.«Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό» δηλώνει ο Θ. Παφίλης

«Κακέκτυπο ΠΑΣΟΚ» θεωρεί τον ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, αποκλείοντας κάθε συνεργασία με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αν εμείς θέλαμε να διαχειριστούμε τον καπιταλισμό θα ήμασταν υπουργοί και δεν θα είχαμε και λόγο ύπαρξης. Εμείς θέλουμε να τον ανατρέψουμε. 
Δεν μπορούμε να μπούμε σε μια κυβέρνηση διαχείρισης.. Αν δεν υπήρχε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ θα ήταν νεκροταφείο η Ελλάδα. Ας σκεφτούν αυτοί που παριστάνουν ότι είναι επαναστάτες τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Καλλιέργησαν αυταπάτες και την υποταγή των εργαζομένων. Γι? αυτό δεν μπορούμε να είμαστε μαζί. 

Θα κοροϊδεύαμε τον κόσμο» σημειώνει και προσθέτει:«Η συνταγή του παρελθόντος να κάνουμε συνεργασίες με μερικά τμήματα της Αριστεράς που άλλες φορές εξέφραζαν κι άλλες όχι κάτι το κοινωνικό, δεν περπατάει. Εμείς θέλουμε να σπάσει η κοινωνική πόλωση που υπάρχει στους εργαζόμενους και να ενωθούν σε ταξική βάση. Ανεξάρτητα αν ψηφίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ ή ΚΚΕ να ενωθούν στη βάση του ταξικού συμφέροντος».
 Σε ερώτηση για την κυβερνητική συνεργασία με τη ΝΔ στην κυβέρνηση Τζαννετάκη ο κ. Παφίλης τονίζει: «Ναι δεν έκανε καλό και το λέμε. Παρ` ότι βρεθήκαμε με την πλάτη στον τοίχο, δημιουργήθηκαν αυταπάτες στο λαό και έπαιξε συνολικά αρνητικό ρόλο και το πληρώσαμε και εμείς πάρα πολύ ακριβά».

.Ευ. Βενιζέλος: «Οι εταίροι μας έχουν αρχίσει πλέον να μας ακούνε»

Τα δύο σημαντικά και απαραίτητα στοιχεία για να βγει, οριστικά η Ελλάδα από το μνημόνιο, είναι η οριστικοποίηση  της δημοσιονομικής επιτυχίας της χώρας, η οποία μείωσε το έλλειμμά της κατά 10 μονάδες και η μη υπονόμευσή της με τη λήψη νέων μη αναγκαίων μέτρων δημοσιονομικού χαρακτήρα. 
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε, πρέπει να αποκαταστήσουμε την πίστη μας στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές.
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, στον χαιρετισμό που απηύθυνε σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ Ανδρέας Παπανδρέου με θέμα «η Ελλάδα μετά το μνημόνιο», στέλνοντας και ένα μήνυμα ενόψει της αυριανής επίσκεψης του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόϊμπλε.
Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, τονίζοντας ότι το στοιχείο αυτό δείχνει ότι οι εταίροι μας έχουν αρχίσει πλέον να μας ακούνε.

.Αντ. Σαμαράς: Μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1ης Αυγούστου

Τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από το 23% στο 13%, από 1ης Αυγούστου, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σημερινή του δήλωση, με την οποία υποσχέθηκε σύντομα καλύτερες ημέρες για τον λαό και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και στην επίτευξη των στόχων. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

Παρά τις δυσκολίες, αυτή τη στιγμή συμβαίνουν σημαντικά - και σημαδιακά - πράγματα για τη Χώρα μας. Τα προβλήματα ασφαλώς δεν λύθηκαν. Αλλά για πρώτη φορά πετύχαμε δύο πράγματα:

Πρώτον, αποτρέψαμε και δεν θα εφαρμοστούν μέτρα που είχαν ψηφιστεί στο μνημόνιο για να εφαρμοστούν το 2014. Έτσι, δεν θα γίνει νέα μείωση στις συντάξεις και τους μισθούς των στρατιωτικών. Όπως δεν θα εφαρμοστεί και επιβολή πρόσθετου φόρου 2 τοις χιλίοις στους τζίρους των επιχειρήσεων. Αυτά τα πετύχαμε, γιατί; Γιατί, αντίθετα απ' ό,τι ισχυρίζονται κάποιοι, έχουμε πετύχει τους στόχους και έχουμε σημειώσει αληθινή πρόοδο.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε εκτεταμένα στη μείωση του ΦΠΑ και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί για να αποδώσει το μέτρο και να ακολουθήσει μεγαλύτερη μείωση της φορολογίας: "Το πιο σημαντικό, όμως, είναι αυτό που σας ανακοινώνω σήμερα: Ότι μειώνεται αμέσως ο ΦΠΑ στην Εστίαση. Από 1η Αυγούστου! Για πρώτη φορά, όχι απλά αποτρέπουμε κάποια δυσάρεστα, αλλά επιβάλουμε θετικές αλλαγές.

Όπως σημείωσε ο κ. Σαμαράς, «είναι μήνες τώρα, που πήρα επάνω μου αυτή την πρώτη μεγάλη μείωση φόρων στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο. Αλλά είπα στην Τρόικα ότι με τη μείωση από το 23 στο 13% θα αυξηθεί ο τζίρος, θα αυξηθούν αντί να μειωθούν τα έσοδα του κράτους και θα περιοριστεί και η φοροδιαφυγή. 

Δεν το πιστεύουν ακόμα. Λέω την αλήθεια. Δέχθηκαν, όμως, να δοκιμάσουν για πρώτη φορά μείωση φορολογίας. Το είχα υποσχεθεί πριν ένα χρόνο. Και σήμερα το πραγματοποιεί αυτή η Κυβέρνηση. Ξέραμε ότι ήταν δύσκολο. Αλλά ξέραμε ότι μπορούσε να γίνει κι έπρεπε να γίνει. Και το κάναμε...

Βασίστηκα πάνω στα όσα οι επιχειρηματικές οργανώσεις, τα Επιμελητήρια και χιλιάδες μαγαζάτορες μας έχουν διαβεβαιώσει με ένα στόμα: Με τη μείωση στο 13% και οι επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν, και νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν, και περισσότερα έσοδα θα πάρει το κράτος! Αυτό πιστεύω κι εγώ. 

Τα φορολογικά έσοδα αμέσως μπορούν να αυξηθούν. Όμως, τα καταστήματα πρέπει να κόβουν κανονικές αποδείξεις και να τις χτυπάνε στις μηχανές. Μόνον έτσι θα ανοίξει ο δρόμος να γίνουν κι άλλες φορολογικές μειώσεις».

.Ποινικές διώξεις σε βάρος των Β. Μαρινάκη, Σ. Θεοδωρίδη και Δ. Γιαννακόπουλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας, Αριστείδης Κορέας, σε βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ, Σάββα Θεοδωρίδη, αλλά και του προέδρου της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, για τη συμπεριφορά τους απέναντι στους διαιτητές, κατά τη διάρκεια αγώνα ποδοσφαίρου στους δύο πρώτους, και αγώνα μπάσκετ στον τρίτο.

Η δίωξη σε βάρος των υπευθύνων του Ολυμπιακού αφορά παράβαση του άρθρου 132 & 1 του νόμου 2725/1999 σχετικά με «προσυνεννοημένους αγώνες». Πρόκειται για καταγγελίες περί υβριστικής συμπεριφοράς τους στο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ του Αστέρα Τρίπολης και του Ολυμπιακού, στις 11 Ιουνίου.

Η ποινική δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, που έγινε με αφορμή καταγγελίες μεγαλομετόχων του «Αστέρα Τρίπολης», μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, στον οποίο κέρδισε ο Ολυμπιακός με 3-1 στην παράταση. 

Οι παράγοντες του Αστέρα Τρίπολης είχαν διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία του Θανάση Γιάχου και των βοηθών του, υποστηρίζοντας ότι δεν καταλόγισαν πέναλτι υπέρ της ομάδας τους, ενώ, αντίθετα έδωσαν ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού. Μάλιστα, είχαν αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως «κέρδισε η αλητεία». 

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Γιαννακόπουλος αφορά την συμπεριφορά τους στα αποδυτήρια κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου.

Η δίωξη σε βάρος του κ. Γιαννακόπουλου, που αφορά το ίδιο αδίκημα, σχετίζεται με τον αγώνα μπάσκετ για τα play off μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, στις 9 Ιουνίου. 

Η ποινική δίωξη σε βάρος του ασκήθηκε μετά την αναφορά που συνέταξαν στο φύλλο αγώνα οι διαιτητές, Παναγιώτης Αναστόπουλος, Αναστάσιος Πηλοϊδης και Ιωάννης Φούφης, οι οποίοι τόνισαν ότι ο κ. Γιαννακόπουλος μαζί με τρεις οπαδούς του Παναθηναϊκού μπήκε στα αποδυτήρια χρησιμοποιώντας υβριστικές εκφράσεις.

.SZ: Χρηματοδοτικό κενό 10 δισ. ευρώ θα πρέπει να καλύψει η Ελλάδα στο τέλος Σεπτεμβρίου

Για «νέες δυσάρεστες ειδήσεις λίγο πριν από την επίσκεψη του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα», με τη διαπίστωση νέας «τρύπας» χρηματοδότησης της Ελλάδας ύψους έως και 10 δισεκατομμυρίων ευρώ, την οποία η Ευρωζώνη θα πρέπει να αποφασίσει πώς θα διαχειριστεί ως το τέλος Σεπτεμβρίου, κάνει λόγο η Sueddeutsche Zeitung, επικαλούμενη πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, από τον κ. Σόιμπλε, ο οποίος θα επισκεφθεί αύριο την Αθήνα, «δεν πρέπει να αναμένονται συγκεκριμένες απαντήσεις για το πώς μπορεί να καλυφθεί αυτή η ?τρύπα' χρηματοδότησης πριν από τις εκλογές στις 22 Σεπτεμβρίου».

Η SZ υποστηρίζει ακόμη ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών «ούτε θα δώσει υποσχέσεις, αλλά ούτε και θα αφήσει το πρόγραμμα να τιναχτεί στον αέρα», ενώ επισημαίνει ότι ως το τέλος Σεπτεμβρίου οι χώρες της Ευρωζώνης θα πρέπει να αποφασίσουν πώς θα βρει η Αθήνα τα 10 δισεκατομμύρια που χρειάζεται, διαφορετικά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διακόψει τη δική του χρηματοδότηση προς την Ελλάδα. 

«Μόνο εάν τον Σεπτέμβριο είναι σαφές ότι η Αθήνα θα διαθέτει ρευστότητα και μετά το μέσο του 2014, θα παραμείνει το ΔΝΤ ως δανειστής. Εάν φύγει, η Αθήνα θα χάσει τα χρήματα για τα οποία το Ταμείο είχε δεσμευθεί ως το 2016 και, επιπλέον, χώρες όπως η Γερμανία και η Φινλανδία, οι οποίες συνέδεσαν την δική τους βοήθεια με την συμμετοχή του ΔΝΤ, θα πρέπει, επομένως, να φύγουν» από το πρόγραμμα διάσωσης, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι για το 2013 οι δανειστές αναμένουν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, ενώ, επικαλούμενη αξιωματούχο της Κομισιόν, σημειώνει ότι το πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι τα έξοδα, αλλά τα έσοδα. «Τα έξοδα βρίσκονται υπό έλεγχο.

 Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, δεν είμαστε ακόμη ευχαριστημένοι», δηλώνει ο αξιωματούχος και προσθέτει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η Διοίκηση, η οποία δεν έχει σημειώσει πρόοδο σε ό,τι αφορά τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

.«Οι σχέσεις με τις ΗΠΑ υπερισχύουν των καυγάδων για τη δραστηριότητα των μυστικών υπηρεσιών»

Οι ρωσοαμερικανικές σχέσεις υπερισχύουν των "καυγάδων" γύρω από τις δραστηριότητες των μυστικών υπηρεσιών στην υπόθεση του Εντουαρντ Σνόουντεν, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.
"Κατά τη γνώμη μου οι σχέσεις μεταξύ των κρατών είναι πολύ πιο σημαντικές από τους καυγάδες γύρω από τις δραστηριότητες των ειδικών υπηρεσιών.

 Έχουμε προειδοποιήσει τον Σνόουντεν ότι οποιαδήποτε ενέργειά του η οποία μπορεί να βλάψει τις ρωσοαμερικανικές σχέσεις δεν είναι αποδεκτή", τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας , σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Εντουαρντ Σνόουντεν, που βρίσκεται παγιδευμένος εδώ και τρεις εβδομάδες στον χώρο τράνζιτ του αεροδρομίου Σερεμέτιεβο της Μόσχας, κατέθεσε επισήμως αίτηση για τη χορήγηση προσωρινού ασύλου από τη Ρωσία.

Λίγο μετά την ανακοίνωση της κατάθεσης της αίτησης, η Ουάσινγκτον επανέλαβε το αίτημα για την απέλαση του Σνόουντεν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατασκοπεία εξαιτίας των αποκαλύψεών του σχετικά με τις δραστηριότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

.Οβίδες ερρίφθησαν από τη Συρία στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά του Γκολάν

Μεγάλος αριθμός οβίδων οι οποίες ερρίφθησαν από τη Συρία, κατά τα φαινόμενα στη διάρκεια των μαχών μεταξύ του συριακού στρατού και των αντικαθεστωτικών ανταρτών, εξερράγησαν στην κατεχόμενη από το Ισραήλ πλευρά των Υψιπέδων του Γκολάν, χωρίς να προκαλέσουν θύματα, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.
Οι ρίψεις αυτές "έχουν κατά τα φαινόμενα σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Συρίας", πρόσθεσε η εκπρόσωπος αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Ισραήλ δεν ήταν στόχος των οβίδων αυτών.
Ο υπουργός Άμυνας Μοσέ Γιαλόν επιβεβαίωσε τις ρίψεις οβίδων "τις τελευταίες ημέρες" προς την κατεχόμενη πλευρά του Γκολάν χωρίς το Ισραήλ να έχει αντιδράσει. 
"Δεν επεμβαίνουμε στον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία", είπε.

Το Ισραήλ που επισήμως είναι σε πόλεμο με την Συρία, κατέχει μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών του 1967 περί τα 1.200 τετραγωνικά χιλιόμετρα των στρατηγικής σημασίας Υψιπέδων του Γκολάν, τα οποία κατόπιν προσάρτησε. Η διεθνής κοινότητα ουδέποτε αναγνώρισε την προσάρτηση αυτή.

.Αίγυπτος: Ορκίστηκε η μεταβατική κυβέρνηση, δεν την αναγνωρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα

Η μεταβατική κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει μπροστά της ένα τεράστιο έργο να φέρει εις πέρας προκειμένου να επανέλθει η χώρα σε καθεστώς πολιτικής διακυβέρνησης και να διασωθεί η οικονομία, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς. 
Το έργο αυτής της κυβέρνησης θα είναι δύσκολο καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η χώρα έχει επέλθει σε πολιτικό αδιέξοδο.

Ο Άντλι Μανσούρ, ορκίστηκε ενώπιον 33 υπουργών (κυρίως φιλελεύθερους και τεχνοκράτες) ως πρόεδρος του κράτους, αντικαθιστώντας τον Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος απομακρύνθηκε στις 3 Ιουλίου από την εξουσία, εξαιτίας των μαζικών διαδηλώσεων που πραγματοποίησαν πολίτες ζητώντας την ανατροπή του.

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα του Μόρσι επιμένει ότι ο πρώην πρόεδρος πρέπει να επιστρέψει στην εξουσία, ενώ απέρριψε κάθετα τη μεταβατική κυβέρνηση, η οποία έχει ως επικεφαλής τον Μανσούρ και πρωθυπουργό τον οικονομολόγο, Χαζέμ ελ-Μπεμπλάουι.

.Μην ξεχνάτε να πίνετε νερό

Το 50-60% του βάρους του σώματός μας αποτελείται από νερό, το οποίο παίζει ζωτικό ρόλο στη ρύθμιση της θερμοκρασίας, τη διαδικασία της πέψης, τη μεταφορά θρεπτικών συστατικών και σε πολλές άλλες διαδικασίες του σώματος. 

Ο μέσος όρος καθημερινής πρόσληψης είναι 2,5 λίτρα για τους άνδρες και 2 λίτρα για τις γυναίκες. Έτσι, εξισορροπείται η «διαρροή» νερού που προκαλείται μέσω της αναπνοής, της εφίδρωσης και της λειτουργίας των νεφρών και του εντέρου. 

Απώλεια έστω και 2% της απαραίτητης υγρασίας του οργανισμού μπορεί να προκαλέσει συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, έλλειψη συγκέντρωσης, αδυ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.