.Εγινε ένα σοβαρό βήμα

*Από την* εποχή της ίδρυσης των ΚΕΠ από τον Στ. Μπένο είχε να προωθηθεί κάποια σοβαρή ενέργεια για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας. Και είναι ευτύχημα ότι, έστω και υπό την πίεση του Μνημονίου και της τρόικας, έγινε επιτέλους ένα ακόμη σοβαρό βήμα. 

Η κατάργηση της έκδοσης άδειας λειτουργίας για 897 επαγγέλματα και δραστηριότητες απαλλάσσει επιτέλους τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα από εμπόδια που στοίχιζαν ακριβά και σε χρόνο και σε χρήμα. *Αλλά* η «είδηση» σε σχέση με την υπογραφείσα χθες απόφαση ίσως να μην είναι πρωτίστως αυτό καθαυτό το γεγονός, όσο η γνωστοποίηση της μελέτ... περισσότερα »

.Μεγάλη συμμετοχή στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις

Την πρώτη ημέρα που τέθηκε σε λειτουργία η εφαρμογή στο TAXISNET, 9.400 πολίτες και επιχειρήσεις υπέβαλαν αίτηση για ένταξη στη νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Στο υπουργείο εκτιμούν ότι η ανταπόκριση των φορολογουμένων στη ρύθμιση των 100 δόσεων θα είναι μαζική και ότι αυτό θα συμβάλει σημαντικά στην αύξηση των δημοσίων εσόδων.

.Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ξεκίνησε την ομιλία του ο Πάπας Φραγκίσκος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ο Πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που «δεν ασχολείται μόνο με την οικονομία, αλλά κυρίως με την "ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες". 

«Η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» τόνισε ο ποντίφηκας μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα. «Ένας από τους καλύτερους πίνακες του Ραφαήλ, που βρέθηκε στο Βατικανό, είναι η Σχολή της Αθήνας» σημείωσε... περισσότερα »

.Πρωτογενές πλεόνασμα 2,654 δισ. ευρώ, το δεκάμηνο

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 2,654 δισ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό κατά το δεκάμηνο Ιανουαρίου- Οκτωβρίου, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για το 10μηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2014, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 2,448 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 2,958 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για έλλειμμα 1,567 δισ. ευρώ.

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2,654 δισ. ευρώ, έναντι πρωτογενούς πλεονάσματος 2,590 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2013 και στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015 για πρωτογενές πλεόνασμα 3,539 δισ. ευρώ.

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 41,319 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 1,278 δισ. ευρώ ή 3,0% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

Τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 37,807 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 666 εκατ. ευρώ ή 1,7% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων διαμορφώθηκε σε 35,702 δισ. ευρώ, μειωμένα κατά 562 εκατ. ευρώ ή κατά 1,5% έναντι του στόχου του σχεδίου προϋπολογισμού 2015.

.Αισιόδοξος για λύση παρά τις δυσκολίες

«Η σημερινή συνάντηση στο Παρίσι είναι ένα βήμα πιο κοντά προς το τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης, που δεν είναι μια απλή διαπραγμάτευση για την καταβολή της τελευταίας δόσης του προγράμματος και του δανείου, είναι η ολική διαπραγμάτευση για το τέλος του προγράμματος και το άνοιγμα της νέας σελίδας», δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών, ενόψει της συνάντησης στο Παρίσι της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους επικεφαλής της τρόικας. Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την πεποίθηση ότι αν και οι δυσκολίες είναι πολύ μεγάλ...περισσότερα »

.Ευελπιστούμε για σύγκλιση με την τρόικα

«Ήλθαμε να κλείσουμε το βιβλίο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, λίγο πριν την έναρξη των συζητήσεων με την τρόικα στο Παρίσι. «Έχουμε έλθει για να συνεχίσουμε τη συζήτηση, κάνουμε πρόοδο και συνεχίζουμε», πρόσθεσε. Ο υπουργός επισήμανε ότι η συνάντηση γίνεται σε έναν «ελληνικό χώρο» που είναι το κτίριο της ελληνικής αντιπροσωπείας του ΟΟΣΑ.

 «Είναι ένας τρόπος για να συναντήσουμε εδώ όλες τις πλευρές», πρόσθεσε, «και ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει σύγκλιση. Τα θέματα είναι διάφορα, σκοπός είναι να συνεχισθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας π... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.