.Νέο σοκ: Ο Fitch υποβάθμισε κατα τρεις βαθμίδες την Ελλάδα!

Κατά τρεις βαθμίδες, σε CCC από Β προηγουμένως, υποβάθμισε την ελληνική οικονομία ο οίκος Fitch, κρίνοντας ότι οι τελευταίες εξελίξεις επέβαλαν τη σημερινή έκτακτη αξιολόγηση.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον οίκο, η μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Ελλάδος διαμορφώνεται τώρα σε CCC, από B προηγουμένως, και η βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση διαμορφώνεται σε C, από Β προηγουμένως.

.Τι περιλαμβάνει η λίστα μεταρρυθμίσεων: 18 μέτρα με στόχο 3,2 δισ. ευρώ έσοδα

Στην τελική ευθεία μπαίνει η ελληνική κυβέρνηση για τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, οι οποίο, όμως περιμένουν τη λίστα μεταρρυθμίσεων με... άγριες διαθέσεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η λίστα μεταρρυθμίσεων θα περιλαμβάνει 18 μέτρα, κοστολογημένα (με τη σύμφωνη γνώμη της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων), με στόχο έσοδα 3 -3,2 δισ. ευρώ. 

Τα έσοδα αναμένεται να προκύψουν από : · Ελέγχους σε λίστες και εμβάσματα στο εξωτερικό · Ηλεκτρονικό σύστημα για την απόδοση ΦΠΑ · Αντιμετώπιση της φοροαποφυγής/φοροδι...περισσότερα »

.Ο Λαφαζάνης ανάβει «φωτιές»: Μονόδρομος η σύγκρουση με τη γερμανική Ευρώπη

«Χείμαρρος» εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, καλώντας την κυβέρνηση να συγκρουστεί ανοιχτά με τους εταίρους και προκαλώντας νέο πονοκέφαλο στο Μαξίμου. 

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης μίλησε στην οικονομική εφημερίδα «Κεφάλαιο» κα,ι εμμέσως πλην σαφώς, προειδοποιεί πως δεν θα γίνουν δεκτοί συμβιβασμοί με εταίρους και Θεσμούς. 

Χαρακτηριστικά ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί μονόδρομο «τη σκληρή αντιπαράθεση, αν όχι σύγκρουση, με τη γερμανική Ευρώπη και τους κατεστημένους κύκλους της ΕΕ» σημειώνοντας ότι «επιδεικνύουν συμπεριφορά αδίστακτ... περισσότερα »

.Με το ένα πόδι στα πλέι οφ ο Παναθηναϊκός

Με το ένα πόδι στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά το αποψινό «διπλό» που σημείωσε στο Αμπντί Ιπεκτσί. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 86-84 της... μισής και αδιάφορης Γαλατασαράι, για την 12η αγωνιστική της φάσης των «16», πανηγύρισαν την 7η νίκη στον 5ο όμιλο και με νίκη την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ επί της Άλμπα Βερολίνου «σφραγίζουν» και μαθηματικά την πρόκριση.

Τα δεκάλεπτα: 16-23, 38-40, 59-59, 84-86

.«Θετικό σήμα η συνέχιση των διαπραγματεύσεων»

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται από σήμερα οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Brussels Group, με σκοπό τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Στόχος είναι, όπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, η ωρίμανση των διαβουλεύσεων στο επίπεδο των εμπειρογνωμόνων, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη συνέχισή τους σε πρώτη φάση στο πλαίσιο της Ομάδας Εργασίας του Eurogroup και σε δεύτερη φάση στο επίπεδο των υπουργών.

Κοινοτικοί παράγοντες χαρακτήρισαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες «θετικό σήμα που δείχνει πρόοδο με εποικοδομητικό τρόπο» σημειώνοντας εκ παραλλήλου ότι «απομένει πολλή δουλειά ακόμη».

.Τι προβλέπει το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Ο υφυπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Σταύρος Κοντονής, δημοσιοποίησε σήμερα το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει άμεσα μέτρα για την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα και τις αμέσως επόμενες ημέρες, κατόπιν συνεννοήσεως με την πρόεδρο της Βουλής, θα αποφασιστεί η διαδικασία συζήτησης και ψήφισής του.
«Ελπίζω οι πάντες να αντιλαμβάνονται την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για την πάταξη των παθογενειών στον ελληνικό αθλητισμό. Επιζητούμε τη συνεργασία όλων των θεσμοθετημένων φορέων και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε στον κοινό μας στόχο» δήλωσε ο κ. Κοντονής.  

Στα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου, είναι σαφής η πρόθεση του νομοθέτη για αυστηροποίηση των ποινών με στόχο την πρόληψη των φαινομένων βίας στον αθλητισμό και την αποτροπή ρατσιστικών συμπεριφορών εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων. 

Για το λόγο αυτό προβλέπονται υψηλά πρόστιμα από τον αρμόδιο υπουργό Αθλητισμού σε σωματεία και αθλητικούς φορείς, ομοσπονδίες, αθλητικούς συνδέσμους και μεμονωμένα φυσικά πρόσωπα. Επίσης, ο αρμόδιος υπουργός δύναται να απαγορεύει τη διάθεση εισιτηρίων, τη διεξαγωγή αγώνων, πρωταθλημάτων ή άλλων διοργανώσεων, ακόμη και τη συμμετοχή ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

.Κατά της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων το 78% των Γερμανών. Υπέρ του «Grexit» το 45%

Σε ποσοστό 78% οι Γερμανοί τάσσονται κατά της καταβολής πολεμικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, ενώ υπέρ του «Grexit» τάσσονται 45% (έναντι 52% πριν από δύο εβδομάδες).

«Κακές» χαρακτηρίζουν τις ελληνογερμανικές σχέσεις 63% των πολιτών της χώρας.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας «Politbarometer» που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης, ZDF, στο ερώτημα «πρέπει η Ελλάδα να λάβει αποζημιώσεις για τα εγκλήματα κατά την περίοδο των Ναζί;» «ναι» απαντούν μόλις 15% των ερωτηθέντων, «όχι» 78% και «δεν ξέρω» 7%.

Οι σχέσεις Γερμανίας-Ελλάδας κρίνονται «καλές» από το 33% και «κακές» από το 63%, ενώ σε ό,τι αφορά την πρόβλεψη για τις προοπτικές τους, 20% θεωρούν ότι θα βελτιωθούν, 58% ότι θα μείνουν ως έχουν και 17% ότι θα επιδεινωθούν.

Σε ερώτηση εάν «πρέπει η Ελλάδα να συνεχίσει να συμμετέχει στο ευρώ» «ναι» απαντούν 49% των ερωτηθέντων και «όχι» 45%. Στην προηγούμενη μέτρηση τα αντίστοιχα νούμερα ήταν 40% και 52%.

Σε ό,τι αφορά το εάν «θα υλοποιηθούν τα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί» με την Ελλάδα, σε ποσοστό 22% απαντούν καταφατικά, ενώ 75% απαντούν αρνητικά.

.ΠΑΣΟΚ: Παράνομη η υπογραφή παράτασης της σύμβασης

Παράνομα και χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση υπογράφηκε η παράταση της «Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης», τονίζει με σημερινή του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ. Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο υπουργός Οικονομικών δεν έχει καμία αρμοδιότητα να επιστρέφει στο EFSF αποθεματικά 11 δισ. ευρώ.

 Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφέρεται: «Επειδή ο βιασμός της αλήθειας έχει όρια, επαναλαμβάνουμε ότι η τροποποίηση/παράταση της "Κύριας Σύμβασης Χρηματοοικονομικής Διευκόλυνσης" που υπογράφτηκε ερήμην της Βουλής, υπογράφτηκε ούτως ή άλλως παρανόμως, χωρίς νομοθετική εξουσιοδότηση, ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.