.Ν. Δένδιας: Ενδείξεις εμπρησμού


«Yπάρχουν ενδείξεις, αν όχι αποδείξεις, ότι οι φωτιές στη Χίο οφείλονται σε εμπρησμό και γι' αυτό κινητοποιήθηκε μαζί με το Πυροσβεστικό και την ΕΛΑΣ και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». Τη δήλωση αυτή έκανε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας.

 Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος επιπυραγός Νίκος Τσόγκας αναφέρθηκε στον τεράστιο αριθμό πυρκαγιών που προκλήθηκαν σε διάστημα τριών ημερών και στις ενδείξεις ότι αυτές είναι έργο εμπρηστών. Ειδικότερα, τόνισε ότι μέσα στο τριήμερο των ισχυρότατων ανέμων προκλήθηκαν 282 πυρκαγιές σε διάφορες περιοχές της χώρας και μόνον χθες ξέσπασαν 86 φωτιές.

 Στη Ζάκυνθο ξέσπασαν ταυτόχρονα σε διάφορα σημεία του νησιού 4 πυρκαγιές, ενώ στη Χίο η φωτιά ξεκίνησε στις 02.25 από την τοποθεσία Καρυές πριν 4 ημέρες.

Η ώρα που ξεκίνησε η φωτιά στη Χίο, η ταυτόχρονη έναρξη πυρκαγιών στη Ζάκυνθο και η εκδήλωση τόσων πολλών εστιών σε διάστημα τριών ημερών είναι στοιχεία που μελετώνται και δείχνουν ότι μπορεί να είναι έργο εμπρηστών.

 Η φωτιά στη Χίο, όπως είπε ο κ.Τσόγκας, εξακολουθεί να καίει με αναζωπυρώσεις σε διάφορα σημεία, αλλά δεν έχει πια τα δυο μεγάλα μέτωπα στα βόρεια και νότια του νησιού.

Σε εξέλιξη είναι πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Κορακονήσι, στην Ζάκυνθο.

.Δεν πήραν άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας


Οι μισές από τις ομάδες που δικαιούνται να συμμετάσχουν στη Σούπερ Λίγκα με βάση την κατάταξή τους στην περσινή σεζόν, δεν πήραν άδεια συμμετοχής! Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού εξέτασε σήμερα ένδεκα φακέλους εκ των οποίων βρήκε πλήρεις μόνο αυτούς των ΠΑΕ Βέροια, Κέρκυρα και Λεβαδειακός, ενώ ελλείψεις διαπίστωσε σε αυτούς των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη, Πανθρακικού, Πλατανιά, ΟΦΗ και Πανιωνίου. 

Ετσι, αυτές οι οκτώ ομάδες πήραν διορία έως την Παρασκευή, δηλαδή 24 ώρες πριν τη "σέντρα" του νέου πρωταθλήματος. Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, τίθεται θέμα έγκαιρης έναρξης της αγωνιστικης περιόδου στην προγραμματισμένη ημερομηνία. 

Πιστοποιητικά συμμετοχής είχαν ήδη πάρει από την πρώτη εξέταση των φακέλων οι ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, ΠΑΣ Γιάννινα και Ξάνθη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.