.Ηλεκτρονικά, από το 2015, η υποβολή Πόθεν Έσχες

 Ηλεκτρονικά θα υποβάλλεται από το 2015 το Πόθεν Έσχες όλων των υπόχρεων. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχωρούν στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού κόμβου μέσω του οποίου θα γίνεται εφικτή η ηλεκτρονική υποβολή δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης Πόθεν Έσχες από όλους τους υπόχρεους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων το νέο ηλεκτρονικό σύστημα υποβολής του Πόθεν Έσχες θα προβλέπει:
- Τη δημιουργία αρχείου υπόχρεων για τον αυτόματο εντοπισμό μη υποβληθεισών δηλώσεων.

- Την εύκολη υποβολή της δήλωσης για όλους τους υπόχρεους μέσω διαδικτύου.
- Την τήρηση ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων με τις δηλώσεις.
- Την αυτόματη διασταύρωση των στοιχείων των δηλώσεων.

- Την παρακολούθηση των ετησίων μεταβολών στην περιουσιακή κατάσταση των υπόχρεων.
- Τη διευκόλυνση της ελεγκτικής διαδικασίας μέσω τεχνικών ανάλυσης επικινδυνότητας.
- Την ταχύτερη επεξεργασία των καταγγελιών μέσω διαδικτύου.
- Την ασφάλεια, εμπιστευτικότητα και διαθεσιμότητα των δηλώσεων μόνο στους αρμοδίους, βάσει νόμου, φορείς και υπαλλήλους.

.Γ. Σταθάκης: «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση»

 «Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο βουλευτής και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος μίλησε για «παραποίηση» χθεσινής του δήλωσης σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

«Το μνημόνιο και η τρόικα τελειώνουν τη μέρα που θα βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Το μοναδικό θέμα διαπραγμάτευσης με τους εταίρους είναι η δανειακή σύμβαση και η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους. 


Μέρος της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναστολή πληρωμής τόκων μέχρις ότου επανέλθει η οικονομία σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης. Η παραποίηση δηλώσεων από αφελείς μπορεί να απευθύνεται μόνο σε αφελείς» είπε ο κ. Σταθάκης.

.Μαίνεται η κόντρα ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ για το βιβλίο του Κουφοντίνα

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» αλλά και τον Νίκο Γιαννόπουλο, το ιδρυτικό στέλεχος της συνιστώσας «Ρόζα» που υπογράφει τον πρόλογο του βιβλίου.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου επανήλθε σήμερα με αφορμή την ανάρτηση τοποθέτησης του Δημοσθένη Παπαδάτου Αναγνωστόπουλου, μέλους της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα. 

«Στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Δ. Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος, σπεύδει να διαφημίσει το βιβλίο του αρχιτρομοκράτη και κατ’ εξακολούθηση δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα. Πλέκει, ταυτόχρονα, το εγκώμιο του συντρόφου του Ν. Γιαννόπουλου που προλογίζει το βιβλίο. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί πλέον να προσποιείται πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Τα ψέματα τελειώνουν. Είναι υποχρέωσή του να πάρει θέση. Άμεσα και έμπρακτα», ανέφερε η κ. Ασημακοπούλου. 

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη ΝΔ στον "εμφυλιοπολεμικό" της ξεπεσμό. Η χώρα έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να την απασχολούν, άλλο αν η ΝΔ κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

.«Υποκλίνομαι στα θύματα του τερατώδους εγκλήματος και ζητώ συγγνώμη»

«Επιθυμώ να αρθρώσω, αυτό που δράστες, αλλά και πολιτικά υπεύθυνοι τόσων πολλών χρόνων στη μεταπολεμική περίοδο δεν ήθελαν, ή δεν μπόρεσαν να προφέρουν, ότι δηλαδή τα όσα συνέβησαν εδώ ήταν κτηνώδης αδικία και με αίσθημα ντροπής και πόνου, ζητώ από τις οικογένειες των δολοφονηθέντων "συγγνώμη"».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, με αυτά τα λόγια ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Γιοακίμ Γκάουκ, απευθύνθηκε στις οικογένειες των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας της 3ης Οκτωβρίου του 1943, στους Λιγκιάδες, αφού προηγουμένως κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.

Κατά την ομιλία του, ο Γερμανός Πρόεδρος εμφανίστηκε συγκλονισμένος για τις «ληστείες, τις τρομοκρατικές πράξεις και τις δολοφονίες, που προήλθαν από μια χώρα, η οποία είχε μετατραπεί σε αδίστακτη δικτατορία».

«Υποκλίνομαι ενώπιον των θυμάτων των φρικαλέων εγκλημάτων, που διαπράχτηκαν εδώ, αλλά και σε τόσους άλλους τόπους στην Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Και όμως, σε τόπους, όπως αυτόν εδώ, νιώθω μια βαθιά αναστάτωση και μια διττή ντροπή, ντροπή γιατί άνθρωποι που μεγάλωσαν μέσα στον γερμανικό Πολιτισμό, μετατράπηκαν σε δολοφόνους.

Ντρέπομαι και για το γεγονός ότι η δημοκρατική Γερμανία, από την περίοδο που βήμα-βήμα άρχισε να επεξεργάζεται το παρελθόν της με κριτικό πνεύμα, έμαθε τόσο λίγα και διδάχτηκε από την ενοχή της, αναφορικά με τους Έλληνες.

Θα ευχόμουν τόσο πολύ εάν κάποιος που έδινε τότε εντολές, ή υπάκουε σε εντολές, είχε πει προ πολλού "ζητώ συγγνώμη" ή "μετανοώ" ή "λυπούμαι βαθύτατα για το γεγονός ότι υπάκουσα σε εγκληματικές εντολές". Είναι αυτές οι φράσεις, που δεν έχουν ειπωθεί, είναι αυτή η ελλιπής γνώση, που θεμελιώνουν μια δεύτερη ενοχή, αφού αποκλείουν τα θύματα από τη μνήμη».

.ΠΑΣΟΚ: Πρωτοφανής η δικονομική μεταχείριση του Μιχάλη Καρχιμάκη

«Η δικονομική μεταχείριση που υφίσταται ο Μιχάλης Καρχιμάκης για μια υπόθεση που δεν έχει κανένα οικονομικό αντικείμενο και καμία σχέση με διαχείριση δημόσιου χρήματος είναι πρωτοφανής», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την εξέλιξη της υπόθεσης του πρώην υπουργού και βουλευτή του Κινήματος. 

«Τίθεται ζήτημα θεσμικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης και διαφύλαξης της σοβαρότητας του δημοσίου λόγου καθώς τροφοδοτούνται ακραία συνωμοσιολογικά σενάρια που προσβάλλουν την κοινή λογική», καταλήγει η ανακοίνωση.

.Ποιες αποδείξεις «περνούν» από την Εφορία και ποιες όχι

Λίγο πριν από το ετήσιο ραντεβού με την Εφορία οι φορολογούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το «χαρτοβασίλειο» των αποδείξεων. Τα χαρτάκια που μαζέψαμε το 2013 θα πρέπει τώρα να μπουν σε μια «τάξη» και οι αποδείξεις να χωριστούν σε αυτές που «μετράνε» και σε στις «άχρηστες». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας«Έθνος», αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών του φορολογούμενου είναι μικρότερο από το ποσό που απαιτείται, επιβάλλεται φόρος με συντελεστή 22% επί της διαφοράς. Αναλυτικότερα, οι δαπάνες που δίνουν έκπτωση φόρου είναι: *1. Διατροφή-Ποτά-Καπνός* - Όλα τα τρόφ... περισσότερα »

.Όταν οι ναζί έσφαξαν 92 Έλληνες στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Ήταν 3 Οκτωβρίου 1943. Τότε, οι μηχανοκίνητες διμοιρίες των Γερμανών, μετέτρεψαν σε πραγματική κόλαση το χωριό Λιγκιάδες Ιωαννίνων, που επισκέπτεται σήμερα ο Γερμανός πρόεδρος, Γιοακίμ Γκάουκ μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. Ας θυμηθούμε όμως τι έγινε εκείνη την ημέρα. 

Η θηριωδία Η θηριωδία των γερμανικών στρατευμάτων άρχισε στις 12.00 το μεσημέρι στην Αμφιθέα. Το χωριό απέχει 5 χιλιόμετρα από το χωριό Λιγκιάδες. Οι Γερμανοί τότε εισέβαλαν στο σπίτι μιας οικογένειας επειδή είχαν την πληροφορία ότι εφοδιάζει με τρόφιμα αντάρτες. Μόλις λίγα λεπτά αργότερα, τα... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.