.«Η μεγάλη πρόκληση για την Ευρώπη είναι η ανεργία των νέων»

Δραστικές λύσεις για την καταπολέμηση της ανεργίας, η οποία προκαλεί προβλήματα στην κοινωνική συνοχή ορισμένων χωρών, ζήτησε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, προσερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Η μεγάλη πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη είναι η ανεργία και κυρίως η ανεργία των νέων», δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: 

«Σε χώρες όπως η Ελλάδα η ανεργία έχει εκτιναχθεί στα ύψη προκαλώντας τεράστια προβλήματα στην κοινωνική συνοχή. Πρέπει να σκεφτούμε δημιουργικά και να προσπαθήσουμε να βρούμε λύσεις και δραστικά μέτρα με άμεση εφαρμογή».

.Ν. Δένδιας: Κανένα περιθώριο ανοχής στον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό

Τη «συμμαχία» Ελλάδας-Ισραήλ στον πόλεμο κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού, αλλά και των νεοναζιστικών ομάδων, δήλωσαν ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας και ο ομόλογός του, υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας του Ισραήλ, Γιτζάκ Ααρόνοβιτς, οι οποίοι συναντήθηκαν στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Ισραηλινού υπουργού στη χώρα μας.

   Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κατέληξαν στο να υπογράψουν, στο άμεσο μέλλον, συμφωνία για την ενίσχυση της αστυνομικής συνεργασίας κυρίως στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και σε θέματα πολιτικής προστασίας.

   Στη συνέχεια, επισκέφτηκαν μαζί την Εβραϊκή Συναγωγή των Αθηνών και το Μνημείο του Ολοκαυτώματος, στέλνοντας μήνυμα σε όσους το αμφισβητούν και κατά του ρατσισμού.   

.Αλ. Τσίπρας: Να επαναλειτουργήσει άμεσα η «Κατσέλης»

Την ανάγκη να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο της εταιρείας «Κατσέλης» και να μη μείνουν άνεργοι οι 500 εργαζόμενοι, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων, ενώ παράλληλα κατήγγειλε την κυβέρνηση για τους χειρισμούς της. 

Ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το θέμα στη Βουλή, ενώ κατήγγειλε ότι «επειδή τα χρήματα για να διατηρηθεί η συστημική τράπεζα Eurobank -στην οποία έγινε πρόεδρος μόλις απέλυσε 500 εργαζόμενους και μετέφερε την έδρα της COCA-COLA 3E στο εξωτερικό ο κ. Δαυίδ- είναι χρήματα του ελληνικού λαού. Εμείς λέμε ότι θα λογοδοτήσουν κάποια στιγμή, αργά ή γρήγορα, στον ελληνικό λαό». 

Ο άνθρωπος που σας πετάει στον δρόμο επειδή δεν μπορεί να βρει τρόπο να αποπληρώσει τα δάνεια στις τράπεζες και στη Eurobank, γίνεται πρόεδρος στην Eurobank, είπε ο κ. Τσίπρας. 

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «απίστευτη συμπαιγνία ανάμεσα στη διοίκηση του εργοστασίου και στους τραπεζίτες. Μια συμπαιγνία την οποία, αν δεν την ενθαρρύνει, σίγουρα την παρακολουθεί αμήχανα η κυβέρνηση». 

.Να συναντηθούν "το ταχύτερο δυνατό" συμφώνησαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Τουρκίας

 Τα συγχαρητήριά του προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, για την ανάληψη των καθηκόντων του αντιπροέδρου της κυβερνήσεως και του υπουργού Εξωτερικών μετέφερε τηλεφωνικώς ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας τους, οι κκ Βενιζέλος και Νταβούτογλου, οι οποίοι -όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείο Εξωτερικών- "γνωρίζονται προσωπικά από παλιά", συμφώνησαν να συναντηθούν "το ταχύτερο δυνατό".

.Η Ιαπωνία στέλνει το πρώτο ρομπότ-αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Στην αποστολή του πρώτου ρομπότ- αστροναύτη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό θα προχωρήσει η Ιαπωνία.

Το όνομα του ρομπότ είναι Κιρόμπο και έχει ύψος μόλις 33 εκατοστά. Η ενσωματωμένη κάμερα που διαθέτει του επιτρέπει να αναγνωρίσει πρόσωπα, ενώ παράλληλα, χάρη στο λογισμικό του, μπορεί να συνδιαλέγεται με ανθρώπους.

Σύμφωνα με τους δημιουργούς του, το ρομπότ- αστροναύτης θα σταλεί στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να κρατάει συντροφιά στον Κοΐτσι Ουακάτα, τον πρώτο Ιάπωνα που θα τεθεί επικεφαλής του Σταθμού.

.Ανεργία νέων και ρευστότητα τα θέματα στη Σύνοδο Κορυφής

Η καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και η βελτίωση της ρευστότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας είναι τα δύο βασικά θέματα που αναμένεται να κυριαρχήσουν στη Σύνοδο Κορυφής, σήμερα και αύριο στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, οι ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επισπευσθεί η εκταμίευση των 6 δισεκατ. ευρώ που διαθέτει το Πρόγραμμα Εγγύησης για τους Νέους, εντός του 2014 και 2015 και όχι στο σύνολο της επταετίας 2014-2020. 

Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε ευρωπαϊκές περιφέρειες, όπου το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνά το 25%. Υπενθυμίζεται ότι στόχος του Προγράμματος Εγγύησης για τους Νέους είναι να εξασφαλίσει είτε θέση απασχόλησης, είτε εκπαίδευση, είτε πρακτική άσκηση, σε όλους τους άνεργους νέους κάτω των 25 ετών και σε διάστημα τεσσάρων μηνών από τη στιγμή που ένας νέος δηλώσει άνεργος.

Εξάλλου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα αναζητήσουν λύσεις για την αποκατάσταση της ρευστότητας στην ευρωπαϊκή οικονομία, παρουσία του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι και του προέδρου της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόιερ. 

Συγκεκριμένα, οι «27» θα εξετάσουν την δημιουργία ενός νέου Επενδυτικού Προγράμματος Δράσης, με μέτρα για τη στήριξη των ΜΜΕ, αλλά και την ενίσχυση της χρηματοδότησης της οικονομίας, όπως αυτή προβλέπεται από το Σύμφωνο για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση που υιοθέτησαν πέρυσι. 

.Αριστερή Πρωτοβουλία: Αποχώρηση από το ΠΑΣΟΚ με μύδρους κατά Βενιζέλου

*«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!»** *Οξύτατη επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον Αντώνη Σαμαρά, εξαπολύει η Αριστερή Πρωτοβουλία ανακοινώνοντας επισήμως την αποχώρησή της από το «σημερινό», όπως το αποκαλεί, ΠΑΣΟΚ μετά την συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης. 

«Είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ του Σαμαρά και η ΝΔ του Βενιζέλου, δεν μας χωρούν!» αναφέρει η Αριστερή Πρωτοβουλία κάνοντας λόγο «για παραχαράκτες της πολιτικής μας ιστορίας και διαδρομής.» 

«Το ΠΑΣΟΚ και η ιστορία του χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπι... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.