.Στην Κουμουνδούρου σηκώνουν τα χέρια ψηλά...


Έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών κυρίως με τους νεοεκλεγμένους Βουλευτές, διαπιστώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών είναι και νέοι και άπειροι και οφείλουν την εκλογή τους στη ριζοσπαστικοποίηση του εκλογικού σώματος λόγω των απανωτών μνημονίων. 
Συνεπώς δεν είναι διατεθειμένοι να στρογγυλέψουν τις απόψεις τους και δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι το κόμμα είναι αντιμέτωπο με έναν επικοινωνιακό μηχανισμό ο οποίος τους περιμένει στη γωνία να εκμεταλλευθεί κάθε λάθος.
Η χθεσινή μέρα κατέδειξε το πρόβλημα σε όλη του τη διάσταση.  
Από το πρωινό "non paper" για τη λίστα Λαγκαρντ, στο σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις Διαμαντόπουλου και τέλος στη βραδινή είδηση που ήρθε από το Βερολίνο για την επικείμενη συνάντηση Τσίπρα – Σόιμπλε. Θα μπορούσε να είναι κάλλιστα θέμα για σεμινάριο ψυχιατρικής.
Ωστόσο είναι κάτι πιο βατό, είναι το 24ωρο του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί στην Κουμουνδούρου σηκώνουν τα χέρια ψηλά. "Δεν είναι δυνατόν" λένε "τη μία να βάζουμε γκολ και την άλλη να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα". 
Άλλοι πάλι αναρωτιόταν αν είναι μέρος μιας στρατηγικής ώστε και εκείνοι που θέλουν από το κόμμα να ασκεί μία σοβαρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση να είναι ικανοποιημένοι και όσοι ασπάζονται πιο ριζοσπαστικές απόψεις να μη γκρινιάζουν. "Μακάρι να ήταν έτσι", έλεγε χθες αργά το απόγευμα κορυφαίο στέλεχος του κόμματος.
Άλλωστε το τηλεφώνημα που δέχθηκε ο Βουλευτής Καστοριάς λίγο πριν ανασκευάσει τις δηλώσεις του περί "αναρχικών πεποιθήσεων" μαρτυρά ότι δεν υπάρχει τέτοια στρατηγική. Για τα έμπειρα πέριξ της ηγεσίας στελέχη η έλλειψη ενός επικοινωνιακού κέντρου το οποίο θα αναλάβει το δύσκολο έργο να συνδέει τη βάση με την ηγεσία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. 
Δεν μπορεί, λένε, η ηγεσία να προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με τον κ. Σόιμπλε, σπάζοντας την ευρωπαϊκή απομόνωση του κόμματος και κάποιοι να βαράνε στο δικό τους σκοπό. Πρέπει κάποιος να τους ενημερώνει να τους εφιστά την προσοχή και να τους τραβάει και το χαλινάρι αν χρειαστεί. 

. Οι «απειλές» για την πορεία των εξαγωγών το 2013


Η μεταφορά έδρας ελληνικών επιχειρήσεων στο εξωτερικό, εξαιτίας φορολογικών επιβαρύνσεων, η διενέργεια εξαγωγών μέσω άλλων χωρών, επίσης, για φορολογικούς λόγους, η καθυστέρηση υλοποίησης έργων υποδομών, η διεκδίκηση πόρων του ΕΣΠΑ, από φορείς και δομές που δεν έχουν άμεσα ωφελούμενες τις ελληνικές επιχειρήσεις και την πραγματική οικονομία, η έλλειψη πόρων για τη διενέργεια εκστρατείας ανάκτησης της εμπιστοσύνης των εμπορικών εταίρων προς την Ελλάδα και η πιθανότητα νέου κύκλου πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα είναι οι «απειλές» για την πορεία των εξαγωγών το 2013 σύμφωνα με μελέτες του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, σε επίπεδο SWOT Analysis.

Στις αδυναμίες προσμετρούνται τα εξής:

1.Αναμένεται συνέχιση της ύφεσης σε πολλές χώρες της ΕΕ, που αποτελούν βασικούς εμπορικούς εταίρους της Ελλάδας.

2.Ποσοστό άνω του 40% των εξαγωγικών επιχειρήσεων αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, εξαιτίας και των καθυστερήσεων επιστροφών ΦΠΑ.

3.Δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

4.Οι δυνατότητες απορρόφησης κονδυλίων από το ΕΣΠΑ προσκρούει στις αδυναμίες του τραπεζικού συστήματος.

5.Εξακολουθούν οι αλληλεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων σε επίπεδο Διεθνούς Οικονομικής Πολιτικής της χώρας, σε περισσότερα από 5 Υπουργεία.

6.Διαπιστώνεται έλλειμμα εξαγωγικής τεχνογνωσίας, ειδικά στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις της χώρας.

Στο μεταξύ, εισροές κατά 2 δις ευρώ υψηλότερες, σε σχέση με το 2011 αναμένεται ότι προσέφεραν πέρυσι στην ελληνική οικονομία οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων, ξεπερνώντας σε συνολική αξία τα 24 δις ευρώ, σύμφωνα με ανάλυση του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων. Η επίδοση αυτή αντιστοιχεί σε ποσοστό 12,6% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ αν προστεθούν και οι εξαγωγές υπηρεσιών, οι εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις συνεισφέρουν ποσοστό μεγαλύτερο του 20% (ως και 23%) του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.

Τα στοιχεία προκύπτουν από τις εκτιμήσεις για την πορεία των εξαγωγών κατά τον περασμένο Νοέμβριο, οπότε και η αξία τους, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 1.559,5 εκατ. ευρώ έναντι 1.508,8 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του έτους 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 3,4%.

Με την αύξηση αυτή, προκύπτει επιτάχυνση των ρυθμών αύξησης, σε επίπεδο 12μήνου, καθώς κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2011 - Νοεμβρίου 2012, η αξία των εξαγωγών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, παρουσίασε αύξηση 7,7% σε σύγκριση με το αντίστοιχο δωδεκάμηνο Δεκεμβρίου 2010 - Νοεμβρίου 2011.

Εξαιρουμένων των πετρελαιοειδών, για τον περασμένο Νοέμβριο, προκύπτει αύξηση στις εισροές από τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων κατά 1 δις ευρώ, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (15.673,8 εκατ. ευρώ, έναντι 14.677,1 εκατ. ευρώ), ενώ με την προσθήκη των πετρελαιοειδών, μετά τις απαραίτητες διασαφήσεις της ΕΛ-ΣΤΑΤ, προβλέπεται ότι η συνολική αξία των ελληνικών εξαγωγών προϊόντων, το 2012, θα ξεπεράσει τα 24 δις ευρώ.

Σύμφωνα, με την Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, κυρία Χριστίνα Σακελλαρίδη «η συμμετοχή των εξαγωγών, αγαθών και υπηρεσιών, στο ΑΕΠ ξεπερνάει πλέον το 20%, και αν σε αυτή προστεθεί η συνεισφορά του Τουρισμού (16%, σύμφωνα με το ΣΕΤΕ) και πάνω από 4% της Ναυτιλίας (σύμφωνα με έρευνες Ελληνικών Τραπεζών), 

διαμορφώνεται μία νέα εικόνα για την ελληνική οικονομία, πιο ανοικτή, πιο εξωστρεφής και πιο διεθνοποιημένη. Αποδεικνύεται με άλλα λόγια, ότι η εξωστρέφεια, συνολικά, αποτελεί τη βαριά βιομηχανία της Ελλάδας, το συγκριτικό της πλεονέκτημα και τον πυλώνα ανάκαμψης και ανάπτυξης της οικονομίας.

Οι προβλέψεις για περαιτέρω βελτίωση της εικόνας, στους διεθνοποιημένους τομείς της οικονομίας για το 2013, δε θα πρέπει να μείνουν στα χαρτιά και ως ευχολόγια., αλλά να αποτελέσουν τη βάση για ουσιαστική στήριξη της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, ως πυρήνα κάθε αναπτυξιακής πολιτικής».

.Στα 10,5 δισ. το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2012


Στα 10,5 δισ. ευρώ περιορίστηκε το έλλειμμα της Κεντρικής Κυβέρνησης το 2012 από 23,144 δισ. ευρώ το 2011 σε ταμειακή βάση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος η εξέλιξη αυτή αντανακλά πρωτίστως τη σημαντική μείωση των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού στα 55,9 δισ. ευρώ από 71,4 δισ. ευρώ το 2011 καθώς και την μικρή μείωση των εσόδων στα 48,3 δισ. ευρώ από 51,4 δισ. ευρώ αντιστοίχως. 

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να καταγραφεί πρωτογενές έλλειμμα στον Κρατικό Προϋπολογισμό ύψους 2,5 δισ. ευρώ έναντι πρωτογενούς ελλείμματος 3,2 δισ. ευρώ το 2011.

Η δαπάνη για τόκους που κατέβαλε ο Προϋπολογισμός περιορίστηκε πέρυσι στα 2,5 δισ. ευρώ από 3,2 δισ. ευρώ που ήταν το 2011. 

Το έλλειμμα του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων διαμορφώθηκε στα 2,1 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ το 2011 και 6 δισ. ευρώ το 2010. Τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ για τον Δεκέμβριο δείχνουν ότι η Εκτέλεση του Προϋπολογισμού εμφάνισε πρωτογενές πλεόνασμα 343 εκατ. ευρώ έναντι ελλείμματος 2,5 δισ. ευρώ το 2011.

.Πολιτική αντιπαράθεση για τα γκαζάκια


Κλιμακώνεται η πολιτική αντιπαράθεση, με αφορμή το μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τα ξημερώματα σε σπίτια δημοσιογράφων. Επιχειρείται ανοιχτή τρομοκρατία στο χώρο των μέσων ενημέρωσης, έναν ζωτικό χώρο της δημοκρατίας μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. «Επιτέλους -διερωτήθηκε ο κ. Κεδίκογλου -τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ  για να αποκηρύξει τους χαϊδεμένους κουκουλοφόρους του». 
Για τεχνητή πόλωση και ένταση που προκαλεί ανησυχία έκανε λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισήμανε ότι η βία δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς. Παράλληλα, ζήτησε να παταχθεί η παραβατικότητα. 
Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ τονίζεται: «Καταδικάζουμε, με τον πιο έντονο τρόπο, τις άνανδρες εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων. Η συντονισμένη απόπειρα τρομοκράτησης των εκπροσώπων του Τύπου, θα πέσει στο κενό. Υποχρέωση όλων μας είναι η έμπρακτη και ουσιαστική στήριξη των πυλώνων της Δημοκρατίας».
Ο ανεκδιήγητος κ. Κεδίκογλου και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι αν δεν ήταν κακοήθεις θα έλεγα ότι είναι χαζοί, δήλωσε στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη ο Γιάννης Μπαλάφας, μέλος της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει ένα παιχνίδι δημιουργίας έντασης, πρόσθεσε και το λάθος στο κόμμα μας είναι ότι ορισμένοι έχουν την αφέλεια και την επιπολαιότητα ότι δεν καταλαβαίνουν πως πρόκειται για προσπάθεια αποπροσανατολισμού.

Καταδικάζει η Δημοκρατική Αριστερά τις επιθέσεις τονίζοντας ότι «ο φαύλος κύκλος της βίας παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις». Μιλώντας στον Α984 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης τόνισε οτι η Δημοκρατική Αριστερά δεν θα ακολουθήσει χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογραμμίζοντας οτι πρέπει να παραμείνουμε στην ουσία. 

«Η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά.
«Η κυβέρνηση έχει αφήσει ελεύθερους δέκα αλήτες - πασίγνωστους στις Αρχές - να βάζουν γκαζάκια για να αποπροσανατολίζεται ο λαός από τα μείζονα εθνικά και κοινωνικά ζητήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή σχετικά με τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων και προσθέτει: 
«Η αριστερή τρομοκρατία και οι παράνομες καταλήψεις είναι προβλήματα που λύνονται εντός ολίγων ωρών, εάν υπάρχει πολιτική βούληση».
Για περίεργα κέντρα που στοχοποιούν την ελευθερία της άποψης και την ενημέρωση, εκφοβίζοντας την κοινωνία, έκανε λόγο σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Δημήτρης Τρίμης.
Οι δημοσιογράφοι δεν τρομοκρατούνται, τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) και «καταδικάζει με οργή την προσπάθεια αγνώστων να τρομοκρατήσουν δημοσιογράφους». Η ΠΟΕΣΥ επαναλαμβάνει ότι «οποιαδήποτε μορφή τρομοκρατίας και από οποιονδήποτε, που αποβλέπει στη φίμωση των λειτουργών του Τύπου, θα συναντά πάντα τη συνολική αντίδραση και αντίσταση του δημοσιογραφικού κόσμου».
Ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ
«Κατηγορηματικά και απερίφραστα» καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά, την τοποθέτηση εμπρηστικών μηχανισμών με γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων.
Η κ. Γεννηματά τόνισε ότι «η αλυσίδα της τυφλής βίας, της ανομίας και πολιτικής αποσταθεροποίησης με επιθέσεις κατά γραφείων πολιτικών κομμάτων, δημοσίων κτιρίων και πανεπιστημιακών χώρων, δημάρχων, πολιτικών και τώρα δημοσιογράφων, είναι οργανωμένο σχέδιο κατατρομοκράτησης και πρέπει να σταματήσει άμεσα».
Σημείωσε δε πως «η κοινωνική και πολιτική ειρήνη στη χώρα μας πρέπει να διαφυλαχθούν με κάθε τρόπο χωρίς εκπτώσεις και φτηνές δικαιολογίες» και υπογράμμισε ότι «όλες οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις έχουμε χρέος να προστατεύσουμε τη Δημοκρατική Ομαλότητα στη Πατρίδα μας».
Δήλωση Παπαρήγα
«Θα μπορούσε να πει κανείς για "παλικάρια της φακής", θα μπορούσε να πει για "ανεγκέφαλους", θα μπορούσε να μιλήσει για αυτούς που θέλουν να αποπροσανατολίσουν» είπε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, για τις επιθέσεις σε σπίτια δημοσιογράφων, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή. Για το ΚΚΕ η καταδίκη είναι αυτονόητη, ενώ το ερώτημα που αναφύεται είναι «που αποβλέπουν αυτά τα πράγματα», τόνισε.
Κληθείσα να διευκρινίσει το τελευταίο, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «εντάσσεται σε έναν σχεδιασμό που πάει να συσκοτίσει ποιον αγώνα χρειαζόμαστε σήμερα».
Υπενθυμίζεται ότι οι εμπρηστικές επιθέσεις εκδηλώθηκαν στις εισόδους των κατοικιών των δημοσιογράφων Γιώργου Οικονομέα, Αντώνη Σκυλάκου, Αντώνη Λιάρου, Χρήστου Κώνστα και Πέτρου Καρσιώτη

.Επίθεση ΚΚΕ για το πολυνομοσχέδιο, τη λίστα Λαγκάρντ, το φορολογικό


Να μην επιτρέψουν τα κόμματα και η Βουλή να συζητηθεί και να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το πακέτο των επτά Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, το οποίο εισάγεται προς επεξεργασία αύριο στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή και ψηφίζεται σε μια συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα, ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε σήμερα στη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Η κ. Παπαρήγα προειδοποίησε, επίσης, απευθυνόμενη ονομαστικά στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη, να μη μεθοδεύσει η κυβέρνηση, κατά την επικείμενη συζήτηση, για την προανακριτική επιτροπή στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ να στήσει τρεις αντί για τέσσερις κάλπες στη Βουλή. 

«Μεθοδεύεται να πάει η Βουλή σε ψηφοφορία για τη λίστα Λαγκάρντ με έναν τρόπο που υπάρχει κίνδυνος να μη βγει αποτέλεσμα. 

Αν βάλετε κάλπη ανά πρόταση κόμματος και όχι ανά πρόσωπο, το πράγμα μπερδεύεται πολύ. Υπάρχει κίνδυνος να μη γίνει προανακριτική ούτε για τον Παπακωνσταντίνου», είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, προειδοποιώντας πως αν η ψηφοφορία γίνει με τόσες κάλπες όσες οι προτάσεις των κομμάτων, τότε αυτό θα συνιστά πραξικόπημα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σημειώνοντας ότι κανείς δεν πάει να αγοράσει κάτι που πάει για πτώχευση. 

«Εμείς δεν πρόκειται να παραιτηθούμε από τα συμφέροντα των 3.200 εργαζομένων και των 72.000 μικρομετόχων. Διότι Ταμιευτήριο και μικρομέτοχος είναι το ίδιο πράγμα», είπε.

.Συλλήψεις 686 ατόμων για μη καταβολή βεβαιωμένων χρεών προς το Δημόσιο


Σε 686 συλλήψεις ατόμων για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο ύψους 1.316.958.111,35 ευρώ προέβησαν από την αρχή του 2012 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου, οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Αυτό αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή 

και όπως επισημαίνει ο υφυπουργός, τα παραπάνω προκύπτουν από στατιστικά στοιχεία τα οποία, μετά από αίτηση του υπουργείου Οικονομικών προς το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διαβιβάστηκαν στην Καραγιώργη Σερβίας, προκειμένου να παρακολουθείται η εξέλιξη των ποινικών φορολογικών υποθέσεων.

Το έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 8 Ιανουαρίου, προς απάντηση ερώτησης του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Κικίλια που είχε καλέσει το υπουργείο να τον ενημερώσει πόσοι είναι οι μεγαλο-οφειλέτες προς το Δημόσιο, για τους οποίους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και πόσοι από αυτούς έχουν συλληφθεί.

.Καινοτόμα έργα παραγωγής ρεύματος στην Ελλάδα


Δύο έργα παραγωγής ενέργειας με ηλιοθερμική τεχνολογία, στην Κρήτη και τη Φλώρινα, αποφάσισε να χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος NER300 που υποστηρίζει συνολικά 23 καινοτόμα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

 Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ, οι δύο προτάσεις θα επιχορηγηθούν με 86,5 εκατ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο περίπου 7% του συνόλου του προγράμματος. 

«Η ένταξη δυο ελληνικών έργων μεταξύ των 23 που χρηματοδοτεί τελικά το πρόγραμμα NER300, από τις 78 συνολικά προτάσεις που υποβλήθηκαν, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία για την Ελλάδα» τονίζει το υπουργείο.

Τα Ελληνικά έργα που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα είναι:
 CSP MINOS: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας πύργου, στην νοτιανατολική Κρήτη, μεγέθους 50MWe, από την εταιρία NUR-MOH A.E. 

Το έργο θα ωφελήσει ουσιαστικά την ενεργειακή αυτάρκεια της Κρήτης, με τεχνολογία η οποία χρησιμοποιεί την ηλιακή ενέργεια για να προσφέρει εγγυημένη ηλεκτρική ενέργεια, σε κόστος ανταγωνιστικό με τα ορυκτά καύσιμα τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα. 

Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 42 εκατ. ευρώ.
  CSP Maximus: Έργο ηλιοθερμικής τεχνολογίας τύπου Stirling στον νομό Φλώρινας, συνολικού μεγέθους 75,3 MWe, από την εταιρεία A.N. MAXIMUS SOLAR THERMAL LTD. 

Το έργο θα είναι το πρώτο και μεγαλύτερο του είδους σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκμετάλλευση της τεχνολογίας DishStirling. Θα αποτελείται από 37 υποέργα τα οποία θα έχουν κοινό σημείο σύνδεσης με το δίκτυο. Το ύψος της επιχορήγησης ανέρχεται σε 44,5 εκατ. ευρώ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.