.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ 500 ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΡΙΤ...

Σε λίγες μέρες θα βγει η προκήρυξη για τις πρώτες 500 θέσεις εργασίας στη ΝΕΡΙΤ από τις 2.000 που προβλέπονται, είπε ο Υπουργός αρμόδιος για την Δημόσια Ραδιοτηλεόραση Π. Καψής μιλώντας στη Βουλή επί της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το κλείσιμο της ΕΡΤ...

Διαβεβαίωσε δε ότι «από την πρώτη στιγμή προσπαθήσαμε να βγάλουμε το μαύρο και να υλοποιήσουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας».
Ο Π. Καψής δεν αναφέρθηκε στην χθεσινή απόσυρση, κατόπιν αιτήματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από το πολυνομοσχέδιο του άρθρου που έδινε πλήρη αποζημίωση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, ωστόσο σημείωσε ότι στην πραγματικότητα το κόστος της λύσης που επιβάλλει η κυβέρνηση είναι οι αποζημιώσεις. 

«Όμως όταν πληρώνεις αποζημιώσεις, απαλλάσσεσαι από βάρη», επεσήμανε.
Αναφερόμενος στις συζητήσεις που έχει με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ ο Υπουργός εκτίμησε ότι «έχουν απαντηθεί όλα τα πρακτικά ζητήματα. Φοβάμαι όμως ότι υπάρχει μία ομάδα συνδικαλιστών και ενδεχομένως πολιτικών στελεχών, που είναι αποφασισμένη να μην φύγει από το κτίριο ΕΡΤ». 

«Υπάρχει συγκεκριμένη συνδικαλιστική ομάδα αποφασισμένη να μείνει μέχρι το τέλος. Αυτό δεν θα γίνει», πρόσθεσε, ενώ διαβεβαίωσε ότι «οι εργαζόμενοι είναι μέρος της λύσης, θα βρεθούν έξω και αυτό θα είναι αρνητικό».

Απαντώντας στο ερώτημα «αν μπορούσε να γίνει διαφορετικά», ο Π. Καψής υποστήριξε ότι «η για να αναδιοργανωθεί έπρεπε να αναδιοργανωθεί εκ του μηδενός», καθώς «υπήρχε κουλτούρα αναξιοκρατίας, δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία», «ήταν πλέγμα παγιομένων δομών που εμπόδιζαν κάθε προσπάθεια δημιουργικής δουλειάς» και γι’ αυτό τώρα το νομοσχέδιο προβλέπει θεσμική θωράκιση της ΕΡΤ. 

«Η ΕΡΤ ήταν μία συλλογή ανεξάρτητων φέουδων. Έχω φωνάξει τον διευθυντή του αρχείου και διαβεβαιώνω ότι δεν κινδυνεύει. Η ΕΡΤ όμως έχει πέντε αρχεία, ενώ χρειάζεται ένα» είπε ο Υπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

Ο Π. Καψής υπενθύμισε ότι το 2009 όταν η ΕΡΤ είχε προϋπολογισμό 300 εκατ. ευρώ, τα 220 πήγαιναν στους μισθούς. «Από τότε έγιναν εξυγίανση. Έφυγαν 1.600 άτομα και μειώθηκε στο μισό το μισθολογικό κόστος, όμως κατέρρευσε το πρόγραμμα», πρόσθεσε, ενώ δήλωσε πως «η EBU χαρακτήρισε το νομοσχέδιο από τα καλύτερα που υπάρχουν στην Ευρώπη».

Για το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση που εκδίδει η ΕΡΤ αλλά μετά το κλείσιμό της εκδίδεται από ιδιώτη εκδότη, ο Υπουργός είπε ότι «θα προστατέψουμε τον τίτλο, αλλά θα ήταν τελείως παράλογο να έχουμε κρατικό περιοδικό». Ανακοίνωσε ακόμη ότι «μόλις χθες καταθέσαμε ασφαλιστικά μέτρα για την προστασία του τίτλου», καθώς «με τις διαδικασίες του δημοσίου κάποια πράγματα καθυστερούν».

.''OΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΘΑ ΑΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ''...

Σε παρέμβασή του ο πρόεδρος της Βουλής Β. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στο επεισόδιο με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής εξαγγέλλοντας ότι πλέον όποιος βουλευτής προσβάλει το ... Κοινοβούλιο θα αποβάλλεται από την αίθουσα. 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Βουλής είπε: «Οι εκφράσεις που ακούστηκαν σήμερα από ορισμένους συναδέλφους που ξέφυγαν από κάθε όριο, προβλημάτισαν πάρα πολύ το Προεδρείο. 

Θέλω να τονίσω ότι το Προεδρείο προτείνει πρώτον: να διαγραφούν από τα πρακτικά αυτές οι εκφράσεις. Βεβαίως υπάρχει και η άποψη να μείνουν αυτές οι εκφράσεις για να μάθει ο κόσμος ποιοι εκφράζονται έτσι, ...περισσότερα »

.Β. Σόιμπλε: «Η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες»

Προς το τέλος του 2014 και εφόσον η Ελλάδα έχει εφαρμόσει όσα πρέπει και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε ενδεχομένως να συζητηθεί η λήψη επιπρόσθετων μέτρων για το δημόσιο χρέος και την παροχή νέας βοήθειας προς τη χώρα. 
Αυτό δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος και νωρίτερα σήμερα είχε ζητήσει να σταματήσει η όποια συζήτηση την τρέχουσα περίοδο για νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους.

Παράλληλα, ο ίδιος διευκρίνισε ότι κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, δεν συζήτησαν για «νέα μέτρα το φθινόπωρο» και για το χρηματοδοτικό κενό. «Δεν μιλήσαμε για το θέμα αυτό και εγώ δεν είμαι ο καθηγητής που θα κάνει μάθημα από άμβωνος στην Ελλάδα. 

Το πρόγραμμα προχωρά όπως αναμενόταν», δήλωσε, προσθέτοντας, πάντως, ότι «οι αποφάσεις για το 4ο τρίμηνο θα ληφθούν όταν η τρόικα επανέλθει και ολοκληρώσει την αποστολή της». Επιπλέον, επανέλαβε ότι «η Ελλάδα σημείωσε σημαντική πρόοδο αλλά πρέπει να καταβληθούν ακόμα περισσότερες προσπάθειες». Και επανέφερε το θέμα των αλλαγών στο Δημόσιο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «υπολείπονται πολλά, όπως, για παράδειγμα, στη δημόσια διοίκηση».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «για την Ελλάδα σήμερα, αλλά και για τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση, η μεγάλη πρόκληση είναι ο συνδυασμός περαιτέρω δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής ανάπτυξης.
 Όλα μας τα εργαλεία πρέπει να αποβλέπουν στην επίτευξη αυτού του συνδυασμού. Εάν αυτό δεν το πετύχουμε, κινδυνεύουμε να περιθωριοποιήσουμε μεγάλες κοινωνικές ομάδες και έτσι να οδηγήσουμε όλη αυτή την προσπάθεια, που έχουμε καταβάλει μέχρι σήμερα, σε αποτυχία».
Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά στο Μαξίμου,  ενώ ακολούθησε σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Ιω. Στουρνάρας, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ο διπλωματικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Στ. Παπασταύρου και ο βουλευτής Επικρατείας Χρ. Λαζαρίδης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Σόιμπλε φέρεται να είπε ότι "το ποτήρι είναι πιο πολύ γεμάτο" ενώ αναγνώρισε τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης. Επίσης, φέρεται να έκανε θετική αναφορά στη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου και ειδικότερα στις αλλαγές στη δημόσια διοίκηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλει η κυβέρνηση, αναγνώρισε ότι υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις, ενώ υπογράμμισε ότι στο εξής θα επιταχυνθούν περισσότερο οι ρυθμοί των μεταρρυθμίσεων.

.Έλεγχοι και στα δημόσια νοσοκομεία από ιδιωτικές εταιρείες για λογαριασμό του ΕΟΠΥΥ

Τις επόμενες εβδομάδες θα ξεκινήσει ο κλινικός έλεγχος, αρχικά σε ιδιωτικές κλινικές και σταδιακά και στα νοσοκομεία τους ΕΣΥ, με τους ιδίους όρους, όπως είπε σήμερα ο υπουργός Υγείας κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση τους προς τους δημοσιογράφους.

Ο έλεγχος θα γίνεται από ιδιωτικές εταιρείες και θα έχει ως στόχο τον εξορθολογισμό της δαπάνης, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης που αναφέρθηκε στο παράδειγμα του ταμείου της Εθνικής Τράπεζας, όπου καταγράφηκε σημαντική μείωση των εξόδων όταν ξεκίνησαν οι έλεγχοι. 

Η εφαρμογή του μέτρου και στα δημόσια νοσοκομεία ήδη προκαλεί αντιδράσεις, ενώ έγινε σαφές ότι, ακόμη και τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα καλούνται να επιστρέψουν χρήματα στον ΕΟΠΥΥ αν διαπιστώνεται υπέρβαση της δαπάνης. Ο τρόπος επιστροφής δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Όπως είπε επίσης σήμερα ο υπουργός Υγείας, με άμεσες διαδικασίες θα προχωρήσει ο αναπροσανατολισμός νοσοκομείων, δηλαδή η αλλαγή του χαρακτήρα τους και του ρόλου τους. 

Το σχέδιο θα ξεκινήσει από την 1η και 2η ΥΠΕ (Αττική) και περιλαμβάνει την αλλαγή χαρακτήρα 6 νοσοκομείων (μετατροπή σε αστικού τύπου κέντρα υγείας), καθώς και τη μετακίνηση των εργαζομένων που θα προκύψουν ως πλεονάζον προσωπικό, σε άλλες υγειονομικές δομές όπου υπάρχει ανάγκη.

.Το θέμα των γερμανικών οφειλών έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Αλ. Τσίπρας

Το θέμα των γερμανικών οφειλών και του κατοχικού δανείου έθεσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνάντησή τους στο προεδρικό μέγαρο. 

Αν η ελληνική κυβέρνηση δεν θέσει το θέμα, θα το θέσει ο ελληνικός λαός δίνοντας εντολή σε μια άλλη κυβέρνηση σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, και σχολιάζοντας τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν για την επίσκεψη του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Β. Σόιμπλε στην Αθήνα, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εικόνα νεκροταφείου, που δεν τιμά ούτε τη χώρα όπου γεννήθηκε η δημοκρατία ούτε και τον κ. Σόιμπλε ως καλεσμένο της.

.Πειθαρχικές διώξεις σε υπαλλήλους που δεν τηρούν το ωράριο ανήγγειλε ο Κυρ. Μητσοτάκης

Πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους, οι οποίοι σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) απουσίαζαν πάνω από οκτώ ώρες το μήνα, καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν, ως όφειλαν, την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους, ανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με τον χρόνο απουσίας τους.

Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε τη σχετική εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, μετά τη κοινοποίηση από το ΣΕΕΔΔ των τεσσάρων πρώτων εκθέσεων που αφορούν την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εσωτερικών, Πολιτισμού- Αθλητισμού και Τουρισμού.

Όπως τονίζει ο υπουργός σε δήλωσή του, «η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας»

.Ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος κρίθηκε ο κυριότερος επικριτής του Πούτιν

Ο Αλεξέι Ναβάλνι, ο κυριότερος επικριτής του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, κρίθηκε σήμερα ένοχος για κατάχρηση εξουσίας και δημοσίου χρήματος, σε μία δίκη που ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι πολιτικά υποκινούμενη εξαιτίας της αντικυβερνητικής του στάσης.

Οι εισαγγελείς ζήτησαν στο δικαστήριο να επιβάλει στον Ναβάλνι εξαετή ποινή κάθειρξης.Ο δικαστής αναμένεται να ανακοινώσει την ποινή αργότερα σήμερα στη δίκη που διεξάγεται στη βιομηχανική πόλη Κίροφ, 900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.

Ο 37χρονος Ναβάλνι καθόταν αμίλητος και έδειχνε προβληματισμένος όταν ο δικαστής ανακοίνωνε την απόφαση με την οποία ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση το 2009 περίπου 400.000 ευρώ σε βάρος της κρατικής εταιρίας υλοτομίας Kirovles, την εποχή που ήταν σύμβουλος του κυβερνήτη της Κίροφ.

Ο Ναβάλνι, ο οποίος έγινε γνωστός πέρυσι ως η πιο δυναμική προσωπικότητα της αντιπολίτευσης με τις διαμαρτυρίες κατά του Πούτιν, έχει δηλώσει ότι θα ήθελε να γίνει πρόεδρος και χθες έθεσε υποψηφιότητα για τις δημοτικές εκλογές στη Μόσχα τον Σεπτέμβριο.

.Υπερψηφίστηκε και επί των άρθρων, το πολυνομοσχέδιο

Με ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, την κινητικότητα και τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα.
 Δεκαπέντε άρθρα του πολυνομοσχεδίου τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, κατόπιν αιτήματος του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Κατά την ψηφοφορία, επί συνόλου 293 βουλευτών, η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ εξασφάλισαν μία πλειοψηφία 153 βουλευτών που υπερψήφισαν το σύνολο των άρθρων, 

με εξαίρεση τον Πάρι Κουκουλόπουλο, ο οποίος καταψήφισε το άρθρο 81 για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας, καίτοι είναι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται επίσης και η απουσία από την ψηφοφορία, του Απόστολου Κακλαμάνη, ο οποίος είχε διαφωνήσει με την κατάργηση κλάδων της τεχνικής εκπαίδευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή ψήφισαν εναντίον των άρθρων, ενώ η ΔΗΜΑΡ υπερψήφισε τα δύο άρθρα που τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία από τους ΑΝΕΛ - το 14 και το 30 - που μεταξύ άλλων απαλλάσσουν από φορολογία τα μέλη της Τρόικας και της Task Force που ζουν στην Ελλάδα, όπως και των άλλων διεθνών οργανισμών και διπλωματικών αποστολών. Εννέα βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, ψήφισαν μόνον το άρθρο 14.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Χρήστος Αηδόνης, πρόεδρος και μέλος του κόμματος "Συμφωνία για την Νέα Ελλάδα", υπερψήφισαν το άρθρο 14, καθώς και τα άρθρα 105 και 106 (νέες ρυθμίσεις για την δικαστική προστασία εργαζομένων και συμβασιούχων), καταψηφίζοντας τα υπόλοιπα. 

.«Δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να καλεί την κοινωνία να αποκαταστήσει την δημοκρατία»

Έντονα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία, εμφανίστηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, κάνοντας λόγο για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.

Παράλληλα, απέρριψε την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την ΕΡΤ, καθώς, όπως ανέφερε, «ο αντίλογος που ακούστηκε δεν συνιστά επαρκές στοιχειωδώς επιχείρημα».

«Παρατηρώ τον τρόπο διαχείρισης του αντιπολιτευτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ. Πίσω από κάθε κριτική του για οποιαδήποτε κυβερνητική πρωτοβουλία είναι η συνεχής και διαρκής απειλή κατά πάντων και δια πάντων», ανέφερε ο κ. Δενδιας.

Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ό,τι αφορά τον τρόπο διαμαρτυρίας του για την επίσκεψη του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να καλεί την κοινωνία να αποκαταστήσει την δημοκρατία.

«Δημοκρατικό πολίτευμα δεν έχουμε; Δεν διοικείται από μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση; Πώς η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί την κοινωνία να γίνει δύναμη ανατροπής;», σημείωσε.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης έκανε ακόμα λόγο για «σωρεία δηλώσεων και απειλών που εκπέμπονται για κάθε κυβερνητική πράξη από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τον πρόεδρο του» και έφερε ως παράδειγμα τις δηλώσεις τους ότι θα λογοδοτήσουν και θα ελεγχθούν τα μέλη της κυβέρνησης για την Αγροτική Τράπεζα, τον ΟΠΑΠ και τις αποκρατικοποιήσεις.

«Ρωτώ; Είναι ποτέ δυνατόν με αυτή την αντίληψη σε μια χώρα που βρίσκεται σε φάση υπαρξιακής αγωνίας να πάμε μπροστά; Όταν η αξιωματική αντιπολίτευση σε κάθε κυβερνητική πράξη υποβάλει στην κοινωνία την αντίληψη ότι υπάρχει κάτι ποινικό ; Αν αυτή είναι η αντίληψη που υπάρχει, γιατί απορεί για την Χρυσή Αυγή;» ρώτησε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε:

«Η χώρα έχει ανάγκη ριζικών μεταρρυθμίσεων. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Το δυστυχές παράδειγμα της Κύπρου το απέδειξε. Δεν μπορεί να βρισκόμαστε σε κλίμα συνεχούς ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής της.

 Η χώρα είναι σε εξαιρετικά επικίνδυνο σημείο για να μας επιτρέπεται να ακολουθούμε τέτοια πρακτική. Υπάρχει ανάγκη, έστω και μέσα από την διαφωνία μας, να εφαρμόσουμε κανόνες διαλόγου που θα μας επιτρέψει να καταλήξουμε σε ένα δρόμο για τη σωτηρία της χώρας».

Και κατέληξε:

«Αιτήματα όπως αυτό για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής δεν συνεισφέρουν. Το αίτημα θα απορριφθεί, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για διάλογο και όχι να κάνουμε πισωγύρισμα σε αυτά που θέλουμε να αποφύγουμε».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.