε περισσότερους από 38.000 εργοδότες. Η Ελλάδα συμμετείχε στην έρευνα για έκτη συνεχόμενη χρονιά, με αντιπροσωπευτικό δείγμα 751 εργοδοτών από όλους τους τομείς της οικονομίας.

Στην Ελλάδα, για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά, οι εργοδότες αντιμετωπίζουν τη μεγαλύτερη δυσκολία στην κάλυψη θέσεων «Επαγγελματιών Πωλητών», με δεύτερη σε δυσκολία κάλυψης ειδικότητα αυτή των «Υψηλόβαθμων Στελεχών», η οποία ανέβηκε δύο θέσεις στην κατάταξη από πέρυσι. 

Την τρίτη θέση εφέτος κατέχουν οι «Τεχνικοί», οι οποίοι πέρυσι είχαν καταλάβει τη δεύτερη θέση. 

.Φυτά «αναστήθηκαν» μετά από 400 χρόνια κάτω από τους πάγους

Φυτά που είχαν παγώσει πριν από 400 περίπου χρόνια, στη διάρκεια της λεγόμενης «Μικρής Εποχής των Πάγων» (1550-1850), «ξύπνησαν» και άρχισαν να βλασταίνουν και να ανθοφορούν ξανά. 

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι αυτή η αναπάντεχη «ανάσταση» δείχνει με ποιο τρόπο τα φυτικά οικοσυστήματα του πλανήτη έχουν καταφέρει να ανακάμψουν τόσες φορές μετά από τις διαδοχικές εποχές των παγετώνων.

Οι Καναδοί ερευνητές του πανεπιστημίου της Αλμπέρτα, με επικεφαλής την Κάθριν Λα Φαρζ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το BBC και το "Science", ανακάλυψαν κατεψυγμένα βρύα στον «Παγετώνα των Δακρύων» στον Αρκτικό Καναδά.

.Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή Νεϊμάρ στην Μπαρτσελόνα

Η μεταγραφή του «νέου Πελέ» είναι γεγονός. Το νέο μεγάλο όνομα στο «χρηματιστήριο» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, ο Νεϊμάρ, θα περάσει την επόμενη εβδομάδα τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη, φορώντας τη φανέλα της Μπαρτσελόνα! 

Ο 21χρονος φορ της Σάντος, που σύμφωνα με τους ειδικούς του αθλήματος πρόκειται για ποδοσφαιρικό «διαμάντι» ανάλογων «καρατίων» με τον Λιονέλ Μέσι, υπέγραψε χθες πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα της Βαρκελόνης. 

Ο Νεϊμάρ ήταν βασικός στόχος και της Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά η διοίκηση της πρωταθλήτριας Ισπανίας κατάφερε, διαπραγματευόμενη μυστικά, να αποσπάσει τη συναίνεση της Σάντος και την υπογραφή του Βραζιλιάνου σταρ. 


Ο νεαρός σούπερ σταρ συμφώνησε σε συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες αποδοχές περίπου επτά εκατ. ευρώ, ενώ η Σάντος θα βάλει στα ταμεία της 45 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τα δικαιώματά του

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.