.Βουλή άβουλων καρεκλοκένταυρων της εξουσίας

Θυμάστε τον Τσίπρα και την παρέα του που κατηγορούσε το Σαμαρά ότι δεν πάει στη βουλή; Ότι έχει καταργήσει την ώρα του πρωθυπουργού και ότι δεν αντέχει τον έλεγχο του κοινοβουλίου;
Τώρα έχουμε μια ακόμα απόδειξη πόσο φαρισαίοι υποκριτές είναι αυτοί οι Συριζαίοι. Ούτε οι υπουργοί τους δεν πάνε στη βουλή για να απαντήσουν σε ερωτήσεις βουλευτών. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο ο Νικήτας Κακλαμάνης να προτείνει αλλαγή του κανονισμού της βουλής και να μπει ποινολόγιο για τις συνεχόμενες αδικαιολόγητες απουσίες υπουργών που δεν μπαίνουν στον κόπο να παρουσιάζονται στη βουλή για να απαντούν στις ερωτήσεις των βουλευτών.
Η βουλή για τους ΣΥΡΙΖαίους έχει καταντήσει απλά ένας χώρος που θα δίνει παραστάσεις για το θεαθήναι ο Τσίπρας όταν ζορίζεται πολιτικά, για να νομοθετεί πυροτεχνήματα ανεφάρμοστα αφού πρώτα νομοθετεί αμνήστευση πολιτικών προσώπων για τυχόν φορολογικά και άλλα οικονομικά εγκλήματα όπως έκανε με τις offshore.

Κατά τα άλλα είναι κάθε λέξη του Συντάγματος που έλεγε ο Τσίπρας την «πρώτη φορά». Και τελικά έχουν μετατραπεί τόσο σύντομα σε κάθε λέξη παραβίασης του Συντάγματος και απαξίωσης της βουλής είτε με την απουσίας τους από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο είτε με την παρουσία τους για την ψήφιση αντισυνταγματικών μέτρων όπως ομολογούσε ο ίδιος ο Καμμένος και εμμέσως πλην σαφώς παραδεχόταν ο …πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης με αφορμή την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά!

.Ντροπή...

Η είδηση είναι η πιο συγκλονιστική της εβδομάδας που πέρασε. Δεν είναι ούτε οι ανοησίες της Γεροβασίλη για το δημοψήφισμα, ούτε τα σενάρια για τον εκλογικό νόμο, ούτε η βλακώδης συμπεριφορά ενός αμόρφωτου υπουργού όπως ο Φίλης. Δεν είναι καν ο θάνατος του Μαυρίκου, από δολιοφθορά ή από τυχαίο αλλά μοιραίο γεγονός.
Η πιο σοβαρή είδηση, που μας κάνει όλους να αναρωτιόμαστε που βαδίζει αυτή η χώρα είναι η ανακοίνωση του Γιώργου Καμίνη ότι ο δήμος θα αποσύρει 42 αγάλματα από περιοχές της Αθήνας για να τα προστατέψει από τους βάνδαλους και τους κλέφτες. 
Σύμφωνα με τον κ. Καμίνη, σε δημόσιους χώρους της Αθήνας υπήρχαν 201 γλυπτά (120 ορειχάλκινα, 80 από μάρμαρο και ένα από γυαλί), από τα οποία και σε μια περίοδο έξι δεκαετιών, έχουν κλαπεί έντεκα, ενώ δώδεκα απομακρύνθηκαν για να συντηρηθούν και στη συνέχεια είτε μεταφέρθηκαν στη Δημοτική Πινακοθήκη, είτε στην αποθήκη γλυπτών του Δήμου.
Επίσης, ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου έχουν ξεχωρίσει 49 γλυπτά που βρίσκονται σε επισφαλή θέση και σε συνεργασία με τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και τους επιστημονικούς και εικαστικούς φορείς της πόλης εξετάζεται η προσωρινή απόσυρση ορισμένων εξ΄ αυτών, η αντικατάστασή τους με εκμαγεία, και η έκθεση των πρωτότυπων έργων στη Δημοτική Πινακοθήκη.
Θα έπρεπε η είδηση αυτή να προκαλέσει σεισμό σε όλη την Ελλάδα. Στη χώρα που γεννήθηκε η Δημοκρατία, που έχει έναν από τους αρχαιότερους πολιτισμούς να είναι αναγκασμένος ο δήμος να κρύβει πολιτιστικούς θησαυρούς επειδή κάποιοι τους βανδαλίζουν ή τους κλέβουν. Αντί αυτή η χώρα να βγάλει ό,τι έχει από τις αποθήκες της και να δημιουργήσει πόλεις που θα είναι πολιτιστικά κέντρα και θα έρχονται από παντού να τις επισκέπτονται, τι κάνει; 
Κρύβει τον πολιτισμό της για να τον γλιτώσει από άθλιους τύπους και από την ανικανότητα μιας κυβέρνησης να κάνει το αυτονόητο, να προστατέψει τους θησαυρούς της. Είναι ντροπή για την σύγχρονη Ελλάδα αυτό που συμβαίνει. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα άραγε; Να «κατεβάσουμε» τον Παρθενώνα για να τον προστατέψουμε;
Και πώς θέλουμε να διεκδικήσουμε άραγε τα Μάρμαρα του Παρθενώνα από τους Βρετανούς; Αυτά βλέπουν οι ξένοι και ποτέ δεν θα μας τα επιστρέψουν; Μήπως να τους δώσουμε κι αυτά που έχουμε για να μας τα φυλάξουν καλύτερα;

Ντροπή για όλους τους Έλληνες.

.Σέρνεται... η ΝΔ

Όπως γνωρίζουμε καλά, οι δημοσκοπήσεις είναι η εικόνα της στιγμής και διαβάζονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Ίσως η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η καθημερινή επαφή με τον κόσμο. Τι λένε στους χώρους εργασίας, στα καφενεία και τις καφετέριες ή ακόμη και στα social media.
Η δημοσκόπηση της «Κάπα Research» μπορεί λοιπόν να διαβαστεί με πολλούς τρόπους και από το Μαξίμου και από την Συγγρού.
Για παράδειγμα στην κυβέρνηση θα πρέπει να είναι δυσαρεστημένοι διότι παγιώνεται η δεύτερη θέση. Κι αυτό συμβαίνει μόλις 8 μήνες από τη νίκη τους στις εκλογές. Είναι μοναδικό φαινόμενο αυτό αφού και ο Γ. Παπανδρέου με το ΠΑΣΟΚ πέρασαν δύο χρόνια για να χάσει την πρώτη θέση.
Θα πρέπει να ανησυχούν επίσης γιατί το «αστέρι» τους ο Τσίπρας παγιώνεται στη δεύτερη θέση ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Να θυμίσουμε ότι ο Σαμαράς έχανε τις εκλογές πέρυσι τον Ιανουάριο αλλά παρέμενε πρώτος ως καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Για να μην πούμε ότι αν το συγκρίνουν και σήμερα με τον Τσίπρα πάλι θα του… ρίξει στ’ αυτιά.
Θα πρέπει να χαίρονται όμως γιατί δεν έχουν καταρρεύσει. Κανονικά θα έπρεπε να είναι 20 μονάδες κάτω. Κανονικά με τα εγκλήματα που έχουν κάνει θα έπρεπε να είναι στο 4%, εκεί όπου ανήκουν δηλαδή.
Και πάμε στη ΝΔ η οποία θα πρέπει να σκεφτεί καλά που πάει και τι κάνει. Έχει πολύ δουλειά μπροστά του ο Κυριάκος αν θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Το καλό είναι ότι σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα βρίσκεται στην πρώτη θέση των επιλογών για νέα κυβέρνηση.
Το κακό είναι ότι δεν κερδίζει όσο πρέπει από την «βύθιση» του ΣΥΡΙΖΑ. Δείχνει η ΝΔ να μην έχει τη δυναμική να κερδίσει άνετα ή και να πάρει αυτοδυναμία. Δείχνει ο Μητσοτάκης να σέρνεται, να μην μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό ότι είναι η εναλλακτική λύση που ζητά. Με μια κυβέρνηση που καταρρέει καθημερινά, που ο λαός πλέον έχει καταλάβει την απάτη του, θα έπρεπε η αξιωματική αντιπολίτευση να «σαρώνει». Και με τη δυναμική αυτή να πιέζει ακόμη περισσότερο τον Τσίπρα.
Είναι φανερό ότι ο κόσμος δεν δίνει ξεκάθαρη ψήφο εμπιστοσύνης στον Μητσοτάκη γιατί εκτιμά ότι και αυτός θα είναι μια από τα ίδια. Δεν πιστεύει δηλαδή ο λαός ότι μπορεί να αλλάξει κάτι στη ζωή του με τη ΝΔ. Άλλωστε, στη Συγγρού δεν έχουν παρουσιάσει κάποιο αξιόπιστο πρόγραμμα, ο κόσμος δεν γνωρίζει π.χ. τι σημαίνει περικοπές δημοσίων δαπανών. 
Δεν ξέρει πώς η ΝΔ θα καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή που κανένας δεν έκανε μέχρι τώρα. Επίσης αγνοεί τις ξεκάθαρες θέσεις της ΝΔ για το προσφυγικό ενώ δεν έχει πλήρη εικόνα για τα εθνικά θέματα. Το κυριότερο, ο πολίτης πιστεύει ότι τελικά δεν υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων.
Κι εδώ είναι το πρόβλημα για τον Μητσοτάκη. Το έχουμε ξαναγράψει: Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ διολισθαίνει προς την κεντροδεξιά, όσο περνά η αριστερά τα «δεξιά» μέτρα όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, το Ελληνικό, οι νέοι φόροι, οι περικοπές, γενικώς τα Μνημόνια, τόσο η ΝΔ δεν έχει κάτι να «αφηγηθεί». Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει… Νέα Δημοκρατία καθώς πολλά από τα μέτρα που πήρε θα τα έπαιρνε και η ΝΔ. Τώρα αν στην κυβέρνηση υπάρχει και μια ντουζίνα ημίτρελοι ή κλαψιάρηδες ο κόσμος το εκλαμβάνει μάλλον ως… θεατρική παράσταση με κωμικούς.
Αν στήσει κανείς αυτί και ακούσει τις συζητήσεις που γίνονται θα καταλάβει ότι ο κόσμος έχει παγιώσει μια αντίληψη που λέει ότι «όλοι είναι ίδιοι». Γι’ αυτό και δεν δίνει τη δυναμική που χρειάζεται η ΝΔ. Γι’ αυτό και δε ζητά εκλογές, αντιθέτως είναι αρνητικός ο κόσμος σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Υπάρχει κι ένα επίσης ενδιαφέρον εύρημα. Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση από το συνολικό ποσοστό του 32,4%, η πλειονότητα (36,9%) δηλώνει ότι οι απόψεις της κλίνουν προς το Κέντρο, το 32,2% ότι κλίνει προς την Αριστερά και το 32,4% προς τη Δεξιά. 
Υπάρχει και ένα ανένταχτο 18,7%. Τι θα καθορίσει τη στάση του; Η πορεία της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα, απαντά το 37,6%, η πορεία της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, δηλώνει το 12,1%. Οι εξελίξεις στην Κεντροαριστερά αφορούν μόνο το 10,9%. Κάτι άλλο αναζητεί το 25,7%».
Φαίνεται λοιπόν ότι ο κόσμος ακόμη ψάχνεται, ειδικά οι λεγόμενοι κεντρώοι που άλλοτε μετακινούνται προς τα δεξιά κι άλλοτε αριστερότερα αφού δεν υπάρχει πλέον ένα κόμμα που κυριαρχεί στο κέντρο.
Αν θέλει η ΝΔ να ηγεμονεύσει στο πολιτικό σκηνικό της χώρας πρέπει το ταχύτερο να δείξει το δικό της «αφήγημα». Να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό για το τι τον περιμένει, να δώσει προτάσεις – τομές για τη χώρα, για το Σύνταγμα, για την κοινωνία. Να βγάλει από πάνω της τα παλιά «αποφόρια» που βγαίνουν από εδώ κι από εκεί και εκπροσωπούν τη ΝΔ. 
Να μας συγχωρέσουν όλοι τους, αλλά δεν μπορεί ένα σύγχρονο κόμμα να εκπροσωπείται στα κανάλια από την Ντόρα, τον Γιακουμάτο ή τον Τζαβάρα ή ακόμη και τον Άδωνι. Και δεν μπορεί να βλέπει ο κόσμος την… εναλλακτική λύση και ταυτόχρονα να ακούει ότι ο Καραμανλής σαμποτάρει τον Κυριάκο, ότι άλλοι είναι δυσαρεστημένοι με την «φλώρικη» αντιπολίτευση κι όταν ο Μητσοτάκης γίνεται πιο σκληρός να τον κατηγορούν ότι δεν είναι ευγενικός.

Αυτά είναι εγκληματικά λάθη τα οποία θα τα πληρώσει η ΝΔ όταν στην κάλπη ο κόσμος δεν θα της δώσει καθαρή εντολή αλλά την αναγκάσει να συγκυβερνήσει με τους καταστροφείς της χώρας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.