.Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» γίνονται 20 χρόνων και το γιορτάζουν με 241 ταινίες

 Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - «Νύχτες Πρεμιέρας» συμπληρώνει τα είκοσι του χρόνια και παρουσιάζει ένα επετειακό πρόγραμμα (από τις 17 μέχρι τις 28/9 στις αίθουσες Δαναός 1 & 2, Όπερα 1 & 2, Ιντεάλ και Ταινιοθήκη) γεμάτο κινηματογραφικά διαμάντια του ανεξάρτητου σινεμά, μια εκλεκτή σοδειά από τις πιο προσδοκώμενες ταινίες της χρονιάς, πολυσυζητημένα ντοκιμαντέρ, ελληνικές εκπλήξεις, δημιουργίες που παντρεύουν απολαυστικά τη μουσική με τον κινηματογράφο, κλασικούς σταθμούς του παρελθόντος και μεταμεσονύκτιες προβολές. 

«Έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από τότε που ο Γιώργος Τζιώτζιος είχε το όραμα να φτιάξει ένα καινούριο μεγάλο κινηματογραφικό περιοδικό και λίγο αργότερα ο ίδιος αυτός άνθρωπος- που δυστυχώς δεν είναι πια μαζί μας- ίδρυσε και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας- "Νύχτες Πρεμιέρας" που κλείνει φέτος 20 χρόνια ζωής. 

Αυτή την διπλή επέτειο σκεφτήκαμε με πολλούς τρόπους να την γιορτάσουμε, είτε συγκεντρώνοντας τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών, είτε προβάλλοντας τις καλύτερες του ελληνικού σινεμά, είτε των τελευταίων 25 χρόνων. 

Αλλά μας φάνηκαν όλα παρωχημένα, αναμενόμενα και ίσως βαρετά. Τελικά καταλήξαμε σε μια παράξενη ιδιόμορφη εκδήλωση», ανέφερε στην έναρξη της σημερινής συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο Ιανός, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Ορέστης Ανδρεαδάκης.

.Στο - 0,3% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο 2014

Σε συνθήκες αποπληθωρισμού παρέμεινε και τον Αύγουστο εφέτος η ελληνική οικονομία, καθώς ο πληθωρισμός μειώθηκε κατά 0,3%. 
Πάντως, το γεγονός ότι ο ρυθμός μείωσης επιβραδύνθηκε σημαντικά, τόσο σε μηνιαία βάση (-0,7% τον Ιούλιο), όσο και σε ετήσια (-1,3% τον Αύγουστο 2013), αποτελεί μια πρώτη ένδειξη της επιβράδυνσης και του ρυθμού περιορισμού της καταναλωτικής ζήτησης, η οποία επηρεάζει το ΑΕΠ.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μεταξύ Αυγούστου και Ιουλίου εφέτος, οι κυριότερες ανατιμήσεις καταγράφηκαν σε φάρμακα (4,2%, λόγω αύξησης της συμμετοχής των ασφαλισμένων στις λιανικές τιμές), νωπά ψάρια (1,5%), κρέατα (0,8%) και αυτοκίνητα- για πρώτη φορά μετά από σειρά μηνών- (0,6%). 

Μειώσεις τιμών, αντίθετα, υπήρξαν σε νωπά λαχανικά (6,7%), νωπά φρούτα (4,3%) και βενζίνη (1,6%), ενώ ο πληθωρισμός «ελαφρύνθηκε» και από τις εκπτώσεις.

.Προτεραιότητα η προστασία και διαχείριση των συνόρων

Οι κρίσιμοι τομείς της προστασίας και διαχείρισης των συνόρων, της πολιτικής ασύλου και της εσωτερικής ασφάλειας και αντιμετώπισης του οργανωμένου εγκλήματος και των σύγχρονων υπερεθνικών απειλών, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο χαρτοφυλάκιο Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που ανατέθηκε στον Έλληνα Επίτροπο, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το χαρτοφυλάκιο του Δημήτρη Αβραμόπουλου περιλαμβάνει, πέρα από τα θέματα μετανάστευσης, όλα τα ζητήματα που αφορούν τις σχέσεις της Επιτροπής με την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο (EASO), με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση των Εξωτερικών Συνόρων της ΕΕ (FRONTEX), με την Ευρωπαϊκή Αστυνομική Υπηρεσία (EUROPOL), με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA), με το Κολέγιο των Ευρωπαϊκών Αστυνομιών (CEPOL) και με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για Συστήματα Πληροφορικής Μεγάλης Κλίμακας (EU-LISA).

Στο χαρτοφυλάκιο του Έλληνα επιτρόπου εντάσσονται και οι τομείς έρευνας και δράσης στον τομέα της ασφάλειας καθώς και η ευρωπαϊκή πολιτική κατά των ναρκωτικών.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.