.Οι θέσεις της Τίνας Καφατσάκη για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές

Η ελληνική κοινωνία ζει μια πρωτοφανή σε ένταση και έκταση κρίση, τη χειρότερη που γνώρισε μεταπολιτευτικά. Η πλειοψηφία των ανθρώπων έχασαν και εξακολουθούν να χάνουν τα εισοδήματά τους, εργατικά δικαιώματα δεκαετιών ακυρώθηκαν, η ανεργία εκτινάσσεται σε πρωτοφανή επίπεδα, η κοινωνία αποσυντίθεται, τα δημόσια αγαθά της παιδείας και της υγείας συρρικνώνονται, οι θεσμοί διαλύονται και η δημοκρατία περιστέλλεται. 
Σύντομα μας ετοιμάζουν νέες εκπλήξεις από την Κόλαση του Στουρνάρα, πλειστηριασμούς ακινήτων κλπ Οι συνθήκες ζωής της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού αλλάζουν δραματικά. *Στη ... περισσότερα »

.Οι... βλαχοδήμαρχοι και οι... βλαχοβουλευτές

Στην πολιτική και στον έρωτα όλα επιτρέπονται, αρκεί να συμφωνούν τα εμπλεκόμενα κατά περίπτωση μέρη, επιμένει ένας παλαιός κοινοβουλευτικός με πολυτάραχο προσωπικό και δημόσιο βίο. Ολα; Ε, όχι και όλα, είναι η πιο ψύχραιμη προσέγγιση, καθώς υπάρχουν αρχές και αξίες που δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβιάζονται προς χάριν οιουδήποτε σκοπού. Η ελληνική πολιτική Ιστορία, όμως, είναι γεμάτη από περιπτώσεις απόλυτου αμοραλισμού και ανίερων συμμαχιών.

Από την ταραγμένη περίοδο πολιτικής ανωμαλίας κατά τη δεκαετία του '60 έως τις μέρες μας πολλές φορές ο τόπος έζησε με δραματικό τρόπο και πλήρωσε ακριβά ιστορίες αποστασίας και συνωμοσίες από το παλάτι και άλλους εγχώριους και ξένους παράγοντες. 

Μετά το 1974 ομαλοποιήθηκε ο πολιτικός βίος και οι εξελίξεις απέκτησαν μια ασυνήθιστη κανονικότητα για τα δεδομένα της χώρας. Η τραυματική εμπειρία του 1989 ήταν ίσως η μόνη εξαίρεση αυτής της νέας φάσης ωριμότητας για την ελληνική Δημοκρατία αλλά και τότε δεν διασαλεύτηκαν η ομαλότητα και η δημοκρατική τάξη, παρά τις ανίερες πολιτικές συμμαχίες.

Τα τελευταία χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων η χώρα ζει σε ένα πρωτοφανές πολιτικό περιβάλλον, με ανατροπές και εκπλήξεις που ούτε η πιο εξεζητημένη φαντασία δεν θα μπορούσε να προσεγγίσει. 

Κόμματα με ιστορία και παράδοση διαλύονται και πολιτικές καριέρες κατακρημνίζονται με απροσδόκητη ευκολία. Θύμα λόγω ιστορικής σύμπτωσης αυτών των ανατροπών το ΠΑΣΟΚ, που βρέθηκε στην εξουσία τη λάθος στιγμή και με τις παλινωδίες τής τότε ηγεσίας του πλήρωσε δυσανάλογα βαρύ τίμημα.

Την πορεία καταστροφής του κόμματος, που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, εκμεταλλεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, που προσπαθεί να νεκραναστήσει ένα θρυλικό παρελθόν με κορμό το... βαθύτερο ΠΑΣΟΚ. 

Οσο αυτό γίνεται μέσα από εκλογές με μετεγγραφές στελεχών, επί των οποίων αποφασίζει ο λαός, δεν μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον 
ΣΥΡΙΖΑ για κάτι, αλλά αν γίνεται προσκλητήριο σε βουλευτές, προκειμένου να αλλάξουν στρατόπεδο μεσούσης της κοινοβουλευτικής περιόδου, τότε υπάρχει πρόβλημα πολιτικής ηθικής. 

Πέραν αυτού βεβαίως υπάρχει και μια σκανδαλώδης αντίφαση, καθώς μόλις προ διμήνου ο κ. Αλ. Τσίπρας διακήρυσσε πως δεν θέλει τους βλαχοδήμαρχους του ΠΑΣΟΚ, αλλά τώρα ανοίγει την αγκαλιά του στους... βλαχοβουλευτές, αρκεί να εγκαταλείψουν το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν. 

.Αλ. Τσίπρας προς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να λειτουργείτε ως κυβέρνηση

Την προτροπή προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να «λειτουργούν ως κυβέρνηση», δηλαδή να αναπτύσσουν πλήρη και συστηματική δράση σε όλα τα πεδία της πολιτικής,  με αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα, απηύθυνε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στην κοινοβουλευτική του ομάδα, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση καταρρέει και ότι είναι πιθανό οι πολιτικές εξελίξεις να είναι ραγδαίες.

  Σε εκτενή αναφορά - ανάλυσή του για την πολιτική κατάσταση στη χώρα, ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε ΜΜΕ, τραπεζικό σύστημα και γενικότερα σε υποστηρικτές του Μνημονίου, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει πιό σταλινικό μπλοκ από το μνημονιακό» και ανέπτυξε τρόπους αντιμετώπισής του το επόμενο διάστημα.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι οι ονομαστικές ψηφοφορίες, η διαδικασία και η ψήφιση του προϋπολογισμού, το θέμα των πλειστηριασμών και τα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση είναι μεγάλοι σκόπελοι που είναι αμφίβολο αν θα καταφέρει να τους περάσει. 

.«Οι βιομηχανίες της ΕΕ δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι», τόνισε η Φ. Γεννηματά

Την ανάγκη οι αμυντικές βιομηχανίες των κρατών μελών της ΕΕ να ενισχύουν ως δίκτυο τις ανάγκες της ευρωπαϊκής άμυνας, μέσα από συνέργιες και αποδοτικότερες συνεργασίες σε επίπεδο ΕΕ και περιφερειακά, επισήμανε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά, στην παρέμβασή της, στο πλαίσιο των εργασιών του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (ΕΟΑ) και του συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες.

«Οι βιομηχανίες της ΕΕ δεν μπορεί να είναι αντίπαλοι.

 Συνεργάζονται και συνυπηρετούν κοινές πολιτικές. Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμά μας», ανέφερε η κ. Γεννηματά και χαρακτήρισε ουσιώδες «να εξασφαλίσουμε την ενδυνάμωση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας». 
Σημείωσε δε «ότι η ελληνική Προεδρία δεσμεύεται για την εφαρμογή των στόχων που θα τεθούν στο ευρωπαϊκό συμβούλιο του Δεκεμβρίου».

.ΟΟΣΑ: Ύφεση 0,4% το 2014 στην Ελλάδα

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών του για την Ελλάδα προχώρησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), προβλέποντας ύφεση 0,4% για το 2014 και ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το 2015 με ρυθμό 1,8%, με έκθεση για τις οικονομικές προοπτικές των χωρών μελών του, που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα.

Αν και η πρόβλεψη για ύφεση παραμένει, το ύψος της είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπε ο οργανισμός στην προηγούμενη έκθεση Economic Outlook (πτώση ΑΕΠ 1,2% για το 2014).

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα, η ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας αναμένεται να επανέλθει σε θετικά επίπεδα, από τρίμηνο σε τρίμηνο, κατά τη διάρκεια του 2014, με συνεχή ενίσχυσή της μάλιστα το 2015, στο 1,8%.

.Για την παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλ. Κληρίδης έκανε λόγο ο Αντ. Σαμαράς

Πάνδημα και με τιμές αρχηγού κράτους εν ενεργεία κηδεύεται ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου, Γλαύκος Κληρίδης, ο μεγάλος και αγαπητός ηγέτης της Κύπρου. 

Στην κηδεία παρίστανται ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο υπουργός 'Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος,, ο υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Σταμάτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος , Σίμος Κεδίκογλου και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε την
 ουσιαστική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του ο Γλαύκος Κληρίδης είναι παρακαταθήκη ενότητας και συλλογικής συστράτευσης, στον αγώνα για τη δικαίωση της Κύπρου και του κυπριακού Ελληνισμού.

Επίσης θα παραστούν ο τέως ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο υπουργός Εξωτερικών, Ίβαν Μάρκιτς, ο υπουργός Τουρισμού, Ούζι Λαντάου. Τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος θα εκπροσωπήσει ο εκπρόσωπος Τύπου, Κώστας Σασματζόγλου.

Η σημερινή μέρα έχει κηρυχθεί επίσημη αργία για το Δημόσιο και τα σχολεία.

.Εκτοξεύτηκε το διαστημικό σκάφος Maven που θα ερευνήσει την ατμόσφαιρα του Άρη

Το διαστημικό σκάφος Maven εκτοξεύτηκε  τη Δευτέρα από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της Φλόριδας με προορισμό τον Άρη και με στόχο να βρει απαντήσεις στα αναπάντητα μέχρι σήμερα ερωτηματικά για την ατμόσφαιρα του κόκκινου πλανήτη.
Ο πύραυλος Άτλας 5 που μεταφέρει το Maven (Mars Atmosphere & Volatile Evolution) ξεκίνησε στις 20:28 (ώρα Ελλάδας) ένα ταξίδι διάρκειας 10 μηνών μέχρι τον Άρη. 
Αναμένεται ότι θα μπει στην ατμόσφαιρα του πλανήτη τον Σεπτέμβριο του 2014 και οι επιστήμονες ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσει να λύσουν τις απορίες τους για την ιστορία της ατμόσφαιρας του Άρη.

Οι ερευνητές της NASA πιστεύουν ότι ο Άρης κάποτε είχε πιο πυκνή ατμόσφαιρα και νερό στην επιφάνειά του και ελπίζουν ότι το Maven θα ρίξει κάποιο φως στο γιατί άλλαξε το κλίμα του σε σημείο που να μην μπορεί πλέον να συντηρήσει ζωή.

.«Ο κ. Τσίπρας συνεχίζει τον κατήφορο της συναλλαγής»

«Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας συνεχίζει αυτόν τον κατήφορο της συναλλαγής επειδή έχει καταλάβει ότι δεν μπορεί να πείσει τον ελληνικό λαό με τις θέσεις και τις προτάσεις του» δήλωσε ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα, σχολιάζοντας και τη σημερινή παρέμβαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνέντευξη στην «Αυγή».

Πρόσθεσε, ακόμη ότι «αυτές τις απαράδεκτες μεθόδους τις κάνει ένα κόμμα που υποτίθεται ότι είναι ένα κόμμα της Αριστεράς και ο κατήφορος δεν είναι μόνο στις προσκλήσεις βουλευτών των άλλων κομμάτων, κλείνοντας το μάτι και τάζοντας δώρα. 

Αυτή η άθλια συμπεριφορά συνεχίζεται και σε άλλα θέματα. Ένας νεοσταλινισμός που βγαίνει και με την υπόθεση των γελοιογράφων, οι οποίοι σατιρίζουν την πολιτική ζωή και πολλά χρόνια τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιος να τους πει κάτι και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε ένα ολόκληρο πόλεμο. 

Και με την υπόθεση Τατσόπουλου και πως αντιμετωπίζεται εσωτερικά στον ΣΥΡΙΖΑ, με αυτές τις αχαρακτήριστες εκφράσεις περί "γελωτοποιού" και "βιζιτού". Έχουν χάσει πλέον κάθε ηθικό έρεισμα και την απάντηση θα την πάρουν αύριο, από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ».

Για το θέμα του φόρου ακινήτων, υπάρχει μια συμφωνία μεταξύ των κοινοβουλευτικών ομάδων των δύο κομμάτων, σημειώνει ο κ. Καρύδης, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ. «Έγινε μια επίπονη διαδικασία και ήταν πολύ σημαντικό ότι οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κάθισαν μαζί για μέρες και διαμόρφωσαν μια συμφωνία για να είναι δίκαιος ο φόρος και ταυτόχρονα να διευρύνει τη φορολογική βάση. 

Στα ποσά υπάρχει πάντα διαφορά απόψεων. Εμείς λέμε ότι το δημοσιονομικό κενό είναι 1 δισ. ευρώ και κάτι και η τρόικα λέει τα διπλάσια. Για τους πλειστηριασμούς, απέναντι σε αυτό που λένε αυτοί για την απελευθέρωση, υπάρχει υψωμένο ένα τείχος για την πρώτη κατοικία. Δεν πρόκειται να ανοίξουμε ένα γαϊτανάκι που θα φέρει μακελειό», τονίζει

.Επίθεση σε τρόικα αλλά στον Καραμανλή από τον Κ. Σκανδαλίδη

«Πρέπει να φύγουν οι μπάστακες από την καθημερινή διαχείριση της κυβερνητικής πολιτικής», δήλωσε -στην τηλεόραση του Star- ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στην τρόικα και τους ελέγχους της στην ελληνική οικονομία.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, σημείωσε ότι θα πρέπει η χώρα να εφαρμόζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις ως ισότιμος εταίρος, αλλά όπως είπε, δεν μπορεί, εάν θες να μετακινήσεις ένα ποτήρι σε άλλο σημείο, να απαιτείται διαπραγμάτευση και έγκριση από την τρόικα.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ δήλωσε, πάντως, ότι δεν μετανιώνει για την απόφαση να ενταχθεί η χώρα στο μνημόνιο, κάνοντας λόγο για πολλαπλασιασμό του ελλείμματος και του χρέους, με αποκλειστική ευθύνη της διακυβέρνησης Καραμανλή, από το 2004 έως το 2009.

.Οι γυναίκες προτιμούν την τηλεόραση από το σεξ

Οι γυναίκες προτιμούν να περάσουν την ώρα τους μπροστά από την οθόνη της τηλεόρασης τη νύχτα, ή μαγειρεύοντας κάτι για τον αγαπημένο τους, ακόμη και να διαβάσουν ένα βιβλίο αντί να… περάσουν μια νύχτα πάθους μαζί του!

Σύμφωνα με μια έρευνα οι γυναίκες είναι έξι φορές πιο πιθανό να επιλέξουν μια νύχτα «αγκαλιά με την τηλεόραση» παρά να κάνουν σεξ, με μόλις ένα 6% να δηλώνει ότι προτιμά «την αγκαλιά του συντρόφου του». 

Όσο απογοητευτικό κι αν ακούγεται για τους άντρες τους, οι γυναίκες εκτός από την τηλεόραση, πάνω από τους συντρόφους τους βάζουν ακόμη την ανάγνωση ενός βιβλίου, μια ταινία, την προετοιμασία ενός δείπνου ή την περιποίησή τους.

Μόλις μία στις δέκα δήλωσαν ότι δε θα μπορούσαν να ζήσουν χωρίς καθόλου σεξ, με το ποσοστό αυτό στους άντρες να είναι ένας στους τρεις, ενώ το διπλάσιο ποσοστό (μία στις πέντε γυναίκες) ανέφερε ότι δε θα άντεχε να ζήσει χωρίς… την αγαπημένη της εκπομπή στην τηλεόραση!

Από τις 2.000 γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, μία στις πέντε δήλωσε ότι είχε ακυρώσει μια ρομαντική βραδιά με το σύντροφό της για να δει τηλεόραση, με το ένα πέμπτο των γυναικών να υποκρίνεται ότι έχει… πονοκέφαλο!

Επτά στις δέκα ανέφεραν ότι θα προτιμούσαν να περάσουν τη βραδιά με τις… πιτζάμες τους βλέποντας τηλεόραση, αντί να φορέσουν τα καλά τους για μια έξοδο στην πόλη.

Μάλιστα, σε ό,τι αφορά την τηλεόραση σημείωσαν ακόμη ότι θα προτιμούσαν να δουν μια τηλεοπτική εκπομπή εντελώς μόνες τους (σε ποσοστό 40%), έτσι ώστε να μπορούν να συγκεντρωθούν απόλυτα σε αυτό. Ένα 18% αυτών ωστόσο δήλωσε ότι δεν είχε πρόβλημα να ανταλλάξει μηνύματα με φίλους στο κινητό ή στον υπολογιστή.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.