.Παγκόσμιες πρωτοτυπίες...

ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΤΑΓΚΟΣ 

Αυτή «η ελληνική πραγματικότητα» με τις διάφορες συνιστώσες και εκφράσεις της μας έφαγε ήδη και ετοιμάζεται να καταβροχθίσει ό,τι έχει απομείνει. Οπου «ελληνική πραγματικότητα», οι ιδιαιτερότητες και κυρίως οι στρεβλώσεις που χαρακτηρίζουν την Ελλάδα. 

Την οποία «ελληνική πραγματικότητα» οι ελληνικές κυβερνήσεις την πρόβαλλαν ως επιχείρημα για να μην κάνουν πράγματα και η ελληνική κοινωνία τη χρησιμοποιούσε για να αντιδρά σε κάθε εξορθολογιστική προσπάθεια και σε κάθε μεταρρύθμιση. Η ίδια πρακτική ακριβώς συνεχίζεται και τώρα, με μόνη διαφορά ότι πάψαμε, ως κυβέρ... περισσότερα »

.Ο εχθρός είναι στη θέση του

Λίγες μέρες μετά την πρώτη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, έξω από το Πολυτεχνείο άναψαν μερικοί κάδοι σκουπιδιών. Οι φλόγες φώτισαν το σύνθημα πάνω στον τοίχο: «Τσίπρα καριόλη θα κάψουμε την πόλη.» 

Ήταν οι μέρες που τα ΜΑΤ παρατηρούσαν τα αγόρια με τις μολότοφ, με τον τρόπο που ένα συνεργείο του National Geographic παρακολουθεί γορίλες να ζευγαρώνουν και γιγάντια πάντα να ξύνονται στα δένδρα. Από μακριά και διακριτικά. Λες και η αμηχανία του υπουργού Πανούση έδενε, σαν αλυσίδα, τα πόδια των οργάνων. Το πρώτο σοβαρό ξύλο έπεσε μήνες αργότερα. Και την Πέμπτη, στο περιθώριο της απεργιακή... περισσότερα »

.Πολυμέτωπη κρίση στην Ευρώπη

Υπάρχει κοινός παρονομαστής ανάμεσα στην ανατροπή μετά από πρόταση μομφής της κυβέρνησης Κοέλιο στην Πορτογαλία, της αβεβαιότητας για την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών του Δεκεμβρίου στην Ισπανία αλλά και για τις επιπτώσεις των περιφερειακών εκλογών στη Γαλλία τον ίδιο μήνα; 

Δίχως αμφιβολία η κρίση της Ευρωζώνης καθιστά κάθε εκλογική αναμέτρηση κυρίως στον Νότο εξέλιξη με εικαζόμενη, αν όχι προεξοφλούμενη, πανευρωπαϊκή σημασία και επιπλέον πυροδοτεί τον ευρωσκεπτικισμό από το Λονδίνο μέχρι τη Βαρσοβία. Σήμερα ο Κάμερον ζητά από τους εταίρους του να τον διευκολύνουν να ζητήσε... περισσότερα »

.Η τελική μάχη για τους πλειστηριασμούς και τα κόκκινα δάνεια Κλειδώνει;

Με ανοιχτά μέτωπα ακόμη τα τελικά εισοδηματικά κριτήρια για την προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς, τον ρόλο των distress funds στα επιχειρηματικά δάνεια και την διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την Εφορία, έχει ξεκινήσει ο τελικός γύρος της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές πριν από την καθοριστική συνεδρίαση του EuroWorkingGroup. 

Η συνεδρίαση του EWG που θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης των 2 δις και των 10 δις για τις τράπεζες θα γίνει, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές, είτε την Κυριακή είτε, το αργότερο, τη Δευτέρα και, ως εκ τούτου τα χρονικά περιθώρια ε...περισσότερα »

.Άρθρο του Θ. Θεοχαρόπουλου στο Liberal.gr: Ώρα για αλήθειες με στόχο την υπέρβαση της κρίσης

Σήμερα χρειάζεται να ειπωθούν αλήθειες χωρίς να μετράμε το πολιτικό και κομματικό κόστος. Εδώ που έφθασε η χώρα, χρειάζονται άμεσα τολμηρές αλλαγές, βαθιές τομές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. 

Άμεσα. Έστω και *στο και πέντε*, γιατί αλλιώς οι συνέπειες θα είναι επώδυνες. Το κύριο ζήτημα είναι ότι η *αναπαλαιωμένη* κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν ξέρει ή δεν μπορεί ή δεν θέλει να κάνει την δουλειά. 

Το μίγμα έλλειψης ικανότητας-γνώσεων, έλλειψης εργατικότητας και ιδεοληψιών είναι ικανό από μόνο του να ρίξει την χώρα στον τοίχο. Δεν χρειάζεται βοήθεια από έξω. Πόσο μάλλον που οι εταίροι με...περισσότερα »

.στορικά χαμηλά για το Χρηματιστήριο - Μεγάλες απώλειες για τις τράπεζες

Σε πτωτική τροχιά, για τέταρτη συνεδρίαση, κινήθηκε η χρηματιστηριακή αγορά, καθώς ατόνησε γρήγορα η αρχική προσπάθεια ανοδικής αντίδρασης. Σε νέα ιστορικά χαμηλά έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης. 

Με υψηλές απώλειες έκλεισαν οι μετοχές της Alpha Bank και της Πειραιώς, ενώ άνοδο κατέγραψε η Εθνική με την Eurobank να κλείνει αμετάβλητη. Με σημαντικά κέρδη έκλεισε και η μετοχή της ΔΕΗ, με αφορμή την ένταξή της στο διεθνή δείκτη MSCI Greece. 

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 652,61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,00%. Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε υψηλότερη τιμή στις 667,35 μονάδες (+1,24%) και ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.