.Αποδόμηση της πράσινης ενέργειας

 
Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) γνώρισαν την περίοδο 2008-2013 σημαντική ανάπτυξη στη χώρα μας. Το κράτος έθεσε κανόνες παραγωγής και αποζημίωσης για τις επιχειρήσεις πράσινης ενέργειας, νομοθετώντας ωστόσο για ακόμη μία φορά χωρίς συνεκτικό προγραμματισμό και σχέδιο βιωσιμότητας του συστήματος. 

Αντί όμως η πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη για τον πλημμελή προγραμματισμό, επέρριψε τα βάρη στους παραγωγούς φωτοβολταϊκών. Το πρώτο πλήγμα για τις ΑΠΕ ήταν η επιβολή ειδικής έκτακτης εισφοράς ύψους έως 30% επί των πωλήσεων ηλεκτρικής ενέργειας για τη διετία 2012 2014. Ακολούθησε δ... περισσότερα »

.Απαλλαγή τέλους αδείας για τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο

 Υπεγράφη από τον υφυπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Παπαδόπουλο απόφαση με την οποία απαλλάσσονται από την καταβολή τέλους αδείας τα αυτοκίνητα στα οποία τοποθετείται φυσικό αέριο ή υγραέριο.
Η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, μετά την παρερμηνεία που είχε δημιουργηθεί, περί καταβολής τέλους αδείας στις περιπτώσεις αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών των αυτοκινήτων.
«Η τοποθέτηση φυσικού αερίου ή υγραερίου δεν αποτελεί αλλαγή καυσίμου, αλλά δυνατότητα κυκλοφορίας εναλλακτικά με δύο είδη καυσίμων (προσθήκη δεύτερου καυσίμου) και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπαχθεί στην κατηγορία της αλλαγής κυρίων χαρακτηριστικών. 
Εκτός αυτού αποτελεί πρόσθετη επιβάρυνση των πολιτών, οι οποίοι, με την τοποθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων, εξοικονομούν χρήματα στις μετακινήσεις τους αφενός και αφετέρου δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον», δήλωσε ουφυπουργός.-

.«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα»

«Είναι βέβαιο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα εξαιρετικά σημαντικό εύρημα» δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από τον Τύμβο Καστά, στην Αρχαία Αμφίπολη, όπου βρέθηκε το πρωί συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία, και τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα, προκειμένου να ξεναγηθεί στον χώρο του ανασκαφικού έργου.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε: «Η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς, που συνθέτουν, υφαίνουν όλοι μαζί αυτό το μοναδικό μωσαϊκό της ελληνικής μας Ιστορίας, 

για το οποίο όλοι οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι. Πρόκειται εδώ για ένα μνημείο με μοναδικά χαρακτηριστικά: Ένας περίβολος γύρω-γύρω 497 μέτρα, σχεδόν ένας τέλειος κύκλος σμιλεμένος σε μάρμαρο Θάσου. 

Το λιοντάρι της Αμφίπολης πάνω από 5 μέτρα, 5,20 μέτρα, ας το σκεφτούμε στην κορυφή του τύμβου. Δύο ολόγλυφες Σφίγγες που βλέπετε, που είναι εκεί σαν να φυλάσσουν- και πράγματι είναι εκεί για να προφυλάξουν την είσοδο του τάφου. 

Ένας δρόμος πλατύς, με πλάτος 4,5 μέτρα, που οδηγεί στην είσοδο με τοίχους που μιμούνται σε φρέσκο τον τρόπο δόμησης του περίβολου. Πιστεύω ότι όλα αυτά τα στοιχεία έχουν επιτρέψει στην κ. Περιστέρη, την ανασκαφέα, την αρχαιολόγο, να είναι αισιόδοξη ότι πρόκειται για ένα μοναδικό ταφικό μνημείο, που- όπως μας είπε- χρονολογείται μεταξύ του 325 και του 300 π.Χ.. 

Βέβαια, στο καίριο ερώτημα η ανασκαφή είναι αυτή η οποία θα αποκαλύψει την ταυτότητα του νεκρού. Η ανασκαφή θα συνεχιστεί με ρυθμούς που υπαγορεύει τόσο το εύρημα όσο, βέβαια, και η επιστημονική δεοντολογία. Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στην κ. Περιστέρη και τους συνεργάτες της».

.Στους 1.013 οι νεκροί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική

Ο αριθμός των νεκρών από το χειρότερο ξέσπασμα του ιού Έμπολα έχει φτάσει πλέον τους 1.013 καθώς άλλα 52 άτομα έχασαν τη ζωή τους τις τρεις τελευταίες ημέρες σε τρεις ακόμη χώρες της Δυτικής Αφρικής, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Ο μεγαλύτερος αριθμός των νέων θανάτων από τον ιό Έμπολα ήταν στη Λιβερία, όπου 29 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. 

Άλλοι 17 άνθρωποι πέθαναν στη γειτονική Σιέρα Λεόνε και έξι στη Γουινέα από όπου εικάζεται ότι ξεκίνησε η επιδημία, όπως ανακοίνωσε επισήμως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας στην ιστοσελίδα του. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων από το θανατηφόρο ιό ανήλθε σε 1.848, σύμφωνα με το διεθνή οργανισμό υγείας.

Σημειώνεται πως εγκρίθηκε από τον Πρόεδρο Μπ. Ομπάμα και τον αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων η αποστολή στη Λιβερία δειγμάτων ενός πειραματικού φαρμάκου για την θεραπεία του ιού Έμπολα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.