.Η τρόικα θα μείνει και μετά το 2030


Την επιβολή εποπτείας, πέραν του 2016 που ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της τρόικας και για όσο χρονικό διάστημα η Ελλάδα έχει οφειλές προς τους πιστωτές της, επιφυλάσσει για τη χώρα μας η ένταξή της στον μηχανισμό στήριξης της τριμερούς χρηματοδότησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η RealNews, η απόφαση περιλαμβάνεται στο προσχέδιο του μνημονίου, το οποίο αναμένεται να οδεύσει στη Βουλή προς κύρωση, αμέσως μόλις διευθετηθεί το θέμα της εκταμίευσης της δόσης των 43, 7 δισ. ευρώ. 

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, για όσες δεκαετίες αποπληρώνεται το δάνειο στην τρόικα, η Ελλάδα θα βρίσκεται σε διαρκή επιτροπεία, προκειμένου να ελέγχεται το κάτά πόσο υλοποιεί τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές. 

Με τα σημερινά δεδομένα και εάν δεν υπάρξουν νέες επιμηκύνσεις στην αποπληρωμή των δανείων, ο αυστηρός έλεγχος από την τρόικα θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα πρώτα χρόνια μετά το 2030.

. Οι Γάλλοι στέλνουν «καθαρή» τη λίστα Λαγκάρντ


Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς η Γαλλία εμφανίζεται έτοιμη να ικανοποιήσει το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης και να στείλει εκ νέου στην Αθήνα τα πρωτότυπα στοιχεία με τους μεγαλοκαταθέτες στην τράπεζα HSBC της Γενεύης.

Όπως δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, η λίστα θα παραδοθεί στις ελληνικές αρχές εντός των αμέσως επόμενων ημερών.

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα, καθώς οι οικονομικοί εισαγγελείς και το ΣΔΟΕ έχουν βασίσει τις μέχρι τώρα έρευνές τους στο αντίγραφο που τους παραδόθηκε με ένα στικάκι, αφού το πρωτότυπο CD που είχε παραδώσει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου η Κριστίν Λαγκάρντ έχει χαθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στη Βουλή. 

Εξ' αυτού, όσοι είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο των προσώπων και των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε σχέση με το αν έχουν αφαιρεθεί ή όχι κάποια στοιχεία. 

Πρόθεση του κ. Στουρνάρα είναι μόλις την παραλάβει να τη διαβιβάσει στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη και στον ειδικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ. Στέλιο Στασινόπουλο. Οι δύο συγκεκριμένες Αρχές διεξάγουν έλεγχο για τα πρόσωπα που αναφέρονται στη λίστα έχοντας διαχωρίσει τους στόχους της έρευνας. 

Οι υπηρεσίες της Οικονομικής Εισαγγελίας ερευνούν για τα πολιτικά πρόσωπα και αυτές του ΣΔΟΕ εξετάζουν τα φορολογικά αδικήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Λίστα Λαγκάρντ δεν είναι ένας απλός κατάλογος με ονόματα και ποσά, αλλά ένα πλήρες τραπεζικό αρχείο που περιλαμβάνει στοιχεία για τους καταθέτες και κινήσεις λογαριασμών, από τους οποίους μεταφέρθηκαν ποσά στους πελάτες που περιλαμβάνει η λίστα, γεγονός που θα καταστήσει αβάσιμους τους ισχυρισμούς ορισμένων περί πιθανής συνωνυμίας.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.