.Δήμος Ζωγράφου - Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Αθλητισμού


.Αύξηση 30% των Ελλήνων που έφυγαν για σπουδές στα Βαλκάνια


Κατά 30% αυξήθηκε σε σχέση με πέρυσι ο αριθμός των Ελλήνων που έφυγαν προς κάποιο πανεπιστήμιο των Βαλκανίων για σπουδάσουν αφού η ελληνική οικογένεια, παρά την οικονομική στενότητα, δεν φαίνεται πρόθυμη να εγκαταλείψει το όνειρο των σπουδών του «παιδιού».

Στις εν λόγω χώρες τα δίδακτρα είναι προσιτά στο ελληνικό βαλάντιο, από 800 έως 5.000 ευρώ τον χρόνο, ενώ το κόστος διαμονής κυμαίνεται στα 300 με 400 ευρώ τον μήνα, είναι δηλαδή χαμηλότερο από το αντίστοιχο κόστος διαμονής σε ελληνική πανεπιστημιούπολη και κατά πολύ μικρότερο από χώρες της δυτικής Ευρώπης.

Η «διαρροή» νέων στις παραπάνω χώρες παρατηρούνταν έντονα και τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Τότε ο στόχος ήταν το πτυχίο της Ιατρικής, το οποίο έμοιαζε συχνά με άθλο στην Ελλάδα λόγω της υψηλής βαθμολογίας που απαιτείτο για τα εγχώρια ΑΕΙ. 

Ως εκ τούτου, εκατοντάδες νέοι, συνήθως γόνοι «ιατρικών» οικογενειών, κατευθύνονταν στις βαλκανικές χώρες, μετακόμιζαν και εγγράφονταν στην τοπική σχολή, ενώ παράλληλα ξεκινούσαν υπερεντατικά μαθήματα γλώσσας.

Τα σημερινά δεδομένα, όμως, διαφέρουν. Οι χώρες του πρώην «ανατολικού μπλοκ» έχουν ενταχθεί στην Ε. Ε., με αποτέλεσμα τα πτυχία τους να αναγνωρίζονται αυτόματα από τις υπόλοιπες χώρες-μέλη.

.Γ. Βρούτσης: Δεν μπορεί να θεωρούνται χαμηλές οι συντάξεις των 1400 ευρώ


Δεν περιλαμβάνονται μειώσεις στις συντάξεις των 700 ευρώ στο νέο πακέτο μέτρων σύμφωνα με όσα ανέφερε στον Κόσμο του Επενδυτή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ωστόσο επανέλαβε ότι πλέον δεν θεωρούνται χαμηλές οι συντάξεις των 1400 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής περιουσιακών κριτηρίων, πέρα από τα εισοδηματικά, στα προνοιακά επιδόματα, 

όπως και καταβολής του ΕΚΑΣ μόνο σε όσους έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας.
Σημείωσε ακόμη δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην καταβολή των συντάξεων για τους επόμενους μήνες.

.«Αν o ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα σταματούσε η αποπληρωμή του χρέους»


Συνεχίζεται η κόντρα της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά και τις δηλώσεις του Δ. Στρατούλη σήμερα, ότι αν o ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση θα σταματούσε η αποπληρωμή του χρέους. 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στον Flash σημείωσε ότι το κόμμα του είχε ξεκαθαρίσει ότι θα ακύρωνε το μνημόνιο και θα προχωρούσε σε καταγγελία των δανειακών συμβάσεων, ενώ αν η τρόικα σταματούσε να χορηγεί δόσεις ή εκβίαζε τότε η Ελλάδα δεν θα πλήρωνε το χρέος της. Πρόσθεσε ακόμη ότι το νόμισμα δεν είναι φετίχ.

Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την αντίδραση της ΝΔ που αναφέρει: «Τρίτος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε 48 ώρες, ζητάει τη χρεοκοπία της χώρας και την επιστροφή στη δραχμή.

Από τον κ. Τσίπρα δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση. Είναι φανερό, ότι η χρεοκοπία της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή, αποτελεί την επίσημη θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

.Ύδρα: Πολίτες εναντίον ΣΔΟΕ


Tον γύρο του κόσμου κάνει η είδηση για τα εκτεταμένα επεισόδια στην Ύδρα με αφορμή τη σύλληψη καταστηματάρχη που συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτόφωρου για φοροδιαφυγή χθες από άντρες της Οικονομικής Αστυνομίας. Ένα κράτος το οποίο ολισθαίνει στη λιτότητα και ένας λαός που ακόμα και τώρα δεν θέλει να πληρώσει τους φόρους του» αναφέρει χαρακτηριστικά η ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού Der Spiegel. 
Στο μεταξύ, στην Ύδρα βρίσκεται νέο κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, συνοδευόμενο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με στόχο να συνεχιστούν οι οικονομικοί έλεγχοι στα καταστήματα της περιοχής, εν μέσω διαμαρτυριών κατοίκων και ιδιοκτητών καταστημάτων που έχουν συγκεντρωθεί στον κεντρικό δρόμο του νησιού.
Στο μεταξύ κανονικά θα συνεχιστούν τα δρομολόγια από και προς το νησί, μετά τις συνομιλίες του Υπουργείου Ναυτιλίας με την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Η seeways είχε απειλήσει με άρση των δρομολογίων για λόγους ασφαλείας, εξαιτίας τόσο του προπηλακισμού εργαζομένων της, όσο και υλικών ζημιών που υπέστη το πλοίο της γραμμής, 
όταν κάτοικοι του νησιού εισέβαλαν στο πλοίο προσπαθώντας να εμποδίσουν μεταγωγή στον Πειραιά, ιδιοκτήτη εστιατορίου είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτόφωρου μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ.
Νωρίτερα την Παρασκευή κάτοικοι του νησιού έκοψαν το ρεύμα στο Αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατούνταν ο συλληφθείς ιδιοκτήτης εστιατορίου αλλά και οι ελεγκτές της Οικονομικής Αστυνομίας που διενεργούσαν ελέγχους στο νησί

.Γιούνκερ: Δυνατή η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ


«Μια έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ είναι τεχνικά δυνατή αλλά ο πολιτικός κίνδυνος μιας τέτοιας εξέλιξης είναι ανυπολόγιστος», αναφέρει σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Tiroler Tageszeitung» ο πρόεδρος του Eurogroup  Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Οι δηλώσεις Γιούνκερ προβάλλονται σήμερα με ιδιαίτερη  έμφαση και από τον ιταλικό Τύπο.

Στο μεταξύ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, που αναμένεται να συναντηθούν την Πέμπτη στο Βερολίνο, διαφωνούν για την πιθανότητα παροχής νέας βοήθειας στην Ελλάδα, με τη Γερμανία να είναι αντίθετη στο ενδεχόμενο αυτό, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag που θα κυκλοφορήσει αύριο, Κυριακή. 

Από την άλλη πλευρά, ο Φρανσουά Ολάντ και κάποιες χώρες της νότιας Ευρώπης θα ήταν έτοιμες να προσφέρουν νέα βοήθεια στην Ελλάδα προκειμένου να μην αναγκαστεί να εγκαταλείψει την ευρωζώνη. 

Εξάλλου, ο Γερμανός πρώην υπουργός Εξωτερικών Γιόσκα Φίσερ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild am Sonntag, κατηγόρησε την Α. Μέρκελ ότι δρα με βάση το εθνικό και όχι το ευρωπαϊκό συμφέρον στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.