.Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης

Πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να επιδεικνύει το ίδιο αίσθημα ευθύνης σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις της, εμφανίστηκε η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μιλώντας από το βήμα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός και τόνισε ότι εξακολουθεί να ισχύει η ευρωπαϊκή αρχή «αλληλεγγύη έναντι ιδίας ευθύνης».

«Ακούμε από την Ελλάδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ και από την αρχή της κρίσης έλεγα πάντα ότι όλα όσα κάνουμε πολιτικά έχουν ως στόχο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη», δήλωσε η κα Μέρκελ, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι «πρέπει να υπάρχουν δύο πράγματα: 

πρέπει να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη και θα συνεχίσουμε να επιδεικνύουμε αλληλεγγύη, μαζί με την ετοιμότητα για ανάληψη ιδίας ευθύνης. Είμαι πεπεισμένη ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να δείχνει αυτό το αίσθημα ευθύνης».

Σε ό,τι αφορά τις εξελίξεις μετά τις εκλογές της Κυριακής, η κα Μέρκελ σημείωσε ότι «το τι θα γίνει μετά τις εκλογές είναι κάτι που θα το συζητήσουμε τότε», αλλά, όπως είπε, «η εμπειρία στην κρίση του ευρώ, δείχνει ότι πάντα βρίσκουμε μια ευρωπαϊκή λύση, βασιζόμενοι σε αυτές τις δύο όψεις του νομίσματος - αλληλεγγύη και ιδία ευθύνη».

.Αμετάβλητα διατηρεί τα βασικά της επιτόκια η ΕΚΤ - Αναμένεται η συνέντευξη Μ. Ντράγκι

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα βασικά επιτόκια αναφοράς, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Συγκεκριμένα, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος παραμένει στο επίπεδο του 0,05%, αυτό που αφορά πράξεις διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης στο επίπεδο του 0,30% και το επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων στο επίπεδο του -0,20%.

Στην ανακοίνωση που δόθηκε προ ολίγου στη δημοσιότητα δεν γίνεται περαιτέρω μνεία επί αποφάσεων που τυχόν ελήφθησαν σε ζητήματα νομισματικής πολιτικής.

Υπό το πρίσμα αυτό, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί αυτή την ώρα, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι

.Από τις πιο αιματηρές ημέρες στους εννέα μήνες σύγκρουσης η σημερινή στην Ουκρανία

Η Ουκρανία γνώρισε σήμερα μια από τις πιο αιματηρές ημέρες στους περισσότερο από εννέα μήνες σύγκρουσης, με τον θάνατο τουλάχιστον 41 ανθρώπων, ανάμεσά τους 13 πολίτες από ρίψη οβίδας σε στάση του τρόλεϊ νωρίς το πρωί, την ώρα που ο ουκρανικός στρατός αποχωρούσε από το στρατηγικής συμμαχίας αεροδρόμιο του Ντονέτσκ.

Από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, στον απόηχο της προσάρτησης της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία και της εξέγερσης των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις μάχες μεταξύ ουκρανών στρατιωτών και αυτονομιστών ανταρτών, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ). Και τίποτα δεν δείχνει μια προοπτική ειρήνης.

.Συνελήφθη 23χρονος, φερόμενος ως συνεργάτης του Χρ. Ξηρού

Ένας ακόμη συνεργάτης του Χριστόδουλου Ξηρού συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στη Γλυφάδα, με βάση ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του από τον ειδικό εφέτη ανακριτή, με την κατηγορία της ένταξης και συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση και διακεκριμένη κλοπή. 

 Πρόκειται για έναν 23χρονο, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, εκτιμάται ότι θα ήταν ο οδηγός της ομάδας που θα πραγματοποιούσε τη σχεδιαζόμενη επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο 23χρονος κατηγορείται ότι είχε κλέψει το ΙΧ φορτηγό, που είχε βρεθεί στο Αιγάλεω μετά τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού. Ο συλληφθείς οδηγείται, αυτήν την ώρα, στον ειδικό εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.