.Ρίχνει τους τόνους το Μαξίμου

Να ρίξει τους τόνους επιχειρεί το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη διάσταση απόψεων για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που κατέληξε στην κατάθεση διαφορετικών προτάσεων νόμου.«Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι συμφωνούν στην ανάγκη καταπολέμησης του ναζισμού, της ξενοφοβίας. Διαφωνούν ως προς το απαιτούμενο εργαλείο», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
«Θα επουλωθούν οι πληγές στην τρικομματική κυβέρνηση», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.
Αντίθετα, για βαθύ τραύμα στην τρικομματική που θέτει ζήτημα συντονισμού της κυβέρνησης έκανε λόγο ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον Α984 και τη Νόνη Καραγιάννη.
«Δεν ξέρω πως τα κατάφεραν οι κυβερνητικοί εταίροι κι έγινε αυτός ο χειρισμός», τόνισε στην ίδια εκπομπή η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μαριέττα Γιαννάκου. «Χρειάζεται μια ανανέωση η υπάρχουσα νομοθεσία -δεν ξέρω αν αυτή θα γίνει με νέο νόμο ή με τροπολογία- αλλά δεν πρέπει αυτή η συζήτηση να γίνεται επειδή έχει παρουσιαστεί το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αλλά επειδή είναι θέμα αρχής», τόνισε.

«Με την άνοδο της Χρυσής Αυγής τονίσαμε στην τότε κυβέρνηση ότι πρέπει να ενισχυθεί ο υπάρχων αντιρατσιστικός νόμος ή να δημιουργηθεί ένας νέος», είπε επίσης στη Νόνη Καραγιάννη ο πρόεδρος του κεντρικού ισραηλιτικού συμβουλίου Δαβίδ Σαλτιέλ.

.Επανεξέταση των αδειών οπλοφορίας

Aνησυχία προκαλεί το πρωτοφανές περιστατικό με την εκπυρσοκρότηση του όπλου του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Αντώνη Γρέγου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Το γεγονός επανέφερε το ζήτημα της οπλοφορίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να ζητούν επανέλεγχο των αδειών οπλοφορίας. 
Εντολή για επανεξέταση των αδειών οπλοφορίας των βουλευτών από μηδενική βάση έδωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας μετά και το περιστατικό.
Το όπλο που έφερε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, εκπυρσοκρότησε για άγνωστους λόγους λίγο προτού επιβιβαστεί σε αεροσκάφος με προορισμό την Θεσσαλονίκη και η σφαίρα καρφώθηκε στο έδαφος. 
Για το συμβάν έχει σχηματιστεί δικογραφία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αρμόδια επιτροπή της ΕΛ.ΑΣ. η οποία χορηγεί τις άδειες οπλοφορίας θα εξετάσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, και το ενδεχόμενο να έχουν παραβιαστεί οι όροι χρήσης και οπλοφορίας. 

«Όσο η φασιστική βία της Χρυσής Αυγής δεν τυγχάνει της αποφασιστικής απάντησης της Πολιτείας, οι βουλευτές και τα μέλη της θα  δρουν ανεξέλεγκτα» σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Τα όπλα της Χρυσής Αυγής είναι απασφαλισμένα και έτοιμα να πυροβολήσουν οποιονδήποτε» ανέφερε ο Τομέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ. 

«Δεν υπάρχει μέρα που οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής να μην προκαλούν με την ακραία συμπεριφορά τους, αλλά και τη συνολικότερη στάση τους», ανέφερε η ΔΗΜΑΡ κάλεσε την Πολιτεία να ελέγξει τις άδειες οπλοφορίας που έχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δεδομένου ότι αρκετοί εμπλέκονται και σε υποθέσεις που αφορούν στη Δικαιοσύνη.

.Κόβουν 4,7 δισ. ευρώ από τα υπουργεία για να πληρώσουμε τόκους δανείων 6,9 δισ. το 2014

Τα ανώτατα όρια δαπανών ανά υπουργείο για το 2014 προβλέπει απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα για την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού.

Συνολικά το ύψος των δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού και του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων για το 2014 καθορίζεται σε 48,8 δισ. ευρώ έναντι 53,5 δισ. ευρώ εφέτος στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί με βάση το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.

«Για να εξασφαλισθεί η επίτευξη των στόχων απαιτείται η εντός χρονοδιαγραμμάτων αυστηρή εφαρμογή των δημοσιονομικών παρεμβάσεων που έχουν θεσπισθεί.

Τα υπουργεία θα πρέπει να αναπτύξουν οποιαδήποτε πρωτοβουλία ώστε να υλοποιηθούν οι παρεμβάσεις που έχουν περιληφθεί στο ν.4093/2012 και όσα έχουν επιπλέον συμφωνηθεί με τους εταίρους για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού για τα έτη 2013-2014», αναφέρεται στην απόφαση του κ. Σταϊκούρα.

.Ζήγρας: Άνοιξε μπροστά μου βαλίτσα με 80 εκατ. δραχμές

Να επιβεβαιώσει τα «περί χρημάτων σε βαλίτσα», που -δια του συνηγόρου του- δήλωσε χθες πως παρέλαβε από τον πρώην υπουργό της Κύπρου, Ντίνο Μιχαηλίδη και παρέδωσε στον Άκη Τσοχατζόπουλο κλήθηκε από την εισαγγελέα ο ξάδελφος του πρώην υπουργού, Νίκος Ζήγρας.

Ο κατηγορούμενος επανέλαβε ότι πριν αγοραστεί το ακίνητο στη Δεινοκράτους από τη ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ, το 1998, παρέλαβε βαλίτσα από τον κ. Μιχαηλίδη και τη μετέφερε στο γραφείο του κ. Τσοχατζόπουλου. 

Όπως είπε ο Ν. Ζήγρας, ενώπιόν του ο τότε υπουργός άνοιξε την βαλίτσα και είδε ότι μέσα είχε 80 εκατ. δραχμές. Ο κατηγορούμενος επισήμανε, επίσης, ότι το εν λόγω ακίνητο, που κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζοπούλου μέσω αγοράς, είχε επιλέγει από τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο: «Εγώ δεν ήξερα πού βρισκόταν αυτό το ακίνητο. 

Η ΜΠΛΟΥΜΠΕΛ δεν επέλεξε κανένα ακίνητο, όπως και καμία άλλη εταιρεία. Όλα ήταν καθ' υπόδειξη του κ. Τσοχατζόπουλου».

Ο κατηγορούμενος είπε, επίσης, ότι δεν είχε καμία σχέση τόσο με την κόρη του πρώην υπουργού, Αρετή Τσοχατζοπούλου, όσο και με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη.

Παρέμβαση για να δώσει διευκρινίσεις όσον αφορά το ποσό των χρημάτων που εμβάστηκαν από τη ρωσική ΑΝΤΕΥ στην κυπριακή ΝΤΡΟΥΜΙΛΑΝ για τα TORM1 έκανε στη συνέχεια ο κατηγορούμενος πρώην γενικός διευθυντής Εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε τον λόγο, προκειμένου να απαντήσει στον ισχυρισμό του μάρτυρα Παναγιώτη Βλάχου, ο οποίος εκτίμησε ότι τα 25 εκατ. δολάρια που δόθηκαν από τη ρωσική, στην κυπριακή εταιρία, ήταν «παράνομη αμοιβή» που εκταμιεύθηκε όταν πίστωσε το ΥΕΘΑ ποσό 250 εκατ. δολαρίων για τα αντιαρματικά.

Όπως είπε ο κ. Σμπώκος, «με βάση τη σύμβαση, που υπογράφηκε στις 18 Ιουλίου του 2000 μεταξύ της ΑΝΤΕΥ και Drumilan Offset ορίζεται ότι η πληρωμή της δεύτερης για την υλοποίηση αντισταθμιστικών προγραμμάτων θα είναι το 10% των ποσών που θα εγκρίνονται. Πρόκειται δηλαδή, για κανονική πληρωμή για αντισταθμιστικά έργα».

.Για τις τελευταίες επαφές του στο εξωτερικό ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δ. Αβραμόπουλος

«Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τη διεθνή εικόνα της χώρας μας και η κινητικότητα αυτή αποδίδει, καθώς τα αποτελέσματα είναι αισθητά» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος ενημερώθηκε για τις τελευταίες συναντήσεις του κ. Αβραμόπουλου στο εξωτερικό.

«Έχετε περάσει αρκετά χρόνια στο υπουργείο Εξωτερικών και γνωρίζετε ότι αυτή η κινητικότητα έχει πάντα συγκεκριμένο σκοπό» πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος και κατέληξε: 

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκει τη θέση της στο γεωπολιτικό της περιβάλλον με αξιοπιστία και σοβαρότητα. Και νομίζω ότι αυτό βοηθάει πάρα πολύ τη συλλογική εθνική προσπάθεια να ξαναβρεί η χώρα και πάλι τον δρόμο και τον προσανατολισμό της».

.Κ. Χατζηδάκης: «Τσουχτερά» πρόστιμα για «πειραγμένα» ταξίμετρα

«Τσουχτερά» χρηματικά πρόστιμα θα επιβάλλονται στα ταξί που εντοπίζονται με αλλοιωμένα ταξίμετρα.
 Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, απόφαση που τίθεται σε ισχύ από την επόμενη εβδομάδα προβλέπει ότι σε περίπτωση που εντοπίζεται ταξί με αλλοιωμένο ταξίμετρο θα επιβάλλεται πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, ενώ σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπεται και ποινή φυλάκισης 3 μηνών.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται σε αυτόν που αποδεικνύεται ότι προσπορίζεται το όφελος. Για παράδειγμα, αν ο οδηγός εργάζεται με σύμβαση που προβλέπει μισθό τότε το πρόστιμο θα επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη. 

Παράλληλα, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, προβλέπεται αφαίρεση αδείας και επιβολή προστίμου 20.000 ευρώ για όποιον εμπορεύεται, παραχωρεί, κατασκευάζει ή εγκαθιστά τέτοιου είδους αλλοιωμένα ταξίμετρα. «Σ΄αυτά τα θέματα δεν θα κάνουμε κανένα συμβιβασμό. 

Έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση του επιβάτη, έχουν να κάνουν με την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε τέτοιου είδους αθέμιτες πρακτικές» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ανάπτυξης και πρόσθεσε πως σύμφωνη με τις ρυθμίσεις αυτές είναι και η Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ταξί. 
Πάντως σύμφωνα με τον τελευταίο έλεγχο που διενεργήθηκε από τα 58 ταξίμετρα που ελέγχθηκαν τα 27 βρέθηκαν να έχουν γίνει αντικείμενο καταδολίευσης.

.«Η Ελλάδα έχει αρχίσει να παράγει καλά νέα» λέει αναλύτρια της JP Morgan

Η Ελλάδα έχει αρχίσει να παράγει καλά νέα, τα οποία δεν καταγράφονται στα τηλεοπτικά ρεπορτάζ, σημειώνει η στρατηγική αναλύτρια για τις αγορές της αμερικανικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας JP Morgan Asset Management , Μαρία Πάολα Τόσι, σε άρθρο της στην εφημερίδα Financial Times.

Ο δείκτης μετοχών του Χρηματιστηρίου της Αθήνας είχε την καλύτερη επίδοση στην Ευρώπη στον τελευταίο χρόνο, καθώς σχεδόν διπλασιάσθηκε από τον Μάιο του 2012, αναφέρει στην αρχή του άρθρου της η αναλύτρια. 

«Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα, που καταρτίζει το ΙΟΒΕ, βρίσκεται κοντά στο υψηλό διετίας. Ελληνικές επιχειρήσεις μπόρεσαν να εκδώσουν ομόλογα στις αγορές κεφαλαίων. 

Η κυβέρνηση προβλέπει την ύπαρξη πρωτογενούς πλεονάσματος στον προϋπολογισμό φέτος και την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014», σημειώνει η κ. Τόσι, προσθέτοντας: «Αυτά έχουν επιτρέψει στην Ελλάδα να συμμετάσχει στο ράλι «ανάληψης κινδύνου» τους τελευταίους μήνες. 

Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων βρίσκονται τώρα πολύ κάτω από το 10%. Ο οίκος Standard & Poor's αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας την κατηγορία B- με σταθερή προοπτική, ενώ είχε κατατάξει προηγουμένως τη χώρα στην κατηγορία της επιλεκτικής χρεοκοπίας. 

Ο οικονομολόγος Γουίλεμ Μπούιτερ, ο οποίος είχε λανσάρει τον όρο «Grexit», δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αν και είναι ακόμη πιθανή, δεν είναι πλέον στο βασικό του σενάριο».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.