.Λαφαζάνη περίμεναν Κωνσταντοπούλου τους βγήκε!

Και ενώ όλοι περίμεναν να δουν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη να διαφοροποιεί τη στάση του από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία για την χρηματοδότηση των κομμάτων – η οποία υπερψηφίστηκε με ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή- τελικά ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου αυτή που επέλεξε να... πάει κόντρα στο ρεύμα.
Ειδικότερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρούσα» κατά την τροπολογία, δημιουργώντας το σχετικό... σούσουρο στην αίθουσα της ολομέλειας, παραμένοντας επί της ουσίας πιστή στις αρχικές ενστάσεις της για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης ρύθμισης.
Από την άλλη, το σημαίνον μέλος της αριστερής πλατφόρμας του κόμματος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, εντέλει επέλεξε το «ναι», παρότι είχε διαφωνήσει ανοιχτά και δημόσια με τη στάση του κόμματος. 

Μάλιστα, εξέδωσε και γραπτή δήλωση.. μεσούσης της ψηφοφορίας για να αιτιολογήσει τη στάση του και όπως υποστηρίζει αναγκάστηκε να την υπερψηφίσει με την δικαιολογία να μην δώσει – όπως υποστηρίζει – «την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ και το μνημονιακό μπλόκ να αξιοποιήσει την διαφωνία του για να παίξει βρώμικα παιχνίδια σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ».

.ύγκρουση ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ στη Βουλή για τη ΝΕΡΙΤ

Σε σύγκρουση του ΠΑΣΟΚ με τη ΔΗΜΑΡ εξελίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής, η αντιπαράθεση για την τροπολογία που νομιμοποιεί τον ειδικό λογαριασμό για το κλείσιμο της ΕΡΤ και επικυρώνει την συγκρότηση της Νέας Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Ίντερνετ και Τηλεόρασης (ΝΕΡΙΤ). Ο αρμόδιος υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, εμφανίστηκε στη Βουλή προκειμένου να απαντήσει σε σκληρότατη κριτική που είχε δεχθεί η τροπολογία του, τόσο από την αντιπολίτευση, όσο και από τον εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, Θάνο Μωραΐτη την προηγούμενη Πέμπτη. Ο κος Μωραΐτης, είχε στηλιτεύσει το κλείσιμο της ΕΡΤ ως... περισσότερα »

.Θλιβερές οι προβλέψεις και για ανεργία στο 29,3%

Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) «Οικονομικές Εξελίξεις» η ύφεση το 2013 θα διαμορφωθεί στο 3,55%, ενώ το 2014 η ανάπτυξη εκτιμάται πως θα είναι σχεδόν μηδενική (0,004%). Για την ανεργία εκτιμά πως από το 27,6% φέτος, αναμένεται να αυξηθεί στο 29,3% το 2014. Για τον πληθωρισμό αναμένει να είναι αρνητικός κατά 0,28% εφέτος και κατά 0,31% του χρόνου, ενώ για το πλεόνασμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών εκτιμά πως από 0,91% του ΑΕΠ φέτος θα διαμορφωθεί σε 3,42% του ΑΕΠ το 2014. Σύμφωνα με τους αναλυτές του ΚΕΠΕ υπάρχουν πλ... περισσότερα »

.Αποκαλύφθηκαν τα iPad Air και iPad Mini Retina

Μετά την παρουσίαση των δύο iPhones τον προηγούμενο μήνα, η Apple μας παρουσίασε σήμερα ακόμα περισσότερα μοντέλα. Σε εκδήλωση στο Σαν Φρανσίσκο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε τα βελτιωμένα προϊόντα του, τα ονόματα των οποίων είναι *iPad Air και iPad Mini Retina.* 

Σημειώνεται ότι το πρώτο iPad της Apple εμφανίστηκε τον Απρίλιο του 2010 και ουσιαστικά ξεκίνησε και τη νέα κατηγορία συσκευών που πλέον ανταγωνίζεται στα ίσα τους επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές. 
Ο Tim Cook ανέβηκε πρώτος στη σκηνή και, όπως κάνει πάντα, ενημέρωσε το κοινό για την πορεία της Apple τους τελ... περισσότερα »

.ΥΠΟΙΚ: Παρεμβάσεις μόνο για τις πρόωρες συντάξεις

Μόνον για το καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το οποίο αποκλίνει από τις γενικές διατάξεις, επεξεργάζεται παρεμβάσεις η κυβέρνηση. 

Αυτό ανέφεραν παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνοντας ότι σε ουδεμία περίπτωση πρόκειται να αλλάξει το γενικό υφιστάμενο καθεστώς και να μειωθούν οι κύριες συντάξεις. 
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, στο καθεστώς των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας χθες, σε εκδήλωση του ΣΕΤΕ, για στοχευμένες παρεμβάσεις στο συνταξιοδοτικό καθεστώς.

.Το Λονδίνο είναι έτοιμο να χρησιμοποιήσει πρώην χάκερ για την "κυβερνο-άμυνά" του

 Οι πειρατές της πληροφορικής σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί καταδίκες, θα μπορούν να ενταχθούν σε μια νέα βρετανική μονάδα αντιμετώπισης των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ.

Ο νέος οργανισμός, η δημιουργία του οποίου ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο, επιδιώκει να στρατολογήσει ως "εφέδρους" εκατοντάδες άσσους της πληροφορικής, τους οποίους θα απασχολεί κατ' ελάχιστον 19 ημέρες το χρόνο, για να βοηθούν το μόνιμο στρατιωτικό προσωπικό της μονάδας.
 

"Εν γένει οι ένοπλες δυνάμεις δεν αποκλείουν απαραιτήτως τα πρόσωπα που έχουν καταδικασθεί. Κάθε ατομική περίπτωση εξετάζεται με βάση τα προσόντα" του υποψηφίου, δήλωσε ο Χάμοντ σε εκπομπή της τηλεόρασης του BBC που μεταδόθηκε χθες, Δευτέρα, το βράδυ.

.Κριτική για τη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ασκεί ο Φώτης Κουβέλης

Να κάνει σαφές ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων, οριζόντιων ή «στοχευμένων», κάλεσε την κυβέρνηση, με δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης και τόνισε πως πρέπει να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις των εταίρων και να διεκδικήσει μια νέα συμφωνία.

Ο κ. Κουβέλης, μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ του κόμματος, όπου συζητήθηκε η πορεία της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές, επέκρινε την κυβέρνηση για την έως τώρα πολιτική της να περιορίσει το εύρος και το περιεχόμενο της επαναδιαπραγμάτευσης, να υποχωρήσει ακόμη και σε ανορθολογικές απαιτήσεις της τρόικας, καθώς -όπως λέει- αποδεικνύεται λανθασμένη. 

«Έτσι, ενθαρρύνθηκε η τρόικα και επιμένει στην αδιέξοδη πολιτική τής άδικης λιτότητας που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση» σημειώνει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και προτείνει να αλλάξει στρατηγική.

.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Σεμινάρια για γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Αγαπητοί γονείς,

Ο Δήμος Ζωγράφου σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης του Δήμου μας, ξεκινά σεμινάρια για γονείς που έχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας.
Τα σεμινάρια αυτά έχουν ως σκοπό την συζήτηση των δυσκολιών και διάφορων θεμάτων που αντιμετωπίζουν με τα παιδιά τους, καθώς και την αντιμετώπιση των θεμάτων αυτών. Τα σεμινάρια έχουν βιωματικό χαρακτήρα και γίνονται σε ομάδες γονέων, έτσι ώστε να ανταλλάσσουν σκέψεις και βιώματα.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στην υπεύθυνη κάθε δημοτικού παιδικού σταθμού έως την Πέμπτη 31/10/2013.

Με εκτίμηση

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ 
ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.