.Βενιζέλος: Οι ακτίνες, η βάση για την ανασύσταση του ΠΑΣΟΚ


Με φόντο το ανανεωμένο έμβλημα του Κινήματος, έναν πράσινο ήλιο με επτά, αντί για εννέα, ακτίνες που εκτείνονται στο χώρο με τρισδιάστατη προοπτική, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, που στη σημερινή εκδήλωση για την 38η επέτειο της ίδρυσης της παράταξης, παρουσιάζει τους επτά άξονες - «ακτίνες» ως «βάση για την ανασύσταση της παράταξης», τόνισε ότι στόχος του είναι να μπορέσει να διαβεβαιώσει και εκείνος τον ελληνικό λαό «ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο σκληρό και επώδυνο πακέτο μέτρων που πρέπει να είναι εσωτερικά ισορροπημένο και δίκαιο».

Σημείωσε ότι θέλει να μπορεί να διαβεβαιώσει τον ελληνικό λαό ότι «αυτό το πακέτο δημοσιονομικών μέτρων συνοδεύεται από δυο αντίρροπα πακέτα αναπτυξιακών και κοινωνικών μέτρων που μπορούν να ανασχέσoυν την ύφεση και να οδηγήσουν την ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έστω από το 2014».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά και προτείνει ως διαπραγματευτικό πλαίσιο «ένα πακέτο εσωτερικών πρωτοβουλιών που δεν πρέπει να καθυστερήσουν ούτε λεπτό, αλλά και ένα πακέτο άμεσων κινήσεων που πρέπει να κάνουν οι εταίροι μας - στο πλαίσιο της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, χωρίς την περιβόητη πρόσθετη χρηματοδότηση - προκειμένου να αλλάξουν τα επίπεδα ρευστότητας και κυρίως οι επικοινωνιακές εντυπώσεις που αδικούν και υπονομεύουν την ελληνική προσπάθεια».

Σημείωσε ωστόσο ότι πριν διασφαλιστούν αυτά τα ελάχιστα και θεμελιώδη, «ούτε στην Βουλή μπορούμε να παρουσιάσουμε μια πλήρη γραμμή, ούτε τον ελληνικό λαό να διαβεβαιώσουμε ότι αυτό είναι πράγματι το τελευταίο πακέτο επώδυνων μέτρων και ότι η επάνοδος σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης έρχεται σε ορατό χρόνο».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι γνωρίζει πως όσα λέει σήμερα τελούν υπό την κρίση δύσκολων αποφάσεων «που καλούμαστε να πάρουμε τις επόμενες ημέρες», ενώ χαρακτήρισε «παράδοξο», όσο το ΠΑΣΟΚ σήκωνε το βάρος της διαχείρισης της κρίσης μόνο του, να του ασκούν κριτική 

«αριστεροί και δεξιοί όλων των αποχρώσεων και βέβαια οι σημερινοί μας εταίροι» και τώρα «να υφίσταται κριτική από τα «δεξιά», επειδή, μεταξύ άλλων, «θεωρούμε υποχρέωσή μας να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

«Αντί να λειτουργούν κάποιοι ως όψιμοι κεκράκτες της Ευρωπαϊκής νομιμοφροσύνης, ας προσέχουν περισσότερο τις προτάσεις μας για την Εθνική στρατηγική και τους άξονες αυτής της φάσης της διαπραγμάτευσης», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

.Οι δώδεκα συμμορίες που ελέγχουν την Αττική


Ούτε μία ούτε δύο, αλλά δώδεκα ομάδες νονών έχουν απλώσει τους ιστούς τους στην Αττική. 

Οι οργανωμένες συμμορίες, όπως αναφέρει η Espresso, μοιάζουν με… Λερναία Ύδρα, καθώς εκεί που η Ασφάλεια κόβει ένα «κεφάλι», ένα άλλο πετάγεται και αρχίζει να κάνει κουμάντο σε συγκεκριμένες περιοχές του Λεκανοπεδίου.

Η δράση τους είναι πολυσχιδής και επεκτείνεται από το εμπόριο κοκαΐνης και όπλων στο λαθρεμπόριο πετρελαίου ακόμα και στην εισαγωγή γυναικών από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ.

Οι δώδεκα ομάδες λειτουργούν με τη μέθοδο των ομόκεντρων κύκλων. Δηλαδή, υπάρχει επαφή και επικοινωνία μεταξύ τους, πλην όμως η μία ομάδα δεν μπαίνει στην περιοχή και στις δραστηριότητες της άλλης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, οι τρεις σημαντικότερες από αυτές τις συμμορίες, ελέγχονται από άτομα που βρίσκονται στη φυλακή και εκτίουν πολυετείς ποινές κάθειρξης. 

Μέρος των εσόδων τους καταλήγει στα χέρια των ανθρώπων που κινούν τα νήματα μέσα από τα κάγκελα της φυλακής. 

Το παζλ των νονών συμπληρώνουν άλλες εννέα ομάδες, περισσότερες εκ των οποίων φαίνεται πως απέκτησαν τη δομή που έχουν σήμερα το τελευταίο διάστημα. 

Οι αρχηγοί τους διεκδικούν ένα κομμάτι από την πίτα της νύχτας, ωστόσο εκτός από την ενασχόλησή τους με τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης έχουν αναπτύξει τις δραστηριότητές τους και σε άλλους χώρους.

Μία από τις ομάδες, μάλιστα, έχει «συμπάθεια» στις παραλιακές περιοχές, όπου έχει απλώσει τα πλοκάμια της ακόμα και στην τοκογλυφία και στην είσπραξη ληξιπρόθεσμων επιταγών.

.Μετά το 2014 τυχόν συμφωνία για φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία


Στις Καλένδες παραπέμπεται για την ώρα το θέμα της φορολόγησης των ελληνικών καταθέσεων στην Ελβετία.

«Δεν προλαβαίνουμε να έχουμε μια συμφωνία έτοιμη για το 2013. Ενδεχόμενη ημερομηνία εφαρμογής είναι το 2014, δεν υπάρχει όμως πίεση χρόνου» είναι τα λιγοστά σχόλια του εκπροσώπου του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών που επικαλούνται ελβετικά μέσα ενημέρωσης.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι δηλώσεις του ελβετικού υπουργείου Οικονομικών υποβαθμίζουν κατά προφανή τρόπο τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Έλληνα υφυπουργό Οικονομικών που έχει υπό την αρμοδιότητά του τον τομέα των εσόδων, Γ. Μαυραγάνη, σχολιάζοντας ότι πρόκειται «για μια πρώτη, διερευνητική συνάντηση».

Οι πληροφορίες σχετικά με την ελληνο- ελβετική συμφωνία για τα κεφάλαια Ελλήνων καταθετών στις ελβετικές τράπεζες, βγαίνουν με το σταγονόμετρο.

Το ελβετικό υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία για το πότε θα υπάρχει έτοιμη προς εφαρμογή συμφωνία ή ακόμη και για το ύψος των καταθέσεων αυτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ύψος τους αποτιμάται μεταξύ 2 και 200 δισ. ευρώ!

.Ανατροπές-φωτιά στα εργασιακά ζητά η τρόικα


Νέες ανατροπές στα εργασιακά ζητά η τρόικα. Με e-mail που απέστειλε στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, βάζει εκ νέου στο τραπέζι μειώσεις στις αποζημιώσεις των εργαζομένων που απολύονται ή συνταξιοδοτούνται, ενώ επαναφέρει το ζήτημα της μεγαλύτερης ευελιξίας στο χρόνο εργασίας, ακόμα και κατάργηση του πενθημέρου.

Όπως αναφέρει η Ημερησία, οι δανειστές ουσιαστικά, προτείνουν κατάργηση του ωραρίου έτσι όπως έχει θεσπιστεί ως τώρα και η παροχή δυνατότητας στις επιχειρήσεις να συμφωνούν με τους εργαζόμενους πιο ευέλικτες μορφές ωραρίου. Ακόμη και μια πρόσθετη ημέρα προτείνεται αντί τετραώρων ή εξαώρων σε εξάμηνη και εννεάμηνη βάση που ισχύει ως τώρα.

Παράλληλα προτείνεται μαζί με το εξαήμερο να μειωθεί ο απαιτούμενος χρόνος ξεκούρασης στις 11 ώρες, αλλά και κατάργηση των περιορισμών στην εναλλαγή πρωινής-βραδινής βάρδιας.

Παράλληλα πέφτει και πάλι στο τραπέζι επιπλέον μείωση των αποζημιώσεων που παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Σχεδιάζεται να μειωθεί κατά πολύ ο χρόνος προειδοποίησης προς τον εργαζόμενο και να μπορούν οι επιχειρήσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να τον απολύουν με το 50% της αποζημίωσης.

. Με επτά ακτίνες αντί εννέα το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ


Το νέο σήμα του ΠΑΣΟΚ παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε εκδήλωση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την 38η επέτειο της Διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη.

Το ανανεωμένο έμβλημα του ΠΑΣΟΚ έχει επτά, αντί για εννέα ακτίνες, όπως, δηλαδή, ήταν το έμβλημα της παράταξης, το 1974.

 Ακτίνα 1: Εθνική κυριαρχία και ακεραιότητα

Ακτίνα 2: Δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία

Η τρίτη ακτίνα μας είναι το κράτος δικαίου, τα δικαιώματα,οι ελευθερίες, η αντίσταση στον εκφασισμό της κοινωνίας,η αποδοχή του διαφορετικού

Η τέταρτη ακτίνα είναι αυτή που συγκεντρώνει πλέον τη μεγαλύτερη δυσπιστία: η ακτίνα της κοινωνικής δικαιοσύνης

Πέμπτη ακτίνα μας είναι η Ελλάδα της δημιουργίας, της εργασίας και της παραγωγής.

Η έκτη ακτίνα μας είναι πάντα η ευρωπαϊκή φυσιογνωμία και πορεία της χώρας.

Η έβδομη ακτίνα μας είναι η οικολογική ευαισθησία, η αειφορία, η βαθύτερη αλληλεγγύη των γενεών.

.Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας αποχώρησαν από το διάλογο


Περικοπές 6%-7% αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012 προκρίνει το υπουργείο Οικονομικών για τα ειδικά μισθολόγια των ένστολων, ενώ η περικοπή για το 2013 θα ανέλθει στο 12%.

Οι συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας αποχώρησαν από το διάλογο κάνοντας λόγο για «εμπαιγμό και ειλημμένες αποφάσεις».

Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους ενημέρωσε σήμερα πως δεν εγκρίνει και τις αμοιβές τους για τις νυκτερινές υπηρεσίες.

.«Η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση»


«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση», υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Στρασβούργο. 
«Η Ελλάδα δεν συνιστά παράδειγμα προς αποφυγή, αλλά μια ειδική περίπτωση», τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στο Στρασβούργο με θέμα την κρίση στην ευρωζώνη και την έξοδο απ' αυτήν - σε μια εκδήλωση υπό τον τίτλο «Which way out for the Euro zone», που ολοκληρώθηκε προ ολίγου στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της γαλλικής Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΝΑ) και τη συνεργασία του European Identity and Global Perspective, στο πλαίσιο επιμορφωτικού σεμιναρίου για φοιτητές από το γαλλικό και διεθνές περιβάλλον.
Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήματα σπουδαστών που αφορούσαν την κριτική η οποία ασκείται στην ΕΕ από ορισμένους ευρωπαίους πολίτες, μεταξύ των οποίων και Έλληνες, αποσαφήνισε ότι «επαφίεται στους πολιτικούς να καταστήσουν κατανοητό στους ευρωπαίους πολίτες ότι η ευθύνη για την Ευρώπη είναι κοινή και πως πρέπει να επιδειχθεί αλληλεγγύη για την υπέρβαση των προβλημάτων, ιδιαιτέρως στους δύσκολους καιρούς μίας κρίσης όπως αυτή που βιώνει σήμερα η Ευρώπη».
«Είναι ζωτικής σημασίας να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη στην ευρωπαϊκή νομισματική ένωση μέσω της πραγματοποίησης μεταρρυθμίσεων» υπογράμμισε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, επισημαίνοντας στη συνέχεια τη σημασία υλοποίησης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες της Ευρώπης με υψηλά χρέη με στόχο την επίτευξη μεγαλύτερης ανταγωνιστικότητας και ανάπτυξης.
«Η αμοιβαιοποίηση του χρέους χωρίς εγγυήσεις», είπε επαναλαμβάνοντας μια πάγια τοποθέτησή του, «θα μπορούσε να οδηγήσει στην εξάλειψη των κινήτρων για μείωση των χρεών στις υπερχρεωμένες χώρες».
Απαντώντας σε ερωτήσεις σπουδαστών για τη σημασία της γαλλογερμανικής συνεργασίας για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ο Σόιμπλε, υποστήριξε ότι η Γαλλία και η Γερμανία αποτελούν το στήριγμα της Ευρώπης και θα πρέπει να συνεχιστεί και στο μέλλον η καλή συνεργασία που είχαν μέχρι στιγμής, 
ενώ σε ερώτημα σπουδάστριας κινεζικής καταγωγής, η οποία ανέφερε ότι «συχνά τα κινεζικά ΜΜΕ παρουσιάζουν τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για την ευρωπαϊκή κρίση», 
απάντησε ότι η ευθύνη για την τρέχουσα ευρωπαϊκή κρίση είναι της Ευρώπης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι στο παγκοσμιοποιημένο σύγχρονο περιβάλλον οι οικονομίες είναι αλληλοεξαρτώμενες και πρέπει να γίνει κατανοητό ότι κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει με απόλυτη ανεξαρτησία.
Χρειαζόμαστε την Ευρώπη γιατί η Ευρώπη μπορεί να διασφαλίσει τη συνολική ευημερία, υπογράμμισε ο Σόιμπλε, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μαζί χάνουμε και μαζί κερδίζουμε. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».

.Υποχώρησαν οι τιμές των σχολικών ειδών


Σημαντική υποχώρηση παρουσίασαν οι τιμές των σχολικών ειδών σε σύγκριση με το 2011, σύμφωνα με τιμοληψίες τής Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς, που διενεργήθηκαν το διάστημα από 27 έως 31 Αυγούστου 2012, σε σημεία λιανικής πώλησης (σούπερ μάρκετ, βιβλιοπωλεία κ.ά.). 

Συγκεκριμένα, σε ένα δείγμα με περισσότερα από 100 προϊόντα, διαπιστώθηκαν μειώσεις στις τιμές που φτάνουν μέχρι και το -20%.  

Σε όλες τις επί μέρους κατηγορίες παρουσιάζεται αρνητική μεταβολή σε σύγκριση με πέρυσι, ενώ η συνολική ετήσια μεταβολή υπολογίζεται στο -8,8% και υπογραμμίζεται ότι το εν λόγω διάστημα οι διεθνείς τιμές χάρτου παρέμειναν αμετάβλητες, σε αντίθεση, όμως, με τις τιμές πλαστικού, οι οποίες αυξήθηκαν λόγω της αύξησης των τιμών πετρελαίου. 

Συγκεκριμένα, από τα στοιχεία τού υπουργείου προκύπτει μείωση  11,6% στις τσάντες, μείωση 5,6% για την τιμή των τετραδίων σε σχέση με πέρυσι, μείωση 3,3% για την τιμή των μπλοκ, μείωση 5,5% για τα ανταλλακτικά φύλλα, μείωση 0,3% για τα ντοσιέ, 

μείωση 5,1% για μολύβια και στυλό, μείωση στις ξύστρες 5,8%, μείωση 5,6% στις γόμες, μείωση 1,1% σε μαρκαδόρους και ξυλομπογιές και για το σύνολο των σχολικών ειδών προκύπτει μείωση 8,8%.

.Στα 6,676 δισ. ευρώ οι οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες


Στα 6,676 δισ. ευρώ ανήλθαν τον Ιούλιο εφέτος οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου σε ιδιώτες και βαίνουν αυξανόμενες από μήνα σε μήνα (ήταν 6,619 δισ. ευρώ τον Ιούνιο εφέτος και 5,734 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2011).

Σχεδόν το μισό από το συνολικό ποσό είναι τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων, που έφτασαν σε 3,019 δισ. ευρώ (από 2,982 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και 2,736 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2011). 

Ακολουθούν τα νοσοκομεία με «φέσια» στους προμηθευτές ύψους 1,636 δισ. ευρώ (από 1,630 δισ. ευρώ τον Ιούνιο και 1,281 δισ. ευρώ τον Δεκέμβριο 2011). Ενώ, οι οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι 814 εκατ. ευρώ, από 771 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο.

Στον αντίποδα, μειώθηκαν οι οφειλές τόσο των υπουργείων (στα 884 εκατ. ευρώ από 907 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο, με τα περισσότερα, ύψους 340 εκατ. ευρώ να τα οφείλει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας), όσο και των λοιπών νομικών προσώπων (σε 323 εκατ. ευρώ από 329 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο).

."Ολυμπιακό" βραβείο για το περιβάλλον διεκδικούν οι Πρέσπες


Μία θέση στην τετράδα των φιναλίστ για το διεθνές βραβείο "Thiess International Riverprize", που θεωρείται το αντίστοιχο των Ολυμπιακών για το περιβάλλον, κατέκτησαν οι Πρέσπες, χάρη στο έργο «Αποκατάσταση Υγρών Λιβαδιών και Διαχείριση της Μικρής Πρέσπας» της Εταιρίας Προστασίας Πρεσπών.
Οι Πρέσπες, μαζί με τον ποταμό Willamette των ΗΠΑ, το διασυνοριακό ποταμό Okavango (Ανγκόλα, Ναμίμπια και Μποτσουάνα) και τον ποταμό Nushagak, 
επίσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, διεκδικούν το διεθνές αυτό βραβείο, που απονέμεται από το International River Foundation της Αυστραλίας σε φορείς ή οργανισμούς που έχουν συμβάλει στην ορθή διαχείριση ποταμών και υγροτόπων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο νικητής του βραβείου, που θεσμοθετήθηκε το 1999, θα ανακοινωθεί στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συμποσίου "Riversymposium", που θα διεξαχθεί στη Μελβούρνη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του International River Foundation Μάθιου Ρέντι, οι τέσσερις φιναλίστ εκπροσωπούν τους υποψηφίους των μεταλλίων «στην Ολυμπιάδα του περιβάλλοντος».

.Εννιά Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους


Εννιά Τούρκοι αξιωματούχοι ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων στρατιωτών και αστυνομικών, έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με Κούρδους ακτιβιστές στην νοτιοανατολική επαρχία του Σιρνάκ.
Σύμφωνα με το Ειδησεογραφικό Πρακτορείο Ρόιτερς, τουλάχιστον οκτώ μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.