.Σενάρια για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Στην τελική ευθεία οι προετοιμασίες της κυβέρνησης εν όψει των διαπραγματεύσεων του Σεπτεμβρίου στο Παρίσι με την τρόικα. Σειρά σημαντικών επαφών στην πρωθυπουργική ατζέντα τις επόμενες ημέρες, μεταξύ των οποίων και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης όπου θα επιχειρήσουν να κλείσουν όλα τα εκκρεμή θέματα της συγκυβέρνησης, μεταξύ αυτών και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. 

Την ίδια ώρα επανακάμπτουν τα σενάρια για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Αντώνης Σαμαράς, θα προσπαθήσει να εμπλουτίσει τη λίστα των συμμάχων στην ελληνική απαίτηση για ...περισσότερα »

.Συσκέψεις Ευ. Βενιζέλου με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ

 Συσκέψεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, για φορολογικά ζητήματα, τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, τα "κόκκινα" δάνεια, καθώς επίσης και ενόψει της συνάντησης της κυβερνητικής αποστολής με την τρόικα στο Παρίσι.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, σε σύσκεψη στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν φορολογικά ζητήματα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, επιπλέον, για τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Παρασκευή, με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. 

Επίσης, ενημερώθηκε και για τη συνάντηση της αντιπροσωπείας με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, για το θέμα των "κόκκινων" δανείων και έδωσε τις κατευθύνσεις ενόψει και της αυριανής συνάντησης που θα έχει για το ίδιο θέμα η αντιπροσωπεία του κόμματος με τον υπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Δένδια. Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Π. Ρήγας, Φ. Σαχινίδης, Δ. Καρύδης, Χρ. Πρωτόπαπας και Ν. Ταπεινός.  

Επιπλέον, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ενόψει της συνάντησης με την τρόικα στο Παρίσι, ο κ. Βενιζέλος, στο πλαίσιο του τρίπτυχου που έχει περιγράψει για: "αλλαγή τρόπου επαφής με τρόικα, επιβεβαίωση της βιωσιμότητας του δημοσίου χρέους, απεγκλωβισμός από ΔΝΤ και άρα από την τρόικα", επανέλαβε τη θέση του πως το γεγονός ότι για πρώτη φορά η συνάντηση γίνεται σε μια ξένη χώρα, δείχνει την αλλαγή σκηνικού.

.Μέρκελ και Ραχόι υπεραμύνονται των πολιτικών λιτότητας στην Ευρώπη


Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ και ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υπερασπίστηκαν σήμερα την ανάγκη να συνεχιστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και οι πολιτικές λιτότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις επικρίσεις από τη Γαλλία και την Ιταλία.

«Πρέπει να συνεχίσουμε τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής», επέμεινε ο Μαριάνο Ραχόι σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μέρκελ στο Σαντιάγο δε Κομποστέλα, την πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας από όπου κατάγεται και όπου οι δύο συντηρητικοί ηγέτες είχαν συνομιλίες τις τελευταίες δύο ημέρες.
«Το δημόσιο έλλειμμα θα πρέπει να είναι λογικό, όπως και το επίπεδο του (δημοσίου) χρέους», συνέχισε ο επικεφαλής της κυβέρνησης.

Επίσης ο Ραχόι επέμεινε στην ανάγκη να «εφαρμοστούν οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». 
Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Ραχόι την βρίσκει εντελώς σύμφωνη. «Μοιράζομαι την άποψη του Μαριάνο Ραχόι σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό της δημοσιονομικής λιτότητας και των μεταρρυθμίσεων», διαβεβαίωσε.

Οι δύο ηγέτες δεν θέλησαν να κάνουν κανένα σχόλιο για τις επιθέσεις τις οποίες έκανε το σαββατοκύριακο ο υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ εναντίον της Γερμανίας και των πολιτικών λιτότητας στην ΕΕ, τοποθετήσεις οι οποίες οδήγησαν στην πτώση της γαλλικής κυβέρνησης.

.Την Πέμπτη αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων

Την Πέμπτη αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση όταν και θα δοθεί τέλος στην αγωνία των χιλιάδων υποψηφίων που αναζητούν μια θέση στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.

Μείωση αναμένεται να καταγραφεί μόνο στις σχολές χαμηλής ζήτησης του 4ου και του 5ου πεδίου. Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι σε 16 από τα 22 εξεταζόμενα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων, υπήρξε αύξηση των αριστούχων.
Ειδικότερα, η αύξηση του αριθμού των αριστούχων θα οδηγήσει σε αύξηση των βάσεων στις σχολές του 1ου επιστημονικού πεδίου και ιδιαίτερα στις Νομικές και τις Φιλολογίες.
 Στο 2ο επιστημονικό πεδίο η μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται να καταγραφεί στις σχολές των θετικών επιστημών (Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας), ενώ αντιστοίχως αύξηση θα υπάρξει και στις ιατρικές σχολές (3ο επιστημονικό πεδίο) με την Ιατρική της Αθήνας να ξεπερνά τα 19.100 μόρια (18.916 μόρια πέρυσι από 19.170 το 2012).

.Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Γαλλίας

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς υπέβαλε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησής του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, αναφέρεται σε δήλωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Φρανσουά Ολάντ.  Στη δήλωση αναφέρεται πως ο Ολάντ ζήτησε από τον Βαλς να σχηματίσει αύριο, Τρίτη, μια νέα κυβέρνηση σύμφωνα με τους «προσανατολισμούς που ο ίδιος (ο πρόεδρος) έχει προσδιορίσει για τη χώρα μας».

Η υποβολή της παραίτησης της κυβέρνησης έρχεται μια ημέρα αφού ο υπουργός Οικονομίας Αρνό Μοντεμπούρ ζήτησε να υιοθετηθούν νέες οικονομικές πολιτικές και αμφισβήτησε αυτό που χαρακτήρισε «εμμονή» της Γερμανίας με τη δημοσιονομική λιτότητα

.Πάνω από 100 κρούσματα καρκίνου σε παιδιά κα εφήβους, στη Φουκουσίμα

Μια μελέτη για τις συνέπειες της ραδιενέργειας η οποία εκλύθηκε όταν σημειώθηκε η πυρηνική καταστροφή στη Φουκουσίμα έδειξε ότι 103 παιδιά και έφηβοι στην περιοχή, ηλικίας κάτω των 18 ετών τη στιγμή του δυστυχήματος, ανέπτυξαν καρκίνο του θυρεοειδούς, όμως η σχέση των κρουσμάτων αυτών με το δυστύχημα δεν έχει ακόμη επαληθευτεί. Έγιναν εξετάσεις σε περίπου 300.000 νέους στην επαρχία Φουκουσίμα, στη βορειοανατολική Ιαπωνία, από μια επιτροπή η οποία παρακολουθεί την υγεία των κατοίκων της. 

Η αναλογία των παιδιών στην επαρχία Φουκουσίμα που πλήττονται είναι της τάξης των 30 ανά 100.000, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία αναφοράς για την περιοχή, κάτι που αποτρέπει την ασφαλή εξαγωγή του συμπεράσματος ότι η αύξηση των κρουσμάτων καρκίνου οφείλεται στο πυρηνικό δυστύχημα του Μαρτίου του 2011.

Ο θυρεοειδής αδένας λειτουργεί σαν σφουγγάρι για το ιώδιο (την πρώτη ύλη για την παραγωγή θυρεοειδικών ορμονών), ειδικά αν πρόκειται για παιδιά στην ανάπτυξη. Αυτός ο αδένας είναι ιδιαίτερα ευάλωτος σε εκπομπές ραδιενεργού ιωδίου 131 σε περίπτωση πυρηνικού ατυχήματος. Για αυτό συνιστάται σε τέτοιες περιπτώσεις η λήψη στερεού ιωδίου ώστε να «γεμίσει», να κορεστεί ο θυρεοειδής. Αυτό το μέτρο δεν ελήφθη στη Φουκουσίμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.