.«Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία όλης της Ευρώπης»

 «Η επιτυχία του ελληνικού προγράμματος θα είναι επιτυχία όλης της Ευρώπης και της ευρωζώνης. Το μήνυμά μας είναι ότι κανείς ευρωπαίος πολίτης δεν έχασε ούτε ένα ευρώ λόγω της ελληνικής κρίσης - δόθηκαν δάνεια κι εγγυήσεις, τα οποία εξυπηρετούνται κανονικά» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στο γερμανικό κανάλι ZDF.

Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, ο κ. Βενιζέλος θύμισε ότι είναι η 5η Προεδρία που αναλαμβάνει η χώρα μας - «και όλες σχεδόν ταυτίζονταν με μεγάλα κύματα διεύρυνσης. Γι΄αυτό και το βλέμμα μας σήμερα είναι στραμμένο στο μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, στην αναζήτηση μιας απάντησης που θα καλύπτει όλη την Ευρώπη - του Βορά και του Νότου».

.Διακήρυξη - ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ

Οι συνθήκες διαβίωσης όλων μας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν αλλάξει δραματικά. Η καθημερινή επιβίωση μας είναι δύσκολη. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Παράταξη Ζωγράφου Ανθρώπινη Πόλη δημιουργήθηκε γιατί θέλουμε να φέρουμε την ανατροπή, θέτοντας στο επίκεντρο κάθε ενέργειάς μας τον άνθρωπο. 

Είμαστε απλοί καθημερινοί πολίτες που νοιαζόμαστε για το Δήμο και τους κατοίκους του και θέλουμε να γίνουμε οι πρωταγωνιστές του σκηνικού της ζωή μας, ξεκινώντας από την πόλη μας. 
Η προσπάθεια μας είναι να είμαστε δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και να δημιουργήσουμε μια πόλη, που να ... περισσότερα »

.«Μίζες» 3 εκατ. ευρώ φέρεται να ομολογεί ο Παν. Ευσταθίου

 Παράνομες αμοιβές περίπου 3 εκατ. ευρώ, υποστήριξε ότι έδωσε συνολικά για δύο εξοπλιστικά προγράμματα ο 83χρονος εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas, Παναγιώτης Ευσταθίου που απολογήθηκε στον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή.
Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, εμπλέκει στην υπόθεση της διακίνησης «μιζών» για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ τουλάχιστον δέκα πρόσωπα εκ των οποίων δύο ήταν αρχηγοί Σωμάτων του στρατού. 

Ο ένας, που έχει αποβιώσει, ήταν αρχηγός ΓΕΝ, επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου, και ο δεύτερος αρχηγός ΓΕΣ.

Ο κ. Ευσταθίου φέρεται επίσης να κατονόμασε τρεις ή τέσσερις Γερμανούς υπηκόους, υψηλόβαθμα στελέχη της εν λόγω εταιρείας ως τα πρόσωπα που «μοίρασαν τα χρήματα». Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εμπλέκει δύο πρώην στελέχη της ΕΒΟ, ο ένας εκ των οποίων -κουμπάρος του Ά. Τσοχατζόπουλου- έχει κατονομαστεί και από τον Αντώνη Κάντα.

.«Αγωνιζόμαστε για ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας»

«Το σημαντικότερο μέλημά μας είναι να φροντίσουμε να υπάρξει ανάπτυξη, οικονομική ανάκαμψη και νέες θέσεις εργασίας και αυτό αποτελεί επίσης προτεραιότητα ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», 

στην οποία αναφέρεται στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας στην ΕΕ, στα ζητήματα της ανεργίας και της μετανάστευσης, στα αποτελέσματα που σημείωσε η κυβέρνηση στον οικονομικό τομέα, αλλά και στην ύπαρξη νεοναζιστικού κόμματος στην Ελλάδα που ο ίδιος θεωρεί «ντροπή». 

Στην εισαγωγή της συνέντευξης -«μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει ο Έλληνας πρωθυπουργός» όπως παρατηρεί η εφημερίδα- επισημαίνεται πως ο κ. Σαμαράς κυβερνά στην Ελλάδα από τον Ιούνιο του 2012 με πυγμή, έχοντας κατορθώσει να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις σε βάθος και σκληρά προγράμματα λιτότητας, 

ώστε η Ελλάδα να μην βρίσκεται πλέον στο χείλος του γκρεμού όπως συνέβαινε το 2010 και το 2011, όταν κανείς δεν γνώριζε αν η χώρα θα χρεοκοπήσει και θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ. 

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, ο πρωθυπουργός τονίζει πως θα πρέπει να προωθηθεί η ατζέντα της ΕΕ, όπως για παράδειγμα η υλοποίηση της τραπεζικής ένωσης.

.Στο επίπεδο-ρεκόρ των 41,8 εκατομμυρίων, ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία

Ο αριθμός των απασχολουμένων στη Γερμανία αυξήθηκε το 2013 σε επίπεδο - ρεκόρ, για έβδομο συνεχόμενο έτος, αν και η αύξηση ήταν μικρότερη από τα δύο προηγούμενα χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας.

Δημιουργήθηκαν 232.000 νέες θέσεις απασχόλησης -σχεδόν οι μισές από ό,τι το 2012 και το 2011- και οι εργαζόμενοι έφθασαν τα 41,8 εκατομμύρια.

Η ανεργία στη Γερμανία διατηρείται σταθερά λίγο κάτω από το 7% την τελευταία διετία.

.Απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων των αγροτών με έσοδα έως 10.000 ευρώ

Aπαλλάσσονται από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και στοιχείων που τίθεται σε ισχύ από 1.1.2014 για τα αγροτικά εισοδήματα, οι αγρότες με ακαθάριστα έσοδα κάτω των 10.000 ευρώ και που εισέπραξαν επιδοτήσεις έως 5.000 ευρώ.

Αυτό προβλέπει απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, προκειμένου να μην προκληθεί οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση στις μικρές αγροτικές επιχειρήσεις από την εφαρμογή του μέτρου.

.Τα ρωσικά ΜΜΕ για την Ελληνική Προεδρία στην ΕΕ

Η ρωσική διπλωματία υπολογίζει ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ θα δοθεί ώθηση στη χαλάρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων εισόδου στην ΕΕ για τους Ρώσους πολίτες, δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση» και θα διευκολυνθεί η διοργάνωση της διεθνούς διάσκεψης «Γενεύη-2» στα μέσα Ιανουαρίου.

Αυτά αναφέρουν σε ανταποκρίσεις τους από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες τα δύο κρατικά ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ΡΙΑ-Νόβοστι και ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, που αναφέρονται στην έναρξη της ελληνικής Προεδρίας.

«Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας»

«Το πρώτο βήμα της "μεταρρύθμισης" στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, διά στόματος του αρμόδιου υφυπουργού κ. Μπέζα, είναι η κατάργηση όλων των δομών υγείας του ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ και όλων των οργανικών θέσεων των εργαζόμενων κάθε ειδικότητας», αναφέρει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσο και να προσπαθούν δεν μπορούν να κρύψουν την εγκληματική ανευθυνότητα και την αναλγησία τους απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Αφήνουν τους πολίτες χωρίς δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας, βάζουν τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων σε εργασιακές περιπέτειες και επιδιώκουν την απομάκρυνση των γιατρών καλώντας τους να ενταχθούν σε μια επισφαλή σχέση εργασίας που δεν έχει καμία σχέση με το ΕΣΥ, αφού πρώτα τους απολύουν έπειτα από είκοσι και πάνω χρόνια εργασίας».

«Η πλήρης κατάργηση του δικαιώματος στη δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας επιβεβαιώνεται και με την εφαρμογή του “χαρατσιού” των 25 ευρώ για κάθε εισαγωγή στα δημόσια νοσοκομεία και του 1 ευρώ για κάθε συνταγή φαρμάκων. 

Αν συνεχιστεί η μνημονιακή πολιτική, αυτό θα είναι το μέλλον για κάθε πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας», συνεχίζει η ανακοίνωση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, και καταλήγει: «Μόνη λύση η άμεση απαλλαγή από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση!».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.