.Αλαβάνος: Συνένοχη ΔΗΜΑΡ – Συνεργάτης ο ΣΥΡΙΖΑ στην τρομοκράτηση του λαού


Για το «μεγάλο πολιτικό παράδοξο της Αριστεράς» γράφει σε άρθρο του ο Αλέκος Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι στην κυβέρνηση και στην Αξιωματική Αντιπολίτευση υπάρχουν δύο κατ' όνομα αριστερά κόμματα, το ένα συνένοχο στην πολιτική που εφαρμόζεται το άλλο συνεργάτη στην «εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού» για το ευρώ.

Στο άρθρο του που δημοσιεύεται στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο πρώην επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, με τίτλο «Οι αναμνήσεις και το Σχέδιο Β», ο κ.Αλαβάνος τονίζει ότι η Αριστερά είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να είναι ο φορέας απελευθέρωσης της χώρας από την κρίση και ζητά εκ νέου δημοψήφισμα για την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνεργασία στην εκστρατεία τρομοκράτησης

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού αμφισβητεί το κατά πόσον ηΔΗΜΑΡ και ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να θεωρηθούν «αριστερά» σήμερα. Μάλιστα, το ολοσέλιδο άρθρο του, ο κ.Αλαβάνος δεν αναφέρεται ούτε μια φορά ονομαστικά στην ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ, και αντίθετα τα ονομάζει κόμματα «αριστερής καταγωγής».

«Το πρώτο από αυτά τα κόμματα» σημειώνει ο κ.Αλαβάνος, «έχει φτάσει στο σημείο εκ των πραγμάτων να είναι συνένοχο στις ανατροπές των εργασιακών κατακτήσεων, σε αστυνομοκρατικές πρακτικές, ακόμα και σε επιστρατεύσεις» αναφερόμενος στη Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη.

Ίδια και χειρότερη είναι η άποψή του για το πρώην κόμμα του τον ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο ο κ.Αλαβάνος γράφει ότι «έχει επιτύχει να αναδειχθεί στον υπ' αριθμόν ένα κομματικό αντίπαλο της κυβέρνησης. Όχι όμως σε προγραμματικό ούτε σε ιδεολογικό αντίπαλο. Το αντίθετο. Έχει πλήρως αποδεχθεί το πλαίσιο δράσης του συστήματος: με κάθε όρο παραμονή στην Ευρωζώνη. 

Η καλή Αμερική. Ο Σόιμπλε που το συζητάει. Το νέο διαπραγματευτικό πλαίσιο, επειδή έγινε αναφορά για το κατοχικό δάνειο και τη Siemens. Οι νοικοκυραίοι. Οι συμμαχίες με τη λαϊκή Δεξιά».
Κατά τον κ.Αλαβάνο, υπάρχουν «και ακόμη χειρότερα» καθ προσάπτει στον ΣΥΡΙΖΑ την «ενεργή συμμετοχή στην εκστρατεία φόβου του συστήματος σχετικά με την παραμονή στην Ευρωζώνη».  

Όπως γράφει, «όχι μόνο δεν έχει υπάρξει αντίθεση, όχι μόνο δεν παραπέμπεται ένα από τα κυρίαρχα προβλήματα της κρίσης στην ετυμηγορία του λαού με δημοψήφισμα, όχι δεν αναδεικνύεται η αποχώρηση από την Ευρωζώνη ως ένα έστω ενδεχόμενο, αν δεν υπάρξει στροφή της ευρωπαϊκής πολιτικής. 

Η επίσημη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης "η αποχώρηση από το ευρώ αποτελεί εθνική καταστροφή", συνιστά εκ των πραγμάτων άμεση συνεργασία με την κυβέρνηση στην εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού».

«Είναι λυπηρό που γίνονται όλα αυτά» καταλήγει, και επαναλαμβάνει το Plan B που έχει προτείνει: επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, απελευθέρωση από τους δανειστές έλεγχο στις κινήσεις του κεφαλαίου, λαϊκές τράπεζες, σχεδιασμό της οικονομίας, ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς, αναβίωση της αγροτικής οικονομίας, επικέντρωση στην εκπαίδευση και στις τεχνολογίες, κλπ.

.106.000 βιογραφικά για 20 θέσεις εργασίας


Περισσότερα από 106.000 βιογραφικά έχει στην βάση δεδομένων της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ, την στιγμή που οι θέσεις εργασίας που αναμένεται να προσφέρει το επόμενο διάστημα δεν θα ξεπερνούν τις 20, γεγονός που αποτυπώνει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την αγωνία χιλιάδων ανέργων για μια θέση απασχόλησης.

Με την κυβέρνηση να έχει κλείσει ερμητικά την πόρτα των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις να κλείνουν η μία πίσω από την άλλη, οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι ελάχιστες σε σχέση με την μεγάλη προσφορά που υπάρχει, γράφει το euro2day.

Νέοι και νέες με πτυχία, μεταπτυχιακά και ξένες γλώσσες ψάχνουν να βρουν μια δουλειά, ανεξάρτητα από την εκπαιδευτική τους κατάρτιση, για όσες ώρες της ημέρας έχει ανάγκη η επιχείρηση, δίχως, τις περισσότερες φορές, να έχουν την οποιαδήποτε οικονομική αξίωση. 
Πολλοί δε, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να μετακομίσουν, σε άλλη πόλη από αυτή που διαμένουν αν πρόκειται να βρουν μια δουλειά.

Η πλημμυρίδα βιογραφικών που κατακλύζει καθημερινά τα γραφεία ανθρώπινου δυναμικού των μεγάλων επιχειρήσεων, δεν αφήνει κανένα περιθώριο διαπραγμάτευσης στους εργαζομένους, οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα πλέον να απασχοληθούν ακόμη και με ημιαπασχόληση, προκειμένου να πάρουν 400 ή 500 ευρώ τον μήνα.

.Βολές κατά πάντων από τον Βύρωνα Πολύδωρα


«Και τώρα τι κάνουμε;» είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου του Βύρωνα Πολύδωρα. 

Στο 56 σελίδων βιβλίο του, εμμέσως πλην σαφώς, επιτίθεται σε αρκετούς.

Πρώτα στον Γιάννη Στουρνάρα για τους φόρους, λέγοντας: «οι φόροι δεν είναι λύση. Προπαντός οι έμμεσοι. Πώς είναι δυνατόν να εισπράττονται έμμεσοι φόροι από ανύπαρκτη κατανάλωση; Από βαθαίνουσα ύφεση; Και αν εισπραχθεί ΦΠΑ, ποιος ανίδεος, εξωπραγματικός και τρελός θα περίμενε να καταβληθεί υπέρ του κράτους και εις βάρος των παιδιών του μαγαζάτορα που λιμοκτονούν; Δεν είναι κάτι τέτοιο φορολογική συνείδηση και αλτρουισμός».

Ο πρώην υπουργός επιτίθεται και στα τηλεοπτικά πάνελ και βεβαίως σε εκείνους μετέχουν σε αυτά: «Εάν ετίθετο ως ζήτημα να αξιολογηθεί ποιοτικά ο πολιτικός λόγος ή ευρύτερα ο δημόσιος λόγος σήμερα, το βέβαιο συμπέρασμα φαίνεται να είναι πως η τηλεοπτική αδολεσχία των τριών τελευταίων χρόνων, της κρίσης και της ύφεσης, δεν βοηθάει ούτε στην ενημέρωση ούτε στην αλήθεια. 

Οι καταχθόνιοι εισήλασαν. Και υποβάλλουν μέσω τηλεοράσεως τους νέους τρόπους της νέας μόδας του life style και της showbiz».

. Σπάνια χειραψία Μητσοτάκη-Σαμαρά


Μια σπάνια στιγμή κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός στην εκδήλωση του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Ζάππειο τη Δευτέρα, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να ανταλλάσσει χειραψία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Την πρωτοβουλία είχε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος προσέγγισε τον κ. Μητσοτάκη που είχε μπει νωρίτερα στην αίθουσα της εκδήλωσης.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά στα 20 χρόνια του «ψυχρού πολέμου» των δύο πολιτικών που συμβαίνει κάτι τέτοιο. 

Είχε προηγηθεί χειραψία την Πρωτοχρονιά του 2010 στον ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όταν ο Αντώνης Σαμαράς είχε μόλις αναδειχθεί πρόεδρος της ΝΔ, επικρατώντας στις εσωκομματικές εκλογές της Ντόρας Μπακογιάννη.

Η χτεσινή χειραψία στο Ζάππειο...

.«Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση»


«Αισθανόμαστε υπερήφανοι γιατί έχουμε συμβάλλει στην ανεξαρτησία της Ελλάδας αλλά και στην παραμονή της στην ευρωζώνη. Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ», υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, κατά την ομιλία του σε μέλη της γαλλικής κοινότητας στην Ελληνογαλλική Σχολή. Επανέλαβε δε, ότι «ήρθα ως φίλος της Ελλάδας, σε μια εποχή δύσκολη για την χώρα». 

«Θα πρέπει να διευκολύνουμε την Ελλάδα να εξέλθει από την κρίση», τόνισε ο κ. Ολάντ, υποστηρίζοντας πως «η Γαλλία έκανε τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη». «Εκφράζω όλη μου την ευγνωμοσύνη που μπορέσαμε και σταθήκαμε δίπλα στην Ελλάδα στο πλαίσιο αυτών των προσπαθειών που κάνει η χώρα», πρόσθεσε ο γάλλος πρόεδρος.

Ο κ. Ολάντ, μιλώντας σε μέλη της γαλλικής κοινότητας, επισήμανε ότι «πρέπει να προσφέρουμε δραστηριότητα και τεχνογνωσία στην Ελλάδα. Συμφωνήσαμε με τον Αντώνη Σαμαρά οι γαλλικές επιχειρήσεις να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν». 

«Έχουμε καθήκον να δράσουμε ώστε να δώσουμε στην νέα γενιά, ελπίδα. Το διακύβευμα είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών και η επιστροφή στην ανάπτυξη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

.«Κομματόσκυλα οι αγροτοσυνδικαλιστές»


«Κομματόσκυλα» χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή τους αγροτοσυνδικαλιστές που σήμερα επισκέφθηκαν «όλα τα συστημικά κόμματα», εκτός από τα δικά της γραφεία. 

«Οι συνδικαλιστάδες και τα κομματικά όργανα που καπελώνουν τον δίκαιο αγώνα των αγροτών δεν τολμούν να περάσουν ούτε έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Αυτό απεδείχθη και σήμερα, που οι κομματικοί εγκάθετοι επισκέφθηκαν όλα τα συστημικά κόμματα (από ΝΔ και ΑΝΕΛ μέχρι ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ), απέφυγαν όμως την Χρυσή Αυγή.

 Και αυτό γιατί η Χρυσή Αυγή στέκεται δίπλα στους Έλληνες αγρότες χωρίς κομματικέ παρωπίδες και σκοπιμότητες. Αντίθετα τα κομματόσκυλα και οι συνδικαλιστές, δηλαδή οι απόβλητοι του αγροτικού κόσμου τρέχουν στα κομματικά γραφεία και παρακαλάνε αυτούς που έφτασαν την αγροτική παραγωγή στο σημερινό χάλι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι ακομμάτιστοι Έλληνες αγρότες, αυτοί που δεν ωφελήθηκαν ποτέ από «γνωριμίες» και πολιτικά τζάκια όμως, αναγνωρίζουν το ενδιαφέρον του Εθνικιστικού Κινήματος για τους ανθρώπους της εργασίας και της παραγωγής. 

Έτσι, σήμερα το μεσημέρι, εκπρόσωποι των αγροτών από το μπλόκο του Λευκώνα Σερρών συναντήθηκαν με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Χρήστο Παππά και τον βουλευτή Β' Αθηνών, Ηλία Παναγιώταρο στα γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου στην Βουλή», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, αναφέρεται ότι «οι εκπρόσωποι των Ελλήνων αγροτών εξέφρασαν στους Συναγωνιστές τα πάγια προβλήματα του αγροτικού κλάδου, όπως είναι το αγροτικό πετρέλαιο, τα χρέη και το συνταξιοδοτικό. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Χρυσής Αυγής μετέφεραν τους χαιρετισμούς του Γενικού Γραμματέα, Νικολάου Γ. Μιχαλολιάκου για υψηλό ηθικό και μαχητικό αγώνα, τονίζοντας πως θα πρέπει να παραμείνουν μακριά από εργατοπατέρες που καπελώνουν τις διεκδικήσεις τους»

.Η εξοπλιστική διάσταση της επίσκεψης Ολάντ στην Αθήνα


Η επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα, αποτελεί ένα σαφέστατο μήνυμα στήριξης στις προσπάθειες της χώρας να βγει από την κρίση, αλλά, παράλληλα, έχει και πτυχές που συνδέονται με τα εξοπλιστικά συμφέροντα του Παρισιού, όπως φαίνεται από δημοσίευμα της εφημερίδας «Le Figaro», μόλις λίγες ώρες πριν την άφιξη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα.

Στο σχετικό δημοσίευμα επισημαίνεται ότι η «η Γαλλία επιθυμεί να παράσχει τεχνογνωσία προς την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του κράτους, και στο πλαίσιο αυτό θέλει να προτείνει τον «δανεισμό» δύο φρεγατών», σχέδιο που - σύμφωνα με την εφημερίδα -συνδέεται με τις έρευνες που θα ξεκινήσει η Ελλάδα για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς κύκλους, ο «δανεισμός» των δύο πλοίων είναι η αρχή για να προωθηθεί ξανά η υπόθεση της αγοράς έξι γαλλικών φρεγατών, του σχεδίου «Fremm», που είχε απασχολήσει και στο παρελθόν την Ελλάδα και λόγω οικονομικής κρίσης είχε σταματήσει. 

Αν η Αθήνα πει «ναι» στην πρόταση Ολάντ, θα είναι ένα πολύ καλό «δώρο» για τον Γάλλο πρόεδρο.

Επίσης αναζωπυρώνει «επικοινωνιακά» και δίνει ώθηση στο θέμα της ανακήρυξης AOZ, για το οποίο από τις ΗΠΑ, τουλάχιστον, έχει ανάψει «κόκκινο» και η κυβέρνηση έχει λάβει το μήνυμα.

Παράλληλα, δίνει «ελπίδα σωτηρίας» στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, τα οποία στήριζαν το όποιο ενδεχόμενο εξόδου από τη βαθιά κρίση στην οποία βρίσκονται στο πρόγραμμα ναυπήγησης Fremm.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.