.Ποια μέρα θα έρθει η ανάπτυξη;

Κώστας Γιαννακίδης 
O Αλέξης Τσίπρας είπε στη Wall Street Journal ότι η διαγραφή ελληνικού χρέους θα ανοίξει τον δρόμο για την επιστροφή στις αγορές. Δεν το είπε, βέβαια, μόνο εκει. Το λέει παντού. Από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών ως την καρέκλα με τα καρφιά, δίπλα στον πρόεδρο Κλίντον. 

Η διαγραφή του χρέους είναι, πλέον, ο εθνικός στόχος. Κάποτε είχαμε την ΟΝΕ, τους Ολυμπιακούς Αγώνες, τώρα το λάβαρο έχει μηδενικά με μία γραμμή διαγραφής από πάνω. Ως στόχος βολεύει ιδεολογικά και εξυπηρετεί δύσκολες πολιτικές καταστάσεις. Λίγο ως πολύ, η διαγραφή του χρέους για την κυβέρνηση είναι ό... περισσότερα »

.Ερχεται το πρώτο φορολογικό «τσουνάμι» για 6,5 εκατ. πολίτες

Αντιμέτωποι με την εφορία θα βρεθούν 6,5 εκατ. φορολογούμενοι μέσα στις επόμενες ημέρες, όπου θα κληθούν να πληρώσουν σειρά από φόρους, το ύψος τω
ν οποίων μέχρι το τέλος του χρόνου υπερβαίνει τα 5 δισ. 

Η αρχή γίνεται από σήμερα, όπου οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και συνεχίζεται στις 10 Οκτωβρίου, όπου και αναμένονται να έρθουν τα «νέα» εκκαθαριστικά για τους επιπλέον φόρους που θα κληθούν να πληρώσουν αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίας και επιχειρήσεις. Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα έρθει η «λυπητερή» για τον ΕΝΦΙΑ, χωρίς να υπάρχει η παραμικρή αλ...περισσότερα »

.Το ζεύγος Τσίπρα με Μπαράκ και Μισέλ Ομπάμα

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η Περιστέρα Μπαζιάνα παραβρέθηκαν στη δεξίωση του Αμερικανού προέδρου προς τους ξένους ηγέτες που συμμετείχαν στη Συνέλευση του ΟΗΕ.
Στη συνέχεια στον επίσημο λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα στο twitter ανέβηκε η φωτογραφία του ζεύγους Τσίπρα με το ζεύγος Ομπάμα.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνάντηση με προέδρους και παράγοντες οργανισμών της Ομογένειας είχε χθες βράδυ, στη διάρκεια δεξίωσης που διοργανώθηκε προς τιμήν του στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη.

.ΛΑΕ: Το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου

«Το μόνο πρόγραμμα που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου» *Ως το «δεύτερο από τα πολλά κύματα κατεδάφισης των συντάξεων και της κοινωνικής ασφάλισης που προβλέπονται στο τρίτο μνημόνιο» χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα την εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας για τις συντάξεις.* 

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της, «με την εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας μειώνονται δραστικά οι κατώτερες συντάξεις, παγώνουν σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2022, αλλάζει ο υπολογισμός των κύριων συντάξεων προς το χειρότερο και αυξάνονται τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης με την κατάργη... περισσότερα »

.Τα ελληνικά νοικοκυριά τα φτωχότερα στη Δυτική Ευρώπη

*Τα ελληνικά νοικοκυριά ήταν πέρυσι τα φτωχότερα στη Δυτική Ευρώπη σε περιουσιακά στοιχεία – τραπεζικές καταθέσεις, χρηματοπιστωτικά ή ασφαλιστικά προϊόντα -, όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο της ασφαλιστικής εταιρίας Allianz*.

 Βάσει των ευρημάτων της έρευνας, αν αφαιρεθούν τα χρέη που τους βαρύνουν, τα κατά κεφαλήν καθαρά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων ανήλθαν το 2014 στα 11.645 ευρώ, με τη χώρα να καταλαμβάνει την τελευταία θέση ανάμεσα στις 15 χώρες της Δυτικής Ευρώπης και στην 26η θέση από τις 53 χώρες της κατάταξης. Στην πρώτη θέση της λίστας τόσο ... περισσότερα »

.Τατσόπουλος: Ο Καμμένος είναι ο χρήσιμος ηλίθιος του Τσίπρα

*Για το Ποτάμι, τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μίλησε στον Βήμα FM το στέλεχος του Ποταμιού, Πέτρος Τατσόπουλος*. «Νομίζω ότι (ο Τσίπρας) τον Καμμένο τον θέλει, γιατί ο Καμμένος είναι πάρα πολύ βολικός. 

Δεν τού δημιουργεί κανένα πρόβλημα, κάνει ό,τι τού λέει, είναι ο χρήσιμος ηλίθιος. Δηλαδή, κλασική περίπτωση χρήσιμου ηλιθίου!», ανέφερε, μιλώντας για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σχετικά με το Ποτάμι, ο κ. Τατσόπουλος παρατήρησε πως «μετά τις εκλογές, άρχισε να αναπτύσσει λίγο ψυ... περισσότερα »

.Σταθάκης: Συζητήθηκε με Λαγκάρντ και η ελάφρυνση χρέους

Για την χθεσινή συνάντηση ανάμεσα στον Γιώργο Σταθάκη και την Κριστίν Λαγκάρντ εξέδωσε ανακοίνωση το Υπουργείο Οικονομίας, τονίζοντας ότι συζητήθηκαν οι οικονομικές εξελίξεις, όπως το νέο μνημόνιο, αλλά και η ελάφρυνση χρέους. Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει: 

«O υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Τον υπουργό συνόδευαν ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Μιχάλης Ψαλιδόπουλος και ο πρεσβευτής της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος. Η επι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.