.Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Ζωγράφου





Στις 13 Απρίλη θα γίνει εκδήλωση στην πλατεία Ελευθερίας στο Γουδή για την συλλογή τροφίμων, ρούχων και φαρμάκων!!!!
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν είτε με την προσφορά τους είτε με την εθελοντική τους εργασία είναι ευπρόσδεκτοί!!!

.''ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ''...


Η στήριξη της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι το πρώτο θέμα στην πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με κύκλους...
του Κινήματος, οι οποίοι επισημαίνουν ότι εκκρεμούν πολύ σημαντικά ζητήματα, που πρέπει να κλείσουν το ταχύτερο, προκειμένου να υπάρξει πλήρης ομαλοποίηση και πλήρης και κανονική καταβολή όλων των δόσεων.

Το κύριο ζήτημα, σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, είναι να επιβεβαιωθεί ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να ληφθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ τυχόν αποκλίσεις υποστηρίζει πως πρέπει να αφομοιωθούν σταδιακά μέχρι το τέλος της περιόδου της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το ΠΑΣΟΚ αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην ολοκλήρωση της συγχώνευσης Εθνικής Τράπεζας και Eurobank, που θα επηρεάσει θετικά το κλίμα στην αγορά.

Η πολιτική ατζέντα του ΠΑΣΟΚ για τις επόμενες ημέρες περιλαμβάνει επίσης:

- Την προώθηση της πρότασής του για την ανεργία, με κύριο στόχο τη λεγόμενη απόλυτη ανεργία, δηλαδή οικογένειες χωρίς κανένα εργαζόμενο.

- Την προώθηση των προτάσεων νόμου που έχει καταθέσει είτε με τη συζήτησή τους στη Βουλή, είτε με την ενσωμάτωση όσο γίνεται περισσότερων στοιχείων τους, σε συμφωνία με την τρόικα (π.χ. ρυθμίσεις ασφαλιστικών και φορολογικών υποχρεώσεων, υπερχρεωμένα νοικοκυριά).

- Την ενεργό συμμετοχή του, σε πρακτική βάση, σε πρωτοβουλίες για την στήριξη των επιχειρήσεων και γενικότερα της αναθέρμανσης της οικονομίας μέσα από όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς (Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΣΠΑ, Τράπεζες, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ιδιωτικός τομέας).

Κύκλοι του προέδρου του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν πως το Κίνημα είναι ικανοποιημένο για την εξέλιξη που σημειώθηκε στο ζήτημα του Ειδικού Τέλους Ακινήτων, προσθέτοντας πως η κοινή θέση που διαμόρφωσαν οι τρεις αρχηγοί στη συνάντηση της Τετάρτης, είχε ως βάση την έγγραφη πρόταση που παρουσίασε ο κ. Βενιζέλος.

Το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι έγινε επιτέλους ευρύτερα δεκτό ότι η απόφαση για το ΕΕΤΗΔΕ ως έκτακτο και προσωρινό μέτρο το Σεπτέμβριο του 2010, ελήφθη, γιατί δεν υπήρχε άλλη ηπιότερη εφαρμόσιμη λύση και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι το πακέτο των μέτρων του Νοεμβρίου του 2012  υπερβαίνει τα 14,5 δισ. ευρώ.

Επιπλέον, θεωρεί ότι έγινε ένα σημαντικό βήμα προς τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων με προοδευτική κλιμάκωση και αφορολόγητο όριο, που θα εφαρμοστεί μεταβατικά και μέσω της ΔΕΗ και μέσω των ΔΟΥ το 2013 και στην ολοκληρωμένη του μορφή το 2014.

Ακόμη, τονίζουν στην Ιπποκράτους ότι έγινε πλέον αποδεκτό από όλους, σε αντίθεση με τη δημαγωγία προηγούμενων φάσεων, ότι σε κανένα νοικοκυριό δεν διεκόπη από το 2010 έως σήμερα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος λόγω μη καταβολής του ΕΕΤΗΔΕ.

.Σκηνές απείρου κάλλους κατά την εξέταση του Βενιζέλου


Επεισοδιακά ξεκίνησε η κατάθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής. Από την αρχή της εξέτασης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ υπήρξε έντονη αντιπαράθεση του Ηλία Κασιδιάρη με τον Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε την οργή του προέδρου της Επιτροπής, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ο οποίος απέβαλε τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή για σήμερα όταν εκείνος φαίνεται να αποκάλεσε τον εξεταζόμενο «γελοίο και χοντρό».

Όπως είπε ο δημοσιογράφος του Mega, Δημήτρης Τάκης, οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν άκρως επεισοδιακοί… 
Όταν λοιπόν ο Ευ. Βενιζέλος, μίλησε για ένταση λόγω τεστοστερόνης, ο Ηλ. Κασιδιάρης που θεώρησε ότι αναφερόταν σε εκείνον είπε ακόμη: «Εσύ Βενιζέλε έχεις έλλειψη τεστοστερόνης, γι’ αυτό και από το βήμα της Βουλής, λες έλα καλέ. 

Εγώ δεν είμαι λαμόγιο και απατεώνας σαν εσένα», με τον κ. Βενιζέλο να ανταπαντά: «Είσαι όμως φασίστας και δεν μπορεί να έχει η Βουλή διάλογο με τέτοιες νοοτροπίες».

Στη συνέχεια ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους αλλά και ένταση μεταξύ του εξεταζόμενου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ενώ νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης κινήθηκε κατά του Ηλ. Κασιδιάρη, κάτι που έκαναν και άλλοι βουλευτές, με τον Χρ. Μαρκογιαννάκη να βγάζει τα γυαλιά του φοβούμενος μήπως τραυματιστεί. 

Από την πλευρά του πάντως ο Ηλ. Κασιδιάρη κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής...

Πάντως, ο κ. Βενιζέλος επέρριψε ευθύνες σε Παπακωνσταντίνου, Διώτη και Μπίκα στις ερωτήσεις που δέχτηκε και μπόρεσε να απαντήσει. 

.Υπόμνημα θα στείλει ο Γ. Παπανδρέου στην προανακριτική


Συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου επιβεβαίωσαν την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε πρώην πρωθυπουργός με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ, Χρήστο Μαρκογιαννάκη, χωρίς, ωστόσο, να αναφερθούν στο περιεχόμενο της συνομιλίας.

Δεν επιβεβαίωναν, όμως, όσα φέρεται να είπε ο κ. Μαρκογιαννάκης σχετικά με τις προθέσεις του πρώην πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ειδικότερα, οι συνεργάτες του κ. Παπανδρέου, απαντώντας σε ερώτηση τι θα πράξει ο πρώην πρωθυπουργός αν προσκληθεί από την Επιτροπή να καταθέσει, τόνιζαν ότι ο κ. Παπανδρέου έχει αποφασίσει να αποστείλει υπόμνημα.

.«Χωρίς αίμα» δημοσίων υπαλλήλων η τρόικα δεν θα αποχωρήσει


Εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα διαπιστώνουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης μετά το πρώτο ραντεβού του οικονομικού επιτελείου. 

Ο πρωθυπουργός που ενημερώθηκε αμέσως από τον υπουργό Οικονομικών ότι η τρόικα απορρίπτει το σχέδιο Μανιτάκη, πως διαφωνεί με τις πολλές δόσεις για την εξόφληση χρεών, πως ξαναβάζει θέμα για τη συγχώνευση Εθνικής-Eurobank και λέει ίσως για το σχέδιο για το φόρο των ακινήτων έδωσε οδηγίες να εξεταστούν όλες οι εναλλακτικές ώστε να μην υπάρξουν χρονοτριβές. 

«Ταμειακό θέμα δεν υπάρχει ούτε για τον Απρίλιο αλλά αν δεν κλείσει η διαπραγμάτευση δεν θα έχουμε διαθέσιμα για την αποπληρωμή ομολόγου που λήγει στις 20 Μαίου» ομολογεί κορυφαίος υπουργός. 

«Ασχολούμαστε με το χαράτσι και με λεπτομέρειες του τύπου… στάζει μια βρύση, ενώ πλημμυρίζει το σπίτι από το τσουνάμι» λέει κορυφαίος υπουργός. «Χωρίς αίμα» δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί ότι θα δώσει με την υπογραφή των μνημονίων η τρόικα δεν θα αποχωρήσει από την Αθήνα ή και αν αποχωρήσει δε θα εγκρίνει τις δόσεις. 

«Που είναι, σε ποια σελίδα στο σχέδιο Μανιτάκη και ποιος είναι ο αριθμός των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν και πότε από το Δημόσιο;» ρώτησε ορθά-κοφτά στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη στενός συνεργάτης του Τόμσεν και το οικονομικό επιτελείο αναφέρθηκε μόνον στους επιόρκους και τις πιθανότητες να αποχωρήσουν κάποιοι υπάλληλοι λόγω κινητικότητας, αν και όταν τελειώσει η αξιολόγηση. 

Η κυβέρνηση κινδυνεύει και δεν επιθυμεί να χάσει το μομέντουμ των θετικών σχολίων και του διεθνούς επενδυτικού ενδιαφέροντος γιατί η ζημιά στην οικονομία θα είναι ανυπολόγιστη. 

Το κλίμα οικονομική εμπιστοσύνης που έχει σταθεροποιηθεί στη χώρα αλλά και διεθνώς αποτελεί σημαντική παρακαταθήκη και κεφάλαιο και αν καταρρεύσει τότε δεν θα υπάρχει σωτηρία, παραδέχονται κορυφαίες πηγές. Πολιτικά και οικονομικά η κυβέρνηση δεν θα αντέξει και γι αυτό θα επιχειρηθεί να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο συνεννόησης με την τρόικα ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα. 

Η κυβέρνηση γνωρίζει ότι δεν θα προλάβει το Eurogroup της 12ης Απριλίου και πως ο Τόμσεν έχει προγραμματίσει επιστροφή στο ΔΝΤ στις 16 Απριλίου. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση γνωρίζει ότι πρέπει να βρει λύση στις διαφορές με την τρόικα και πολλοί θεωρούν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για «τζάμπα- μαγκιές» όπως διεφάνη περίτρανα και στην υπόθεση της Κύπρου. 

Το ζήτημα είναι πλέον οριακό κυρίως για πολιτικούς λόγους και θα πρέπει να υπάρξουν πρωτοβουλίες για να επιλυθούν τα θέματα που είναι ανοικτά, με κόκκινες γραμμές όπου μπορεί να τις βάλει η κυβέρνηση, εφόσον η χώρα και όλοι δηλώνουν ότι θέλουν να μείνουν στο ευρώ λέει στέλεχος της ΝΔ.

.Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΡΕΚΛΙΖΕΙ !...


Τελικά τι έγινε εκεί στη Βουλή ; Τι είναι ολ΄ αυτά που συμβαίνουν, με τις βρισιές, τα πλακώματα και τις πεζοδρομιακού τύπου αντιπαραθέ-σεις ;

Ωμά, αλλά ρεαλιστικά προσεγγίζοντας το ζήτημα, δεν μπορείς παρά να δώσεις την πρέπουσα απάντηση : κατάντησε μπουρδέλο !


Το 2010 άρχισαν τα φασιστοειδή, κάθε μορφής και υποσυνείδητου, να τα ρίχνουν όλα, στο πολιτικό σύστημα, στους πολιτικούς συλλήβδην, και, να μουτζώνουν το Κοινοβούλιο, αποκαλώντας το, «μπουρδέλο». Μόνο που το πολιτικό μας σύστημα είναι Δημοκρατικό κι η Βουλή είναι ο «ναός» της Δημοκρατίας.
  

Ούτε το Πολίτευμα, ούτε το Κοινοβούλιο φταίνε συνολικά και συλλογικά, για τις αλήτικες πρακτικές κάποιων λειτουργών ή μελών του. Κι όμως οι 
«αγανακτισμένοι»
 έδειχναν, φώναζαν κι έβριζαν τη Βουλή, δηλαδή τη Δημοκρατία !

Θυμόμαστε, πως στην πλατεία Συντάγματος, η 
«αγανάκτηση»
 ήταν χωρισμένη, στους πάνω και στους κάτω : πάνω το φασιστομάνι, υπό τη Χρυσή Αυγή, κάτω το …προοδευτομάνι, υπό τις συριζιακές Συνιστώσες.
Ε, λοιπόν, ας μην ψάχνουμε πολύ για ν΄ ανακαλύψουμε και να καταλάβουμε τι έχει γίνει στη συνέχεια.


Αυτοί που μαζεύονταν απ΄ έξω κι έδειχναν τη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς την 
«μπουρδέλο»,
 μπήκαν μέσα και με τη συμπεριφορά και τη λειτουργία τους, την κατάντησαν τελικά, όπως την έλεγαν : μπουρδέλο !
Οι κάθε λογής Κασιδιάρηδες του πάνω διαζώματος κι οι κάθε μορφής 
«αριστεροί»
 τύπου Κωσταντοπούλου, της κάτω Πλατείας, μπήκαν με την ψήφο των «αγανακτισμένων» 
του δάκτυλου και της μούντζας, και, βάλθηκαν να φέρουν σε πέρας το σύνθημα – επιδίωξη : «να καεί, να καεί, το μπουρδέλο η Βουλή !...».

Η Δημοκρατία στην Ελλάδα τρεκλίζει κι οι πραγματικοί δημοκράτες κάθονται και κοιτάζουν, αμέριμνοι κι ατάραχοι. Λες κι υπάρχουν άλλοι που θ΄ ασχοληθούν με την υπεράσπισή και τη στήριξή της. Λες και δεν είναι, ιστορικά, αποδεδειγμένο, πως το

 ρόλο των απόντων δημοκρατών, όσοι τον έπαιξαν, στο όνομα της Δημοκρατίας, αποδείχτηκαν νεκροθάφτες της !...

.Σε τροχιά ρήξης Στουρνάρας-Μανιτάκης


Το υπουργείο Οικονομικών θα διαπραγματευτεί την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα μετά από απαίτηση της τρόικας, επιβεβαιώνουν οι συνεργάτες του Γιάννη Στουρνάρα.

Μεταξύ των υπουργείων παρατηρείται όξυνση μετά τις δηλώσεις κορυφαίου παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών πριν τη συνάντηση με την τρόικα, ότι το ζήτημα της κινητικότητας και των απομακρύνσεων στο δημόσιο προκαλεί προβλήματα κατά τις επαφές με τους δανειστές μας,. 

Παράλληλα ο ίδιος παράγοντας φέρεται να δήλωσε ότι στη συνάντηση με την τρόικα, ο υπουργός Οικονομικών εκπροσωπεί την κυβέρνηση και για το θέμα του δημοσίου.

Μετά τα νέα που ήρθαν από το υπουργείο Οικονομικών, πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμαναν με έμφαση ότι «αν παίρνει την ευθύνη ο υπουργός Οικονομικών ας βάλει και την υπογραφή του σε όσα συμφωνήσει με την τρόικα».

Πάντως, δεν αποκλείεται να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο υπουργείων, να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις και να υπάρξει αποκλιμάκωση της αντιπαράθεσης, όπως συμβαίνει συνήθως σε περιπτώσεις έντασης, που προκαλούν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα.

.Ανησυχεί ο γγ του ΟΗΕ για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο


Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μάρτιν Νεσίρκι δήλωσε σήμερα ότι στελέχη του ΟΗΕ και το διπλωματικό προσωπικό ξένων πρεσβειών συζητούν στο υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας την κατάσταση, μετά την προειδοποίηση της Πιονγκγιάνγκ ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλειά τους σε περίπτωση σύρραξης και την προτροπή της προς τις πρεσβείες να εξετάσουν την απομάκρυνση του προσωπικού τους.

"Το δικό μας προσωπικό στη Βόρεια Κορέα θα παραμείνει προσηλωμένο στην αναπτυξιακή και ανθρωπιστική αποστολή του", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος. Ο ΓΓ του ΟΗΕ "ανησυχεί πολύ για την κλιμάκωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο", επανέλαβε ο Νεσίρκι.

.Στον δικό της αρνητικό δρόμο η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά


Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά δεν έμεινε το 2012, ανεπηρέαστη από την κακή οικονομική συγκυρία, με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται τα τελευταία τέσσερα χρόνια τόσο η ημερήσια αξία συναλλαγών όσο και οι τιμές των μετοχών, όπως αναφέρεται στην Ετήσια Οικονομική Έκθεση του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αυτονομήθηκε από τις ξένες αγορές, ακολουθώντας τον δικό της αρνητικό δρόμο. 

Η μέση ημερήσια αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε το 2012 στα 51,9 εκατ., έναντι 82,4 εκατ. του 2011 παρουσιάζοντας μείωση 37,1%. Ο συνολικός όγκος των μετοχών που διακινήθηκαν κατά τη διάρκεια του 2012 ανήλθε σε 12,3 δισ. τεμάχια, έναντι 8,4 δισ. τεμαχίων του 2011, εμφανίζοντας αύξηση κατά 46,5%.

Λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, ο ρυθμός μεταβολής του πραγματικού ΑΕΠ το 2012 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στο -6,5%. Η εκτίμηση για το 2013 προβλέπει περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας.

.Εντυπωσιακοί ρυθμοί ανάπτυξης στο λιμάνι του Πειραιά


Ο Πειραιάς επιδεικνύει εντυπωσιακούς ρυθμούς ανάπτυξης τρία χρόνια μετά τη συμφωνία παραχώρησης στην Cosco, αναφέρεται σε μελέτη της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων (Ε/Κ ) στον Πειραιά (ο οποίος καλύπτει σχεδόν το 90% της ελληνικής αγοράς) υπερδιπλασιάστηκε την τελευταία τριετία (προσεγγίζοντας τα 2,7 εκατ. 

TEUs (μονάδα μέτρησης της ποσότητας των εμπορευμάτων) το 2012 από 0,85 εκατ. TEUs το 2010), όταν η διακίνηση στα υπόλοιπα ανταγωνιστικά Μεσογειακά λιμάνια αυξήθηκε μόνο κατά 20% κατά την ίδια περίοδο. 

Έτσι, τα ελληνικά λιμάνια διαχείρισης Ε/Κ απορρόφησαν το 5,5% της μεσογειακής διακίνησης το 2012 (από 2% κ.μ.ο. την περίοδο 2008-2010), αναφέρεται στη μελέτη της τράπεζας.

Συγκεκριμένα, oι εντυπωσιακές επιδόσεις στο λιμάνι του Πειραιά την τελευταία τριετία οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στη μεταφόρτωση Ε/Κ που καλύπτει πλέον περίπου τα ? της διακίνησης. 

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, ο Πειραιάς συνεχίζει να έχει σημαντικό περιθώριο περαιτέρω ανόδου όσον αφορά αυτό τον τύπο διακίνησης Ε/Κ. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.