."Τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση της 21ης Αυγούστου"

Η επίθεση με χημικά όπλα σε προάστιο της Δαμασκού την 21η Αυγούστου στοίχισε τη ζωή σε 1.429 Σύρους πολίτες, περιλαμβανομένων 426 παιδιών, σύμφωνα με το μη απόρρητο τμήμα μιας έκθεσης των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ που δόθηκε στην δημοσιότητα σήμερα.

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει το περιεχόμενο της έκθεσης αυτής για να υποστηρίξει την αναγκαιότητα να υπάρξει τιμωρία της κυβέρνησης της Συρίας.

Η έκθεση αυτή, η οποία εν μέρει βασίζεται σε υποκλαπείσες επικοινωνίες, ανέφερε πως οι αρχές των ΗΠΑ έχουν υψηλό βαθμό βεβαιότητας πως για την επίθεση ευθύνεται η συριακή κυβέρνηση. Αυτή είναι η πιο σθεναρή θέση που μπορούν να εκφράσουν οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, ελλείψει επιβεβαίωσης.

Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της έκθεσης χαρακτηρίζεται μια συνδιάλεξη που υποκλάπηκε και έκανε ένας «ανώτερος αξιωματούχος ο οποίος είχε άριστη ενημέρωση για την επίθεση» και επιβεβαίωσε πως χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα την 21η Αυγούστου κι εξέφρασε «ανησυχία» για το γεγονός ότι «επιθεωρητές του ΟΗΕ συλλέγουν αποδεικτικά στοιχεία» σχετικά με αυτή.

Η έκθεση έκανε λόγο για ένα νευροτοξικό χημικό παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε σε αυτή την επίθεση.

Η έκθεση αναφέρει πως βασίστηκε σε πληροφορίες από πρόσωπα, τηλεπικοινωνίες που υπεκλάπησαν και εικόνες από δορυφόρους και κατά ένα σημαντικό μέρος σε υλικό από ανοικτές πηγές, όπως τα ερασιτεχνικά βίντεο που ανήρτησαν στελέχη της αντιπολίτευσης στο Διαδίκτυο.

.Ε. Μπονίνο: Κίνδυνος παγκόσμιας ανάφλεξης από επέμβαση στη Συρία

Η Συρία «προφανώς και θα αντιδράσει» σε μία επίθεση εναντίον της και «θα υπάρξει κίνδυνος για παγκόσμια ανάφλεξη» προειδοποίησε σήμερα η Ιταλίδα υπουργός Εξωτερικών Έμμα Μπονίνο, επαναλαμβάνοντας την άρνηση της κυβέρνησής της να συμμετάσχει σε μία τέτοια επιχείρηση χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Από μία δραματική και τρομερή σύρραξη κινδυνεύουμε να φθάσουμε σε μία ανάφλεξη, ακόμη και σε μία παγκόσμια ανάφλεξη» τόνισε η Μπονίνο σε σχόλιό της στο τηλεοπτικό δίκτυο SkyTg24, απαντώντας στην ερώτηση για τις επιθετικές βλέψεις άλλων δυτικών χωρών κατά του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Κατά την ίδια, μία στρατιωτική επέμβαση ενέχει πάντοτε τον κίνδυνο να παραταθεί επ' αόριστον: «αρχίζουμε πάντοτε έτσι, με στοχευμένες επιθέσεις, χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ. Φυσικά και θα αντιδράσει η Συρία».

«Ακόμη κι εάν είναι πιο μακρά, πιο σκληρή και πολλές φορές μοιάζει άκαρπη, η εφαρμογή των διπλωματικών πιέσεων και η πολιτική πίεση αποτελούν τη μόνη λύση που πρέπει να ακολουθήσουμε» πρόσθεσε η Μπονίνο.

.ΠΑΣΟΚ: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων για τα λειτουργικά έξοδα του ΤΧΣ

Την άμεση κατάθεση αναλυτικού καταλόγου των λειτουργικών εξόδων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ζητεί, με αίτηση κατάθεσης εγγράφων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.
Η αίτηση έχει υποβληθεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος καλείται να διαβιβάσει στη Βουλή τα έξοδα διοίκησης του ΤΧΣ, τις αμοιβές των συμβούλων, των ελεγκτών και των δικηγόρων του ΤΧΣ καθώς και τους λοιπούς μισθούς και αμοιβές του συνόλου του προσωπικού.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος θυμίζει ότι «το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ιδρύθηκε με στόχο να διατηρεί τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος της χώρας μέσω της οικονομικής στήριξης της κεφαλαιακής επάρκειας των πιστωτικών ιδρυμάτων. 
Ωστόσο το ΤΧΣ κατέστησε σαφές ότι έχει απώλειες της τάξης των 5,4 δις ευρώ στην προσπάθεια του να ενισχύει το τραπεζικό σύστημα και να αποτρέψει ενδεχόμενο κατάρρευσή του».

.Παραδόθηκε στο ΣΔΟΕ λίστα με γιατρούς που υπερσυνταγογραφούσαν

Λίστα με ονόματα ιατρών για έλεγχο, οι οποίοι εμφανίζονται πρώτοι σε συνταγογράφηση για τον μήνα Ιούνιο του 2013, παρέδωσε ο υπουργός Υγείας, Α.Γεωργιάδη, στον επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), Σ. Στασινόπουλο.

 Ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε να είναι άμεση η διαδικασία και εάν προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία, να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη και στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα. 

.ΤΟ ΙΣΤΑΜΕ "ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ" ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ...3 & 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.