ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων
και για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσφορά των ατόμων της τρίτης
ηλικίας στην κοινωνία μας, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Ζωγράφου και τα
ΚΑΠΗ του Δήμου διοργανώνουν ανοικτή καλλιτεχνική εκδήλωση
που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τερζάκη.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει, εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις ομάδες χορού & χορωδίας των ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι
στα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ με τους :
ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ (τραγούδι)
ΠΕΤΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πιάνο-τραγούδι)
ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ (τρομπέτα).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6.30 το απόγευμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.ΑΝΕΞΟΦΛΗΤΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ 1,3 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΣΤΗ ΔΕΗ...

Ανησυχία στη ΔΕΗ, αλλά και σε ολόκληρη την αγορά ηλεκτρισμού, προκαλεί η αύξηση των ανεξόφλητων λογαριασμών ρεύματος από νοικοκυριά ...
και επιχειρήσεις. Το τελευταίο δίμηνο, παρατηρείται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών που στους οικιακούς καταναλωτές, μάλιστα, τρέχουν με ρυθμό 10%.
Σε αντίθεση με το πρώτο πεντάμηνο του έτους, που οι ανεξόφλητες οφειλές είχαν σταθεροποιηθεί στα επίπεδα του 1,2 δισ. ευρώ, το δίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου,παρατηρήθηκε αύξηση, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό στο 1,3 δισ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει εκ νέου οικονομική ασφυξία στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να καθυστερεί την καταβολή οφειλών της προς το λειτουργό της αγοράς ΛΑΓΗΕ και το διαχειριστή του συστήματος ΑΔΜΗΕ.

.«Δημοψήφισμα κατά του ναζισμού αν παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α.»

«Ο λαός πρέπει να δείξει ότι είναι εναντίον του ναζισμού και η μεγάλη του πλειοψηφία εναντίον του μνημονίου και των φιλελεύθερων πολιτικών», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ

Την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει πιθανές επαναληπτικές εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής σε δημοψήφισμα ενάντια στον ναζισμό αλλά και στο μνημόνιο εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στην Βουλή είπε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χ.Α. 

Θα τις μετατρέψει σε σκαλοπάτι για νέες εκλογές και νέα κοινοβουλευτική δημοκρατία. Οι κάλπες είναι πάντα το αδιέξοδο και πρέπει να δείξει ο λαός ότι είναι εναντίον του ναζισμού και η μεγάλη του πλειοψηφία εναντίον του μνημονίου και των φιλελεύθερων πολιτικών».

.Καλύτερη η επίδοση των μαθητών σε σχολεία μετρίου επιπέδου

Ερευνητές του London School of Economics απέδειξαν με μια νέα έρευνα ότι τα παιδιά μπορούν να έχουν καλύτερη επίδοση σε ένα χειρότερο σχολείο από ό,τι σε ένα καλύτερο. Αν ένας μαθητής είναι πρώτος στην τάξη του, αλλά σε ένα σχολείο με χαμηλότερα στάνταρ, τότε η αυτοπεποίθησή του θα ανέβει και η απόδοσή του θα βελτιωθεί. 

Ένας από τους επικεφαλής της έρευνας, ο Felix Weinhardt αναφέρει ότι «τα ευρήματά μας έρχονται σε αντίθεση με την κοινή αντίληψη ότι, αν ένα παιδί έχει στο περιβάλλον του συνομηλίκους με καλύτερο επίπεδο, θα παρουσιάσει και το ίδιο βελτίωση στην ακαδημαϊκή του επίδοση. Υπάρχουν φορές που συμβαίνει το αντίθετο, ειδικά σε περιπτώσεις αγοριών». 

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι τα αποτελέσματά που έχουν προκύψει από τη μελέτη δείχνουν ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να στέλνουν πάντα τα παιδιά τους στο φαινομενικά άριστο σχολείο, διότι αυτό ίσως και να τα οδηγήσει σε χαμηλή σχολική απόδοση. 

Φυσικά, οι επιστήμονες αναγνωρίζουν ότι είναι πολλές οι επιρροές που δέχεται ένα παιδί προκειμένου να σχηματίσει την προσωπικότητά του και να διαμορφώσει τη σκέψη του, άρα και η επίδοσή του στο σχολείο επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες, όπως η γονεϊκή επίδραση και η συμπεριφορά των δασκάλων και των καθηγητών. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Richard Murphy, που βοήθησε στην έρευνα, «οι μαθητές μπορούν εύκολα να αξιολογήσουν τον εαυτό τους σε σχέση με τους συνομηλίκους τους, γεγονός που επηρεάζει την αυτοπεποίθησή τους. 

Φυσικά, υπάρχουν και μαθητές που είναι κάτω του μετρίου, άρα πρέπει να επικεντρωθούμε στην εξεύρεση τρόπων βελτίωσης της αυτοπεποίθησής αυτών των παιδιών».

.Έκτακτη σύσκεψη στον Άρειο Πάγο υπό το φόβο ενεργειών κατάλυσης του πολιτεύματος

Έκτακτη σύσκεψη στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης, μετά από ανάρτηση στο Διαδίκτυο, με την οποία προτρέπονται οι πολίτες να συμπαραταχθούν με το στρατό και να ρίξουν την κυβέρνηση. 

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη και με τη συμμετοχή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Παναγιώτας Φάκου και του εισαγγελέα Εφετών Ι. Σακελλάκου. 

Η εν λόγω ανάρτηση, που φιλοξενείται σε μπλογκ που εμφανίζεται να εκπροσωπεί την Κοινότητα Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων έχει τον τίτλο «Διακήρυξη Κ.Ε.Ε....περισσότερα »

.Διαπραγματεύσεις για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Η μελλοντική βιωσιμότητα του στρατιωτικού σκέλους (μετά την απόσχιση και το κλείσιμο του πολιτικού σκέλους) των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ, προκειμένου να μην δημιουργούνται νέα ελλείμματα, αποτελεί το βασικό «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα για το μέλλον των δύο επιχειρήσεων.

   Αυτό ανέφερε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ολοκλήρωση των σημερινών, μαραθώνιων, διαπραγματεύσεων με τους επικεφαλής της τρόικας, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε ελπίδες για τη διατήρηση ενός μέρους των εργοστασίων». 

Καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, εάν πειστεί η τρόικα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού σχεδίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα είναι πιο ελαστική σχετικά με την απαίτησή της να επιστραφούν οι κρατικές επιχορηγήσεις προς τις δύο επιχειρήσεις, ύψους περίπου 1,2 δισ. ευρώ, τις οποίες έχει χαρακτηρίσει παράνομες.

   Όσον αφορά τη ΛΑΡΚΟ, ο ίδιος κορυφαίος παράγοντας ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες θα συνεχιστούν αύριο μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και τεχνικών κλιμακίων της τρόικας, γίνονται με «φόντο» την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης.

.Αλ. Τουρκολιάς: Το τραπεζικό σύστημα, έτοιμο να στηρίξει την πραγματική οικονομία

Τo εγχώριο τραπεζικό σύστημα θα στηρίξει πιο ενεργά την σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, ήταν το βασικό μήνυμα που απηύθυνε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην ναυτιλιακή λέσχη Πειραιά , ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Αλέξανδρος Τουρκολιάς.

«Το 2013 ήταν έτος "σταθμός" για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, καθώς πραγματοποιήθηκαν συγχωνεύσεις και εξαγορές αλλά και ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών από το ΤΧΣ, με συμμετοχή ιδιωτών επενδυτών στις 3 από τις 4 τράπεζες, οι οποίες και κατ' ουσίαν διατηρούν τον ιδιωτικό τους χαρακτήρα. 

Έτσι, θωρακίζεται το τραπεζικό σύστημα και προετοιμάζεται να στηρίξει πιο ενεργά τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την ανάκαμψη της υγιούς ζήτησης για πιστώσεις» επισήμανε ο κ.Τουρκολιάς.

Αναφερόμενος ειδικότερα, στο ρόλο της Εθνικής Τράπεζας τόνισε ότι η εξομάλυνση των συνθηκών δίνει ιδιαίτερα ενθαρρυντικές ενδείξεις για τη μελλοντική πορεία των εργασιών του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας. 

Με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία εξαμήνου 2013, η Τράπεζα πέτυχε θετική κερδοφορία, βασισμένη στα λειτουργικά αποτελέσματα για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο.

 Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου του 2013 υπερκάλυψαν τις προβλέψεις, για πρώτη φορά, μετά από εννέα τρίμηνα, λόγω της βελτίωσης των εσόδων και της συνεχιζόμενης συγκράτησης του κόστους.

.Το διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Το ρωσικό διαστημόπλοιο Σογιούζ έφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) από το Κοσμοδρόμιο Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν, μεταφέροντας τρία νέα μέλη πληρώματος, μετέδωσε νωρίς σήμερα Πέμπτη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ.
Ύστερα από πτήση σχεδόν έξι ωρών, το διαστημόπλοιο προσδέθηκε στο νέο τμήμα του ISS, τον Poisk, τον μεταλλικό κύλινδρο μήκους 4 μέτρων που είναι σχεδιασμένος για επιστημονικά πειράματα, στις 0245 GMT, ανέφερε στην ιστοσελίδα της η ΝΑΣΑ. 

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Σογιούζ χρησιμοποιεί μία νέα, συντομότερη διαδρομή προς τον διαστημικό σταθμό, μία απόσταση που παλαιότερα απαιτούσε ταξίδι δύο ημερών.

Το Σογιούζ μεταφέρει τον Ρώσο διοικητή Όλεγκ Κοτόφ και τους μηχανικούς πτήσης Μάικ Χόπκινς και Σεργκέι Ριαζάνσκι, οι οποίοι θα παραμείνουν στο διάστημα πεντέμισι μήνες μαζί με τον Ρώσο Φίοντορ Γιουρτσίχιν, την Αμερικανίδα Κάρεν Νάιμπεργκ και τον Ιταλό Λούκα Πααρμιτάνο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.