.«Το φορολογικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να έχει στο στόχαστρο τα παιδιά»


Πλαίσιο που επιτρέπει τη στροφή στην πραγματική οικονομία, στον δρόμο για την έξοδο από την κρίση, την ανάπτυξη και την απασχόληση, χαρακτήρισε τις αποφάσεις του Eurogroup ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής του Συντακτικού Συνεδρίου του Κινήματος, στον πολυχώρο «Αθηναΐς».

Σημείωσε, δε, ότι βασικός όρος για την εθνική ανάκαμψη είναι να υπάρχει πολιτική σταθερότητα, επαναλαμβάνοντας και τις θέσεις για επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας των τριών κομμάτων, που στηρίζουν την κυβέρνηση, και κανόνες για καλύτερη κυβερνητική συνεργασία.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το φορολογικό νομοσχέδιο «δεν μπορεί να φέρει στο στόχαστρο τα παιδιά», δήλωσε «θα θεραπεύσουμε», στον κυρωτικό νόμο, «αδικίες» για τις αναπηρικές συντάξεις και πρόσθεσε ότι θα προωθηθεί η καταβολή των εφάπαξ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, κατηγορώντας τον για «άγνοια κινδύνου» όταν, όπως είπε, ανέφερε χθες στην ομιλία του στην πανελλαδική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι η παράταξή του είναι έτοιμη να κυβερνήσει. 

Επιπλέον, κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι υπονομεύει με τις δηλώσεις της κάθε επενδυτική προσπάθεια, κάτι που χαρακτήρισε «θλιβερό και ύποπτο». Ανέφερε ακόμη, μεταξύ άλλων, ότι «θα έρθει και η ώρα πιο ριζοσπαστικών κινήσεων σε σχέση με το χρέος».

Σε ό,τι αφορά στο Συντακτικό Συνέδριο του Φεβρουαρίου, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι θα είναι ανοικτό και πως θα σταθεροποιήσει και θα ενισχύσει το ΠΑΣΟΚ, τον ευρύτερο χώρο της κεντροαριστεράς και την ίδια την κυβέρνηση, ενώ απάντησε εκτενώς σε κριτική, που του έχει απευθυνθεί κατά καιρούς από στελέχη του κόμματος, χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

Σε ό,τι αφορά το πλαίσιο των πρωτοβουλιών, που αναμένεται να λάβει το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εβδομάδες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τη Δευτέρα θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία του κόμματος που, όπως ανέφερε, «αναδεικνύει τη Χρυσή Αυγή ως αντισυνταγματικό κόμμα».

Η συνεδρίαση συνεχίζεται με τοποθετήσεις μελών της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με τη δευτερολογία του κ. Βενιζέλου.

.«Να μην επαναληφθούν τα ίδια ολέθρια λάθη»


«Ελάχιστο πατριωτικό καθήκον μιας συγκυβέρνησης με λαϊκή εντολή την επαναδιαπραγμάτευση και την απαγκίστρωση από το Μνημόνιο είναι να μην αποδεχθεί την επανάληψη των ίδιων ολέθριων επιλογών. Να μην αποδεχθεί το "πατριωτικό" πλιάτσικο στα υπολείμματα των αποθεματικών των ταμείων για την επαναγορά ομολόγων. Ως προεκλογικό δώρο στην κυρία Μέρκελ». 

Αυτό σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωση - άρθρο του στην εφημερίδα «Τα Νέα του Σαββατοκύριακου». 

Ο Α. Τσίπρας τονίζει ότι «όσο η ύφεση καλπάζει, τα ημίμετρα για το χρέος θα διαρκούν, το πολύ, τρεις μήνες. Η επικοινωνιακή ευεξία της συγκυβέρνησης και της σιαμαίας διαπλοκής για λίγες μόνον ημέρες. 

Όπως και με το PSI» και απαντά στους επικριτές του κόμματός του, ότι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ «θα υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα και για την αποπληρωμή μισθών και συντάξεων, αλλά και για την ανάπτυξη». 

.Συνέχιση των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί


Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη σήμερα, συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η  φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου». 

 Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, 

χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

.ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ, ΕΜΕΤΙΚΟ, ΞΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΞΟΦΛΗΜΕΝΩΝ !...



Αποδίδουν την κατάρρευση και τη σύντομη αποκαθήλωσή τους, στο Γιώργο Παπανδρέου, την πολιτική που άσκησε, ως πρωθυπουργός, αλλά και τη στάση του και τις ενέργειες που συνεχίζει και μετά. ΄Εχουν δίκιο…

Η απελπισία, όμως, σε συνδυασμό με την μαφιόζικη εκδικητικότητα, τους έχουν οδηγήσει, τον τελευταίο καιρό σε αλλεπάλληλες γκάφες, με απόπειρες σπίλωσης των Παπανδρέου, που μόνο γελοιότητα απέπνευσαν.

Η χοντρομαλακία αυτού του Σαββατοκύριακου του γέρου - Σταύρου και του χοντρο – Θέμου, μπορεί να δίνει μια τζούρα ευχαρίστησης στα ημιθανή διαπλεκόμενα ραμολιμέντα – αφεντικά τους, αλλά θ΄ αποτελέσει, ξεσκεπαζόμενη, το κύκνειο εμετικό ξέρασμα των ξοφλημένων !
  

.Νέα λίστα με 24.000 φοροφυγάδες


 «Φλέβα χρυσού» χτύπησε το ΣΔΟΕ στη διαδικασία ελέγχου των 54.000 προσώπων που έβγαλαν μεγάλα ποσά στο εξωτερικό, ενώ στις φορολογικές τους δηλώσεις εμφανίζονταν… ζητιάνοι.
Ουσιαστικά, πρόκειται για μια νέα λίστα, που αποτελείται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», από 24.000 φορολογούμενους (από τους 54.000 συνολικά) οι οποίοι σε καμία διασταύρωση δεν δικαιολογούν τα ποσά των εμβασμάτων και για τους οποίους ήδη έχει δοθεί εντολή να ανοίξουν οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Διαπιστώθηκε μάλιστα ότι σε πολλές περιπτώσεις τα ποσά των καταθέσεων που απέσυραν από τις ελληνικές τράπεζες και μετέφεραν σε άλλες του εξωτερικού, ήταν πολύ μεγαλύτερα από τα εισοδήματα που είχαν δηλώσει τα τελευταία χρόνια στην Εφορία, αλλά σαφώς μικρότερα από τα ποσά των εμβασμάτων.
Το ΣΔΟΕ έχει υποβάλει ήδη αίτημα να ανοίξουν οι πρώτοι 5.000 λογαριασμοί φυσικών και νομικών προσώπων.

.Αλ. Παπαρήγα: Μετά και από αυτήν τη δόση, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται


«Για να δοθεί η δόση πρέπει να εφαρμοστούν στο ακέραιο τα βάρβαρα μέτρα που έχουν ψηφιστεί, να συνεχιστεί η δραματική μείωση μισθών, συντάξεων και των όποιων κρατικών δαπανών έχουν μείνει, αλλιώς θα ενεργοποιηθούν αυτόματα οι ρήτρες. Ακόμα, να «ξανακουρευτούν» τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων, να επιβληθούν νέα εξοντωτικά χαράτσια και φόροι. 

Μετά και από αυτήν τη δόση, λοιπόν, ο βασανισμός του λαού συνεχίζεται και τα εκβιαστικά διλήμματα δυναμώνουν» ανέφερε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, απαντώντας σε έρευνα της εφημερίδας «Τα Νέα-Σαββατοκύριακο» στην οποία εκκλήθησαν οι επικεφαλής των κομμάτων να απαντήσουν στην ερώτηση «Μετά την δόση, τι;».

Η κ. Παπαρήγα επισήμανε ότι «η λεγόμενη επαναδιαπραγμάτευση εντός της ΕΕ με γνώμονα τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων αποδεικνύεται επικίνδυνη για τον λαό, όποια κυβέρνηση κι αν την κάνει».

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι η κρίση βαθαίνει και οι αντιθέσεις στην ΕΕ οξύνονται και χαρακτήρισε «εύθραυστο και προσωρινό» τον όποιο συμβιβασμό μεταξύ ΕΕ- ΔΝΤ, προσθέτοντας ότι η όλη διαμάχη αφορά τον συνολικό επιμερισμό των ζημιών «ανάμεσα στα κράτη και τα μονοπώλια».

.Α. Μέρκελ: Δικαίωμα και υποχρέωση του Ισραήλ να προστατεύει τους πολίτες του


Η γερμανίδα καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ υπογράμμισε για μια ακόμα φορά σήμερα τη δέσμευση της Γερμανίας στην ασφάλεια του Ισραήλ, τονίζοντας το γεγονός ότι στηρίζει πάντα το εβραϊκό κράτος, πέντε ημέρες πριν από την επίσκεψη στη γερμανική πρωτεύουσα του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου.

"Το Ισραήλ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την υποχρέωση να προστατεύει τους πολίτες του", επισήμανε η Μέρκελ στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο μήνυμά της που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης. 

Η γερμανίδα καγκελάριος προσθέτει πως η χώρα της τάσσεται υπέρ της επανάληψης "το συντομότερο δυνατόν των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων" ανάμεσα σε Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους, για να καταλήξουν στη δημιουργία δύο κρατών: ενός εβραϊκού και ενός παλαιστινιακού. 

Ο Νετανιάχου μεταβαίνει στο Βερολίνο την Τετάρτη για διήμερη επίσκεψη και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητήσει με την κ. Μέρκελ είναι η οικονομική και επιστημονική συνεργασία των δύο χωρών.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.