.Από τον Άγιο Γεώργιο ξεκίνησε τον προεκλογικό του αγώνα ο Κρανιώτης

Τον προϊστάμενο του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αρχιμανδρίτη Βενέδικτο επισκέφθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΔΕΖ Κος Κρανιώτης Χαράλαμπος προκειμένου να πάρει την ευλογία του Αγίου Γεωργίου.

Κατά την επίσκεψή του υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τον Αρχιμανδρίτη ο οποίος στο τέλος της επίσκεψης του ευχήθηκε καλή δύναμη στον αγώνα του, καθώς και καλή επιτυχία μιας και ο Κος Κρανιώτης είναι και ενορίτης του Αγίου Γεωργίου.

.Συνέντευξη υποψηφίου Δημάρχου Ζωγράφου, Αντώνη Πέττα, στην εφημερίδα Το Σκονάκι

Με κυρίαρχο στόχο την απεμπλοκή από τα κομματικά γρανάζια και τους μηχανισμούς που πνίγουν κάθε νέα προσπάθεια, ώστε να απελευθερωθούν οι δημιουργικές δυνάμεις της Τοπικής κοινωνίας και καταθέτοντας ένα νέο πρότυπο λειτουργίας του δήμου, επανέρχεται στη Τοπική πολιτική σκηνή ο κ. Αντώνης Πέττας. 

Στην ανοικτή επιστολή του προς τους δημότες ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά για δήμαρχος Ζωγράφου, εξηγεί ότι η απόφασή του αυτή καθορίστηκε από τη θερμή παρότρυνση, την εμπιστοσύνη και υποστήριξη ανθρώπων που έχουν επιδείξει σημαντικό έργο στη τοπική κοινωνία αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό του... περισσότερα »

.Τρία σενάρια για τις ευρωεκλογές

ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΠΑΧΕΛΑΣ * 
Η χώρα, καλώς ή κακώς, εισήλθε σε προεκλογική περίοδο. Καιρός, λοιπόν, να αρχίσουμε να μελετάμε τα μετεκλογικά σενάρια με βάση τα πιθανά αποτελέσματα. Σενάριο Α’. Η Νέα Δημοκρατία καταφέρνει να κλείσει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ και μειώνει στο ελάχιστο τη διαφορά. 

Ο πρωθυπουργός θα δηλώσει ότι «πήρε το μήνυμα» και η κυβέρνηση θα συνεχίσει έως τις προεδρικές εκλογές του 2015 ή όσο αντέξει πολιτικά. Κρίσιμο ρόλο στη διαμόρφωση του μετεκλογικού κλίματος θα παίξει ασφαλώς το πώς θα τα πάει το ΠΑΣΟΚ από μόνο του ή κάτω από μια ευρύτερη κεντροαριστερή ομπρέλα. Αν δεν... περισσότερα »

.Στην άμμο παλάτια, συντρίμμια, κομμάτια

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΛΑΜΨΙΑΣ 

*Η πρόσφατη γκάφα του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαβόητη δήθεν εξεταστική του Ευρωκοινο­βουλίου για τον ρόλο της τρόικας στην Ελλάδα και τις άλλες χώρες που έχουν ενταχθεί σε μνημόνιο, απέδειξε ότι η πολιτική δεν είναι ένα αθώο παιχνιδάκι που παίζει ο καθένας μόνος του. 
Οι συνεργάτες του κ. Αλέξη Τσίπρα πίστεψαν ότι βρήκαν έναν απρόσμενο σύμμαχο και προσπάθησαν να δώσουν κύρος και υπόσταση σε μια επιτροπή από τις δεκάδες που κατά καιρούς συγκροτεί το Ευρωκοινο­βούλιο για πάσης φύσεως θέματα. Στην αρχή τη βάφτισαν* μάλιστα και εξεταστική, ασχέτως αν αυτό δεν έχει καμιά σ... περισσότερα »

.Ενισχύεται ο κρατικός μηχανισμός στην Κεφαλονιά

 Την ανάγκη άμεσης ανταπόκρισης του κράτους στην Κεφαλονιά, που μετράει τις πληγές της μετά τον νέο μεγάλο σεισμό, υπογράμμισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται από το πρωί στο νησί, με εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ενώ ενισχύσεις έχουν φτάσει από όλους τους αρμόδιους οργανισμούς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Σημειώνεται ότι έχουν τεθεί σε ετοιμότητα όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας στο νησί. 

Στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ενισχυθεί με συνολικά 30 αστυνομικούς από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την υποστήριξη του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων μετέβη σήμερα από την Πάτρα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ, με οκτώ πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο.
Στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή προσωπικού και μέσων στην Κεφαλονιά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας.

.Χρ. Σταϊκούρας: Αρκετά ψηλότερο από τις προβλέψεις το πρωτογενές πλεόνασμα

 «Η χώρα, μετά από πολλά χρόνια, επιτυγχάνει σημαντικό πρωτογενές πλεόνασμα, αρκετά υψηλότερο από τις αρχικές και τις μεταγενέστερες προβλέψεις, το οποίο οφείλεται στην επίτευξη των στόχων στο σκέλος των εσόδων και στην υπέρβαση αυτών στο σκέλος των δαπανών. 

Πλεόνασμα βιώσιμο, αφού, μεταξύ άλλων, οι δαπάνες του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και οι επιστροφές φόρων, βασικοί πυλώνες ενίσχυσης της ρευστότητας της οικονομίας, διαμορφώθηκαν, τελικά υψηλότερα από το 2012», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο συνέδριο Global Capital Forum «Greece: A solid investment destination».

Όλα τα διαθέσιμα στοιχεία καταδεικνύουν ότι, τη χρονιά που πέρασε, πετύχαμε τη σταθεροποίηση της διεθνούς θέσης της χώρας και των δημόσιων οικονομικών της και δημιουργήθηκαν οι προϋποθέσεις για λήξη της παρατεταμένης ύφεσης κατά το τρέχον έτος. 

Αυτό είναι το αποτέλεσμα των τεράστιων, των πρωτόγνωρων θυσιών της ελληνικής κοινωνίας, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κάνοντας εκτενή αναφορά σε επιμέρους θετικές ενδείξεις της ελληνικής οικονομίας.

.Έξι Iταλοί στους δέκα καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα

Οι «έξι Iταλοί στους δέκα καταναλώνουν ληγμένα τρόφιμα», όπως προκύπτει από έρευνα του ιταλικού γεωργικού συνδέσμου Coldiretti η οποία διεξήχθη μέσω διαδικτύου.

Η έρευνα επικεντρώθηκε στις διατροφικές συνήθειες των Ιταλών τους τελευταίους δώδεκα μήνες. Το 37% των ερωτηθέντων, ανέφερε ο Coldiretti, έχει καταναλώσει τρόφιμα έως και επτά ημέρες μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους, ενώ ένα 15% τα έχει καταναλώσει ακόμη κι ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Το γεγονός ότι οι πολίτες καταναλώνουν τρόφιμα πολύ μετά την παρέλευση της ημερομηνίας λήξης τους μπορεί «να έχει αρνητικές συνέπειες για την υγεία των πολιτών. 

Στην καλύτερη των περιπτώσεων, τα τρόφιμα αυτά έχουν χάσει πολλές θρεπτικές ουσίες», επισήμανε ο ιταλικός γεωργικός σύνδεσμος, σύμφωνα με τον οποίο «πρόκειται για μια ακόμη επίπτωση της οικονομικής κρίσης και της περικοπής των εξόδων των νοικοκυριών ακόμη και σε τομείς ζωτικής σημασίας».

.Άνοιξε ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου μόνο για έκτακτες ανάγκες

'Ανοιξε ο δρόμος Αργοστολίου - Ληξουρίου, προκειμένου να εξυπηρετήσει μόνο έκτακτες ανάγκες, καθώς η προσέγγιση στο λιμάνι του Ληξουρίου παραμένει αδύνατη. Στον επαρχιακό δρόμο Αργοστολίου - Ληξουρίου, από τον νέο πρωινό σεισμό των 5,7 βαθμών Ρίχτερ, έχουν πέσει ογκόλιθοι σε κεντρικά σημεία του δρόμου, ενώ έχουν σημειωθεί και κατολισθήσεις.

Όσο αφορά το λιμάνι του Ληξουρίου, δυο μηχανικοί του δήμου Κεφαλονιάς βρίσκονται αυτή την στιγμή στον χώρο του λιμένα, ώστε να βρουν σημείο που να μπορεί να αγκυροβόληση το καράβι που εκτελεί το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου. Αυτή τη στιγμή, οι άνεμοι που πνέουν στον θαλάσσιο χώρο, μεταξύ των δύο περιοχών της Κεφαλονιάς, απαγορεύουν τον απόπλου των καραβιών, καθώς φτάνουν τα 9 μποφόρ.

.Πώς να προλάβουμε το κρυολόγημα

Σύμφωνα με μια νέα καναδική μελέτη, που ανέλυσε και συνέκρινε όλη τη σχετική διεθνή επιστημονική βιβλιογραφία, από όλα τα διαθέσιμα «όπλα» δύο είναι τελικά τα καλύτερα για την πρόληψη: το συχνό πλύσιμο των χεριών και η λήψη ψευδάργυρου. 

Ενώ για τη θεραπεία του κρυολογήματος, η συνιστώμενη θεραπεία περιλαμβάνει την ακεταμινοφαίνη ή παρακεταμόλη (αντιπυρετικό-αναλγητικό), την ιβουπροφαίνη (αντιφλεγμονώδες) και πιθανώς κάποιο αντισταμινικό ή αποσυμφορητικό της ρινικής κοιλότητας.

Τα αντιβηχικά βοηθάνε ελάχιστα τους μεγάλους και σχεδόν καθόλου τα παιδιά. Το μέλι ανακουφίζει ελαφρά το βήχα των παιδιών άνω του ενός έτους. Η βιταμίνη C και τα αντιβιοτικά δεν δείχνουν κάποια αισθητή ωφέλεια (ενώ η κατάχρηση των τελευταίων μπορεί να έχει και παρενέργειες). 

Ασαφής παραμένει στην ιατρική βιβλιογραφία η χρησιμότητα για το κρυολόγημα που έχουν βότανα όπως το τζινσένγκ, οι γαργάρες και η ομοιοπαθητική.

.Ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι υποψηφιότητες για τις δημοτικές εκλογές

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π. Λαφαζάνη, παρά τη διαβεβαίωση που έδωσε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα, πως θα δώσουν μαζί την μάχη την εκλογών... 
Οι υποψήφιοι που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις 13 Περιφέρειες της χώρας, μεταξύ των οποίων είναι εννέα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και τέσσερις συνεργαζόμενοι, καθώς και στον Δήμο της Αθήνας, εγκρίθηκαν με ευρεία πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή. 

Είχε προηγηθεί ψηφοφορία επί του τρόπου έγκρισης των υποψηφίων, κατά την οποία επί των παρόντων ψήφισαν 92 μέλη υπέρ του να εγκριθούν όλες οι υποψηφιότητες συνολικά με μια ψηφοφ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.