Eγκαίνια Χριστουγεννιάτικου Χωριού στην πόλη του Ζωγράφου



Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό   άνοιξε τις πύλες του την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013 στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια), σε μια βραδιά γεμάτη χριστουγεννιάτικες μελωδίες, χορευτικά, θέατρο,  εκπλήξεις και πολλά παιδικά χαμόγελα.
 Η βραδιά ξεκίνησε με τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου μας «Βυσσινόκηπος», «Ζωγραφόκηπος», «Αερόστατο», που πλημμύρισαν τη σκηνή με το κέφι και την αισιοδοξία τους. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και χορευτικά μας μύησαν  στην εορταστική ατμόσφαιρα, ενώ, οι ήρωες γνωστών παραμυθιών ξεπήδησαν αιφνιδιαστικά μέσα από το πλήθος , στο ευφάνταστο θεατρικό δρώμενο, που οργάνωσε  το θεατρικό εργαστήρι του Ν.Π. Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου μας, σε σκηνοθεσία  Ρουμπίνης Μοσχοχωρίτη.
Στη συνέχεια  ο Δήμαρχος της πόλης μας,  κ. Κώστας Καλλίρης  και ο Πρόεδρος του Ν.Π. κ. Γιώργος Γιαννακόπουλος μοίρασαν  ευχές και έδωσαν το έναυσμα για να φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο της πόλης. 

Ποδήλατα είχαν στηθεί στη βάση του δέντρου και οι παρευρισκόμενοι, παιδιά και ενήλικες, με την πεταλιά  τους, φωταγώγησαν το δέντρο και την πόλη, μέσα σε μία ατμόσφαιρα χαράς και ενθουσιασμού. Η βραδιά έκλεισε με τη συναυλία του καλλιτέχνη Νίκου Γκάνου, που ενθουσίασε το νεανικό κοινό του, το οποίο στη συνέχεια κατέκλυσε τη σκηνή για να τραγουδήσει, να χορέψει και να φωτογραφηθεί με τον αγαπημένο του καλλιτέχνη.
  
Την παρουσίαση της βραδιάς έκανε ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης και ο ανιματέρ Σταύρος Ντάφλος .
 Εκδηλώσεις  πραγματοποιήθηκαν και το Σαββατοκύριακο, στο  Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη». 

Ο Γιάννης Ψειμάδας και η Νίκη Κάπαρη μας ταξίδεψαν, «Με άρωμα Χριστουγέννων, σε  ελληνικούς παραδοσιακούς μύθους και παραμύθια, συνοδεία ζωντανής μουσικής ,ενώ, η Γιώτα Αλεξάνδρου κατάφερε να  μιλήσει στα παιδιά για τη διαφορετικότητα και τη βία στο σχολείο, μέσα από μία παράσταση κουκλοθεάτρου, βασισμένη στο βιβλίο της, «Οι νταήδες του βυθού και ο Ρομπέν των θαλασσών».

Σας υπενθυμίζουμε ότι τραινάκια,  μάγοι, ταχυδαχτυλουργοί,νεράϊδες, ξωτικά, πάγκοι με ζαχαρωτά, ακόμα και ο ίδιος ο Άι- Βασίλης, αυτοπροσώπως, σας περιμένουν καθημερινά έως 12 Ιανουαρίου 2014, στην πλατεία Αλεξανδρή(Γαρδένια). Παράλληλες εκδηλώσεις  θα γίνονται  στο Μουσείο «Μαρίκα Κοτοπούλη» και στο Κινηματοθέατρο «ΑΛΕΚΑ» . Θέατρο για παιδιά, αφηγήσεις παραμυθιών,συναυλίες και πολλά διαδραστικά παιχνίδια.

Σαράντα μέρες γιορτής, με καθημερινό πρόγραμμα και πολλές εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο! 

.Αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο με τις «μετοχές- φούσκες» το 1999

Αθωωτική απόφαση για όλους τους κατηγορούμενους στην υπόθεση με τις «μετοχές-φούσκες στο Χρηματιστήριο» εξέδωσε, δεκατρία χρόνια μετά, η Δικαιοσύνη, αποφαινόμενη ότι δεν στοιχειοθετήθηκε το αδίκημα της απάτης. Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, μετά από πολύμηνη διαδικασία, που ξεκίνησε στις 15 Απριλίου, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε αθώους τους 42 κατηγορούμενους, επιχειρηματίες, επενδυτές, χρηματιστές εφοπλιστές κ.α που κάθισαν στο εδώλιο με βαριά αδικήματα, όπως αυτά της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα. Το δικαστήριο με την απόφαση του έκρινε ότι απ... περισσότερα »

.Αισιοδοξία για έγκριση της δόσης από το Eurogroup

 «Έχοντας στις αποσκευές του» τη θετική εισήγηση των επικεφαλής της τρόικας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και, κατ' επέκταση για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ, μεταβαίνει αύριο το βράδυ στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.  
   
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε χαρακτηριστικά «βεβαίως αισιοδοξούμε» για έγκριση από το Eurogroup. Θέλησε, πάντως, να κρατήσει χαμηλούς τόνους και πρόσθεσε ότι «ελπίζουμε να μην υπάρξει βέτο από κάποιον εταίρο». 
   Την αισιοδοξία των κυβερνητικών στελεχών, ενισχύει και η δήλωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν (κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο Οικονομικών), ότι «κάναμε κάποια πρόοδο. Θα είμαι πίσω τον Ιανουάριο».

   Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει έως την Παρασκευή σε νομοθετική ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς της α΄ κατοικίας και τον ΦΠΑ στην εστίαση, με την ανοχή έστω της τρόικας, καθώς δεν υπήρξε συμφωνία στα δύο συγκεκριμένα ζητήματα. 

.«Η Ρωσία ανέπτυξε πυραύλους στα σύνορα με την ΕΕ»

 H Ρωσία ανέπτυξε πράγματι συστοιχίες πυραύλων μικρού βεληνεκούς τύπου Ισκαντέρ-Μ σε περιοχή στα δυτικά της χώρας, που συνορεύει με την Ευρωπαϊκή Ένωση, επιβεβαίωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας απαντώντας σε ερώτημα που τέθηκε σχετικά με ένα δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Bild που έκανε λόγο για εγκατάσταση πυραυλικών συστημάτων στο Καλίνινγκραντ.

«Συστήματα επιχειρησιακών και τακτικών πυραύλων Ισκαντέρ αναπτύχθηκαν πράγματι στη στρατιωτική ζώνη της Δύσης», η οποία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ, ο οποίος βρίσκεται μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονατσένκοφ, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ρία Νόβαστι.

Η ανάπτυξη αυτή «δεν παραβιάζει οποιαδήποτε συνθήκη ή διεθνή συμφωνία» δήλωσε ο ίδιος.

Η κυβέρνηση της Πολωνίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία της για την πιθανότητα η Ρωσία να έχει αναπτύξει τους πυραύλους Ισκαντέρ στον θύλακα αυτόν της Βαλτικής Θάλασσας υποστήριξε ότι θα διαβουλευθεί με τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ για το θέμα αυτό, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών στη Βαρσοβία.

Το Κρεμλίνο είχε προειδοποιήσει το 2011 ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εγκαταστήσει στο Καλίνινγκραντ συστοιχίες πυραύλων Ισκαντέρ, με στόχο να απαντήσει στην «απειλή» που αποτελεί το σχέδιο «αντιπυραυλικής ασπίδας» του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

.Στο «μικροσκόπιο» τα πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων

 Από «κόσκινο» θα περάσουν οι αρμόδιοι προϊστάμενοι Διοικητικού- Προσωπικού τα πιστοποιητικά όλων των δημοσίων υπαλλήλων, μετά από εντολή του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος επισημαίνει ότι σε περίπτωση που υπάρχουν ανακριβή στοιχεία θα πρέπει να ανακληθεί ο διορισμός τού εν λόγω υπαλλήλου.
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τη δύσκολη αυτή προσπάθεια, ώστε να αποκαταστήσουμε παλαιές αδικίες και να αποτρέψουμε τη δημιουργία νέων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αναμόρφωσης των δομών της δημόσιας διοίκησης», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ειδικότερα, με εγκύκλιό του, ο κ. Μητσοτάκης ζητά από όλες υπηρεσίες του δημοσίου τον εμπεριστατωμένο έλεγχο των πιστοποιητικών και στοιχείων που σχετίζονται με την πρόσληψη, τη μετάταξη ή τη μετατροπή της εργασιακής σχέσης των υπηρετούντων υπαλλήλων του δημόσιου τομέα. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζητά από τους αρμοδίους προϊσταμένους Διοικητικού-Προσωπικού, σε συνεργασία με τις καθ' ύλην αρμόδιες υπηρεσίες ή εκδίδουσες Αρχές, να ελέγξουν τα στοιχεία του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων και να διασταυρώσουν τα δικαιολογητικά που αποτέλεσαν τυπικά προσόντα διορισμού, μετάταξης ή μετατροπής της εργασιακής σχέσης.

.Ξεκίνησε η καταβολή του εορταστικού επιδόματος από τον ΟΑΕΔ

Από σήμερα και έως τις 23 Δεκεμβρίου καταβάλλεται στους επιδοτούμενους ανέργους το δώρο των Χριστουγέννων από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Το εορταστικό επίδομα δικαιούνται όσοι επιδοτούνται από τον ΟΑΕΔ από 1-5-2013 και έπειτα, οι οποίοι μάλιστα θα το πάρουν και ολόκληρο. Όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για μικρότερο διάστημα, τότε, για κάθε μήνα που ήταν άνεργος δικαιούται τρία ημερήσια επιδόματα.

Τέλος, για κάθε ανήλικο τέκνο που έχει ο άνεργος, το δώρο Χριστουγέννων προσαυξάνεται κατά 10%.

.Τα «πόθεν έσχες» του Αντ. Σαμαρά και του Αλ. Τσίπρα

Τα εισοδήματα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, κατά την οικονομική χρήση του 2011, σε σχέση με το 2010 έχουν ως εξής:
Στη δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, ο κ. Σαμαράς δηλώνει εισοδήματα, συνολικά από βουλευτική αποζημίωση και άλλες πηγές 128.184,79 ευρώ. Το 2010, το συνολικό εισόδημα του πρωθυπουργού ήταν 127.212 ευρώ. Το 2011, ο κ. Σαμαράς εισέπραξε από τη βουλευτική αποζημίωση, 99.854,8 ευρώ και από άλλες πηγές, 28.329,99 ευρώ. 

Το 2010, όμως, είχε δηλώσει βουλευτική αποζημίωση 102.168 ευρώ και 25.044 ευρώ εισοδήματα από άλλες πηγές. Η μεγαλύτερη μείωση, συνεπώς, προήλθε από τη βουλευτική αποζημίωση (σ.σ. περίπου 3.000 ευρώ). Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία Κρητικού, το 2011 είχε εισόδημα 52.525,89 ευρώ, περίπου 1.000 ευρώ μείον, σε σχέση με το 2010, που είχε δηλώσει 53.625 ευρώ.

Τα εισοδήματα του Αλέξη Τσίπρα

Μειωμένα κατά 8.500 ευρώ ήταν τα εισοδήματα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά. 

Όπως προκύπτει, εξάλλου, το 2011, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις του, αφού περιορίζονται στα 100,075 ευρώ, αν και το 2010 είχε δηλώσει συνολικά 11.360 ευρώ. Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία του, η οποία περιορίζεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα 114 τ.μ. Στη δήλωση του 2011, δεν εμφανίζεται πουθενά η 650αρα μηχανή του, που την είχε αγοράσει το 2007.

.Σπ. Λυκούδης: Αναζήτηση συνεργασίας ενός τρίτου πόλου της Κεντροαριστεράς με τον ΣΥΡΙΖΑ

Να λάβει υπόψη την πρωτιά της εκλογής του στην Κεντρική Επιτροπή, ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη, ο Σπύρος Λυκούδης. 

Στον Βήμα FM, o κ. Λυκούδης είπε πως «πιστεύω ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μία στροφή του τιμονιού προς τα αριστερά και για να το πετύχει, το μόνο που δεν πρέπει να σκεφτεί το κόμμα μου είναι να προσπαθήσει να μαζέψει τις δυνάμεις του, να προσπαθήσει να μπει στη Βουλή και να διευρυνθεί λίγο παραπάνω και να δει, εάν έρθει πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ, πώς θα πάει να τον βοηθήσει. Αυτή δεν είναι στροφή προς τα αριστερά. 

Η πραγματική στροφή του τιμονιού προς τα αριστερά είναι να προσπαθήσει η ΔΗΜΑΡ να συγκροτήσει αυτόν τον τρίτο πόλο του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της Κεντροαριστεράς και από μια θέση ισχύος, αυτός ο πόλος να μπορέσει, εάν του δοθεί η δυνατότητα, να έρθει κοντά και με δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. 

Διότι αν το πετύχει αυτό, ανασυγκροτούμενη η Κεντροαριστερά, θα κάνει και πολύ διαφορετικό τον ΣΥΡΙΖΑ. Να είστε βέβαιοι. Θα τον ρεαλιστικοποιήσει, διότι θα είσαι μια ισχυρή δύναμη που θα τον υποχρεώσει να αρχίσει να σκέφτεται με άλλο τρόπο τη διέξοδο από την κρίση και όχι έτσι όπως το σκέπτεται τώρα»

.Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

«Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης» θα είναι η  σημερινή  στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου επενδυτικού φόρουμ (Capital Link Greek Investor Forum), το οποίο θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Μανχάταν. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το Χρηματιστήριο της αμερικανικής μεγαλούπολης θα αναρτήσει και φέτος την ελληνική σημαία στην Wall Street τ και έχει εκδώσει ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει την ελληνική συμμετοχή. 

Στη σημερινή τελετή για να χτυπήσουν το καμπανάκι λήξης (Closing Bell) της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης θα λάβουν μέρος Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη οργανισμών και τραπεζών από τις ΗΠΑ και την Ελλάδα.

Στο συνέδριο της Τρίτης, όπου θα λάβουν μέρος στελέχη και εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών και επιχειρηματικών ομίλων από τις ΗΠΑ, καθώς και Έλληνες επιχειρηματίες, κεντρικός ομιλητής, κατά τη διάρκεια του γεύματος, θα είναι ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, σε ζωντανή σύνδεση από την Αθήνα.

.Το «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα

Το «ξεσκόνισμα» στα πόθεν έσχες των πολιτικών αρχηγών για το οικονομικό έτος 2012 (χρήση 2011), δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Τα εισοδήματα του Αλέξη Τσίπρα, το 2011, συγκριτικά με το 2010 ήταν μειωμένα. Το 2010, είχε δηλώσει συνολικά εισοδήματα 82.572,54 ευρώ. Το 2011, όμως, από τη βουλευτική αποζημίωση έλαβε 72.330 ευρώ και ακόμη 1.740 ευρώ από άλλες πηγές, δηλαδή 74.070,24 ευρώ, συνολικά. 

Όπως προκύπτει, το 2011, εξανεμίστηκαν οι καταθέσεις του, αφού περιορίζονται στα 100,75 ευρώ, αν και το 2010 είχε δηλώσει συνολικά 11.360 ευρώ. Αμετάβλητη είναι η ακίνητη περιουσία του, η οποία περιορίζεται σε ένα σπίτι στην Αθήνα 114 τ.μ. Στη δήλωση του 2011, δεν εμφανίζεται πουθενά η 650αρα μηχανή του, την οποία είχε αγοράσει το 2007.

.Το «πόθεν έσχες» του Νίκου Μιχαλολιάκου

Ο γενικός γραμματέας της ΧΑ, Νίκος Μιχαλολιάκος δηλώνει, το 2011, εισοδήματα 23.932,21 ευρώ και η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια 33.698 ευρώ, από διάφορες πηγές. Το ζεύγος δεν δηλώνει ποσά από βουλευτική αποζημίωση, καθότι δεν αποτελούσαν μέλη της Βουλής, αφού εξελέγησαν το 2012. Επίσης, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ομόρρυθμος εταίρος σε επιχείρηση παροχής υπηρεσιών, η οποία έκανε έναρξη το 2002.

Ουδεμία μεταβολή προκύπτει για την ακίνητη περιουσία τους. Ειδικότερα, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει ποσοστό 25% από τέσσερα καταστήματα στην οδό Φιλολάου, στο Παγκράτι (40 τ.μ., 16 τ.μ., 45 τ.μ. και 40 τ.μ.). Ακόμη, δηλώνει 25% από ακίνητο στο Γύθειο της Λακωνίας, 70 τ.μ., μέσα σε αγρόκτημα 4,5 στρεμμάτων. Όλα προέρχονται από κληρονομιά.

Η σύζυγός του, Ελένη Ζαρούλια δηλώνει επίσης τέσσερα καταστήματα στην Αθήνα (33 τ.μ., 26 τ.μ., 22 τ.μ., 216 τ.μ.), αποκτηθέντα όλα από κληρονομιά και ένα διαμέρισμα 111 τ.μ. στο Μαρούσι, από γονική παροχή.

Από καταθέσεις, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει 399 ευρώ το 2011, η σύζυγός του, 26.096 ευρώ και η κόρη τους 209 ευρώ. Ακόμη, η Ελένη Ζαρούλια δηλώνει ένα αυτοκίνητο, που απέκτησε το 2004.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.