.Aγανακτισμένος ο Μπουτάρης με τους Συριζαίους: Φόρεσα γραβάτα γιατί μου

«*Μου την έχουν σπάσει όλοι αυτοί οι Συριζαίοι που εμφανίζονται χωρίς γραβάτα στις επίσημες εκδηλώσεις*» δήλωσε o *Γιάννης Μπουτάρης* σύμφωνα με τον «Βηματοδότη». Η σταγόνα που φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ήταν η εικόνα του *Αλέξη Τσίπρα* δίπλα στον *Φρανσουά Ολάντ* στην πρόσφατη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην Αθήνα. 

«*Ο άλλος υποδέχεται τον Πρόεδρο της Γαλλίας χωρίς γραβάτα*» λέει ο κ. Μπουτάρης καρφώνοντας και τον *Γιάνη* *Βαρουφάκη*: «ο άλλος πάει στη Σύνοδο Κορυφής χωρίς γραβάτα και με τα χέρια στην τσέπη». «*Αϊ στο διάολο τους βαρέθηκα και ε... περισσότερα »

.Απειλή για μείωση των συντάξεων και κάτω των 1.000 ευρώ

Aπό τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στην συγχώνευση κύριων και επικουρικών συντάξεων κι από τον νέο «φόρο» στους «νέους πόρους»: Η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού εξελίσσεται σε νέο ναρκοπέδιο για την κυβέρνηση, η επικοινωνιακή Βαβέλ πυροδοτεί καθημερινό μπαράζ με σενάρια τρόμου και η γυμνή αλήθεια των αριθμών 

– και των σκληρών απαιτήσεων της τρόικας – δείχνει ότι είναι απολύτως υπαρκτός ο κίνδυνος για νέες μειώσεις, ακόμη και στις συντάξεις που βρίσκονται αρκετά κάτω κι από τα 1.000 ευρώ. Προκειμένου να αποτραπεί αυτή η απειλή στο τραπέζι έχει μπει από χθες και νέο σενάριο, αυτό της α... περισσότερα »

.Το 48ωρο της φωτιάς: Μέχρι την Πέμπτη πρέπει να έχουν κλείσει όλα

Ως την Πέμπτη το βράδυ θα πρέπει να έχουν κλείσει όλες οι εκκρεμότητες της πρώτης λίστας προαπαιτούμενων αν θέλει η κυβέρνηση όχι μόνο να πάρει τα 2 δις ευρώ αλλά και να μην ανατραπεί το χρονοδιάγραμμα της αξιολόγησης, που ήδη έχει εκτροχιαστεί λόγω των εκλογών. Το Euroworking Group έχει αναβληθεί μια φορά και ενδεχόμενη νέα αναβολή θα επιβεβαιώσει το κακό σενάριο που θέλει την αξιολόγηση να «τραβά» και μέσα στο Δεκέμβριο, 

βάζοντας «φωτιά» στη διαδικασία της ανακεφαλαιοποίησης, που όπως έχει επισημάνει το iefimerida αποτελεί το νέο πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ των «σκληρών» του Βορρά ... περισσότερα »

.Τράπεζα της Ελλάδος: Κανείς δεν θα παίξει με το κούρεμα καταθέσεων

«Κανείς δεν θα παίξει με το bail in», τονίζουν πηγές της Τράπεζας της Ελλάδας, με φόντο τις δηλώσεις που έκανε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, συνδέοντας την με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. 

Μετά από το τετ-α-τετ του Γ. Στουρνάρα με τον Β. Ντομπρόβσκις, έγινε εμφανής, ειδικά από την πλευρά του Διοικητή της ΤτΕ, η προσπάθεια να χαμηλώσουν οι τόνοι, μετά από τις «φωτιές» που άναψε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος και γι' αυτό ο Γ. Στουρνάρας τόνισε ότι «αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση ως το τέλος του έτους». Ο...περισσότερα »

.Deutsche Bank:Περί τα 700 ευρώ θα κόστιζε σε κάθε κάτοικο της Ευρωζώνης επαναφορά του ελληνικού χρέους στο 60% του ΑΕΠ

Περί τα 700 ευρώ ανά κάτοικο της Ευρωζώνης θα κόστιζε ενδεχόμενη επαναφορά του ελληνικού χρέους στο 60% του ΑΕΠ που ορίζεται από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, υπολογίζουν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank.

«Σύμφωνα με υπολογισμούς του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το χρέος της Ελλάδας θα φθάσει στο τέλος του έτους περίπου στα 340 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό θα ήταν περίπου 200% του ελληνικού ΑΕΠ.

 Εάν κάποιος ήθελε να φέρει αυτό το χρέος στο όριο του 60% που τίθεται από την Συνθήκη του Μάαστριχτ, αυτό θα σήμαινε περίπου 700 ευρώ ανά κάτοικο της Ευρωζώνης, υπολογίζουν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank», δήλωσε η Τράπεζα απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.