Την στήριξη του ΠΑΣΟΚ στους χειρισμούς του Α.Σαμαρά εξέφρασε από την πλευρά του κόμματος η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά.
Σε ανακοίνωσή της λίγο μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Eurogroup, αναφέρει:
«Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι ο κ. Γιούνκερ, που είναι σε θέση να γνωρίζει σε βάθος τα δεδομένα, αναγνωρίζει τις μεγάλες προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού. Χάρη σε αυτές, η Ελλάδα έχει διανύσει, μέσα σε δυόμισι μόλις χρόνια, μια τεράστια απόσταση και έχει ήδη πετύχει τα 2/3 της συνολικής προσαρμογής.

Αρκεί να σημειώνουμε σε όλους τους ξένους συνομιλητές μας ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ, σε όρους κυκλικά προσαρμοσμένου πρωτογενούς ελλείμματος, η Ελλάδα πήγε από το -12% στο τέλος του 2009, στο -0,1% του ΑΕΠ στο τέλος του 2011.

Η ανατροπή των άδικων και αρνητικών στερεοτύπων που δυστυχώς έχουν επικρατήσει σε βάρος της χώρας μας είναι η βάση για την αλλαγή του κλίματος και την επιτυχή ολοκλήρωση της εθνικής προσπάθειας.

Το ΠΑΣΟΚ έχει διατυπώσει μια ολοκληρωμένη πρόταση για την εθνική στρατηγική ανασυγκρότησης και οριστικής εξόδου από την κρίση. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος. Η ελληνική κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση.

Το ΠΑΣΟΚ ως εταίρος της κυβέρνησης συνεργασίας στηρίζει έμπρακτα και με αίσθημα εθνικής ευθύνης τους χειρισμούς του Πρωθυπουργού σε διεθνές επίπεδο και αναμένει τα αποτελέσματα»

.Οι περικοπές στους ένστολους προκαλούν αναβρασμό στην κυβέρνηση


«Φωτιές» σε κυβέρνηση και ΝΔ ανάβει η προοπτική της κατάργησης των ειδικών μισθολογίων, ιδίως στον χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Λιμενικό, Πυροσβεστική), την οποία φέρεται να προκρίνει το οικονομικό επιτελείο.

Οι διαρροές ότι η απόφαση για γενικό μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια κλείδωσε προχθές το βράδυ στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό, σήμαναν συναγερμό στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Τάξης που έγιναν αποδέκτες οργισμένων διαμαρτυριών, ενώ έντονες αντιδράσεις καταγράφονται και στη Λεωφόρο Συγγρού, από βουλευτές και στελέχη που προειδοποιούν ότι με την κίνηση αυτή η ΝΔ θα ανοίξει πόλεμο με το σύνολο των ένστολων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, όπως και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας έχουν ενημερώσει ήδη για το εκρηκτικό κλίμα τον Αντώνη Σαμαρά, μεταφέροντας παράλληλα και τις δικές τους σοβαρές ενστάσεις για το ενδεχόμενο να μην εξαιρεθούν από τη λίστα των περικοπών το λεγόμενο μάχιμο προσωπικό των δύο υπουργείων.

Κατά πληροφορίες, από το πρωθυπουργικό επιτελείο έγινε προσπάθεια αναδίπλωσης, λέγοντας ότι το ζήτημα θα κριθεί στις τελικές διαπραγματεύσεις με την τρόικα και πως η κυβέρνηση θα δώσει τη μάχη της για να διατηρηθεί το ειδικό μισθολογικό καθεστώς για τους μάχιμους σε Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας.

Το μήνυμα, από την πλευρά των υπουργών αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων των δύο υπουργείων, είναι ότι η κυβέρνηση μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη, στην παρούσα συγκυρία, με λευκή απεργία από την πλευρά των ένστολων, οι οποίοι δεν μπορούν να αποδεχθούν νέες περικοπές την ώρα που βρίσκεται στο τραπέζι και το μαχαίρι στα οδοιπορικά τους.

.Ανησυχία του για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων της Ινδίας


Την ανησυχία του για την ασφάλεια των πυρηνικών εργοστασίων της Ινδίας εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης της χώρας με αφορμή τις ασήμαντες ποινές που προβλέπονται για τις παραβιάσεις των κανονισμών, όπως για παράδειγμα το πρόστιμο ύψους 9 δολαρίων στην περίπτωση πυρηνικού δυστυχήματος.

Ο Γενικός Επιθεωρητής προειδοποίησε ότι το χαλαρό ρυθμιστικό πλαίσιο της Ινδίας μπορεί να οδηγήσει στην παράβλεψη του κινδύνου μιας μεγάλης καταστροφής όπως αυτές που σημειώθηκαν στο Τσερνόμπιλ της Ουκρανίας το 1986 και στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας πέρυσι.

Οι ανησυχίες αυτές εκφράστηκαν μετά τον έλεγχο απόδοσης της κρατικής Ρυθμιστικής Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας η οποία επιβλέπει την ασφάλεια των 22 πυρηνικών εργοστασίων της Ινδίας. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η υπηρεσία αυτή δεν έχει καμία αρμοδιότητα να θεσπίσει κανόνες, να υποχρεώσει για την εφαρμογή τους ή να επιβάλει κυρώσεις σε όσους παραβλέπουν την ασφάλεια.

«Το ανώτατο πρόστιμο (500 ρουπίες) είναι πολύ μικρό για να αποτρέψει τις παραβιάσεις σε πυρηνικές μονάδες ή εργαστήρια ακτινοβολίας» αναφέρεται σε έκθεση που υποβλήθηκε στο κοινοβούλιο.

Σήμερα η πυρηνική ενέργεια καλύπτει περίπου το 3% των αναγκών της Ινδίας σε ηλεκτρισμό αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό σε 10% μέχρι το 2020 και σε 40% έως το 2050.

.Το απόγευμα πετάει για Βερολίνο ο Σαμαράς


Το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Σε λίγες ώρες αναχωρεί για το Βερολίνο, προκειμένου να συναντηθεί αύριο με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Η συνάντηση με την ηγέτιδα της Γερμανίας θα γίνει στις 11:45.
Το Σάββατο ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παρίσι όπου θα έχει συνομιλίες με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στις 10:30 το πρωί στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων.
To απόγευμα του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του, ο κ. Σαμαράς θα επιστρέψει στην Αθήνα.

.Συνάντηση σε θετικό κλίμα (συνάντηση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΕ),


Σε θετικό κλίμα έγινε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης η συνάντηση του υπουργού Γιάννη Βρούτση, με το προεδρείο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), με θέμα την επιπλέον χρηματοδότηση των δομών των παιδικών σταθμών των Δήμων, των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και των Κέντρων για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ - ΚΔΑΠ ΜΕΑ).
Η ΚΕΔΕ, ζήτησε την ενίσχυση των πόρων από κονδύλια του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού», ώστε να μπορέσουν οι δήμοι να ικανοποιήσουν το σύνολο των αιτήσεων φιλοξενίας παιδιών στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, που έχουν υποβληθεί από τους γονείς των παιδιών για τη σχολική χρονιά 2012-2013.
Σήμερα, οι δήμοι αδυνατούν να ικανοποιήσουν, τις 43 από τις 93 χιλιάδες αιτήσεις που έχουν υποβληθεί. Με δεδομένο ότι 16 χιλιάδες αιτήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ΕΣΠΑ, το πρόβλημα περιορίζεται στην ικανοποίηση 27.000 αιτήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εργασίας ζήτησε κατά τη συνάντηση από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ να μειώσουν το τροφείο από τα 2.000 ευρώ που είναι σήμερα στα 500, κάτι που κατ' αρχήν αρνήθηκαν οι δήμαρχοι αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο για την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, χαρακτήρισε τη συνάντηση "εποικοδομητική" και εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι θα βρεθεί θετική λύση, ενώ τόνισε το ενδιαφέρον του υπουργείου και της κυβέρνησης για την εργαζόμενη μητέρα.
Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, ότι «όπως διαπιστώθηκε δεν υπάρχουν "λιμνάζοντα κονδύλια" στο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του υπουργείου Εργασίας» και πρόσθεσε, ότι ως το απόγευμα το υπουργείο θα καταθέσει σειρά προτάσεων προς την ΚΕΔΕ οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε λύση.
Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, που τόνισε ότι υπάρχουν περιθώρια συμφωνίας, ενώ ανέφερε ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από την ζήτηση για παιδικούς σταθμούς, η οποία έχει αυξηθεί κατά 43% λόγω της κρίσης που οδηγεί προς τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και οικογένειες της μεσαίας τάξης.
Το απόγευμα θα συνεδριάσει το προεδρείο της ΚΕΔΕ για να εξετάσει τις προτάσεις του υπουργείου Εργασίας

.Μάχη με τις φλόγες


Νέο μεγάλο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι στην Μαγνησία στην περιοχή Ανάβρα. Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες σε 5 μέτωπα στη Ζάκυνθο, ενώ στη Χίο, το κύριο μέτωπο να επικεντρώνεται στην περιοχή Αναβατός όπου σύμφωνα με την πυροσβεστική σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο.
Επίσης σε εξέλιξη πυρκαγιά σε Ξάνθη καλαμπάκα και Ηλιεία.

.Ατρόμητος-Νιουκάστλ 1-1


Για το θαύμα θα πάει την ερχόμενη εβδομάδα στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» ο Ατρόμητος, καθώς στην πρώτη αναμέτρηση των πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ με τη Νιουκάστλ, το τελικό 1-1 στο Περιστέρι, επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί που είχαν και πριν το ματς οι Άγγλοι. Ο Επστάιν στο 24΄ άνοιξε το σκορ για τους «κυανόλευκους», ενώ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ισοφάρισε ο Ράιαν Τέιλορ.

.ΚΚΕ: Ψεύτικες ελπίδες στον λαό


«Ο κ. Σαμαράς επιχειρεί μια εκστρατεία, με μπόλικα στοιχεία διαφήμισης, προκειμένου να καθησυχάσει  και να δημιουργήσει ψεύτικες ελπίδες  στον ελληνικό λαό. Σίγουρα, σύσσωμη η κυβέρνηση  θα συμμορφωθεί πλήρως τόσο με τις απαιτήσεις της ολιγαρχίας του πλούτου στην Ελλάδα, όσο και της ΕΕ, η προοπτική για τον ελληνικό λαό είναι δραματική και θεωρούμε ότι το ζήτημα που τίθεται και για το οποίο πρέπει να επιλέξει ο ελληνικός λαός είναι διαχείριση της κρίσης ή διέξοδος».

 Τη δήλωση έκανε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ερωτηθείσα σχετικά με τις επαφές του πρωθυπουργού και τις συστάσεις του επικεφαλής του Eurogroup Ζ. Κ. Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι «όποια μορφή διαχείρισης και αν επιβληθεί, είτε είναι επιστροφή στη δραχμή, είτε είναι κούρεμα, είτε είναι νέα δάνεια, - με ευρωομόλογα κλπ- για τον ελληνικό λαό η κατάσταση θα είναι εξαιρετικά δύσκολη».

."Για εμπορική εκμετάλλευση ακατοίκητων βραχονησίδων, μίλησε ο πρωθυπουργός"


Στο ενδεχόμενο εμπορικής αξιοποίησης ακατοίκητων βραχονησίδων αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην γαλλική εφημερίδα "Le Monde", διευκρινίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για "ξεπούλημα". 

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαμαράς απαντώντας σε σχετική ερώτηση της εφημερίδας απάντησε: «Δεν υπάρχουν ιδιωτικά νησιά, αλλά μόνο μερικές βραχονησίδες, ακατοίκητες, στο μέσο του αρχιπελάγους. Στην περίπτωση που δεν τίθεται πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αυτές οι βραχονησίδες μπορούν να έχουν μία εμπορική εκμετάλλευση. 

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να ξεπουληθούν, αλλά να μετατραπεί ένα άγονο (που δεν χρησιμοποιείται) έδαφος, σε ένα κεφάλαιο το οποίο μπορεί να αποδώσει έσοδα, σε μία σωστή τιμή».

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι δεν υπάρχει θέμα πώλησης βραχονησίδων και εξηγούσαν ότι ακατοίκητες βραχονησίδες θα μπορούσαν να έχουν εμπορική εκμετάλλευση για ιχθυοκαλλιέργεια, ηλιακά πάρκα, αιολικά πάρκα, μονάδες αφαλάτωσης, τουριστική αξιοποίηση.

.Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ στην Κρήτη


Οι βάσεις για το μέλλον του εισερχόμενου ρωσικού τουριστικού ρεύματος στην Ελλάδα, μετά και τη μεγάλη αύξηση που σημειώνουν εφέτος οι αφίξεις από τη Ρωσία, αναμέναεται να εδραιωθούν στη μεγαλύτερη τουριστική συνάντηση που θα λάβει χώρα στην Κρήτη.
Το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ με τίτλο «Χαρτογραφώντας το Μέλλον», που διοργανώνει το Ελληνορωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη Χερσόνησο της Κρήτης, στις 3 - 4 Σεπτεμβρίου, 
αφορά στο σύνολο της τουριστικής Ελλάδας, που έχει ή θέλει να αποκτήσει σχέσεις με τη Ρωσία και λαμβάνει χώρα σε περίοδο ιδανική για σύναψη ή επιβεβαίωση συνεργασιών 
καθώς προηγείται της περιόδου υπογραφής συμβολαίων. Τελείται υπό την αιγίδα των ΕΟΤ, Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ΣΕΤΕ, ΞΕΕ, ΠΟΞ.

.Τα κυβερνητικά στρατεύματα βομβαρδίζουν το Χαλέπι


Ο συριακός στρατός, με την υποστήριξη αρμάτων μάχης και αεροσκαφών, βομβάρδισε συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί στο Χαλέπι.
Οι συνοικίες Σαχούρ, Ταρίκ αλ-Μπαμπ, Μπουστάν αλ-Κασρ και αλ-Σάαρ βομβαρδίστηκαν νωρίς το πρωί, ανακοίνωσε η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης, στην οποία ανήκουν αντικαθεστωτικοί.   Μάχες διεξάγονται και στη συνοικία Σαλαχεντίν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισήμανε πως την Τετάρτη σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Μενάγκ, στο Χαλέπι. Οι αντάρτες ανέφεραν πως τα βομβαρδιστικά που πλήττουν την πόλη απογειώνονται από το αεροδρόμιο αυτό.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.